Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Planeetat ja niiden vaikutukset  (Luettu 3591 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« : 19.04.2007 13:43:34 »

Nostin tämän esille jos esim uudet palstailijat eivät löydä Sepon tietopakettia..

Nouseva merkki eli askendentti (aC)
Jos synnyt auringon noustessa, ovat aurinkomerkkisi ja nousumerkkisi täysin yhteneväiset. Tästä on helppo päätellä, että nousumerkki kuvaa tapaa, jolla tiedostamme ja otamme vastaan uusia asioita elämässämme. Se on meidän persoonallisuutemme, jonka toiset tunnistavat meissä paljon helpommin kuin me itse. Jokainen voi käyttää persoonallisuuttaan väylänä omien päämääriensä ja elämän mielekkyyden saavuttamiseen, mutta se on mahdollista vasta, kun itse ymmärtää ja hyväksyy oman käyttäytymisensä erilaisissa tilanteissa. Persoonallisuutemme kyllä toimii silloinkin, kun emme ole oppineet sitä hyödyntämään, mutta tuloksista nauttii aina joku toinen. Silloin emme otakaan uusia asioita omaamme, vaan jonkun toisen elämään oman elämämme pysähtyessä polkemaan paikalleen.

Keskitaivas eli Medium Coeli (MC)
Jos synnymme auringon ollessa korkeimmillaan, ovat aurinko ja keskitaivas yhteneväiset. Tästä voimme päätellä keskitaivaan kuvaavan elämässämme tietoisen energiamme käyttämistä sosiaalisesti mahdollisimman hyödyllisellä ja tuottavalla tavalla sekä itsellemme että muille, jolloin kaikki voivat olla tyytyväisiä. Voimme loistaa urallamme ja ammatissamme. Ellet sitten ole tyytyväinen ammattiisi tai työhösi, voidaan syytä hakea ensisijaisesti kyvyttömyydestä kohdata uusia asioita ja haasteita elämässäsi, jolloin niiden hyödyntäminen sosiaalisella sektorillakin on tietysti mahdotonta. Ennen kuin keskitaivas voi toimia, täytyy siis saada askendentti pelaamaan, ja siksi olen uhrannut nousumerkille melkoisesti palstatilaa. Toinen syy tyytymättömyyteen voi tietysti olla hakeutumisemme syystä tai toisesta ammattiin, jossa persoonallisuutemme ei pääse oikeuksiinsa. Tällaisessa tilanteessa saattaa keskitaivaan astrologinen sijainti antaa hyviä vinkkejä ammatinvalintaan tai tyydyttävän sosiaalisen aseman löytämiseen.

Laskeva merkki eli Deskendentti (DC)
Syntyessämme auringon laskiessa ovat aurinko ja laskeva merkkimme eli Deskendentti yhteneväiset. Kun siis olemme ottaneet jonkun uuden asian tai mahdollisuuden vastaan persoonallisuutemme avulla ja oppineet toteuttamaan sitä mahdollisimman tehokkaasti tietoisella tasolla, voimme jättää sen hyvillä mielin alitajuntamme hoidettavaksi, jotta taas uudet asiat saisivat tilaa elämässämme. Tämä on kuitenkin tilanne, joka edellyttää sekä askendentin että keskitaivaan toimivuutta. Sisimmässämme me tiedämme, mitä kaikkea meidän tulisi jättää pois päivittäisestä elämästämme, jotta uusille mahdollisuuksille tulisi tilaa. Suljemme kuitenkin tällaiset asiat tietoisuutemme ulkopuolelle sitä tehokkaammin, mitä lujemmin persoonallisuutemme on ulkomaailman hallinnassa. Ulkomaailmaksi luen yhtä hyvin yhteiskunnallisen moraalin, toiset ihmiset kuin materiaaliset päämäärät. Emme onneksi pääse pakoon näitä käyttämättä jääneitä mahdollisuuksiamme, sillä kaikki ihmiset, joiden kanssa olemme tekemisissä, muistuttavat meitä omista heikkouksistamme. Jokainen vihan ja aggression tunne ketä tahansa ihmistä kohtaan on lopulta vihaa omaa heikkouttamme kohtaan, sillä jokainen käyttämättä jäänyt mahdollisuus elämässä kääntyy lopulta heikkoudeksemme. Mitä enemmän sinä kiellät oman persoonallisuutesi ja sosiaalisen kunnianhimosi, sitä huonommin tulet toimeen lähimpien ihmisten ja oman perheesi kanssa. Uskaltamalla kohdata ja tiedostaa omat tunteesi tienviittoina oman persoonallisuutesi löytämiseen ja toteuttamiseen voit lopulta kääntää jokaisen vihan tunteen kiitollisuudeksi sinua ärsyttänyttä ihmistä kohtaan. Eniten vihaamamme henkilö on aina suurin ja tärkein opettajamme. Oman askendentin oivaltaminen vaatii todella suurta rohkeutta ja päättäväisyyttä, sillä tietoisuus omasta heikkoudesta edellyttää aloittamatta tai kohtaamatta jääneen asian ottamista uudelleen käsittelyyn ja vielä sen toteuttamista sosiaalisellakin sektorilla, ja vasta sitten se on valmis jätettäväksi alitajunnan hellään huomaan.

Keskiyö eli Imum Coeli (IC)
Jos synnymme yön pimeimpänä hetkenä, ovat aurinko ja keskiyön piste samalla kohtaa eläinrataa. Keskiyöllä olemme yleisimmin sikeimmässä unessamme, ja näin toimii myös astrologinen keskiyön pisteemme. Unessa meille selviää moni asia, joka illalla näytti täysin ylipääsemättömältä. aamulla ratkaisu löytyy käsittämättömän helposti. Ollessamme siis kohtaamassa uusia asioita elämässämme tarvitsemme aiemmin alitajuntaan painuneita asioita nyt uudestisyntyneessä muodossa osataksemme käyttäytyä uuden mahdollisuuden vaatimalla tavalla. Näin tulee siis kaikkien asioiden kulkea tiensä ensimmäisestä kohtaamisesta, tietoisen hyödyntämisen, alitajuisen toimivuuden ja sisäisen tiedostamattoman prosessin kautta palvelemaan uuden elämän ja uuden mielekkyyden syntymistä. Ellemme ole päivällä hoitaneet itsellemme asettamiamme tehtäviä, nousevat ne mieleen illan hiljaisina hetkinä. Voimme silloin päättää hoitaa keskeneräiset asiat ensitöiksemme aamulla, jolloin todennäköisesti saamme nukuttua rauhassa. Ellemme uskalla tehdä jo illalla vaadittavaa ratkaisua, ei nukkumisestakaan tule levollista, ja aamu valkenee yhtä tuskallisena kuin ilta päättyi. Elämässä tätä keskiyön pistettä vastaa koti ja perhe. Ellemme uskalla kohdata elämän haasteita ja toteuttaa niitä uran ja ammatin alueella, emmekä uskalla koko ajan olla selvillä toteuttamatta jääneistä asioista, ei kotielämäkään voi onnistua. Kotihan on paikka, jonne palataan työpäivän jälkeen lepäämään ja rauhoittumaan, keräämään voimia ja ideoita seuraavaa päivää varten. Ellei päivä ole sujunut hyvin, ja ellet ole saanut toteuttaa todellista itseäsi, ei kotiin tuleminenkaan maistu hyvältä. Mihin sinä voimia ja ideoita tarvitset, ellet tähänkään asti ole uskaltanut niitä käyttää? Ulkoinen koti toimii siis vain mittarina sisäiselle tasapainolle ja harmonialle. Siksi kotielämästä ei voi tulla onnellista ennen kuin uskallat rohkeasti toteuttaa itseäsi päivittäisten uusien haasteiden edessä. Tärkeintä ei siis ole kuunnella perheesi mielipidettä päätöksiä tehdessäsi, sillä ellet uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä, on perhe ja koti käynyt tarpeettomaksi. Koti ja perhe ovat elämän pohja ja perusta, mutta eivät elämä, vaikka moni yrittää itselleen niin uskotella. Ihmekös sitten, että avioeroja tapahtuu yhä tihenevään tahtiin, puhumattakaan perheistä ja parisuhteista, joista ei ole jäljellä muuta kuin sormukset sormissa. Eläinradan merkeistä nousumerkkiä kuvaa Oinas, aloittaja; keskitaivasta Kauris, rakentaja; laskevaa merkkiä Vaaka, suhteuttaja ja keskiyötä Rapu, hedelmöittäjä.

Aurinko

aurinko kuvaa henkeä ja fyysisessä olemuksessamme se kuvaa elämän energiaa. Elimistä se vastaa sydäntä. Kun sydän pysähtyy, niin elämäkin pysähtyy suhteellisen nopeasti. Piste ympyrän sisällä kuvaa ihmistä hengen osana. auringon säännöllinen liike kuvaa elämän säännöllisyyttä, ja siksi sen rytmistä vuodenaikoineen on tullut hyvin tuttu meille kaikille. auringon kierron mukaan olemme jo tottuneet elämään, ja siksi jätän sen tekemät transiitit akseleille kokonaan tulkitsematta.

Kuu
Kuun sirppi kuvaa sielua. Astrologiassa Kuu liitetään äitiin, odotusaikaan, lapsuuteen ja turvallisuuteen. Sehän se on meidän lähimenneisyyttämme, ja sieltä myös nousevat monet käyttäytymismallimme ja päivittäiset reaktiomme. Ihminen, jota koira on purrut lapsena, saattaa pelätä koiria koko lopun ikäänsä. Koiran pelkääminen on yksi monista päivittäisistä reaktioistamme. Emme helposti tule ajatelleeksi, että jokainen tunteemme ja sen mukainen käyttäytyminen on heijastusta aikaisemmasta elämästämme, eikä sillä ole ehkä mitään pohjaa tilanteessa, jossa se syntyy.

Muistat varmaan tilanteita, joissa joku ihminen, jota et ole koskaan tavannut, saa karvasi pystyyn, vaikka ette vaihtaisi sanaakaan keskenänne. Miksi? Syy ei voi olla tuossa täysin oudossa ihmisessä, jonka kanssa ehkä kaikki muut tulevat oikein hyvin toimeen. Syy voi siis olla vain sinussa. Tällainen esimerkki on vielä helppo hyväksyä, mutta kun tullaan tilanteisiin, joissa aggressiosi herättääkin joku läheinen ihminen, niin hänen syyttömyytensä on jo paljon vaikeampi tunnustaa.

Maan kiertolaisena Kuu liikkuu eläinradalla hyvin nopeasti, ja sen kuvaamien tunnetilojen seuraaminen on jopa astrologiaa pitkään harrastaneellekin työlästä puuhaa. Lisäksi nämä päivittäiset reaktiomme nousevat useimmiten tiedostamattomasta alitajunnasta, joten niihin takertumalla ei jäisi enää aikaa elämälle.

Merkurius
Sielu, henki ja materia harmoniassa keskenään. Jo esimerkiksi kreikkalaisessa mytologiassa Merkurius (Hermes) kuvataan ainoaksi jumalaksi, jolla on oikeus kulkea kaikkialla Taivaan ja Haadeksen välillä.

Hermes kutsuttiin apuun kun tapahtumat ylittivät ymmärryksen ja oli pakko hakea vastausta Styksin virran (kuoleman joen) toiselta puolelta. Ainoana persoonallisena planeettana, jossa esiintyvät kaikki kolme alkuperustetta kuvaa Merkurius ihmisen kykyä elää ja toimia sopusoinnussa alitajuntansa ja kosmoksen kanssa. Se edustaa kykyämme sopeutua yllättäviin elämäntilanteisiin, joita ei voi ennakoida eikä aina muutenkaan ymmärtää mahdollisiksi.

Hermes tunnettiin nopeudestaan ja nokkeluudestaan hengenvaarallisissakin tilanteissa. Hän ei valmistautunut retkilleen ennakolta vaan luotti kykyynsä löytää ratkaisun sieltä minne oli menossa. Näin hän voitti monet taistelut tarkkaavaisuutensa ansiosta. Samalla tavoin mekin ottaessamme vaikeudet vastaan henkilökohtaisina haasteina saamme niistä avaimen ongelman ratkaisuun.

Liikkeellään Merkurius kuvaa näiden haasteiden ilmaantumista ja antaa meille mahdollisuuden ottaa ongelma vastaan pelkkänä oppimistapahtumana. Jokainen ongelma, jonka sivuutamme muita syyttämällä, vaikeuttaa huomattavasti ratkaisun löytämistä.

Merkurius liikkuu eläinradalla suhteellisen nopeasti, ja niinpä se aina toimii jonkun hitaamman planeetan alaisuudessa. Merkuriuksen liikettä ja ohituksia tulee siis aina seurata osana hitaiden planeettojen (Jupiterin, Saturnuksen, Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton) edustamaa haastetta tai palkkiota.

Venus
Henki hallitsee ainetta. Ristin yläpuolella oleva ympyrä kuvaa hengen ilmentymistä materiaalisella tasolla. Tuttu lienee sanonta, että joku on "jumalaisen kaunis". Joku tarkoitus on varmaan myös palatsien, moskeijojen ja temppeleiden uskomattomalla loistolla. Ovathan ne niin vanhan kuin nykyisenkin uskomuksen mukaan jumalten tai Jumalan asuinsijoja. Ihmisen elämässä tällainen kauneus on harmoniaa oman itsensä ja sitä kautta kaiken ympäristönsä kanssa.

Se, että Venuksesta on tehty rakkauden planeetta, juontaa juurensa lopulta hyvin nurinkurisesta lähtökohdasta. Kenelle sinä ensimmäisenä ja eniten hermostut, kun asiat eivät ota sujuakseen. Kumma kyllä rakastettu puolisomme tai kumppanimme saa sen tuntea nahoissaan. Kun oma sisäinen tasapainomme ja harmoniamme horjuu, toimii läheisin ihminen peilinämme. Stressaantuneena hermostut hänessä asioihin, joita et normaalisti edes huomaa. Syy on jälleen siis sinussa eikä hänessä. Rakkaimpamme on siis lopulta se, johon kohdistamme suurimman osan aggressioistamme ja vihastamme. Kyllä siinä tietysti rakkautta kysytään, että tilanteesta selviää kuiville vielä vuosienkin kuluttua, mutta Venukselle joka tapauksessa tulee tässä vaiheessa eri merkitys kuin astrologian romanttisista kuvauksista on monille jäänyt päällimmäiseksi.

Liikkeellään eläinradalla se kuvaa kykyämme elää tasapainossa itsemme kanssa ja nauttia niistä asioista, joista todella pidämme. Niin kauan kun kysymme rakastetultamme luvan omille mieltymyksillemme, jäämme vaille monia rakastamiamme asioita ja ihmissuhteita. Kyvyttömyytesi nauttia elämästäsi purkautuu sitten syytöksinä ja katkeruutena rakastettuasi kohtaan, vaikka hän on täysin syytön surkeuteesi. Nopeana planeettana myös Venus kuvaa mieltymyksiä ja kauneutta, jotka ovat seurausta jonkun hitaamman planeetan edustamasta haasteesta tai palkkiosta. Siksi tuleekin aina ensin selvittää, mitä ohituksia niillä on menossa ja yhdistää sitten Venuksen transiitit niihin.

Mars

Materia painaa henkeä, mutta toisaalta materia tarvitsee hengen työntämään itsensä liikkeelle. Kreikkalaisessa mytologiassa Marsia vastaa sodan jumala Ares, joka sodan syttyessä riensi taistelukentille aiheuttaakseen mahdollisimman paljon sekasortoa ja verenvuodatusta molemmille osapuolille. Tarunhohtoinen kuva menestyvästä sotasankarista saa mytologian kautta iskun vasten kasvoja. Tarina haluaa selvästi osoittaa, miten sota tai taistelu niin valtioiden kuin yksittäisten ihmistenkin välillä aina aiheuttaa turhaa verenvuodatusta ja tuskaa kaikille osallisille. Samalla tavoin haluaa hermeettinen filosofia osoittaa Marsin symbolilla, ettei minkään tekemisen motiivi (liikkeelle paneva voima) voi olla materiaalisen edun tavoittelu ja siitä taisteleminen.

Kuitenkin juuri Mars edustaa konkreettista toimintaa, kykyä aloittaa asioita omassa elämässään ja puolustaa itseään. Miten tämä on mahdollista, ellei saa taistella oikeuksiensa puolesta? Mitähän tuo henki mahtaakaan tarkoittaa tässä Marsin symbolissa? Me olemme osa suurempaa kokonaisuutta ja toimiessamme luonnonlakien mukaisesti tekemisemme ei voi kohdata taistelua edellyttävää vastarintaa. Jos sen sijaan pidämme järkkymättömästi kiinni jostain materiaalisesta tavoitteesta, olkoon se vaikka kirkon rakentaminen, niin olemme pakotetut sotajalalle.

Luottamus kosmiseen maailmanjärjestykseen tarkoittaa sitä, että kohdatessamme vastarintaa emme suoralta kädeltä tuomitse kanssaihmistämme, vaikka hän varastaisi rahapussimme. Ehkä hän tuolla teollaan toimii vain sanansaattajana (kuten Merkurius) osoittaakseen, että nyt olemme väärällä asialla rahojemme kanssa. Olitpa tekemässä mitä tahansa tässä elämässä miljoonabisneksen ja nälänhätäalueen vapaaehtoistyön välillä, voi työsi olla oikeutettua tai itsekästä eduntavoittelua.

Kun siis kohtaat vastoinkäymisiä, tulee sinun aina ensin kääntyä sisäänpäin ja kohdata omat motiivisi. Etsiessäsi tarkoitusta tapahtuneelle tulet sen myös aina löytämään. Sikäli kun pystyt tässä vaiheessa hyväksymään vastoinkäymisen ohjauksena ja ehkä luopumaan konkreettisesta tavoitteestasi, tulee myös este poistumaan, ja saat aikaan paljon enemmän kuin olisit ikinä osannut asettaa tavoitteeksi.

Liikkeessään Mars on selvästi Merkuriusta ja Venusta hitaampi ja niinpä sen transiitit (ohitukset) akseleille ovat myös voimakkaampia. Mars osoittaa aina ajankohtaa, jolloin hitaampien planeettojen edustamat energiat ovat konkreettisesti tekemisen kohteena. Vastustaessasi hitaiden planeettojen rytmiä ja niiden edustamaa uudistumista elämässäsi ryntää Mars oitis mukaan taisteluun ja seuraukset ovat aina sinulle tappiolliset. Kukaan meistä, täysin tekemästään työstä riippumatta, ei ole tässä suhteessa erikoisasemassa. Suurten rahallisten miljoonabisnesten pyörittäminen ja liikevaihdon kasvattaminen on kosmisen kehityksen kannalta aivan yhtä arvokasta kuin täysin korvauksetta suoritettava auttamistyökin. Jokaisella meillä on oma kosminen tehtävämme maapallolla. Marsin liikkeen kuvaamien ajanjaksojen ja tapahtumien kautta voimme sitten päätellä, olemmeko tehtäviemme tasalla vai aivan eksyksissä.

Jupiter
Sielu hallitsee ainetta. Kreikan mytologiassa Jupiteria vastaa Zeus-jumala, joka Tyfonin taistelun voitettuaan jakoi muille jumalille heidän valtakuntansa ja voimansa. Jokainen jumala sai hallintaansa kykyjään vastaavan osan valtakuntaa, ja Zeus kielsi heitä ylittämästä rajojaan.

Zeus (nimi merkitsee loistoa) oli taivaanjumala kaikissa taivaan muodoissa kirkkaasta valoisuudesta hurjimpaan myrskyyn. Hän jakoi oikeutta ja suojeli nimeensä vannottuja valoja. 400 luvulla eKr. rakennettiin Olympian temppeli, jossa sijaitsi valtaistuimellaan istuvaa jumalaa kuvaava kullasta ja norsunluusta tehty patsas. Tästä Feidiaan tekemästä patsaasta tuli yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

Ihmisen elämässä Jupiter kuvaa mytologiansa mukaisesti niitä mahdollisuuksia, joita meidän tulee hyödyntää enempää tavoittelematta. "Sielu hallitsee materiaa" sanonnalla tarkoitetaan sitä, että me aina saamme osaksemme juuri ne mahdollisuudet ja valmiudet, joihin sielulliselta kehitykseltämme olemme kypsiä. Jupiter opettaa meitä olemaan kiitollisia joka päivä siitä, mitä meillä sillä hetkellä on sen sijaan, että asettaisimme onnellisuuden ehdoksi jonkun tulossa olevan tapahtuman tai tavoitteen.

Tavoitteita tietysti täytyy olla, mutta niiden toteutumista ei tule asettaa pysyväksi tai ajalliseksi päämääräksi. Näin siksi, että kaikki tulevaisuuden odotuksemme vastaavat tämänhetkistä henkistä kehitystasoamme, ja sitoutuessamme esimerkiksi talon rakentamiseen vuoden kuluttua sitoudumme samalla pysähtymään nykyiselle kehitystasolle, kunnes talo on rakennettu. Ja sitten vielä ihmettelemme, miksei olomme tunnukaan hyvältä, vaikka olemme juuri muuttaneet omaan taloon.

Sisimmässämme oleva sielu kehittyy joka päivä, vaikka tavoitteen ottaessamme suljemme sen pois tietoisuudestamme. Kun tavoite sitten on saavutettu ja vapautamme sielumme nauttimaan tuloksista, muuttuukin koko rakennelma pihoineen ja työhuoneineen täysin merkityksettömäksi. Sielumme on tuona aikana kehittynyt pitkälle ohi asettamamme tavoitteen, emmekä taaskaan voi olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä nyt on.

Zeuksen kullasta ja norsunluusta rakennettu valtava patsas kuvaa aarreaittaa sisällämme, jos vain avaamme sille silmämme. Silmien avaaminen tarkoittaa sitä, että meillä on mahdollisuus tehdä elämästämme onnellinen ja odotuksiamme vastaava tänään tai sitten ei ollenkaan. Sielua ja kehoa/materiaa ei voi erottaa toisistaan, jos haluaa niiden toimivan. Aikakin on materiaa, ja silloin kaikki tulevaisuuteen asetetut odotukset elämän muuttumisesta paremmaksi ovat materian erottamista sielusta ja näin ollen tuomitut epäonnistumaan.

Eläinradalla Jupiter liikkuu huomattavasti aiempia planeettoja hitaammin ja transiittia tehdessään se määrittelee nopeampien, persoonallisten planeettojen toiminta-alueet oman energiansa mukaisiksi. Planeettaohituksia tehdessään Jupiter aina kuvaa juuri sillä hetkellä olevaa mahdollisuutta päästä elämässä eteenpäin. Se ei anna lupaa siirtää aloittamista tuonnemmaksi, koska silloin meillä tulisi olla käytettävissämme tämänpäiväisen aloituksen tulokset voidaksemme olla tyytyväisiä. Näin on tämäkin onnen ja menestyksen planeetta muuttanut hiukan muotoaan eläinradan joulupukista vaativan opettajan suuntaan.

« Viimeksi muokattu: 19.04.2007 13:46:04 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #1 : 19.04.2007 13:43:52 »

Saturnus
Materia hallitsee sielua. Kreikkalaisessa mytologiassa Saturnusta vastaa Kronos. Kun Kronoksen äiti pyysi lapsiaan lopettamaan Kronoksen isän alistavan ja väkivaltaisen käyttäytymisen ja suunnitteli isälle kostoa, kerrotaan Kronoksen vastanneen äidilleen: "Minä en pelkää julmaa isääni. Olisi aivan oikein päättää hänen sanoinkuvaamaton käytöksensä; loppujen lopuksihan se on täysin hänen omaa syytään." Sekä mytologia että hermeettinen filosofia opettavat meille Saturnuksen kovan läksyn: "Löydämme edestämme aina kaiken tekemämme niin hyvän kuin pahankin. " Elämässä tämä kuvaa sitä, että kaikki, mitä meille tapahtuu, on omien kylvöjemme satoa. Tällä tavoin olemme materiaalisten lakien alaisuudessa, eikä sielullamme ole lopulta mitään keinoa estää karman lakia toteutumasta. Karman (Saturnuksen) lakihan merkitsee vain ja ainoastaan omista teoistamme ja valinnoistamme vastaamista. Murhaaja joutuu vankilaan ja varas saa sakkoja; karman laki toteutuu. Monet puhuvat karmasta jonain mystisenä aikojen takaa tulevana saatanallisena voimana ehkä vain siksi, etteivät halua kohdata tätä päivää ja omaa vastuutaan sen oikeasta elämisestä. Meidän kehomme ja sen sisältämä fyysinen energia on materiaa, jonka sääntöihin sielumme on sopeuduttava. Selväähän on, että jalaton ei voi juosta ja sokea ei voi toimia tähystäjänä. Mihin kummaan tämä selkeä logiikka katoaa, kun puhutaan ihmisestä, jolla sattuu olemaan molemmat jalat, kädet, silmät, korvat, nenä ja suu. Aivan samalla tavoin, kuin jalattoman energia on rajattu, niin on jokaisella ihmisellä rajattu energia käytettävissään. Väsymys, tapaturmat ja sairaudet ovat Saturnuksen viestejä energiavarojemme ylittämisestä (karmaa).

Ellemme tunnusta vastoinkäymisiä itse aiheutetuiksi, ne muuttuvat kovemmiksi ja kovemmiksi. Niskasärystä tulee ensin migreeni, sitten selkäsärky ja lopulta ehkä halvaantuminen. Sinä ehkä syytät karmaa vaikeuksistasi, kun olisit voinut korjata tilanteen paljon aikaisemmin tulemalla tietoiseksi niskasärystäsi ja elämäntilanteesta, jossa se ilmeni.
Samoin kuin olemme oman karman lakimme alaisuudessa, olemme tietysti myös ulkomaailman eli ulkoisen karman lain alaisuudessa. Jos yritys, jossa työskentelet ja hoidat hommasi todella hienosti, menee konkurssiin, ja jäät työttömäksi, niin olet kohdannut ulkoisen karman toteutumisen. Samoin voi käydä yhdessä puolisosi kanssa hänen toivomuksestaan hankitulle talolle tai autolle. Vakuuttamaton talo palaa tai auto menee romuksi. Hänhän niitä halusi ja hän ne menetti, joten sekin on sinulle ulkoista karmaa. Ulkoinen karma on monelle vaikeampaa hyväksyä kuin omakohtaiset vastoinkäymiset. Haluat ehkä suojella puolisoasi tai lapsiasi kohtalon iskuilta, jopa oman elämäsi kustannuksella, tajuamatta, ettei karman lakia voi estää toteutumasta. Vain lyömällä päänsä tuolin jalkaan pieni lapsi voi oppia varomaan sitä. Näin on myös aikuisten kohdalla. Jokaisen on käytävä oma koulunsa, jos haluaa oppia elämään. Suojelemalla liikaa lapsiasi tai puolisoasi kiellät heiltä elämän ja myös sen löydät edestäsi usein kronosmaisen koston muodossa. Kuinka kiittämätöntä. Saturnus liikkuu eläinradalla huomattavasti Jupiteriakin hitaammin ja niinpä se transiittia tehdessään alistaa kaikkien aikaisempien planeettojen energiat oman lahjomattoman lakinsa alaisuuteen. Saturnus aikajaksojen kautta törmäät aina energiasi suuntausongelmiin. Hyväksymällä näiden aikajaksojen vastoinkäymiset opiksi ja ojennukseksi pysyt oikeassa suunnassa ja energiavarojesi sallimissa rajoissa, eikä karman lain tarvitse ottaa järeämpiä pykäliä käyttöön.

Uranus
Materia on sielun ja hengen puristuksessa, eikä sillä ole kuin yksi suunta käytettävissään. Kreikkalaisen mytologian mukaan alussa olleesta Khaoksesta syntyi reheväpovinen Gaia (maa) paikassa, jossa asuisivat yhtenä päivänä jumalat ja ihmiset. Muun maailmankaikkeuden syntyessä yksinäinen Gaia tunsi Eroksen kosketuksen ja synnytti itsestään ja itseään varten rakastajan. Hänen nimensä oli Uranos (taivas), ja hän peitti Gaian mustalla samettiviitallaan, jota koristivat kimaltelevat tähdet. Niiden keskelle jumalat myöhemmin tekisivät kotinsa.

Mytologiassa Uranus syntyy maata varten, mutta pitää kuitenkin sisällään koko muun kosmoksen tähtineen ja planeettoineen. Hermeettisen filosofian symboleilla kuvattuna Uranus kuvastaa toisaalta hengen (kosmoksen) ja toisaalta yksilöllisen sielumme valtavaa painetta materiaa kohtaan. Maan sisällä tällaisessa paineessa syntyvät kristallisoituneet timantit.

Ihmisen elämässä Uranus kuvaa idean ja ajatuksen kristallisoitumista materiaaliseksi muodoksi, jota ei aiemmin ole ollut olemassa. Jotta joku itsellemme ja ympäristöllemme uusi asia saisi sijaa elämässämme, tarvitaan siihen yliluonnolliselta tuntuvia voimavaroja. Astrologiassa Uranus edustaakin ensimmäistä yhteyttämme kosmiseen maailmankaikkeuteen ja siksi sitä kutsutaan kosmiseksi planeetaksi.

Uranus haluaa opettaa meitä hyväksymään elämässämme asioita ja muutoksia, joita järkemme ei riitä ymmärtämään. Uranuksen kierto eläinradan ympäri kestää n. 84 vuotta eli ihmisiän. Sattumoisin Uranuksen löytäjä Willian Herschel eli juuri 84-vuotiaaksi. Tällainen kiertoaika kuvaa inhimillistä mahdollisuutta saada elämän aikana yhteys kosmisiin energioihin. Edustaessaan kosmista sykliä antaa Uranus astrologian välityksellä ihmiselle tilaisuuden olla tietoinen kauttaan tapahtuvan koko maapalloa koskevan muutoksen aikataulusta. Kosminen Uranus-sykli ei tietenkään kysy ihmisen lupaa muutoksille, vaan ne tapahtuvat joka tapauksessa. Olosi vain saattaa huomattavasti helpottua, kun tiedät olevasi tällaisen muutosprosessin kohteena. Lohduttavaa on myöskin tietää, ettei tämä Uranuksen edustama muutos koskaan ole ihmiselle haitallinen. Päinvastoin se poikkeuksetta muuntaa konkreettiset olosuhteemme ympäristössämme ja yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia vastaaviksi.

Monilla meistä on kuitenkin omat pinttyneet ajatusrakennelmamme, jotka eivät halua taipua ajan vaatimiin muutoksiin. Pitäessämme kiinni omista henkilökohtaisista suunnitelmistamme Uranus-jakson aikana, muutumme kosmisen maailmankaikkeuden syöpäsoluksi ja saamme vastaamme sellaisenluonnon ja ympäristön hyökkäyksen, ettei elämässämme jää kiveä kiven päälle. Uranus-jaksolla tulevia muutoksia ei pidä edes yrittää ymmärtää, niihin tulee vain sopeutua parhaalla mahdollisella tavalla, olivatpa ne mitä hyvänsä ja tulivatpa millä elämän alueella tahansa. Puu, joka ei taivu myrskyssä, katkeaa. En kehota sinua taistelemaan Uranuksen muutosvoimia vastaan, mutta jos sinussa elää epäilys nyt lukemaasi kohtaan, niin siitä vaan testailemaan heti seuraavan Uranuksen ohituksen tullessa kohdalle. Eihän suomalainen usko, ennen kuin kokeilee, joten siitä vaan.

Koska Uranus on ensimmäinen kosminen planeetta, se ohitusta tehdessään alistaa kaikki aiemmin käsitellyt planeetat ja niiden energiat palvelemaan kulloinkin edustamaansa muutosta. Hyväksyessämme Uranuksen edustamat uudistukset elämässämme palvelemme koko maapallon kehitystä ja palkkiomme on oleva sen mukainen. Tätäkin voi kokeilla ja mieluummin ennen edellä mainittua paljon riskialttiimpaa vaihtoehtoa.

Neptunus
Sielu ja materia pyrkivät ylöspäin kohti henkeä, joka kuitenkaan ei ole näkyvillä. Kreikkalaisessa mytologiassa Neptunusta vastaa Poseidon, meren, maanjäristysten ja hevosten jumala. Hän sai hallittavakseen meren vedettyään arpaa veljiensä Zeuksen ja Haadeksen kanssa. Poseidon kävi jatkuvasti taistelua maanpäällisten paikkojen vallasta. Poseidon hallitsi merta ja sen äärettömyyttä kolmikärjellään. Symbolien yhteys on hätkähdyttävän selvä ja astrologisessa ajattelussa Neptunus hallitsee vesielementtiä, joka ihmisen elämässä liitetään tunteisiin.

Suurimpana esteenä matkallamme kohti henkistä päämääräämme ja sisäistä harmoniaa ovat juuri tunne-elämämme alueet. Hermeettisen symboliikan mukaisesti materia puhkaisee tiensä sielua edustavan puoliympyrän läpi matkalla kohti henkistä tietoisuutta. Jokaiselle on varmaan tuttu tilanne, että tietää mitä jonkun asian tai ihmissuhteen kanssa pitäisi tehdä, mutta pelko sekä omista että toisen tunnereaktioista estää päätöksen toteuttamisen käytännössä. Mieluummin haluamme haudata koko ongelman ja täyttää syntyvän tunnetyhjiön haaveilla ja kuvitelmilla.

Eläinradalla kiertäessään Neptunus kuvaa juuri näiden illuusioiden ja harhojen paljastumista siten, että ihminen ajautuu tilanteeseen, jossa petos paljastuu. Materia eli konkreettinen elämä siis puhkaisee tunteiden suojaksi luomamme kuvitelman ja totuuden lopulta paljastuessa olemme pakotettuja tekemään asialle jotakin. Tämä ratkaisujen tekeminen itsepetosten paljastuttua palvelee henkistä kehitystämme, niin kurjalta kuin se toteutuessaan tuntuukin. Neptunus-energia toteuttaa itseään unien ja alitajunnan kautta, eikä meillä voi olla silloin käsitystä tekojemme tarkoituksesta.

Koska nykyinen yhteiskunnallinen moraali vaatii selityksen ja syyn kaikelle tekemiselle, on tällaisen irrationaalisen itsen toteuttaminen hyvin vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Niinpä moni meistäkin pakenee herkkyyttään alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden usvaiseen maailmaan. Etenkin Neptunuksen tehdessä transiittia lisääntyy houkutus näille aineille moninkertaiseksi. Neptunus-vaiheen aikana tulisi uskaltaa elää kuin usvassa. Silloin tuntuu siltä, ettei saa otetta yhtään mistään ja yrittäessäsi luoda jotain konkreettista tai toteuttaa aiempia tavoitteitasi saattavat ne kariutua aivan käsittämättömällä tavalla. Selityksiä on aivan turha tällaisena aikana hakea. Parhaiten selviät, kun uskallat hyväksyä tapahtumat pilvilinnojesi poksahteluna.

Jotkut astrologiset teokset varoittavat joutumasta petoksen uhriksi, mutta unohtavat tähdentää, että kysymys on nimenomaan itsepetoksista, kuvitelmista, joilla ei ole pohjaa todellisuudessa. Saadessasi puolisosi kiinni uskottomuudesta ei kysymys ole siitä, että hän pettäisi sinua. Hänhän vain käyttäytyy ja toimii oman harkintansa ja tietonsa mukaisesti. Jos olet kuvitellut hänestä jotain muuta, niin ensisijaisesti se on sinun virheesi, ei hänen. Jokainen meistä elää oman ymmärryksensä mukaisesti ja tuottaa aina pettymyksen sellaisille, jotka ovat asettaneet meille omia mallejaan ja odotuksiaan.

Planeettaohitusta eli transiittia tehdessään Neptunus jälleen alistaa Uranusta lukuun ottamatta aiemmin mainitut planeetat vaikutuspiiriinsä. Neptunus ja Uranus eivät kosmisina planeettoina koskaan edusta keskenään ristiriitaisia voimia. Tätä kirjoitettaessa (1992/1993) ne ovat samalla kohtaa eläinrataa ja voimistavat huomattavasti samoille asteille osuvien syntymäkartan planeettojen uudistumisprosesseja.

Pluto

Hengen siemen on vapautumassa sitä suojaavien sielun terälehtien avautuessa. Ennen avautumista siemen on ollut hautautuneena maahan. Kreikkalaisessa mytologiassa Plutoa vastaa Haades, kuoleman jumala, joka asustaa maan alla. Hermes kuljettaa kuolleiden sielut Manalaan lautturi Kharonille, joka pientä korvausta vastaan soutaa kuolleet Styksin, kuoleman virran, yli Haadekselle.

Hermeettisen filosofian symboleilla piirretty Pluto kuvastaa elämän ja kuoleman ikuista kiertokulkua. Tunnetuimpia esimerkkejä tästä uudelleensyntymisen prosessista ovat kasvit siemenineen ja toukasta kehittyvä perhonen. Eläessään kasvi tuottaa hedelmiä, joiden sisältämät siemenet kulkeutuvat niitä syövien eläinten välityksellä tai muita keinoja käyttäen laajoille alueille. Jossain vaiheessa siemenen täytyy hautautua maahan. Maan alla pimeässä se odottaa elottomana ja kuolleena uuden kasvunajan alkamista. Selittämätön mysteeri saa uuden elämänkipinän syttymään tarkoin määrättyjen olosuhteiden vallitessa, ja uusi kasvi työntyy maankuoren läpi kerälle kääriytyneenä tai muulla tavoin suojautuneena ja kehittyy sitten auringonvalon ja lämmön vaikutuksesta pieneksi versoksi ja lopulta itse kasviksi. Samoin toukka rakentaa itselleen tiukan ja ilmatiiviin kotelon, jonka sisällä se vaipuu kuolemaa vastaavaan tilaan. Jälleen tieteeltä selittämättä jääneen mysteerion kautta kotilon sisällä syttyy elämänkipinä, ja toukka alkaa kehittyä perhoseksi, joka aikanaan piilottaa munansa otolliseen paikkaan kehittymään uusiksi toukiksi.

Ihmisen elämässä Pluto kuvaa samaa sisäistä transformaatiota, uudistumista hiljaisuuden, pimeyden ja yksinäisyyden kautta. Hermeettisen filosofian mukaisesti risti Pluton symbolin alaosassa kuvaa fyysistä ja konkreettista eristäytymistä muulta maailmalta mystisen uudistumisprosessin ajaksi. Kuuluisa Haadekseen liittyvä mytologia kertoo Zeuksen ja Demeterin tyttärestä Persefonesta, jonka Zeus oli luvannut vaimoksi Haadekselle kertomatta asiasta mitään Demeterille. Monien vaiheiden jälkeen jumalat pääsivät sopimukseen, jonka mukaan Persefone vietti aina yhden kolmasosan vuodesta Haadeksessa. Demeter ei antanut viljan kasvaa tuona aikana, jotta muutkin oppisivat kunnioittamaan elämän lahjaa.

Liikkuessaan eläinradalla Plutokin opettaa samaa asiaa. Saadaksemme pitää läheisemme tulee meidän pystyä välillä myös luopumaan heistä. Kukaan ei voi omistaa toista ihmistä. Tehdessään planeettaohitusta eli transiittia, auttaa Pluto meitä muistamaan tämän elämän jatkumiselle välttämättömän kosmisen lain. Ei kuitenkaan fyysisen kuoleman kautta, kuin joissain harvoissa tilanteissa. Eikä lopulta edes menetyksen kautta, sikäli kun uskallamme tulla tietoisiksi aina silloin tällöin päällä olevasta Pluto-ajasta elämässämme.

Tietoisuudesta huolimatta tuo aika voi olla hyvin pelottava kokemus. Mielestäni sen tärkein elementti onkin pelon kohtaaminen ja menettämisen tunteen hyväksyminen. Tulemme tavalla tai toisella täysin vääjäämättä menettämään elämästämme asiat ja ihmiset, joista olemme tulleet liian riippuvaisiksi. Tällainen riippuvuus estää oman henkisen kehityksemme, ja siksi, kosmisen jatkuvuuden lain mukaisesti, luonto armeliaasti irrottaa meidät elämällemme välttämättömiksi kuvittelemistamme ihmisistä. Kun olemme oppineet elämän jatkuvan kaikesta huolimatta, saamme kaiken takaisin useimmiten hiukan toisessa muodossa, mutta kuitenkin. Sanomattakin lienee selvää, että taisteleminen tätä luopumisen aikaa vastaan vie tuhkatkin pesästä. Luopumisen ajan hyväksyminen on yksinäisyyden ja irrallaan olemisen tunteen kohtaamista päästämällä irti tärkeimmistä ihmisistä.
« Viimeksi muokattu: 19.04.2007 13:57:07 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: