Äänestys
Kysymys: Miten moderaattorin tulisi toimia?  (Äänestys päättynyt: 11.12.2005 14:27:38)
Kannatan - 27 (81.8%)
Vastustan - 2 (6.1%)
Aivan samantekevää - 4 (12.1%)
Äänestäjiä yhteensä: 26

Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Moderaattoritoiminta  (Luettu 18461 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #15 : 07.12.2005 13:36:32 »

Hienoa Tähdenlento,

ehdotuksesi kuulostavat erinomaisilta, ja vaikka täällä toiminta kuuluu olevankin onnistunutta, jollei suorastaan loistavaa, niin silti on hyvä muidenkin tietää missä mennään.

Jokainen meistä on kirjoittaa tänne omana yksilönään, ja tuntuu perin turvattomalta ajatuskin siitä, ettei meidän kirjoituksillamme ja mielipiteillämme olisi mitään painoarvoa. Onhan tässä tietenkin jokaisella oma tapansa ilmaista ja käsitellä asioita, ja siksi onkin hyvä tietää, miksi ja milloin keneltäkin viestit poistetaan.

Tässähän on nyt tullut tuomarin mielipide äänestyksestä, karmapistekeskustelussahan kävi kämmi heti mielipiteen ilmaisun jälkeen, joten eipä näköjään monikaan tohdi äänestää täällä, vaikka on jo luvattukin, ettei äänestyksen tulos vaikuta mitenkään tilanteeseen.

Onneksi on kuitenkin olemassa sananvapaus ja voimme tuntea iloa siitä, että saamme ilmaista omia ajatuksiamme asioista.

Hyvää itsenäisyyspäivän jälkeistä aikaa kaikille,
myös itsenäisille ajattelijoille.
tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #16 : 07.12.2005 14:18:52 »

Uteliaana aivan kysyn vielä,

että kun jotkut äänestävät: aivan samantekevää, niin onko kyse siitä, että heidän mielestä on samantekevää, miten moderaattorit toimivat, vai onko heistä samantekevää, mitä äänestävät, kun kerta asiasta on sanottu painava sana johdolta?
tallennettu
eetee
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 34


Profiili
« Vastaus #17 : 07.12.2005 22:40:53 »

Mietipä tuota kysymyksen asettelua. Siinähän on otettava kantaa koko esityksen hyväksymisen tai hylkäämisen puolesta. No kumpikaan vaihtoehto ei ole hyvä, joten mitä jää jäljelle: ihan sama. Vaikka muuten elämässä en koskaan hyväksy esim lapseltani moista vastausta, niin nyt ei voi mitään.

Muuten aika mielenkiintoisia reaktioita Sepon vastauksen suhteen.
Väistämättä tulee mieleen pikkulapsen reagointi hiekkalaatikolla, kun kaverin tapa leikkiä ei sovi omaan pirtaan. Silloinhan ei enää olla sun kaa etkä ainakaan leiki mun leluillani.
Siis huomioinpa vaan, tässähän ei sinäsä ole mitään tuomittavaa. Kehittymässähän täällä ollaan.  Eli tarkoitan että kaikilla tapahtumilla on aina tarkoituksensa.
Foorumi on täysin vapaaehtoinen paikka joko olla tai mennä. Mutta jos kuvittelee, että jonkun lähtö on rangaistus tms. ylläpitoa kohtaan, niin huti tuli. Vanha sanonta kuuluu ettei sota yhtä miestä kaipaa.

Mitä Sepon viestin sisältöön tulee, niin luulenpa, että se on tullut hieman väärin ymmärretyksi. Viestihän kuului niin, että asiasta halutaan keskustelua, mielipiteitä, kokemuksia muualta tai jotain. Ja tottahan on sekin, että tällaisista asioista ei päätöstä tee kukaan foorumilainen eikä yksittäinen mode eikä edes koko kollegio, vaan tietysti sivuston ylläpitäjä. Ei varmaankaan despoottisesti kuuntelematta moderaattoreitaan, mutta loppukädessä kuitenkin yksin. Huomatkaa, ettei sananvapautta ole rajoitettu, vaan jopa pyydetty kommentteja ja parannusehdotuksia. Yleensäkin, jos arvostelee, tulisi olla tilalle rakentava uusi ehdotus.

Tähdenlennolle kiitos omatoimisuudesta. Mielestäni tekosi, vaikka pidänkin sitä "outona" ratkaisuna, on antanut monille jälleen mahdollisuuden kohdata itsensä.
tallennettu
eetee
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 34


Profiili
« Vastaus #18 : 07.12.2005 23:17:58 »

Mitähän uskaltamista äänestämisessä olisi. Eihän tuo kenellekään välity, mitä nappulaa tuli painettua.

Pahempi-parempi? Joskus voi olla hyväksi olla kumartamatta kumpaankaan suuntaan.

Luulenpa, että ne, joilla on jokin oma mielipide, eivät paina mitään ko. napeista ja heitä lienee paljon.
tallennettu
Innali
Vieras
« Vastaus #19 : 07.12.2005 23:21:14 »

Foorumi on täysin vapaaehtoinen paikka joko olla tai mennä. Mutta jos kuvittelee, että jonkun lähtö on rangaistus tms. ylläpitoa kohtaan, niin huti tuli. Vanha sanonta kuuluu ettei sota yhtä miestä kaipaa.

Ehkä voisi pitää paikkaansakin, ettei sota yhtä miestä kaipaa. Ehkä.  :Smiley
Toisaalta, se yksi mies voi olla se ratkaiseva tekijä.
Mutta, jos ollaan nyt tarkkoja, niin foorumilta on lähtenyt monia kirjoittajia.
Hm.. itse en ole laskenut, kuinka monta on lähtenyt, niin vaikea sanoa mitään.
Tärkeintä tässä ei olekaan määrä, vaan se laatu.
Foorumilta kun ovat lähteneet just ne aktiiviset ja kaikkien tuntemat kirjoittajat.
Ja voihan asiaa ajatella tältäkin kantilta: jos foorumilta lähtee väki, niin mitä varten foorumia enää tarvitaan? Ilman käyttäjiä ei ole foorumia.
Ja tämän foorumin ovat tehneet suosituksi just tietyt kirjoittajat.

T:  Smiley Innali
tallennettu
eetee
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 34


Profiili
« Vastaus #20 : 07.12.2005 23:56:54 »

No mutta hyvänen aika. Toki kaikki lähteneet ovat tavallaan surku, mutta eihän tämä maailma tähän lopu. Uusia kirjoittajia löytyy varmasti ja heidän joukossaan on taatusti uusia timantteja.
Ja mitä sitten vaikka koko foorumi näivettyisi ja loppuisi? Sehän oli vain yksi ajanjakso elämässä. Mites se mummo siellä lumessa sanoikaan?.

Jos joku kovasti kaipaisi, niin kaipa tuo perustaisi oman foorumin. smitten
tallennettu
Innali
Vieras
« Vastaus #21 : 08.12.2005 00:02:16 »

Jos joku kovasti kaipaisi, niin kaipa tuo perustaisi oman foorumin. smitten

Totta  smitten.
Onhan niitä foorumeita netti täynnä.
Porukka vaihtaa vaan muualle.

Ps. Timanteista näin puheen ollen, on kadoksissa eräs Timantti (ottaisitko yhteyttä)?  angel
« Viimeksi muokattu: 08.12.2005 00:11:52 kirjoittanut Innali » tallennettu
apache
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 180



Profiili
« Vastaus #22 : 08.12.2005 00:55:24 »

Eilen juhlimme maamme itsenäisyyttä. Mietinpä sen kunniaksi sitten, mitä asioita itse pidän merkittävimpinä ja tärkeimpinä liittyen kotimaahani. Sanan- ja mielipiteenvapaus nousivat eittämättä kärkeen, ei vähiten sen vuoksi, että päivittäin olen tekemisissä ihmisoikeuskysymysten kanssa. Valtaosa maailman väestöstä joutuu oikeasti miettimään, mitä suustaan päästävät tai paperille rustaavat. Väärät mielipiteet johtavat ikävimmillään väkivaltaan monessa eri muodossa. Joskus se ilmenee vain väärinajattelijaan ja hänen läheisiinsä kohdistuvana syrjintänä, joskus päädytään sitten mielipidevankeuteen, kidutukseen, kuolemaankin.

Sitten löydän tänään tämän itselleni vieraaksi jääneen kiistakysymyksen, seuraanhan lähinnä ainoastaan Astro Special-osiota. Hellanlettas sentään! Todellakin äänestin Tähdenlennon esityksen puolesta, vaikka epäilenpä, että se ainakaan esitetyssä laajuudessa tulee koskaan toimimaan.

Itsekin olen joutunut foorumilla sensuurin kohteeksi. En nostanut asiasta melua, mutta minua toden totta hämmästytti, että minulle ei asiasta kerrottu lainkaan. Havaitsinpa vaan  myöhemmin ketjua lukiessani, että minun kommentistani puuttui pala. Koin loukkaavana nimenomaan sen, että asiasta ei ylläpidon taholta aloitettu minkään näköistä dialogia minun suuntaani - mielipiteeni yksinkertaisesti vain pyyhkäistiin pois.

Kuitenkin, vaikka moinen leikkely onkin vähintään kyseenalaista, lohduttaisin silti kaikkia sananvapaudestaan huolestuneita muistuttamalla, että foorumeiden ulkopuolella, mutta kuitenkin Suomen rajojen sisäpuolella olemme varsin vapaita mielipiteittemme ilmaisuun. Jos oikein rupeaa potuttamaan, niin voi mennä vaikka Senaatintorille julistamaan, että Astrofoorumit on perseestä (mitä ne eivät todellakaan edes ole, minun mielestäni).

Lopuksi toteaisin vielä uudemman kerran, että homoporno on mielestäni edelleenkin hyvä juttu. Uskallan tehdä tämän tunnustuksen siksi, että vaikka näillä foorumeilla kaikki eivät ehkä ajattelekaan samoin, ei homoseksuaalisuus ole Suomessa rikos, eikä sitä puoltavilla mielipiteilläkään joudu vielä vankilaan tai asenteidenmuokkausleirille.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2005 00:57:35 kirjoittanut apache » tallennettu

puhuessas mua katselet, oltais kuin metsäneläimet, öisin tuijoteltais hiljaa taivaalle

Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.
Dorian
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 155


ylämäkialamäkiylämäkialamäki


Profiili
« Vastaus #23 : 09.12.2005 14:37:00 »

-öööö- mitähän pitikään sanoa... Undecided Niin,juu. Sanavapaudesta ja sen sietämättömästä keveydestä.

Mielestäni selkeästi topiciin kuulumaton aineisto voidaan joko siirtää muualle tai poistaa, mutta siitä pitää ilmoittaa myös kirjoittajalle. Jos puhutaan jossakin aidasta, niin aidanseipäitä koskevan keskustelun voivat modet siirtää omaan kettinkiinsä. Ja ilmoitus kirjoittajalle.  Kiss

Ja siksi toiseksi:
Meillä on niin kovin erilaisia käsityksiä tuosta loukkaavuudesta, että voe tokkiisa. Raja menee itse kullakin aivan eri kohdassa. Tietenkin yksityiseen henkilöön kohdistuvaa loukkaavaa kirjoittelua en lähde puolustamaan, ammutaan aamun koitteessa. Käykööt keskustelunsa privana, jos mielivät tapella keskenään netin kautta. Tai ottakoot yhteen vaikka missä narikassa, julkiseen keskusteluun se ei kuulu.  tickedoff

Kolomanneksi haluvan toteta:
Jokainen yksilö kokee eri tavoin omiin kirjoituksiinsa/aikaansaannoksiinsa kohdistuvan kritiikin ja rajoitteet. Toinen vetää tokallisen justiinsa sieraimeen, jos toinen kehtaa sanoa, että ei se noin mene, toiselle se taas on aivan sama, mitä muut ajattelevat.  Undecided

Semmoista tänne tänään.
tallennettu

aurinkokalat kuuneitsyt askendenttijousimies venusoinas marskalat merkuriuskalat jupitervesimies saturnusvesimies uranusleijona neptunusskorpioni plutoneitsyt
Keltainen Planetaarinen Aurinko,Vesitiikeri, Hirvi,Lehmus,
Sekopää uglystupid2
David Brown
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: