Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hot Stone  (Luettu 13538 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
*Alkmene*
Vieras
« : 17.01.2007 21:57:10 »

Minua on nyt ihan kovasti alkanut kiinnostamaan tämä kuuma-kivi hieronta... Eli kokka kohti koulutusta...
Onko teillä kokemuksia koulutuksesta taikka hoidosta...?  Smiley

Hot stone - kiviterapiaa kuumilla ja kylmillä kivillä

Kuumien kivien lämpö ja kylmien kivien viileys yhdistettynä rauhallisiin, rytmisiin hierontaliikkeisiin saavat aikaan kehon ja mielen täydellisen rentoutumisen. Kuumat basalttikivet laukaisevat lihasjännityksiä ja kylmät sedimenttikivet virkistävät ja laskevat turvotusta.

04.05.2006  •  Kirjoittanut: Heidi Lokka

Kuumilla ja kylmillä kivillä tehtävillä hieronnoilla on pitkät perinteet. Jo muinaiset roomalaiset vannoivat kuumien kivien energisoivaan voimaan. Yleisimmin käytettyjä kiviä ovat basaltti- ja sedimenttikivet. Kuumat basalttikivet ovat tulivuoren purkauksista muodostuneita painavia laavakiviä, joilla on hyvä lämmön sitomiskyky. Kivien paino ja lämpö yhdessä saavat aikaan miellyttävän, pehmeän tunteen iholla. Kivestä hehkuva lämpö syrjäyttää kivun tunteen lihaksessa. Sedimenttikivet ovat silkkimäisen pehmeän tuntuisia, meren kivennäisaineista muodostuneita ja säilyttävät hyvin kylmää.

Kuumia ja kylmiä kiviä käyttävät hoidoissaan paitsi kosmetologit myös hierojat ja fysioterapeutit.

- Parhaimmillaan kivet ovat hoitajalle, esim. kosmetologille, oman käden jatke, jolloin ainoastaan hoitajan oma ammattitaito ja asiakkaan toiveet luovat rajat kivien käytölle, tiivistää kiviterapiakouluttaja Elina Hietakangas Body Culture Oy:stä.
Keho ja mieli rentoutuvat

Kuumilla ja kylmillä kivillä tehtävä hieronta aloitetaan kivien asettelulla kehon eri kohtiin, jolloin ne rentouttavat ja paikallisesti poistavat lihasjännitystä. Kivien asettelua seuraavat käsillä tehtävät lämmittävät liikkeet, joiden jälkeen alkaa varsinainen hieronta lämpimillä kivillä. Kontrastihoidoissa käytetään sekä lämpimiä että kylmiä kiviä vuorotellen. Toisessa kädessä pidetään lämmin ja toisessa kädessä kylmä kivi, ja niillä tehdään hierontaa ylöspäin suuntautuvin liikkein ensin kuumalla ja sitten kylmällä kivellä. Tällöin saadaan koko keholle voimakkaasti verenkiertoa vilkastuttava vaikutus.

Yhdessä hieronnassa koko vartalolle ja kasvoille käytetään useita kymmeniä kiviä.
Käytettävien kivien koko, muoto ja määrä vaihtelevat hoidettavan alueen mukaan. Eri kosmeettisten hoitosarjojen kiviterapiat poikkeavat toisistaan lähinnä käytettävien väliaineiden ja erilaisten hierontamenetelmien puolesta. 

http://hyve.turkuamk.fi/tyo_ja_opiskelu/artikkelit/?id=1

Ja itseasiassa olen miettinyt, että josko opiskelisin kosmetologiksi  Huh
Siinä saisin koskettaa, luoda, nähdä tuloksia, olla ihmisiä liki, kuunnella...  :Smiley
tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #1 : 17.01.2007 22:11:41 »

MITEN KIVET TOIMIVAT?

Stone Massage kiviterapia ja Chakra terapia poistavat stressiä, rentouttavat lihaksia ja neutraloivat negatiivista energiaa. Stone Massage kivillä voidaan lisätä lymfa - ja verenkiertoa, poistaa lihaskovettumia ja saada välitön hyvänolon tunne kehossa kokonaisvaltaisesti. Tässä ihanassa hoitomuodossa käytetään erikoisia kiviä kuumina ja kylminä. Kivet ovat erittäin mineraalipitoisia ja siitä johtuen ne varastoivat lämpöä omalla ainutlaatuisella tavalla.

Erikoisia Hot Stones mineraali- ja basalttikiviä käytetään omana terapiamuotona kokovartalohoitona, hieronnan tukena, tehostamaan hoitoa tai rentouttavaan, kylpylätyyliseen hoitoon. Kasvohoitojen yhteydessä kiviterapiaa käytettäessä tehostetaan voiteiden imeytymistä ja saadaan aikaan veren - ja lymfakierron lisäys kasvojen ja kaulan alueella kiinteyttävä vaikutus, sekä asiakkaan kokonaisvaltainen rentouttaminen. Mineraalipitoisten kivien käyttö antaa välittömän, ja suoran vaikutuksen kehossa, paikallisesti ja kokonaisvaltaisesti.
     

kuumat kivet varpaiden väleissä
RENTOUTTA JA ENERGIAA

Ainutlaatuiset Hot Stones -kivet eivät pelkästään rentouta lihaksia vapauttamalla lämpöä, ne myös lisäävät kehon aineenvaihduntaa ja energiavirtoja. Kivillä hierottaessa saadaan intensiivinen kontakti, jolloin pystytään käsittelemään täsmällisesti ja tarkasti kehon kipupisteitä. Käyttämällä eri tekniikoita kuumien ja kylmien kivien kanssa, saadaan aikaan rentouttava ja erittäin tuloksellinen hoito.

AIDOILLA KIVILLÄ PARAS HOITOTULOS

Terapiassa käytettävät Hot Stones -kivet ovat erityislaatuisia kiviä, joiden ominaisuuksiin kuuluu erinomainen lämmön ja kylmän säilytyskyky. Varo markkinoilla olevia kopioita, kivet voivat kuumentua liikaa!

Kivet on kerätty valikoiduilta tuliperäisiltä alueilta mistä johtuu kivien suuri mineraalipitoisuus. Luonnon muovaamina ne soveltuvat erinomaisesti rakenteellisesti, mm. sileyden ja muodon puolesta, kehon käsittelyyn ja hoitoihin
http://www.bodyculture.fi/
tallennettu
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #2 : 18.01.2007 07:50:53 »

On kokemuksia, se on aivan ihanaa ja rentouttavaa! Laitan sulle yv:nä paikan mistä saat kohtuuhintaan tuollaisen ihanan hetken!

 Smiley

tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #3 : 18.01.2007 08:28:06 »

Kiitos Kaurisenergiaa!
Voin kuvitella miten ihania nuo hoidot ovat...
Vastasin sinulle yv:nä.
tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #4 : 19.01.2007 16:36:34 »

Huhuu...
Eikö tosiaan kellään muulla ole kokemuksia HotStonesta??
Olisi mukava kuulla, jos on???  :Smiley
Sain juuri tarjouksen eräältä kouluttajalta Hkistä tällaiseen koulutukseen ja tarvikepakettiin ja kutkuttaa kovasti mennä...  Smiley
tallennettu
Synapsi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 474



Profiili
« Vastaus #5 : 19.01.2007 20:23:42 »

Ei ole kokemusta vielä, mutta arvelen sen olevan mahtavaa! Aion kokeilla heti, kun tulee hyvä hetkonen kiireisessä elossa.

Eikös sinulla ollut kiviin jonkinlaista "vetovoimaa" muutenkin? Muistelen niitä mukavia kivikirjoitelmiasi taannoin. Mene ihmeessä koulutukseen, jos kutkuttaa. Jospa tämä olisi nyt SE juttu, ainakin tällä hetkellä  Smiley

T.Synapsi

tallennettu

aurinko oinas    askendentti skorpioni    kuu kaksoset    merkurius kalat    venus harka     mars vaaka
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #6 : 19.01.2007 20:27:29 »

Kokemusta ei ole, mutta aihe kiinnostaa. Ainakin Frantsilassa on muuten kurssi tulossa aika piakkoin

http://www.frantsila.com/f-sis-koulutus.htm  > kurssikalenteri
tallennettu

*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #7 : 19.01.2007 20:35:10 »

Synapsi, kyllähän nuo kivet on aina kiehtoneet ja niitä olen poiminut aina sieltä täältä taskuuni. Kiitos kannustuksesta! Smiley

May, kiitos linkistä.
Hmm.. olen löytänyt netistä muutaman paikan mistä näitä kiviä voi tilata lämmityslaitteineen ja hinta on melko kova, jos puhutaan aidoista laavakivistä... luokkaa 500-800€
Sitten on koulutuksia kivineen ja lämmityslaitteineen ja öljyineen 500-700€

Mitähän kustantaisi, jos tuon Hämeenkyrön kurssin kautta tekisi kivi tilauksen..  Huh

Tosin, huomaan taas, että kun haen kenkiä, löydän ne ensimmäisestä paikasta, mutta kun ole "oppinut", että on hyvä katsoa muualtakin ja tehdä hintavertalua, ihan muodon vuoksi kierrän pari paikkaa..  laugh
Ja lopun viimeksi menen ja haen ne ensimmäiset kengät jotka kolahti, maksoi mitä maksoi...
Tässä taitaa olla sama juttu taas menossa  Wink
Eli hyvin tod näk sovin Hkiin sen koulutuksen...
tallennettu
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #8 : 19.01.2007 20:40:27 »

En tiedä, millaisista ja minkälaatuisista kivistä Frantsilan kurssimainoksessa on kyse, mutta siellä sanotaan näin:

"Tarkoituksena olisikin, että opiskelijat hankkisivat kivat etukäteen itselleen, että voisivat harjoitella kurssilla hoitoja sekä harjoitella heti omassa työssään kivillä hoitamista. Ilmoita olisitko valmis hankkimaan kivet etukäteen, koska yhteistilaus tulisi edullisemmaksi. Kivien hinta 200-300€"
tallennettu

*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #9 : 19.01.2007 23:43:00 »

Ny ma en ummarra?  2funny
Kiviä on maailma täynnä ja Suomessa louhitaan vuolukiveä! Ja se kestää takkarakenteissa ja kiukaissa... on jo kertaalleen metamorfoitunut korkeassa paineessa ja lämmössä. Jos maksat vuolukivestä tuollaisia hintoja, ni jo o vot!  buck2
Mistä kivestä on puhe? ...jos saan kysyä...?
tallennettu
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #10 : 20.01.2007 00:03:10 »

Ahaa... hieman tutkimusta, johan selkii...
Kyseiset kivet ovat basaltti kiviä, todennäköisesti Havaijilta kuuman basalttilaavan lenneltyä meriveteen ja kiteytyen nopeasti. Tämä kuulostaa jo ihan ok,suhteessa hintaan...
Basaltti, hienorakenteinen tai tiivis, väriltään musta tai ruosteenvärinen, joskus sillä tavataan rapautumiskuori. Nimitystä diabaasi tai doleriitti käytetään karkeimmista basaltti tyypeistä ja nämä ovat syntyneet rakopurkauksissa juonikivilajeina.
Suomesta löytyy Diabaasia melkein joka puolta! Se on Päijät-Hämeen maakunta kivi ja sitä käytetään yleisesti kiuaskivenä.

Nuo valmiit kivet ovat luonnon muovaamia-kö? Jos ei... itse en maksais, ikänä tollasia hintoja... paitsi ehkä raaka jalokivistä  Wink
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: