Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Astron netiketti - vielä kerran  (Luettu 62206 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« : 07.01.2007 21:03:02 »

Astroilijoiden pyynnöstä tässä vielä muistutusta Astron netiketistä.

Kannatamme monipuolista keskustelua, mutta muistakaa, että tämä on pääasiassa astrologiaforumi. Pidäthän huolen myös siitä, että laitat aloittamasi viestiketjut oikeisiin osioihin. Tarvittaessa moderaattorit siirtävät ketjut oikeille paikoilleen.

Keskustelut eivät saa sisältää kaupustelua, loukkaavia tai rasistisia viestejä, floodaamista, osoite- tai muita yhteistietoja (ne vaihetaan YV:n kautta), toisten käyttäjien soimaamista tai muuta yleisesti sopimatonta materiaalia. Maalaisjärjen käyttö ja ihmisiksi oleminen on erittäin suositeltavaa Wink

Kahdenkeskiset keskustelut pyydetään hoitamaan yksityisviestien kautta. Jos ketju lähtee rönsyilemään liikaa aiheestaan tai jos ketju menee pelkästään kahden henkilön väliseksi jaaritteluksi, ketjun aloittajalla tai moderaattorilla on oikeus lukita ketju. Moderaattorit voivat myös jakaa yhden ketjun kahdeksi erilliseksi aiheeksi.
Ketjun aloittanut astroilija voi myös poistaa ketjunsa, jos niin tahtoo. Toivomme kuitenkin, etteivät astroilijat ryhtyisi poistelemaan ketjujaan liian innokkaasti, sillä joku muu saattaa olla kiinnostunut samaisesta aiheesta.

Jos johonkin ketjuun tulee aiheeseen sopimattomia viestejä, asiasta voi ilmoittaa moderaattoreille napauttamalla alaoikealta löytyvää "ilmoita valvojalle"-painiketta.

Moderaattorien toimintaan kuuluu mm. yleinen järjestyksenvalvonta, ketjuista huolehtiminen, sopimattomien viestien ja ketjujen poistaminen sekä tarvittaessa myös riitatilanteiden selvittely, joskin toivottavaa on, ettei kahdenkeskisiä ongelmia lähdettäisi puimaan forumin puolella, vaan asia hoidettaisiin YV:en avulla. (Aikuisia ihmisiähän täällä ollaan coolsmiley)
Jos jotakuta astroilijaa kohtaan esiintyy kiusaamista, ilkeilyä tai muuta sopimatonta käytöstä toisen astroilijan toimesta, joko forumin tai YV:n puolella, ilmoittakaa asiasta moderaattoreille. Jokainen käyttäjä voi myös bannata omasta yksityisviestiosiostaan käyttäjän, joka lähettelee jatkuvasti häiriköiviä viestejä. Uutena toimintona käyttäjät voivat myös halutessaan piilottaa toisten käyttäjien viestejä, jolloin piilotettujen käyttäjien kirjoitukset eivät näy foorumilla.

Netiketin jatkuvasta rikkomisesta seuraa huomautus ja tarvittaessa moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus bannata käyttäjä forumilta. Bannaus on kuitenkin viimeinen keino rauhoittaa häiriköiviä käyttäjiä.
Että ollaanpa sitten kunnolla knuppel2 Grin

Jos kaipaat apua, kysy rohkeasti neuvoa Astron Kysy ja lähetä palautetta-osiosta.

Tarkempia tietoja yleisestä netiketistä, käyttöturvallisuudesta, suositeltavista kuvien kokorajoista, hymiöiden käytöstä ja muista forumien käyttöön liittyvistä asioista löydät täältä.

Lopuksi haluamme vielä muistuttaa, että meitä astroilijoita on täällä joka lähtöön, eivätkä kaikki luonnollisesti voi pitää kaikista tai kaikkien kirjoituksista. Eikä tarvitsekaan. Kannatamme suvaitsevaista ilmapiiriä ja asiallista keskustelua, pilkettä silmäkulmasta unohtamatta.
« Viimeksi muokattu: 26.11.2007 22:48:38 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
kats
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 7


Profiili
« Vastaus #1 : 06.02.2008 14:49:19 »

 Cheesy :Smiley smitten Satuu niitä ja vahinkoja .... ainakin minulle ,olen ainakin kerran kirjoittanut väärälle nm.lle.  Embarrassed
tallennettu
rubiinitar
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 444


Profiili
« Vastaus #2 : 11.10.2008 09:59:18 »

Laitan kommenttini (joka kirjoitin osioon 'Onko lama ovatn takana?) myös tänne siltä varalta että se asiattomana poistetaan topikista joka sen kirvoitti. En varmasti ole ensimmäinen enkä viimeinenkään aiheen äärellä, yksityisesti olemme muiden foorumilaisten kanssa aiheesta keskustelleet paljonkin:


« --------------------------------------------------------------------------------
Off topic: Kirjailijana ja intuitiivisena ajattelijana hämmästyttää hyvin usein tämän foorumin luovaa ajattelua ja keskustelua rajoittava linja. On aivan oikein, että pyritään pysymään kutakuinkin aiheessa, mutta jos ylenmäärin rajoitetaan vapaata pohdiskelua vedoten ahtaisiin sääntöihin, niin keskustelu, sen synnyttämä kaikkein arvokkain eli hedelmät ja oivallukset (se jumalallinen AHAA-elämys) jäävät usein löytymättä. Ajattelu on siis jumalallista luovuutta, ja juuri sivupolulle harhautuminen ja ennakkoluulottomuus luo kaikkein arvokkainta.

 
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #3 : 12.10.2008 21:59:48 »

Valitettavasti säännöt ovat sääntöjä, joilla pyritään kaikkia käyttäjiä kohtaan tasapuoliseen huomioimiseen. Tajunnanvirta on ihana asia ja jos ketju lähtee rönsyilemään useaan eri aiheeseen, moderaattoreilla on mahdollisuus jakaa keskustelu useaksi uudeksi keskusteluksi. Harvemmin meidän täytyy puuttua viestien kokonaisiin poistamisiin. Näin tapahtuu yleensä silloin, kun keskustelu lähteeä rönsyilemään alkuperäisestä aiheesta niin, ettei siitä saa jaettua uutta keskustelua, jos keskustelut alkavat olla vain kahden ihmisen välistä tuumailua (sellaiseen aika harva uskaltaa työntää lusikkaansa, vaikka haluaisi) tai jos viestit ovat loukkaavia. Ketjun aloittajalla on tietenkin myös mahdollisuus pyytää, että pysyttäisiin hänen aloittamansa aiheen parissa.

Ihannehan olisi, että kaikki saisivat toimia aivan vapaasti ilman mitään sääntöjä. Valitettavasti se ei vain tahdo useinkaan toimia. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on foorumi, jolla on oma teemansa, joka sekin jo velvoittaa katsomaan, että pysytään nyt foorumille kuuluvilla linjoilla. Meille on tullut myös vastakkaisia ilmoituksia siitä, miten täällä keskustellaan niin vähän astrologiasta, kun taas kaiken maailman muita kahvikeskusteluja löytyy pilvin pimein. Meitä on siis moneen junaan Smiley
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #4 : 14.10.2008 13:25:58 »

Minä olen kuullut muutamiakin kommentteja, että moderointi Astrolla on hyvinkin helläkätistä verrattuna joihinkin toisiin keskustelufoorumeihin. Sitä mieltä olen itsekin, sekä moderaattorina että usean muunkin foorumin jäsenenä. Sivupolkuja löytyy ja useasti olen itsekin niistä oivalluksia saanut, mutta aivan yhtä usein olen ärsyyntynyt keskustelun rönsyillessä jonnekin aivan muualle, kuin mitä ketjun aloittaja on tarkoittanut. Ketjujen jälkikäteen siivoamisessa on myöskin iso työ ja monesti kun esimerkiksi etsii jollekin kysyjälle vastauksia vanhoista ketjuista, kuluu aivan turhaa aikaa, kun ketjut sisältävätkin pääosin jotain aivan muuta kuin otsikossa mainittua asiaa.

Ilman selkeää rakennetta ja sääntöjä näinkin suuri foorumi leviäisi käsiin, mutta toki luovuudellekin on jätettävä tilaa. Olen itse kalat ja askendentti kauris ja pidän siitä, että foorumilta löytyy tasapuolisesti niin neptunus:ta kuin saturnus:takin. On kuitenkin aina hyvä asia, että uskalletaan kommentoida ja kritisoida (kritiikkihän ei tarkoita samaa kuin negatiivisuus) foorumilla nimenomaan julkisesti, koska muuten foorumilaisten kaikki mielipiteet eivät välttämättä tule ylläpidon tai moderaattorien tietoisuuteen. Jokaisella foorumilla on kehitettävää ja tällaiset keskustelut ovat arvokkaita uudistuksia ja parannuksia suunniteltaessa.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Asterix
Vieras
« Vastaus #5 : 17.10.2008 17:17:28 »

Tässä mietin sellaista, että voisiko tuota yletöntä tekstien lainaamista,
siis kopiointia mitenkään rajoittaa?  Huh

Eikö riittäisi, että lainaa vain hiukan, siis olennaisen, mikäli tarpeellista
ja laittaa sitten linkin sille tekstille, jos haluaa tuoda koko tekstin esille
ja joku haluaa sen lukea?

Ne pitkittää noita ketjuja ja toisekseen, minusta ainakin on mukavampi lukea
kirjoittajan omia ajatuksia ja käsittääkseni aina kun lainaa tekstiä julkisella foorumilla,
niin sen lainatun tekstin alkuperä pitää ilmoittaa.

Toinen asia, joka on alkanut rasittaa, on nuo monologit,
joissa kirjoittaja kopioi esim. omaa henk.koht. horoskooppiaan
ketjuihin, joka ei varsinaisesti edes kosketa millään tavalla ketjun aihetta
ja näin ollen tukehduttaa koko keskustelun, kun niitä ei jaksa edes lukea.

Blogi-kirjoittelu on loistavaa ja minusta erittäin mukavaa luettavaa,
mutta voisiko sen blogin pitämisen suunnata sinne blogi-osastolle keskusteluista,
kun kerran Astro sellaisen tarjoaa?

Minusta nuo ylettömät lainaukset rajoittaa vapaata keskustelua ja ajatuksen lentoa.

Ajatuksia heitellen.. Smiley
tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10602


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #6 : 18.10.2008 09:50:25 »

ja minua sitte ärsyttää kun joku ei puhu neutraalisti yleistä asiaa, vaan kuvailee jokaista omaa seksielämänsä käännettä julkisesti paikassa joka ..

ja niin edelleen

kerrotko Sasha, kenen laittamat omat horoskoopit rajoittavat jotain keskustelua?

henk koht kun olen tekstejä lainannut tänne ja huomaan että kukaan ei opi mitään, niin toki menee kiinnostus laittaakaan mitään tekstiä! itsehän niistä voi nauttia kenenkään kanssa jakamatta

kaikki voi ärsyttää kaikkia, jos suoraan sanon.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2008 09:53:17 kirjoittanut **Yax-Balam** » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3534Profiili WWW
« Vastaus #7 : 18.10.2008 19:07:07 »

ja käsittääkseni aina kun lainaa tekstiä julkisella foorumilla,
niin sen lainatun tekstin alkuperä pitää ilmoittaa.

Itsekin olen sitä mieltä, että kirjasta tai toiselta sivustolta lainatun tekstin lähde olisi ilmoitettava. Sitä en tiedä, voiko tästä tehdä pakollista, mutta erittäin suositeltavaa se ainakin olisi.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Asterix
Vieras
« Vastaus #8 : 23.10.2008 20:29:22 »

Niinpä, koska joskus käy hyvin ja kiinnostaa ko. teksti/aihe
enemmänkin, niin silloin tuo lähde olisi mukava olla tiedossa.

Jostain olen antanut itseni ymmärtää, että yleisesti netissä
julkaistut lainauksien lähteet olisivat pakollisia Huh
-ainakin se voi poikia jonkinlaisen tekijän oikeus-oikeudenkäynnin,
jos lainauksesta ilman lähdettä jää kiinni
ja se on esim. alkuperäisen kirjoittajan mielestä
asiattomaan/loukkaavaan yhteyteen lainattu
tai joku esittää lainatun tekstin omanaan.

Noita oikeudenkäyntejä tulee aina silloin tällöin.

Ehdotukseni on vain siksi, että yleisesti on aika turhauttavaa
rullata viestiketjua alas jonkun henkilökohtaisen monologin
ja lainattujen tekstien vuoksi ja todeta,
että alunperin mielenkiintoinen ketju on tukehtunut
keskustelun puutteesta, eikä siellä ole mitään keskusteltavaa.

Lisäksi tuo kahden ihmisen viestittely ketjuissa voisi
käydä YV:nä ja jättää ketjut kaikille avoimiksi keskusteluiksi.

tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #9 : 24.10.2008 13:50:09 »

Lähteiden merkitsemistä kannatan ja suosittelen minäkin, ihan jo tekstien alkuperäistä kirjoittajaa kunnioittaakseen. Ja jos lainauksesta uhkaa tulla pitkä, kannattaa harkita josko siihen voisi mieluummin laittaa linkin. Ne kyllä käyvät lukemassa, jotka ovat asiasta kiinnostuneita.

Löysin erittäin hyvän tiivistelmän yleisestä nettikäyttäytymisestä, klikkaa tästä! Smiley

Lisäksi kannattaa lukea em. sivustolla mainitun linkin takaa löytyvä perustieto tekijänoikeuksista.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: