Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Planeetan korotus ja alennus  (Luettu 24931 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
SatAqu
Vieras
« : 22.11.2005 00:49:39 »

Ei oppi ojaan kaada:

"Jokaisella planeetalla on yksi merkki, jossa se toimii optimaalisesti. Sitä merkkiä kutsutaan planeetan korotukseksi. Lukuunottamatta Merkuriusta, joka sekä hallitsee että on korotuksessa Neitsyessä, tämä merkki on eri kuin planeetan hallitsemat merkit. Veda astrologiassa on erityinen asteluku, jossa korotus on korkeimmilaan. Nämä korotuksen aste-luvut ovat eri jokaiselle planeetalle. Planeettojen osuessa näille korotuksen asteille ne toimivat huomattavan vahvasti.

Plaeettojen korotuksen sijainnit:

Aurinko 10 astetta Oinaassa
Kuu 3 astetta Härässä
Merkurius 15 astetta Neitsyessä
Venus 27 Kaloissa
Mars 28 Kauriissa
Jupiter 5 astetta Ravussa
Saturnus 20 astetta Vaa´assa
Rahu 20 astetta Härässä
Ketu 20 astetta Skorpionissa

Joidenkin veda astrologien mukaan Rahu ja Ketu ovat molemmat korotuksessa Kaksosissa ja Neitsyessä, Merkuriuksen hallitsemissa merkeissä.

Korotus on tärkeä tekijä määriteltäessä planeetan voimakkuutta ja sen merkki sijaintia. Joidenkin systeemien mukaan voimakkain planeetta kartassa on se, joka on lähinnä korotuksen astelukuaan. Merkki, joka on korotusta vastapäätä on luonnehdittu planeetan alennukseksi. Asteluku, joka on vastapäätä korotuksen astelukua, on siten alennuksen asteluku. Planeetttojen ollessa alennuksen asemassa ne toimivat heikosti ja aiheuttavat vaikeuksia.

Planeettojen alennus voidaan välttää tietyillä seikoilla. Vältettynä alennettu planeetta voi antaa oikein hyviä tuloksia, jopa parempia kuin korotuksessaan. Ensimmäinen sellainen välttävä tekijä on kun alennettu planeetta on sijoittuneena askendentin tai Kuun kulmaan. Toinen tekijä on jos merkin, jossa planeeta on alennettuna, hallitsija on itsessään korotettuna. Esimerkiksi jos Kuu on sijoittuneena alennus merkkiinsä skorpioniin, mutta Mars Skorpionin hallitsijana on sijoittuneena ylennykseensä Kauriiseen, tämä seikka voi välttää Kuun alennuksen. Vähemmässä määrin,  jos planeetan alennus merkin hallitsija on vahva tai omassa merkissään, alennus voidaan vähentää. Esimerkiksi, jos kuu on Skorpionissa, mutta Mars on Oinaassa, Marsin voima Oinaassa auttaa torjumaan Kuun heikkoutta.

Toinen auttava tekijä on jos alennetulla planeetalla on hallitsemassaan merkissään ylennettynä planeetta. Esimerkiksi, jos Mars on alennuksessaan Ravussa, mutta aurinko ylennyksessään Oinaassa, jota Mars siis hallitsee, auringon voima vähentää Marsin heikkoutta. Yleisesti ottaen, alennus täytyy olla ehkäistynä ainakin kahdella eri tavalla ollakseen tehokkaasti torjuttu. Jopa senkin jälkeen, henkilö saattaa joutua läpikäymään suuria vaikeuksia ennenkuin saavuttaa suuria tavoitteitaan." (David Frawley, astrology of the seers, 2000)


Otin tämän pätkän lukusalle ja päätin suomentaa sen, sillä minusta tuntuu että ainakin jotain todenperää tässä on. Esimerkiksi omassa kartassani on kaksi planeettaa alennuksessaan ja kolme ylennyksessä. Esimerkiksi Venus on minulla alennus merkissään, ja sen kyllä tiedän muutenkin elämänkokemukseni nojalla. Juttu tuntuisi siis näin ensialkuun aika uskottavalta. Mitäs itse ajattelette?


Terv. idiot2
« Viimeksi muokattu: 22.11.2005 00:53:01 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Missa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 256



Profiili
« Vastaus #1 : 22.11.2005 01:34:08 »

Veda astrologiassa on erityinen asteluku, jossa korotus on korkeimmilaan. Nämä korotuksen aste-luvut ovat eri jokaiselle planeetalle. Planeettojen osuessa näille korotuksen asteille ne toimivat huomattavan vahvasti.

Plaeettojen korotuksen sijainnit:

Merkurius 15 astetta Neitsyessä

Tiedätkö mistä näkisi oman kartan asteluvut tarkasti? Astro.comin mukaan Merkurius on kartallani juuri tuon 15 astetta neitsyessä, mutta paramdhaam.comin mukaan 17 astetta. Undecided
tallennettu

aurinko vaaka kuu oinas askendentti neitsyt
SatAqu
Vieras
« Vastaus #2 : 22.11.2005 01:58:22 »

Missa,
Astelukuun vaikuttaa käytettävä ayanamsa/SVP jonka mukaan sideerinen kartta lasketaan. Joka tapauksessa sinun Merkuriuksesi on sekä omassa merkissään että ylennyksessään, joten älä turhia pikkuasioista murehdi. Tietysti on ymmärrettävää, että Merkurius Neitsyessä tekee ylen pikkutarkaksi!!

Terv Cool
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #3 : 22.11.2005 16:06:14 »

Harschi,
Mitä sinä ajattelet näistä ylennys ja alennus jutuista? Onko ne sinusta varteenotettavia ja esim. nykyaikaisen astrologisen ajattelun arvoisia tms?

Tv. Smiley
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #4 : 22.11.2005 16:45:57 »

Harschi,
Mitä sinä ajattelet näistä ylennys ja alennus jutuista? Onko ne sinusta varteenotettavia ja esim. nykyaikaisen astrologisen ajattelun arvoisia tms?

Ilman muuta, äärimmäisen mielenkiintoisia. Minusta ylennykset ja alennukset ovat sellainen asia, joka toimii nimenomaan sideerisellä eläinradalla. Epäilen, että ne ovat jääneet trooppisesta nykyastrologiasta pikku hiljaa lähestulkoon pois, koska ne eivät enää toimi... mutta tämä on vain oma henkilökohtainen mielipiteeni.

Minulla on opiskelu kesken, mitä ylennykset ja alennukset voisivat tarkoittaa nykymielessä ja olisi tosi mielenkiintoista kuulla kokemuksia. Itselläni ei ole yhtään planeettaa ylennyksessä, alennuksessa tai edes omassa merkissään, tasapaksua... mutta joitain huomioita olen tehnyt. Erityisesti minua on kiinnostanut ns. pahantuottajat (lähinnä Mars ja Saturnus, en ainakaan toistaiseksi katso Rahulle ja Ketulle mitään omia merkkejä tms.) ja niiden ylennykset ja alennukset. Jotkut sanovat, että on parempi, jos pahantuottaja on hyvin sijoittuneena (ylennyksessä tai omassa merkissään) kuin jos se on alennuksessa, koska alennuksessa oleva pahantuottaja on kuin viemärirosvo, hyvin ilkeä ja matalamielinen. Hyvin sijoittunut pahantuottaja sen sijaan on eräänlainen "herrasmiesvaras" tai "seurapiirihuijari".

Toinen näkemys taas on se, että on parempi, että pahantuottajat ovat kartalla heikkoja ja hyväntuottajat (Jupiter, Venus) vahvoja. Itse olen havaintojeni perusteella kallistunut tähän jälkimmäiseen näkökantaan. Yksi hyvä esimerkki on Adolf Hitler. Hänellä on sideerisellä kartalla erittäin voimakas, omassa merkissään Oinaassa oleva Mars yhdessä Auringon kanssa, joka puolestaan on Oinaassa ylennyksessään eli vielä paremmin sijoittuneena. Sekä Mars että jossain määrin myös Aurinko symboloivat voitontahtoa, tuhovimmaa, kilpailuhenkeä, kunnianhimoa jne. ja kun nämä planeetat pääsivät Hitlerin kartalla toimimaan vapaasti ja pidäkkeettömästi, niin jälki oli havaittavissa...  Undecided

Sitten taas omassa tuttavapiirissä on mies, jolla on Mars alennusmerkissään Ravussa. Kartalla on tietenkin muitakin tekijöitä, mutta tämä mies on poikkeuksellisen vähän kyynärpäitään käyttävä tai egoistinen. Hän ottaa lähes aina muut huomioon, on oma-aloitteisen auttavainen ja jos hän suuttuu, hän leppyy yleensä hyvin nopeasti. Haittapuolena on se, että hän on melko kiltti ja suostuu joskus lähimmäistensä taholta sellaiseen pompotukseen, mihin moni muu ei suostuisi.

Toisin sanoen, jos ajatellaan hengellisen kasvun tai sanotaan vaikka "sielun pelastumisen" kannalta, niin tässä mielessä heikko Mars on paljon parempi kuin vahva. Vahvat pahantuottajat voivat tuoda menestystä tässä materiaa, kilpailua ja omanvoitonpyyntiä korostavassa maailmassa, mutta "mitä siitä, jos ihminen voittaa omakseen koko maailman, mutta menettää sielunsa?" sanoi jo puusepän poika aikanaan.

Eli tämä on minusta äärimmäisen mielenkiintoinen aihe. Se mistä en ole vielä saanut kunnolla selvyyttä on, miten Saturnus käyttäytyy ylennys- tai alennusmerkissä. Ainakin miehellä, joka halusi tulla tunnetuksi maailman pahimpana miehenä eli Aleister Crowleylla http://skepdic.com/crowley.html oli erittäin vahva, kulmahuoneessa omassa merkissään oleva Saturnus yhdessä Marsin kanssa (Crowley 12.10.1875 klo 23.42 GMT (+0.00) Leamington Spa, Englanti 52N18 01W31). Voi olla, että intialaisessa Saturnuksessa on hiukan toisenlainen vivahde kuin tässä länsimaisessa byrokraatti-, moralisti- ja kurinpitäjä-saturnuksessa...  Wink

Mutta Crowley on ääriesimerkki. Se mikä minua erityisesti kiinnostaa on, millainen on alennusmerkissään Oinaassa oleva Saturnus? Onko kellään kokemuksia? Voi puhua vaikka kaverista, jos itsestä ei kehtaa  Smiley. Tai millainen olisi alennuksessa oleva hyväntuottaja, vaikkapa Jupiter Kauriissa? Onko optimismi tai usko tulevaisuuteen jotenkin "dumpattuja"? Tai tekeekö se ihmisestä jotenkin tavallista kyynisemmän tai muihin vähemmän luottavan? Miten taas omat (sideerisesti) ylennyksessä tai omassa merkissään olevat planeettanne? Koetteko ne vahvuuksinanne? Ovatko ne jotain mihin turvautua kun kaikki muu pettää? Onko niiden toteuttaminen helpompaa kuin muiden?

Huh, tuli pitkä...  Lips Sealed
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #5 : 22.11.2005 17:28:43 »


Se mistä en ole vielä saanut kunnolla selvyyttä on, miten Saturnus käyttäytyy ylennys- tai alennusmerkissä....Se mikä minua erityisesti kiinnostaa on, millainen on alennusmerkissään Oinaassa oleva Saturnus? Onko kellään kokemuksia? Voi puhua vaikka kaverista, jos itsestä ei kehtaa  Smiley. Tai millainen olisi alennuksessa oleva hyväntuottaja, vaikkapa Jupiter Kauriissa? Onko optimismi tai usko tulevaisuuteen jotenkin "dumpattuja"? Tai tekeekö se ihmisestä jotenkin tavallista kyynisemmän tai muihin vähemmän luottavan?


Hei.
Kiitos vastauksestasi. Laitan tähän havaintojani: Oman kokemukseni mukaan Saturnus Oinaassa tuntuu jotenkin hämärtävän ihmisen käytännöllistä suuntaumista elämässään, eli juuri pitkäntähtäimen työura ym. juttuja. Ihminen ei ehkä osaa helposti valita oikeita ratkaisuja, vaan lähtee toteuttamaan jotain omia huonompia suunnitelmiaan...Eli jonkinlaista näkökyvyn ja järjen puuttumista Saturnus Oinaassa tuntuisi antavan. Saturnus ylennyksessään eli Vaa´assa on juuri päinvastoin. Ihminen kuin luonnostaan on fiksu, käsityskykyinen ja järjestää elämän sopivaisuutta silmällä pitäen. Tästäkin on esimerkkejä.

Jupiter Kauriissa...siitä on jo vaikeampi sanoa. Minullekin tulee siitä teoreettisesti näkökulmia mieleen, mutta sellaista empiiristä puolta on vaikeampi pukea sanoiksi...Tuntuu kuin he (jupiter kauriissa-ihmiset) joutuisivat järjestelemään sellaista, jota ei voi järjellisesti aina toimittaa. Eli planeetta Jupiter ja merkki Kauris ovat toisiinsa nähden vaikeasti yhteensopivia.

Tv.
 Huh
tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #6 : 23.11.2005 17:19:32 »

Oman kokemukseni mukaan Saturnus Oinaassa tuntuu jotenkin hämärtävän ihmisen käytännöllistä suuntaumista elämässään, eli juuri pitkäntähtäimen työura ym. juttuja. Ihminen ei ehkä osaa helposti valita oikeita ratkaisuja, vaan lähtee toteuttamaan jotain omia huonompia suunnitelmiaan...Eli jonkinlaista näkökyvyn ja järjen puuttumista Saturnus Oinaassa tuntuisi antavan.

Hei, tämähän mielenkiintoista. Katsoin omasta karttakokoelmasta ihmisiä, joilla on Saturnus Oinaassa ja kyllä, jotain tämän suuntaista... en ehkä löytänyt välttämättä niinkään vääriä valintoja työelämässä (ainakaan kaikkien kohdalla), mutta juuri tuo tietynlainen käytännöllisen suhtautumisen vähäinen osuus... ihanteellisuus... ettei aina oikein näe elämän reaaliteetteja. Tuo näkökyvyn tai järjen puuttuminen voisi ehkä kuvata sitä hyvin. Eli näkee maailmaan jonkinlaisessa ihannemuodossa ja joutuu sitten pettymään, mutta pettymykset eivät pohjimmiltaan kuitenkaan muuta sitä kuvaa. Maailma ei saisi olla ruma eikä likainen, eikä pahoja ihmisiä ole olemassa. Näin vähän kärjistettynä. Mulla on lähipiirissä yksi Saturnus Oinaassa -ihminen ja kun ajattelen tätä, palaset loksahtavat paikoilleen.

Ylennys-Saturnuksesta tulee mieleen esimerkkinä Pelle Miljoona. Olisko se sitten tätä "Älkää kysykö mistä syntyy väkivalta, älkää kysykö mistä syntyy päihdeongelma" eli jonkinlaista "avaa silmät todellisuudelle, pahvi"?

Voi vitsi, aina oppii jotain uutta. Kiitos SatAqu!
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #7 : 23.11.2005 18:25:11 »


Ylennys-Saturnuksesta tulee mieleen esimerkkinä Pelle Miljoona. Olisko se sitten tätä "Älkää kysykö mistä syntyy väkivalta, älkää kysykö mistä syntyy päihdeongelma" eli jonkinlaista "avaa silmät todellisuudelle, pahvi"?



Krhm, tuli juuri mieleeni se, mitä sanoit aiemmassa viestissäsi ylennyksen haitallisuudesta. Planeetta ylennettynä voi myös johtaa henkisen ylemmyyden tunteeseen tms. Itselläni oli lähinnä mielessä esim. Esko Aho, Matti Vanhanen tai jopa Marilyn Monroe tyyppiset henkilöt. Eli semmoiset pärjääjä ja menestyjä tyypit, jotka usein pelisilmää ja tilanneälyä käyttäen pääsevät elämässä pitkälle. Heillä on ainakin sitä realismintajua ja he menestyvät maailmassa.

Terv.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2005 00:42:04 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #8 : 24.11.2005 18:08:10 »

[Itselläni oli lähinnä mielessä esim. Esko Aho, Matti Vanhanen tai jopa Marilyn Monroe tyyppiset henkilöt. Eli semmoiset pärjääjä ja menestyjä tyypit, jotka usein pelisilmää ja tilanneälyä käyttäen pääsevät elämässä pitkälle. Heillä on ainakin sitä realismintajua ja he menestyvät maailmassa.

Hmmm... Marilyn Monroen yhteyteen tätä on vähän vaikea sovittaa... mutta myös Margaret Thatcherilla ja tällä uudella Saksan rautarouvalla, Angela Merkelillä on Saturnus Vaa'assa ja heihin tilanneäly tosiaan sopii kuin nenä päähän.

Minua on pitkään askarruttanut, mitä yhteistä voi olla Pelle Miljoonassa ja Margaret Thatcherissa - jokin yhteinen tekijä täytyy olla, koska molemmilla on tämä Vaaka-Saturnus. Ainakin molemmat ovat olleet omalla tavallaan varsin poliittisia ja kantaaottavia - mitä taas Marilyn Monroe ei tiettävästi ollut.

Mutta hei! Marilynin kartalla Saturnus on VII huoneen hallitsija ja VII huone puolestaan symboloi (avio tms.)kumppania ja Monroe tuli tunnetuksi siitä, että hän heilasteli hyvin vaikutusvaltaisten miesten kanssa, kärjessä tietenkin John F. Kennedy. Eli voisiko ylennys-Saturnus heijastua tässä Marilynin kumppaninvalintaan? Hän ei ollut poliittinen tai vaikutusvaltainen itse, mutta miehet olivat. Marilynin Saturnus on IV huoneessa ja jyotishi KN Rao liittää IV huoneen muun ohessa poliittiseen uraan (älkää kysykö millä logiikalla, mutta jos KN Rao sanoo jotain, se on syytä ottaa vakavasti  :Smiley), joten kumppanina (=VII huoneen hallitsija) vaikutusvaltainen (=hallitsija ylennyksessä) poliitikko (=IV huone). Ainoa mikä minua Saturnuksessa edelleen jaksaa askarruttaa on, miten sama planeetta voi symboloida sekä vaikutusvaltaa että orjuutta... vai onko tässä taas jokin hengellinen periaate, vallan orjana poliittisessa oravanpyörässä tai jotain...  Tongue

Helpommin ja itsestäänselvemmin avautuva tulkinta Marilynin IV huoneen Saturnukselle on tietenkin äärimmäisen onneton ja laiminlyöty lapsuus ja äitisuhde (äiti oli mielisairaalassa).
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #9 : 24.11.2005 19:39:23 »


Minua on pitkään askarruttanut, mitä yhteistä voi olla Pelle Miljoonassa ja Margaret Thatcherissa - jokin yhteinen tekijä täytyy olla, koska molemmilla on tämä Vaaka-Saturnus. Ainakin molemmat ovat olleet omalla tavallaan varsin poliittisia ja kantaaottavia - mitä taas Marilyn Monroe ei tiettävästi ollut.



Hei,
Mitäkö yhteistä on Pelle Miljoonassa ja Margaret Thatcherissa? No, kun nyt kovasti mietin ja syvennyn, niin tulee lähinnä mieleen mielipidemaailmojen melko voimakas kiteytyneisyys. Molemmilla henkilöillä on vahvat näkemykset olleet ohjaavina siinä miten ovat elämänsä käytännössäkin muotoon saattaneet. Heidän on varmasti ollut jopa vaikea muuttaa itseänsä ajatusmaailmojensa osalta, ja siten myös elämänsä käytännöllistä puolta. Tässä näkyy se, kuinka sideerinen Vaaka vaikuttaa valtavasti mielipiteiden tasolla. Sideerinen vaaka on usein juuri mielipidejohtaja...ainakin kukistumiseen saakka.

Saturnus-Vaaka ei kuitenkaan tarvitse olla millään tavoin poliittinen. Siksi otinkin Marilyn Monroen esille hyvänä esimerkkinä. Hän oli nainen joka lähti hyvin alkeellisista oloista ja kohosi näkyvälle paikalle. Nainen, joka ei ollut tunnettu ensisijaisesti älynkäytön osalta, ei kuitenkaan voinut olla aivan vailla tilanneälyä/ymmärrystä päästäkseen tunnettujen miesten heilastelijaksi. Tilanneälyä kun voi käyttää monin tavoin.

Mitäs muuten ajattelet siitä, että Aurinko on Vaa´assa alennuksessa? Bill Gates´lla on saturnus ylennyksessä Vaa´ssa ja Aurinko puolestaa alennuksesssa samassa merkissä. Venus on omassa merkissään Vaa´ssa myös. Bilin nörttiyden tosin laskisin tulevan Merkuriuksesta ylennyksessä Neitsyessä ja Marsin asemasta samassa merkissä. Tuntuisi siltä, että Billin maailmallista menestystä ovat tuottaneet nuo kompensoivat tekijät kartalla. Aurinko ei yksinään ratkaise.

Terv. Smiley
« Viimeksi muokattu: 25.11.2005 17:04:33 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Harschi
Vieras
« Vastaus #10 : 26.11.2005 12:33:32 »

Mitäs muuten ajattelet siitä, että Aurinko on Vaa´assa alennuksessa? Bill Gates´lla on saturnus ylennyksessä Vaa´ssa ja Aurinko puolestaa alennuksesssa samassa merkissä. Venus on omassa merkissään Vaa´ssa myös. Bilin nörttiyden tosin laskisin tulevan Merkuriuksesta ylennyksessä Neitsyessä ja Marsin asemasta samassa merkissä. Tuntuisi siltä, että Billin maailmallista menestystä ovat tuottaneet nuo kompensoivat tekijät kartalla. Aurinko ei yksinään ratkaise.

Tää on todella vaikea kysymys. Bill Gatesin Auringon kohdalla tietysti pätee neecha-banga -periaate, eli alennuksen kumoutuminen, mistä David Frawleykin kirjoitti, koska sekä Vaa'an hallitsija (Venus) että ylennyshallitsija (Saturnus) ovat Auringon kanssa Vaa'assa. Lisäksi molemmat hallitsijat ovat Askendentista lukien kulmalla eli IV huoneessa. Tässä on Auringon alennusasemalle siis moninkertainen neecha-banga.

Mutta voiko ajatella, että Auringon alennusaseman kumoutuminen tuo tässä Auringolle raja-jooga -statuksen (Auringosta tuleekin tappion sijaan menestyksen, vaikutusvallan ja maineen tuoja), kuten klassikot sanovat? Siltä näyttäisi ainakin osittain ainakin sillä perusteella, että Gatesilla on menossa v. 2002 alkanut Aurinko-mahadasa Vimsottari dasa -systeemissä. Jos Aurinko olisi pelkästään alennuksessa, Gatesilla ei ehkä olisi ollut tänä aikana menestystä niin paljon kuin nyt on ollut. En tosin tunne Gatesin elämää yksityiskohtaisesti. Gatesin kartalla aina ilahduttaa tuo runsauden planeetta Jupiter II eli rahan huoneessa. Voiko sitä sen graafisemmin kartalle laittaa?  coolsmiley

USA:n ulkoministerillä Condoleezza Ricellä (14.11.1954 klo 11.30 CST +6.00 Birminghamissa Alabamassa 33N31 86W48) on muuten sama kuvio: Aurinko Vaa'assa yhdessä Venuksen ja Saturnuksen ja lisäksi Merkuriuksen kanssa. Ricellä kuvio on X eli uran huoneessa.

Mutta muuten kun katson ihmisiä, joilla on Aurinko Vaa'assa, niin en keksi mitään ihan silmiinpistävää tai fiksua. Tosin jos verrataan tätä ryhmää siihen ryhmään, jolla on Aurinko ylennyksessä Oinaassa, niin Oinas-Auringoista voisi löytää tietynlaisen jopa "aristokraattisen" itsetietoisuuden eli he ovat tietoisia omasta arvostaan ja ehkä jollain lailla jopa erityislaatuisuudestaan. Julkkiksista voisi mainita esim. Krisse Salmisen tai Jouko Turkan. Jos ajatellaan, että Aurinko on planeettakunnan kuninkaallinen, niin Saturnus on planeettojen demokraatti. Saturnus on Vaa'assa ylennyksessä, jossa Aurinko on puolestaan alennuksessa, ja Auringon ylennysmerkissä Oinaassa Saturnus on puolestaan alennuksessa. Ne ovat tässä suhteessa toistensa vastakohtia.

Vaa'an merkkiä voisi ajatella ikäänkuin "puolueparlamentaarisena" merkkinä sikäli, että ehkä siinä pyritään päättämään asiat äänestämällä ja enemmistön mukaan ja tässä tämä mainitsemasi Vaaka mielipidevaikuttajana tulee esiin. Eli tehdään asioita yhdessä. Vaikka joku voi hyvinkin nousta johtajaksi, hän nousee siihen asemaan toisten avulla, äänestämänä, valitsemana. Näin ollen Aurinko ei tunne oloaan Vaa'an merkissä lainkaan kotoisaksi, koska Aurinko ajattelee olevansa kuninkaallista syntyperää ja erityisasemassa alusta asti, eikä siihen mitään valitsemisia tai vaalikamppailuja tarvita. On muuten mielenkiintoista, että Heidi Hautalalla on Aurinko Vaa'assa ja presidenttiehdokkaista Hautala on sitä mieltä, että presidentin valtaoikeuksia olisi entisestäänkin vähennettävä.

Jos tullaan takaisin Bill Gatesiin, niin hänhän ei olisi koskaan pystynyt luomaan imperiumiaan yksin ilman yhteistyötä ja pätevien kumppaneiden apua ja hän varmasi tietää sen itsekin oikein hyvin. Tämä voisi olla Vaaka-Aurinkoa.
tallennettu
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 26.11.2005 22:24:08 »

Omalla kohdallani on Jupiter Kauriissa. (vieläpä laskussa)
Ehkä se tuo ihmisen kohdalle ettei opeta
sen verran kuin mihin pystyy muita. Toimii vain niillä
voimavaroilla mihin on kykeneiväinen tilanteiden
suosiessa niin. Itse en kylläkään näe maailmaa mitenkään
kyynisesti tai yli-synkästi. Myönnettäköön että sitäkin on joskus
ollut. Koitan nykyisesti nähdä asiat vain niin kuin ne ovat.
En kyllä osaa oikein selittää tätä Jupiterin vaikutusta...
Kerron sitten teille kun olen vähän viisaampi näiden asioiden kanssa


En ymmärrä tätä, melkeinpä jokaisessa astrologiassa
kauriit liitetään yleensä hapannaamoihin, tiukkapipoihin
moralisointiin ja muuhun samankaltaiseen toimintaan.
Selvää kauris-rasismia mielestäni.
Hävetkää astrologit. Buu.

neecha-banga (hieno sana, kuin jostain star trek rodun suusta)
Mulla on muuten vieläpä Saturnus Skorpparissa 9.huoneessa
12º23'10" astetta. onko tämä sitten lasku, nousu vai mitä?
En oikein ymmärrä täysin tätä logiikka tässä
(miehen logiikka sanoisinko.)
« Viimeksi muokattu: 27.11.2005 14:04:16 kirjoittanut Puma » tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Harschi
Vieras
« Vastaus #12 : 27.11.2005 14:20:08 »

Itselläni oli lähinnä mielessä esim. Esko Aho, Matti Vanhanen tai jopa Marilyn Monroe tyyppiset henkilöt. Eli semmoiset pärjääjä ja menestyjä tyypit, jotka usein pelisilmää ja tilanneälyä käyttäen pääsevät elämässä pitkälle. Heillä on ainakin sitä realismintajua ja he menestyvät maailmassa.

Palaan tähän kiinnostavaan aiheeseen vielä sikäli, että löysin eilen tällaisen sivun intialaisesta astrologiasta http://www.eastrovedica.com/html/vamain.htm
Suosittelen, "Lessons" -nimikkeiden alta löytyy lyhyet ja melkoisen konkreettiset tulkinnat planeetoista eri huoneissa ja huoneiden hallitsijoista eri huoneissa. G. Kumar kirjoittaa Marsista näin:

"Mars on Kaikkivaltiaan hallituksen puolustusministeri. Käytännöllisellä tasolla tämä tulinen planeetta on hallinnollisen kyvykkyyden osoitin. Jos Marsin tulisuutta ei löydy syntymäkartalla (tarkoittanee sitä, että Mars on heikko tai estynyt - suom. huom.), ihminen on uneksija, jolta puuttuu käytännön nerokkuus, jota menestykseen tarvitaan. Termi "martiaaninen" tulee Marsista. Poliisit, puolustus, taistelulajit - kaikki nämä ovat hänen hallitsemiaan asioita. Tulinen temperamentti ja sotataidot kuuluvat Marsin valtaoikeuksiin. Jos hän on ylennyksessä horoskoopissa, ihmisestä tulee julma hallitsija (kuten keisari Neron horoskoopissa)."

Tässä saattaisi tulla ilmi se, mitä olen epäillyt, eli eli länsimaisessa astrologiassa Marsin ja Saturnuksen symboliikka on jossain määrin sekoittunut verrattuna intialaiseen tai traditionaaliseen (pre 1700-luku) läntiseen ajatteluun. Nykyäänähän Saturnusta pidetään kurin ja järjestyksen planeettana ja Marsia puolestaan jossain määrin kurittomana koheltajana.

Intiassa asia on toisin. Mars on sotilaallisen ja kurinalaisen toiminnan planeetta, josta löytyy käytännöllisyyttä, suunnitelmallisuutta ja organisointikykyä (stoalainen filosofia on tästä malliesimerkki). Saturnus puolestaan edustaa laiskuutta, hitautta, saamattomuutta, ulkopuolisuutta, ulkopuolelle jättäytymistä, erilaisuutta, sopeutumattomuutta, torjutuksi tulemista, ateisimia, perinnäistapojen hylkäämistä jne.

Saturnuksesta G. Kumar kirjoittaa näin: "Hän on surun indikaattori ja jos hän on hyväntahtoinen, horoskoopin omistaja on Viisas Yksilö, joka on vapautunut surusta. Jos hän on heikko, horoskoopin omistaja on melankolinen ja masentunut sekä kyvytön tulemaan ulos väliaikaisten surujen verkosta." Jaa! Meidän täytyy ehkä rukata meidän ylennetty/alennettu Saturnus -tulkintoja, jos luotamme G. Kumariin! Ja miksi emme luottaisi.

Yksi asia, joka minua myös on kovasti kiehtonut, on se, että sanotaan, että Rahu on niin kuin Saturnus ja Ketu on niin kuin Mars. Länkkäri ajattelisi asian toisinpäin. Eikö juuri Saturnus ole se hengellinen askeetti, joka näyttää tien vapautukseen, eikö Ketun silloin pitäisi muistuttaa sitä eikä Rahun? Eikö Mars juuri juokse milloin minkäkin asian perässä ja ole himojensa vanki, eikö Rahun silloin pitäisi muistuttaa sitä?

Ei, vaan toisinpäin. Ketu on tulinen, se on vähän niin kuin Pluto siinä, että se pakottaa ihmisen luopumaan maallisista asioista, vaikka sitten tekisi kipeää. Rahu puolestaan saa ihmisen aina vain janoamaan lisää ja sitoo hänen yhä lujemmin maallisen maailman kahleisiin - jotka ovat kuin painavat lyijypunnukset jaloissa ja vetävät yhä syvemmälle, ja lyijy taasen on Saturnuksen metalli. Saturnus, tuo painava elementti, jota muinaiset intialaiset kutsuivat sanalla "Sani", "hidas", joka vetää ihmistä yhä syvemmälle timantinhohtoisiin halleihin, joiden seinät hajoavat kuin saippuakuplat kun niihin koskee.

Onko sattumaa, että narkomaanit kutsuvat heroiinia nimellä "hidas"? Onko sattumaa, että tämä "hidas" saa ihmisen vajoamaan saamattomana ja eristyneenä omaan maailmaansa niin, ettei mikään muu enää kiinnosta? Onko sattumaa, että heroiinia valmistetaan oopiumista ja 1800-luvulla ihmiset puolestaan vajosivat savuisissa oopiumluolissa täsmälleen samaan verkkaiseen, saavuttamattomaan, ulkoisen maailman laiminlyövään tilaan? Omiin timantinhohtoisiin halleihinsa, jossa korut muuttuivat kahleiksi ja kristalllikruunut kaltereiksi.

"”Be mindful of the prayers you send
Pray hard but pray with care
For the tears that you are crying now
Are just your answered prayers
The ladders of life that we scale merrily
Move mysteriously around
So that when you think that you’re climbing up, man
In fact you’re climbing down
Into the hollows of glamour..."
 - Nick Cave
tallennettu
SatAqu
Vieras
« Vastaus #13 : 28.11.2005 22:29:42 »

Harschi,
En vieläkään ymmärrä miten Jupiter voi olla ylennyksessä Ravussa. Pystyisitkö sinä valaisemaan minua tästä?

Tv. idiot2

Ah,
Ehkä ei enää tarvitsekaan. Tulin ymmärtämään, että Jupiterhan on Sattvinen planeetta. Sattvinen tarkoittaa Jumalista, valoisaa ja korkeammin henkistä. Siksi Jupiter ei voi olla ylennyksessä Tamasisessa tai Rajasisessa merkissä, vai mitä? Rapu puolestaan on Sattvinen merkki.

Olen itsekin huomannut, että Jupiter Kauriissa heikentää ihmisen tulevaisuuden uskoa ja tekee jotenkin kyyniseksi, niinkuin aiemmassa viestissä arvioit. Myös jonkinlaista materialistista elämänkatsomusta se tuntuu pitävän sisällään. Jupiter on kuitenkin henkinen planeetta. Se pyrkii stimuloimaan ihmistä puhtaasti henkisen asenteen kautta. Sen vuoksi merkin "henki" vaikuttaa voimakkasti Jupiterin suotuisuuteen siinä. Kauris on Tamasinen merkki, eikö vain. Siksi Jupiter ei toimi suotuisasti siinä.

Tv. angel
« Viimeksi muokattu: 29.11.2005 01:12:01 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 30.11.2005 10:05:27 »

Niin, senhän merkin pitäisi ilmaista millaisella laadulla tämä
sitten ilmenee ulospäin. Ainakin ´Astrologian Ihmiskuva`:ssa näin sanotaan.
Olisikohan niin että se pikemminkin ilmenee ´kurina ja järjestyksen'
henkisiä oppeja kohtaan, ihminen voi olla niin käytännöllinen ja maanläheinen
että unohtaa henkisen puolen ja eikä pysty näkemään niitä ruohonjuurien takaa.
Toisessa tapauksessa voisi olla niin että ihminen jämähtää johonkin
yhteiskunnalliseen järjestettyyn näkemykseen eikä osaa ymmärtää muita kuin
omaa näkemystään asiasta, eräänlainen tunteeton kuva.
Etten nyt synkistäisi ja masentaisi kaikkia Jupiter - Kauriissa
tyyppejä niin tämähän voisi myös ilmetä varsin positiivisessakin merkityksessä kunhan
(kartasta riippuen) ovat oppineet päästämään vähän paineita pellolle ja rentoutumaan,
oppisi luopumaan liiallisista säädöksistä.
Ihminen voisi myös tunnollisesti ja tarkasti suorittaa omaa pohdiskeluaan sekä
mietiskelyä ennenkuin päästää omalta kohdalta mitään jeesusteluja.
Kauriilla on tietääkseni jalat aika lähellä maata joten en usko jeesustelun vaaraa.
Voihan myös ollakin mikäli ihminen kehittyy myönteisesti niin hän osaa antaa
neuvoa kysyttäessä tarkkoja henkisiä "säädöksiä" "lakeja" jotka auttavat kehittymään
henkisesti.
Itse olen sitä mieltä että jos on ns. "huono" astrologinen kartta, se voi
olla itseasiassa hyvä. Koska se auttaa ihmistä kehittymään omalla tavallaan.
En ajattele "näillä korteilla minun on pakko pelata, en voi mitään"
Tietenkin voin, maailmassahan ei olisi ikinä tapahtunut mitään mullistavaa ja Hitlerkin
varmaan jyräisi yhä täällä jos aina vain luovutettaisiin jokaisen
vastoinkäymisen edessä. Jos kartta antaa huonoa henkistä potentiaalia ja näyttää
että olisi vaikkapa mustakaapu ei se sitä tarkoita etteikö sitä
voisi muuttaa positiiviseksi taitavien menetelmien (esim. meditointi, turvautuminen, mantrat) avulla

ps: Kun Jupiter koskee henkistä kehitystä. Jousimies, Kauris, Vesimies ja kalat
ovat henkisiä merkkejä tietääkseni. Ei ehkä välttämättä
´huonoin´ paikka sinänsä
« Viimeksi muokattu: 30.11.2005 13:21:54 kirjoittanut Puma » tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: