Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Pakattu suojakaasuun?  (Luettu 5962 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Cleo
Vieras
« : 17.11.2005 20:34:03 »

Täällä kun on ollut juttua aspartaamista, niin päätin aloittaa uuden ketjun, sillä on useamman kerran ihmetyttänyt mitä tuo "suojakaasu" on.

Monet valmisruuat kasviksista ja salaateista lihaan ja kalaan on "pakattu suojakaasuun". Osaako joku selvittää mitä se noin käytännössä tarkoittaa?

Toki parasta on aina valmistaa ruokansa alusta loppuun asti itse, mutta kun aina se ei ole mahdollista. Mehuja y.m löytyy ihan hyviä ilman aspartaamia, värejä y.m., mutta entäpä sitten suojakaasuun pakattu liha, kala tai kana josta ateriansa valmistaa itse?

Täällä kun useimmissa kaupoissa ei edes mitään liha-, saati kalatiskiä ole. Onko tässä uusi terveyspommi vaanimassa?
tallennettu
Ikiaika.
Vieras
« Vastaus #1 : 18.11.2005 02:34:08 »

Valitettavasti en tiedä. En ole tutkinut. Olen aina jättänyt pullistuneet pakkaukset hyllyyn.
Suosin vain vaakumi pakattuja.   idiot2
tallennettu
Cleo
Vieras
« Vastaus #2 : 18.11.2005 02:47:14 »

Hm. Onkohan se sitten vain saksalaine ilmiö liharuokien tms. osalla.
Muuten kun kyllä jää myös kaupan hyllyyn erinäiset pullistelevat pakkaukset y.m. Esim. monet sipsit tai vastaavat on pakattu suojakaasuun, mutta kun niitä en osta muutenkaan.

Sen sijaan liha silloin tällöin kuuluu ruokavaliooni edelleen, samoin kana, kalaa täällä ei juuri saa kuin pakastealtaasta ja sitä EI ole pakattu suojakaasuun, mutta todella moni perusruoka (kypsentämätön ja muutenkin siis EI esikäsitelty)
on pakattu juuri tuohon suojakaasuun, josta ei harmainta aavistusta. Jos siis haluaa suojakaasutonta kanaa tai lihaa ostaa, niin pitäisi mennä erikseen kauppahalliin (joka ei onneksi ole turhan kaukana) ja maksaa isompi hinta.

JOS nyt käy ilmi, että tämä suojakaasu on jotain myrkkyä, niin ehdottomasti kyllä sitten reissuni kauppahalliin teen ja enempi maksan, koska ei ole kysymys sellaisista summista tai päivittäishankinnoista, ettäkö en siitä selviäisi..

Muutoin kyllä tiirailen aina kaikki mehutölkit sun muut mitä ne sisältää, hyvinkan tarkkaan ennen ostopäätöstä.
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #3 : 18.11.2005 09:28:57 »

Heippa!

Itsekin olen ihmetellyt monasti mitä se kaasu oikein on?  idiot2
Kerran kokeilin ostaa jauhelihaa kyseiseen kaasuun pakattuna  buck2
Siitä ei tullut lihapullia...se oli kuin muovia....superpalloja siitä kai olisi saanut valmistettua, mutta ei mitään ravinnoksi kelpaavaa... Cheesy
Joten sillä perustein en käytä mitään kaasuun pakattua tuotetta.
Ja jo sinällään se ajatus, että suurin osa säilömistavoista (pakastus, kaasut yms.) hidastaa 'mätänemistä', ei estä sitä.....
Olenkin miettinyt, että estyykö monessa 'käyttöikää pidentävässä' keinossa se 'sisäinen muuttumisen prosessi', vaiko vain ainoastaan ulkoinen...?

Taitaa ne vanhat tavat säilömisissä olla parhaita. esim.kuivaus....eikös siinä jopa saata jotkin ravintoarvot kohota?..muistanko kuulleeni oikein?  idiot2
tallennettu
Alcedo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 432


Jeh!


Profiili
« Vastaus #4 : 18.11.2005 18:09:44 »

http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/likelgagafi.nsf/docbyalias/food_kuluttajakysymykset Onko kaasu myrkyllistä?
Ei ole. Suojakaasupakkaamisessa käytetään samoja kaasuja, joita koko ajan hengitämme: typpeä, happea ja hiilidioksidia. Kaasujen keskinäiset määrät vaihtelevat tuotteen vaatimusten mukaan.

Jäävätkö kaasut tuotteeseen?
Tuotteen nesteeseen (veteen) liuennut hiilidioksidi vapautuu, kun pakkaus avataan. Tuotteen kuumentaminen nopeuttaa hiilidioksidin vapautumista.

Mitä etua on suojakaasuun pakkaamisesta?
Kemiallisten säilöntä- ja lisäaineiden määrää tuotteissa voidaan huomattavasti vähentää. Tuotteet säilyttävät alkuperäisen tuoreutensa ja ulkonäkönsä. Niiden säilyvyysaika on merkittävästi pidempi tavallista ilmaa sisältäviin pakkauksiin verrattuna.


Tuossa AGA:n sivuilta otteita faq-palstalta (ja sivuviite). Siinä on ainakin selostettu, mitä kaasuja käytetään ja miksi. Jokainen voi vetää johtopäätöksensä ja suhtautua asiaan omalla tavallaan.  Smiley
tallennettu

Cleo
Vieras
« Vastaus #5 : 18.11.2005 18:22:44 »

Kiitos linkistä, Dior! Smiley Smiley Smiley
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: