Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jeesuksen kartta  (Luettu 25597 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #30 : 17.12.2006 00:30:50 »

Jep. Nuo mirhamin ominaisuudet olivatkin uusi seikka... Kumihartsia... Aika jännää.

Muutama uskovainen on tyrmännyt ajatukset Jeesuksen henkiinjäämisestä ja normaalista elpymisestä sillä että Longinus-niminen sotilas työnsi keihään hänen sydämeensä, mutta en muista UT:sta sellaista väitettä että kysymyksessä olisi ollut vallan sydän joka olisi puhkaistu. Sen muistan että haavasta valui nestettä, mutta eihän sen välttämättä silti tarvinnut pumpussa asti olla?

Sitäpaitsi Longinus kuulema tarkoittaa "keihästä", joten aika ihmeellinen juonenkäänne kyllä sekin. Ehkä jonkinlaista koodikieltä...?

Jokatapauksessa nämä asiat ovat mielenkiintoisia tarkasteltuna siltä pohjalta että ei tarvitse koko ajan uskoa jonkinlaisiin ihmeisiin, vaan voi miettiä olisiko tapahtumien taustalla ollut jotain sellaista mikä periaatteessa nykypäivänäkin voitaisiin haluttaessa toistaa.

 Smiley
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #31 : 17.12.2006 00:46:18 »

Jesh  Smiley

En ehken menisi sanomaan mirhamia kumihartsiksi, koska kyse on eri puun 'pihkasta' käsittääkseni. Mirhamia saadaan Commiphora-puiden (mm.Commiphora myrrha ja abyssinica)hartsista ja kumia kumipuun (Hevea brasiliensis) maitiaisnesteen kautsusta.

Niin ja tuo keihään työntäminen sydämeen... mikä tahansa sohaisu ihmisen kehoon aikaansaa nesteenvirtaamista kehosta pois. Ja tarinathan syvenevät ja paisuvat ajan mittaan... ja nämä piplian stoorithan on laadittu useita, jopa kymmeniä vuosia tapahtuman jälkeen.  Kiss   

Ihmeiden merkitystähän ei koskaan pidä väheksyä. Mutta niiden 'ihmeiden', jotka on kasattu vallankäytön vahvistamiseksi, voimaa ja merkitystä kannattaa edes joskus vähän punnita sen sijaan, että polvilumpionsa turmelee kovilla luostarin lattioilla (kuten pohdin muinaisessa elämässäni nunnan elonkaaren ollessa jo iltapuhteessa  - jotta tästälähtien pyrin ottamaan asioista paremmin selvää, ennenkuin tähän possakkaan rupean)  2funny

Mutta tänäkin vuonna vietän riemurinnoin syntymäpäiviä 25.12. Olenhan ollut saattamaassa maailmaan päivänsankariamme. Enkä nyt puhu Jeshuasta  Wink




tallennettu
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #32 : 17.12.2006 21:44:38 »

Itselläni mielikuvat viittaavat siihen että koin syvän pettymyksen k-uskon suhteen ed. elämässäni katolisena munkkina... Joten kyllä se riitti minullekin se uskon kanssa ylenmäärin vouhottaminen.

Eihän Jeesus välittömästi täysin merkityksettömäksi hepuksi muutu, vaikkei hänen elämänsä niin ihmeentäyteistä olisi ollutkaan. Nykyihmisen on jotenkin helpompi kunnioittaa tyyppejä joilla on ollut viisaita juttuja ja hyviä pointteja kun siihen ei sotketa jotain yltiölapsellisia juonenkäänteitä sekaan missä pitäisi sitten uskoa ihan mihin vaan. Nimittäin jos alkaa uskoa "ihan mihin vaan", niin maailmassahan on helkutisti erilaisia uskontoja ja tarinoita, joten miten niistä voi valita sen oikean...

 crazy2
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Theus
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 406


Immortal


Profiili
« Vastaus #33 : 18.12.2006 08:48:03 »

Tein Urantia-kirjan mukaisen kartan enkä yhtään ihmettelisi jos se olisi Jespanderin kartta  angel

 pluto aspect_con aurinko aspect_con  merkurius aspect_con keskitaivas  leijona ... tuliko hänestä kuuluisa opettaja?

 uranus aspect_con saturnus  aspect_opp MC uudistiko hän vanhanaikaisia rakenteita ja käsityksiä oman kuvansa kautta?

 mars aspect_con venus osasiko hän vaikuttaa ihmisisiin ja olla miellyttävä + 8.h luopuiko hän kuolemasta? (varmaan hyvä sängyssä  Wink )

 neptunus 12. huone ja ennen kaikkea  kuu (sielu)  kalat lopulla; henkisyys pitkällä henkisyys, hengellisyys, Jumala, yhteys, ykseys, kalat, yhteensulautuminen, henkisyys...
tallennettu

VAAKA-RAPU

MC harka 
AC leijona

Storia d"amore

www.myspace.com/theusmyspace
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #34 : 20.12.2006 21:04:23 »

Äh. Urantia on... satukirja, jos sanon tälleen nätisti. Se on kirjoitettu ilmeisesti sitä varten että saadaan joku kiva stoori niille jotka haluavat yhdistää kristinuskon enempi tuollaisiin New Age -henkisiin systeemeihin, joskaan Urantia ei tunnusta reinkarnaatiota ja se onkin sen kirjan suurin moka minun silmissäni.

Oli valtava pettymys kun nuorena menin rahojani siihen tälläämään.

Mutta ei sellaista kirjaa ole olemassakaan jossa olisi koko totuus ja vain totuus - kun kaikki ovat ihmisten kirjoittamia, niin kaikissa on jotain hyvää ja jotain huonoa. Harmi vaan että useimmiten suurin osa on sitä huonoa.

 coolsmiley
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Pikkusisko
Vieras
« Vastaus #35 : 21.12.2006 00:08:54 »

(varmaan hyvä sängyssä  Wink )

 Grin
            2funny


 smitten
tallennettu
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #36 : 21.12.2006 23:32:18 »

Voisin myös lukea esim. Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen - nämähäntä henkilöhahmot kun olivat Waltarin mukaan jutelleet hänelle hänen kirjoituskammiossaan.

Voisin myös lukea jonkun shamaanimatkan tehneen ihmisen kuvauksen tripistään, joskushan näiden matkojen aikana eläimetkin tulevat juttelemaan.

Mitä ajan takaa? Sitä että ihmismieli on loputtoman kiehtova vempain. Olen kiinnostunut myyteistä ja sen sellaisesta, mutta minulla ei ole erikoisempaa tarvetta uskoa kenenkään yksittäisen ihmisen sisäisiä kokemuksia tai näkyjä ainoina oikeina, eikä päätellä että kun joku ihminen sanoo jotain ääneen niin sillä perusteella "Kristus on Herra". Jonkun mielestä esim. Krishna on Herra, tai kuka nyt kulloinkin. (Kas kun se on aina joku mies... Tylsää...)

Olen myös netistä lukenut että astrologia on uskovaisten mielestä Saatanasta, joten oikeastaan uskovaisten minkäänmoiset kommentit minua harvemmin jaksavat kiinnostaa. Itse en ole enää henkisesti lastentarhan asteella.

 Wink
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Winona
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #37 : 22.12.2006 23:53:13 »

Tässä olisi yksi syntymäpäivätieto:
Jesus Christ - the Birth of Christ
Tuesday 15 September 0007 BC 6:00 pm -02:20:40
Bethlehem, Israel 35°E12' 31°N43'
 
 
  According to the 'classic' theory of Ferrari d'Occhieppo (1969) - Hughes (1979) - Seymour (1998). Jesus was born on September 15, 7 B.C. at around 6 pm in Bethlehem, under the opposition of the Sun in Virgo to the conjunction Jupiter-Saturn at its rising. This assumption explains the words of the magi to Herod: 'We saw his star at its rising', which supports the supposition that this 'star' had not yet disappeared and that it could be observed again, and the enigmatic metaphor of the Immaculate Conception (the text of the Gospel 'born of a virgin' could be read rather 'born in the sign of Virgo'). The simultaneity of the astronomical event occurred with the arrival of the Messiah, king of the Jews (Jupiter, the royal planet, beneficial, in conjunction with Saturn, the planet of the Jews). The symbol of Pisces would have been preserved as a form of recognition and a rallying sign for the first Christian communities.

An indicator, however plausible, remains just a presumption; the union of several concordant indicators can be more convincing. The view is that this theory agrees with a second theory, of Essenian origin, which determines the maximum of 'parts of light' for the 15th of September for each year (see Qumran ms 4Q186). Thus the birth of the Messiah has been anticipated and prepared for, and organized by the Jewish Essenian community - by astrologers - and the child has been educated for his future function as in the case of the future dalai-lama.

The complete text of the article (in French): http://cura.free.fr/16christ.html Feb, 2002

 
Lainaus on otettu zyntara.com in sivulta
tallennettu
Winona
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #38 : 22.12.2006 23:56:05 »

Ja hänen elämästään:
http://www.sacred-texts.com/chr/uljc/index.htm
tallennettu
Pikkusisko
Vieras
« Vastaus #39 : 22.12.2006 23:59:46 »

mistä tuo 24.12 on sitten keksitty?  Huh
tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #40 : 23.12.2006 00:07:41 »

mistä tuo 24.12 on sitten keksitty?  Huh

Tarkoitat varmaan 25.12

Pitkä juttu, mutta lyhykäisyydessään se, että krissejen piti vaan kehittää pakanallisten juhlapäivien mm. talvipäivän seisauksen, päälle joku samaan aikaan sijoittuva kinkeri. Cheesy

PS..noista oikeista synttäreistä on useampikin spekulaatio liikkeellä, oon kuullu yhden että olisi helmikuussa. Tiedäppä mikä on oikea sitten

tallennettu
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #41 : 24.12.2006 00:20:37 »

Komppaan tässä vielä että tuo balttiarallaan 24.-25.12. seutu alunperin tietenkin muodostui tärkeäksi sen vuoksi että talvipäivänseisaus sijoittuu siihen lähiajoille, ja monessakin kulttuurissa ko. ajalla on ollut erityinen merkitys. Mm. megaliittisia temppeleitä on rakennettu ja sijoitettu siten että talvipäivänseisauksen tienoilla muodostuu jonkinlaisia tiettyjä valoilmiöitä. Esim. irlantilaisessa Newgrange-temppelissä auringonsäde tunkeutuu vain tuona kyseisenä päivänä koko temppelikompleksin syvimpään kammioon. Tästä ovatkin saaneet Knight & Lomas päähänsä esittää kirjassaan Uriel's Machine että Brittein saarilla olisi harjoitettu tietynlaisia riittejä joihin kuului kuninkaallisen suvun jäsenten rituaalinen sikiintyminen aina samaan aikaan vuodesta, niin että he saattoivat tuottaa kruununprinssin tuona kyseisenä talvipäivänseisauksena tuossa temppelissä, jolloin symbolisesti esi-isien sielut laskeutuivat auringon tai Venuksen säteen myötä syntyviin lapsosiin... (Temppeliin liittyy olennaisena Venuksen 8-vuotinen sykli.)

Knight ja Lomas ovat sitten heittäneet villin teorian että Jeesuksen taustajoukoilla olisi ollut samanlaista perinnettä Israelissa, ja Jeesus olisi synnytetty luolassa jonne Venuksen valo on osunut talvipäivänseisauksena. (Venus siis olisi täten se "tähti" josta on meuhkattu Jeesuksen yhteydessä.)

Tiedäpä sitten häntä, mielenkiintoisia ajatuksia, mutta pidän minäkin todennäköisimpänä että Jeesuksen syntymää vietetään jouluna koska on vaan päätetty viettää sitä silloin. Onpahan saatu pakanoilta luulot pois taas tämänkin juhlan suhteen, kun se on napattu omiin nimiin...

(Lukijoille toki tiedoksi että minulla ei ole mitään Jeesusta vastaan, mutta fanaattisia fanittajia en viitsi mielistellä.)

 coolsmiley
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry: