SMF foorumin mukana tulee tehokas hakukone, jonka käytön opetteleminen kannattaa parhaiden hakutulosten saavuttamiseksit!

  1. Haun aloittaminen
  2. Syntaksi
    1. Lainausmerkit
  3. Yksinkertainen vai tarkempi?
    1. Yksinkertainen haku
    2. Tarkempi haku

Haun aloittaminen

Oletetaan että keskustelualueella on käytössä SMF oletusteema (tai sen variaatio), jolloin pitäisi näkyä yksinkertainen Haku (jonka ohessa tarkempi haku linkki) keskustelualueen yläosissa, sekä Haku linkki päävalikossa. Jos näin ei ole, päävalikon Haku kohdasta pitäisi päästä käyttämään suoraan tarkempaa hakukonetta.

Syntaksi

Voit laittaa hakusanaksi mitä tahansa, mutta sinun kannattaa harkita lainausmerkkien käyttöä haun tehostamiseksi:

Lainausmerkit

Pähkinänkuoressa asia tarkoittaa sitä, että haku simple machines foorumi palauttaa kaikki yhdistelmät näiden kolmen sanan perusteella, mutta jos se suljetaan lainausmerkkeihin (esim "simple machines foorumi"), saadaan tuloksena vain ne missä tuo koko sulkeisten sisältö esiintyy.

Yksinkertainen vai tarkempi?

Yksinkertainen haku

Käyttääksesi yksinkertaista hakua (jos päällä), sinun tarvitsee tietää vain yllä kuvattu perussyntaksi. Sinun on hyvä tietää että tämä tapa hakee koko keskustelualueelta ja kaikista niistä viesteistä jotka on lähetetty viimeisen 9999 päivän aikana (mikä tarkoittaa yli 27 vuotta)! Joten tarkentaaksesi hakua, sinun kannattaa käyttää tarkempaa hakua.

Tarkempi haku

Tarkemman haun näkymä voi näyttää aluksi sekavalta jos keskustelualueella on paljon alueita, mutta se on loppujen lopuksi aika yksinkertainen:

+  keskustelualueen nimi
|- +  Haku
Aseta haun kriteerit
Haettava asia:   käyttäjän mukaan:
     
 
Lisävalinnat: Viestin ikä:


Aikajaksolla - päivää.
Tuloksien järjestys:

Valitse keskustelualue josta etsiä, tai etsi kaikista:

Alueen nimi





  • Jotkut keskustelualueet näyttävät navigaatiopuun yläosassa tilaa säästävässä vaakarivistömuodossa.
  • Vaikka hakukoneen ulkoasu voi vaihdella, niin on joka tapauksessa kolme tapaa hakea. Haku Kaikilla sanoilla ja Millä tahansa sanoista ovat vaihtoehtoina alasvetovalikossa, lisäksi on myös "Lausehaut" on käytettävissä kuten kuvattiin edellä.
  • * merkki käyttäjän kohdalla toimii korvausmerkkinä jolloin haku osuu kaikkiin käyttäjiin. Huomio että kun korvaat sen yhdellä käyttäjänimellä, ei ole mahdollista hakea viestejä useammalla tunnuksella.
  • Näytä tulokset viesteinä palauttaa koko viestin sisältäen hakusanan (vastausmahdollisuudella) linkitetyn tuloksen sijaan, jonka tuloksena hakutulokset luonnollisesti vevät enemmän tilaa.
  • Viestin ikä asettaa aikarajan jonka sisältä etsitään.
  • Valitse alue jolta etsitään tarjoaa mahdollisuuden rajata haku tietyille alueille, oletuksena haetaan kaikilta alueilta (koko keskustelualueelta tai niilät alueilta joihin käyttäjällä on pääsy).
  • Haku painike pistää sitten luonnollisesti koko hakuprosessin käyntiin, mutta 'Entteriä' painamalla millä tahansa kohtaa hakulomaketta tekee myös saman.