Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4
1  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Kartan korkein kohta : 22.04.2009 11:23:13
Mietin täällä taas karttani visuaalisesti korkeinta kohtaa, 2° harka , kun  aurinko möllöttää nyt sieltä.
Elän siis oman karttani keskikesän juhlaa  Cool

Kartan korkeimmalla kohdallahan tietysti perinteisesti ja virallisesti tarkoitetaan MC:tä vaikka MC-IC-akseli voi olla kuinka vinossa tahansa meikäläisten yleisesti käyttämällä placidus-kartalla.
"Medium Coeli, MC, taivaan keskikohta, syntymäpaikan meridiaanin kulminaatio, 10. huoneen kärki. Ihmisen korkeimmat pyrkimykset ja saavutukset; ura ja ammattisaaavutukset ja asema maallisissa järjestelmissä ja yhteiskunnassa."

Mutta kun - mutu sanoo aina tässä kohdalla, että tällä visuaalisesti kartan korkeimmalla kohdalla on myös tärkeä merkitys. Mulle sillä on ihan niinkin järisyttävä merkitys, että isäni kuolinpäivänä  aurinko tulee karttani 'lakipisteelle'. Muutenkin olen, muidenkin taivaankappaleiden kohdalla, kokenut, että siitä yläasemasta aina alkaa uusi kierros eikä niinkään välttämättä oman nataaliarskan kohdalta. AP-kartat onkin mulle ihan ruotsia.

Kommenttia?!!
2  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Saako Aurinkomerkkisi loistaa? : 25.03.2009 12:16:30
Ave^^: Auringon tiedustelija on asteissa pienempi eli siis sinulla mars (jos sen ja Auringon välissä ei siis ole muuta planeettaa)

Sisäpiiri toimii samalla periaatteella.
"Sisäplaneettojen ja Auringon keskinäistä nousujärjestystä
(ensin nousee se, jonka pituusaste eläinradalla on pienin)
voidaan kuvailla symbolisesti ja kaavamaisesti:
1) sisäistäjä(=tiedustelija)     2) käsittelijä     3) suunnannäyttäjä."
http://koti.welho.com/rnikula/innerpl.htm

Ja lue vielä se Sisäpiiriplaneetat-ketju jos haluat mennä oikein sekaisin asiasta  smitten

~ ~ ~
Kun Ave^^:n viesti putkahti esiin, olin juuri sopivasti kirjoittamassa tätä omaa Mars tiedustelijana-viestiäni:

Vaikka tämä ketju kyseleekin alunperin aurinkomerkin loistosta lisään vielä tiedustelijasta hyvän linkin joka oli tuolla vanhassa scout-ketjussa mutta toimimattomana. Sivulla puhutaan Oriental Appearancesta ja Skill Symbolista, mutta samaa tiedustelijaa kaikki tyynni.

Itselläni on tiedustelijana  mars . Esmiraldan tavoin tunnen Nikulan tekstin vähän sinne päin räiskityksi, paremmin löysin sisäisen Marsini tuosta Michael R. Meyerin humanistisesta astrologia-tulkinnasta.
Oikein säpsähdin, kun Mars-osiossa mainittiin kyvystä 'nähdä' ihmisten, asioiden ja trendien taakse. En ole mikään näkijä, mutta aistin herkästi ns. piilotetun voiman kulissien takana. Olen liittänyt sen  pluto merkurius -yhtymään, mutta tämä herkkyys yhdistettynä yllättävästi Marsiin oli erittäin positiivinen uusi asia. Selvittää roimasti kriittisen asteen Marsiani, 29°  leijona  yhtymässä Lilithiin.

Mutta luontainen taipumus 'marsilaiseen' armottomuuteen vihlaisi ikävästi... Tiedostan superjäätävän olemukseni eräitä ihmisiä kohtaan enkä ole siitä kovin ylpeä - mutta en ole silti valmis sulamaankaan  Embarrassed
3  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Saako Aurinkomerkkisi loistaa? : 23.03.2009 13:48:07

Mites päin te olette tuota tiedustelijaa katsoneet?!
Kiinnitin huomiota tähän Esmiksen lauseeseen, jonka mukaan tiedustelija tulisi auringon jälkeen asteissa eli sillä olisi siis isompi asteluku:
Minun Aurinkoni-Rapuni tiedustelijana on Pluto, tosin voimakkaan Leijonan merkeissä, kuten kaikilla tiettyjen vuosina syntyneillä.

Kuitenkin esim. Ajatus selvittää asiaa näin 11.1.2006:
http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=2424.msg24168#msg24168
"Scout-planeetta eli tiedustelija on ensimmäinen auringosta siihen suuntaan, mihin kellon viisarit liikkuvat.
Siis asteissa aurinkoa ennen."

Ja näin sen ymmärrän myös Nikulan teksteistä (ensimmäinen planeetta eli tiedustelija merkkien luonnollisessa järjestyksessä). Tästä on taidettu vääntää kättä jo aikaisemminkin...
Tunnustan, että luin tekstit nopeasti enkä ehkä kunnolla perehtynyt muissa viesteissä olleisiin aurinko-tiedustelija-järjestyksiin, mutta logiikkani mukaan siis ainakin Esmiraldan esimerkissä  aurinko rapu  pluto leijona tiedustelija-asia olisi mennyt väärin...

Kevätterveisin  police  (    smitten )

4  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Vesta, Valonkantajan asteroidi : 15.12.2008 13:24:58
Vesta pysähtyy tänään: Station direct  oinas 29°33'25"

"Vesta hallitsee identiteettiämme ja itsenäisyyttämme, eräänlaista uskollisuutta itseämme kohtaan joka ei salli kompromisseja. Meillä on mahdollisuus päästä käsiksi suurin sisäisiin voimiimme, fokusoida itseemme, jos olemme rehellisiä ja lahjomattomia itseämme kohtaan.
Kun Vesta perääntyy, tämä luottamus itseä kohtaan joutuu testattavaksi. Eteen tulee tilanteita, jotka pakottavat päättämään kuinka paljon sisäinen koskemattomuutesi/eheytesi todella merkitsee sinulle vai halutko vain liukua läpi elämän, siitä mistä aita on matalin.
Vesta opettaa, että on oltava vastuussa itsestään ja seisottava sanojensa takana. Ja ettei kannata jäädä kiitollisuudenvelkaan kenellekään.
" (http://www2.bitstream.net/~bunlion/bpi/RetZone.html#Vesta)

"Vesta edustaa horjumatonta sitoumuksen voimaa, lupauksia joita annamme itsellemme ja toisille, sekä jatkuvuutta ja yhteisöllisyyttä. Myytissä hän kestää loppuun asti yksin eikä ole koskaan osallisena sodissa tai kilpailuissa. Hän on koko universumin 'lieden' valtiatar. Voimme nähdä hänet ilmentämässä ihmissuhteiden verkkoa, joka voi olla hyvin moninainen - perhe, ystävät, naapurit, kollegat." (Peg Street: Naisten suojelijat).

Nämä teemat todella polttopisteessä nyt, kun tr. pysähtynyt vesta polttaa reikää oman kartan lakipisteellä 10. huoneen viimeisillä asteilla (tarkoitan tässä lakipisteellä kartan korkeinta kohtaa, en MC:tä).
Vestan perääntymisvaihe ja etenemisseisaus taisivat heittää kaikki nuo hienot asiat päälaelleen minun elämässäni, jos eräitten toisienkin... Mutta täytyy olla uskossa vahva; kun taivaankappaleen perääntymisvaihe on päätöksessään koemme lamaannuksen hetken ennen tilanteen selkiämistä.

"Vesta on suojelija, jonka puoleen käännymme, kun kyseenalaistamme elämämme valinnat - nuo epätoivoiset "tätä vartenko minä elän"-hetket. Tai kun emme voi muistaa miksi alunperin valitsimme sen polun, jolta nyt löydämme itsemme. (Peg Street)

Selkiämistä odotellessa makaan nyt tällä polulla poikittain. Prkl.  tickedoff
5  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Nousevamerkkisi : 27.11.2008 17:37:21
lol lol
Täällä tää toinen inttäjä, inttäjä iänikuinen. Puuttuuko eläinradasta vahingossa aasi jostakin välistä, meidän merkuriukset kuuluis varmaan sinne.

Siinä minä oon Kato Vegan kanssa samaa mieltä, että  askendentti kehittyy viimesenä, mutten edelleenkään suostu alistamaan sitä kasvatuksen aikaansaannokseksi. En suostu. En taho. Ennemmin se on kuin entisestä elämästä salakuljetettu ruusunnuppu, joka jossakin piilossa pidetään kunnes aika on sille kypsä puhjeta loistoonsa. Kaikilla se ei ehkä edes pääse puhkeamaan, kuivuu omaan mahottomuuteensa.
Dawnchildilla tässä taitaa päteä se kehittyneen persoonan nousumerkki: valmista kauraa heti pienestä! ...kauraa...aasille...  Kiss

*pyörittää näitä ajatuksia vielä ja yrittää kiinnittää ite häntäänsä*
6  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 06.11.2008 17:18:48
Julyette, jos satut olemaan kuulolla ja muutkin joilla Venus on sisäpiirin viimeisenä:

Lainaus Nikulan tekstistä, sain ystävältäni kopsun muistiinpanoista:
"Jos Venus nousee (vieläpä maksimaalisen kaukana -45 astetta) kahden muun planeetan takana, ihminen joko jättää ihmissuhteensa taustalle, etsii täydellistä kumppania tai ei pysty määrittelemään tarpeitaan tai ideaali jää toteuttamatta.
Taipumus mennä naimisiin tai parisuhteeseen on tieysti olemassa, mutta se voi toteutua vaivoin tai myöhään, tai ihminen eroaa ja alkaa aina uuden suhteen etsiessään parempaa.
”Myöhäinen Venus” voi merkitä tietoista huikentelevaa elämäntapaa, eroottista hedonismia, ”harkittua avioliittoa” tai ”varmoja valintoja”. Jos tunne-elämä (Venus) tulee vahvasti Auringon kokemuksen jälkeen, oma egokokemus on vahvempi kuin rakkauden vaatima toisen hyväksyntä ja arvostaminen. Siksi ongelmana voi olla automaattinen varautuneisuus toisia ihmisiä kohtaan syvällä sisäisellä tasolla, jolloin ihmissuhteet jäävät pinnallisiksi tai kumppania pidetään ”varalta”.
Ihminen ”taltioi” rakkautta niin kuin perhosten kerääjät naulaavat siivekkäät kokoelmiinsa.
"

Gulps. Mulla on maksimilukemat mittarissa Auringon ja Venuksen välillä. Olen paremminkin kyllä huikenteleva eettinen hedonisti kuin mikään eroottinen hedonisti. Hedonismi ulottuu vähintään lähipiiriin, haluan onnellisuuden ja nautinnon jakaantuvan tasaisesti. Ja ensin työ, sitten huvit!
7  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 06.11.2008 16:42:29
Nii-in,
asiat menee helposti niin vaikeiksi. Yksinkertaisesta ohjeesta tulee matkalla aivoista paperille kummallinen sanamytty. Kaikkeen ihmiselle suunnattuun pitää kuitenkin yrittää liittää jotkin perussäännöt aina mukaan, koska onhan käynyt ilmi, että monelle on epäselvää sekin mikä on vastapäivään ja mikä myötäpäivään.
Samoin kuin tutun autokoulun opettajan mukaan autokoulussa vaikeimpia asioita oppilaille on erottaa toisistaan oikea ja vasen!
Liika ylimalkaisuus aiheuttaa helposti risteyskolarin tai ainakin eksymisen, oltiin sitten astrolla tai autossa  police ( Grin ).


8  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 06.11.2008 15:18:18
Lilli talks sense!!!
Poikkeus todella vahvistaa säännön.
Sitä ei aina pieni  neitsyt jaksais sulattaa vaikka tajuaa kyllä logiikan. Neitsyelle sääntö on sääntö ja säännönrikkojia tekis mieli aina kurmuuttaa  Wink

Nyt asettuu taas paikoilleen sekin tosiasia että, sisäplaneettojen maksimietäisyydet Auringosta ovat: Venus max 48° ja Merkurius max 28°. Ei sentään herranjestas kierretä koko tahkoa ympäri!

Tämä sisäpiiritutkinta on hyvä esimerkki siitä kuinka kukin lukee astrologiakirjoja omalla tavallaan ja monesti kuin piru raamattua eli täysin omista hyötylähtökohdistaan. Sehän taas johtaa välillä ihan suohon, välillä mutkan kautta maaliin. Tämmöinen veivaaminen ja vatkaaminen on mukavaa vaikka välillä olis pihalla kuin lumiukko. Tai käy kuin mondon esimerkissä, kun ottaa rautalangan avuksi kartan tulkintaan: "Oikeen näen itteni jonku vaijerin ja kolmen pallon kanssa askartelemassa ja tunnin kuluttua siinä on mukana pullonkorkit, vispilät ja sähköjohdot, eikä kukaan enää ota tolkkua, mistä on kyse...paitsi ehkä se Nikulan mainitsema "..pahempi olento, astrologi,..."   Grin  "

Ja se on tullut kyllä huomattua, mihin Ajatus viittasi, että asian toiselle kertominen on monin kerroin vaikeampaa kuin asian itselle selvittäminen. Jos ei ole aina foorumin tekstitkään, niin ei ole myöskään astrokirjallisuus selkeimmästä päästä luettavuudessa ja ymmärrettävyydessä...

9  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 06.11.2008 14:05:16
Kirjassa oli yksi esimerkkikin, jossa oli planeettoja sekä Kaloissa että Oinaassa, eikä Oinas-planeettaa ollut näistä laskettu ensimmäiseksi vaan viimeiseksi.

Tuo ylläoleva Ajatuksen havainto mua yhä vaivaa, vaikka löysinkin tuon Nikulan 'lähtöpisteen'.
Onko kirjassa typo vai onko tuo Ajatuksen havainto jokin säännön vahvistava poikkeus vai mikä perkhales...

Mä oon ihan sekasin  uglystupid2
10  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 06.11.2008 12:46:55

Tutkin lisää ja löysin onneksi tämän Nikulan sivuilta:
"Sisäplaneettojen ja Auringon keskinäistä nousujärjestystä (ensin nousee se, jonka pituusaste eläinradalla on pienin) voidaan kuvailla symbolisesti ja kaavamaisesti:
1) sisäistäjä 2) käsittelijä 3) suunnannäyttäjä."

http://koti.welho.com/rnikula/innerpl.htm

Joten Oinaasta aloitetaan ja Kaloja kohti mennään  angel

*****
Kirjoittelin tänne äsken jo vastinetta tuohon  askendentti :lta alkamiseen, mutta meni niin aivot solmuun ja sekosin omaan näppäryyteeni, että kummasin höpinät pois.
11  Astro special / Astro special / Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle : 05.11.2008 16:11:15
Tai Nuuskamuikkusen 11. huoneen  saturnus vois olla muotoa: pakko olla välillä erakkona!
Ihmisten keskellä yhteiskunnassa (11.huone) täytyy säännöstellä ( saturnus ) sosiaalisuuttaan, että pysyy perspektiivi maailmaan puhtaana ja aivot selkeinä.
Kuka hemskatti aina jaksais Niiskuneitiä, Nipsua, Myytä, Haisulia...

Tärkeintä on kalastus ja huuliharpun soitto, eivätkä nekään ole loppujen lopuksi niin kovin tärkeitä.
12  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Sisäpiiriplaneetat : 05.11.2008 13:06:20
Täytyypä palata vielä tähän. Satuin nimittäin juuri eilen bongaamaan tuon Nikulan kirjan (hyvin edullisesti Kirjatorilta, vihjeeksi Wink) ja nyt sitä luettuani ymmärsin kyllä, että kyse olisi nimenomaan nousujärjestyksestä ja suhteesta aurinkoon. Kirjassa oli yksi esimerkkikin, jossa oli planeettoja sekä Kaloissa että Oinaassa, eikä Oinas-planeettaa ollut näistä laskettu ensimmäiseksi vaan viimeiseksi.

Laskentajärjestys menee siis tietysti merkkien mukaan, mutta nousujärjestyksen näkee katsomalla Merkuriuksen ja Venuksen suhdetta aurinkoon. Ovatko Merkurius ja Venus "uusia" (nousevat eli sijaitsevat merkissä ja asteissa ennen aurinkoa) vai "vanhoja" (sijaitsevat auringon jälkeen).

Oujee Ajatus!
Mä olen tietysti vetänyt mutkat suoriksi ulkomuistista ja olen ehkä alunperinkin tutkinut vain joitain karttoja joissa sisäpiiriplaneetat asettuu niin, että tuo 'oinas eka, kalat vika'-muistisääntö on hyvä.
Voisiko muistisääntönä olla tämä: kartta asetetaan siten, että  aurinko on ikäänkuin  askendentti :lla ja siitä on helppo katsoa nouseeko planeetta ennen aurinkoa ( on  askendentti :n yläpuolella)   vai auringon jälkeen ( on  askendentti :n alapuolella)?
Toivottavasti en vain sekoita lisää, mutta koska monet sekoaa nousujärjestyksessä, tuo sääntö voisi auttaa heitä.
Moderoi Ajatus mut pihalle, jos meni taas ihan raiteiltaan   Lips Sealed

Barack Obaman sisäpiiri on muuten järjestyksessä:  venus merkurius aurinko  -> Tutkija
Venus (1° rapu ) nousee melkein maksimissaan ennen Aurinkoa (12° leijona ), mitäs se taas tarkoittikaan?! Jotain se tarkoitti. Koko sydämestäni toivon, että tämä sisäpiirinkin asetelma tukisi häntä vaikeassa tehtävässään. Uusi aika on totisesti alkanut, mutta sitähän ei voi tietää kukaan onko Obama vielä uuden ajan onnistujien joukossa - hope so!



13  Astro special / Julkkiskartat / Vs: murhaajat : 24.09.2008 11:15:35
Lainaus
Unohtakaa jo ne bb:t  Angry

SAMAA MIELTÄ!
Tuollaiset BB:t ovat p*****stä ja syvältä, varsinkin kun asiaa tarkastelee eilisien tapahtumien valossa. Nöyryyttämisohjelmaa nöyryyttämisohjelman perään. Ihmiset eivät tunnu muutenkaan ymmärtävän enää mitään empatiasta, kyvystä asettua toisen asemaan, vaan toista saa lyödä kuin vierasta sikaa. Ja siihen sitten annetaan oikein mediakasvatusta joka tuutista! Murrrr.

Noh, BB ei ole kuitenkaan syyllinen vaan yksi juonne tätä aikaa. Olen jauhanut tästä varmaan ennenkin, mutta eiliset tapahtumat tai Jokela tuntuvat todella pelottavilta, kun niitä tarkastelee siltä kantilta, että tekijä kuitenkin kuuluu ns. normi-ihmisen viitekehyksen (ei siis rikollinen huostaanotettu pikkunilkki narkkari). Henkilön päässä on ilmeisesti älyäkin ihan normimäärä, ellei enemmänkin, mutta tunneäly ja empatia ja perspektiivi elämään puuttuvat. Syyt tunnevammoihin sitten ovat varmaan tosi moninaiset, mutta vähäisin niistä tuskin on tämä nöyryyttämiskulttuuri ja nöyryytetyksi joutuminen. Eli kiusatuksi joutuminen kaikissa kivoissa muodoissaan. Jari Sinkkonen sanoi eilen uutisissa, että nämä nuoret miehet ovat kuin yksin autiolla planeetalla ajatuksineen, eristettyinä ja eristäytyneenä. Niin-in, kosketuspinta tavalliseen arkeen ja tavallisiin tunteisiin on katkennut. Toiset oppivat tunteettomiksi jo kotona/koulussa, kun keskittyvät suorittamaan OMAA elämäänsä, toisten mieli on sitten taas murrettu tunteettomaksi nöyryyttämällä.

Nataalin aspekteihin tai transiitteihin en halua ottaa nyt kantaa vaikka (tietysti uteliaisuuttani) niitä katsoinkin. Eihän sitä tappajaa sieltä kartalta näe, siellä on vain mahdollisuuksia. Elämän valintojen kautta toinen ne sitten kääntää voitokseen, toinen tappiokseen. Mutta tippa em pathosta, sisälle tuntemista, lähimmäisiltä/lähimmäisille ei olisi tietenkään pahaksi kartan ominaisuuksien mausteeksi. 


14  Astro special / Yleistä / Vs: Äänestys: Suhteesi astrologiaan? : 25.04.2008 18:14:37
Äänijakauma on varsin ennustettava, vai mitä? Kuvittelin tuon työ-ja uravaihtoehdon saavan enemmän pojoja, koska täällä aika paljon käsitellään työasioitakin. Ehkäpä niiden ratkaisemiseen kysellään enemmän näkijöitten apua kuin etsitään astrologista tulkintaa.

Itse valitsin yhdeksi vaihtoehdoksi 'yhteiskunnallisia asioita' ja olen onnellinen kun joku muukin 'tylsimys' on sen nyt valinnut  Grin 
Haluaisin ja yritänkin kovasti hahmottaa tätä pössöä maailmaa astrologian keinoin.

Mutta jatketaan...
15  Astro special / Yleistä / Äänestys: Suhteesi astrologiaan? : 19.04.2008 13:35:54
Astrologian merkitystä Sinulle on täällä kyselty ennenkin, mutta kartoitetaanpa nykytilannetta.

Voit valita niin monta väittämää kuin haluat.
Vaihtoehtoa 'en osaa sanoa' ei ole, koska silloin sinulla ei ole suhdetta asiaan Wink
Vastaa nimenomaan suhteestasi astrologiaan, ei foorumilla oloon.

Kiitos!
Sivuja: [1] 2 3 4