Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Scout -planeetta, tyhmähkö kysymys  (Luettu 12386 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« : 11.01.2006 12:40:25 »

Ööööh, minulle on jäänyt vähän epäselväksi tuo Scout-planeetan katsominen... Se on siis auringosta seuraava planeetta, mutta kumpaan suuntaan? Kirjoissa lukee kyllä että myötäpäivään, mutta "kumpaan myötäpäivään", hehe? Siis katsottaessa karttaympyrää vai kappaleiden liikkeitä, jos siis onnistun nyt selittämään mitä tarkoitan?

Merkurius  4° 20'  Vaaka
Aurinko  8° 55'     Vaaka
Uranus  13° 38'    Vaaka

Onko Scout-planeettani siis Merkurius vai Uranus, ja mitä merkitystä sillä sitten käytännössä on?
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 11.01.2006 15:53:08 »

Onko Scout-planeettani siis Merkurius vai Uranus, ja mitä merkitystä sillä sitten käytännössä on?

Hei Pallaskissa, ei ollenkaan tyhmä kysymys, tuo herättää usein hämmennystä. Myötäpäivään tarkoittaa tässäkin kuitenkin kellon suuntaisesti, eli scout-planeetta on ensimmäinen auringosta siihen suuntaan, mihin kellon viisarit liikkuvat. Siis asteissa kuitenkin aurinkoa ennen. Tässä tapauksessa sinun scoutisi olisi Merkurius (näin on myös itselläni).

Netissä on ristiriitaista tietoa siitä, onko kaikilla scout-planeetta ja paljonko etäisyys auringosta pitäisi olla. Esim. Saaganetissä sanotaan näin: "Scout-planeetta: Se syntymäkartan planeetta, joka sijaitsee ensimmäisenä Auringosta myötäpäivään alle 30 asteen päässä siitä. Kaikilla kartoilla ei ole Scout-planeettaa. Tulkinnallisesti voidaan katsoa, että Scout-planeetta kertoo kartanhaltijan tavasta reagoida automaattisesti erilaisissa tilanteissa, motivaatiosta ja tunne-elämän tarpeista. Kutsutaan myös auringonnousun planeetaksi.". Kuitenkin jollain jenkkisivuilla oltiin sitä mieltä, että jokaisella on scout. Näkisin kyllä itse, että tuo 30 astetta olisi ihan hyvä raja, kun scoutin rooli on kuitenkin nimensä mukaisesti "tiedustelija".

Löysin scout-Merkuriuksesta tällaisia kuvauksia pikaisesti googlaten:

Lainaus
Your Scout Planet is Mercury.

You have to know everything about something before you can deal with it. So you study books and magazines and you talk to everyone, just to learn all you can. You are attentive to your appearance and aware of the impression you make on others. You think out carefully before your act.

Lainaus
Scout Planet: Mercury He is a thinking type, able to think and reason his way through problems and difficulties confronting him, arriving at the best way to deal with a situation. The mind is sharp and alert and should be allowed to guide the person through his or her everyday experiences. He should be able to deal directly with a job, function, or technique without conflict or external interference. Efficiency, practicality, and reliability may be his forte, though he should try to cultivate creativity.

Allekirjoitan kyllä suurelta osin. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #2 : 11.01.2006 16:37:39 »

Muutenkin otan asioista aina mahdollisimman hyvin selvää etukäteen ennenkuin toimin, mkä usein osoittautuu ihan hyödylliseksi. Joskus siihen tosin tuhraantuu aikaa, heh  Wink

Sanos muuta! :Smiley Minunkin täytyy esim. aina saada kaivella taustatietoa netistä ennenkuin kommentoin vaikkapa johonkin viestiin (juu, em. vastaukseenkin googletin tovin), vaikka kysymys olisi sellainen mihin voisi vastata ihan suoralta kädeltä. Tietoa jakoon, se on Vesimiehen merkin motto. Wink Nuorempana rahtasin niitä kirjojakin kirjastosta, nykyään sitä on ehkä netin myötä laiskistunut ja kiinnostavimmat opukset tulee ostettua omaksi. Sama muuten tulkintojen suhteen, eli vastaan aika harvoin tulkintapyyntöihin sen vuoksi, että tiedän vastauksiini menevän rutkasti aikaa tuon oheistiedon etsinnän vuoksi - ja jos kiinnostun jostain kohdasta erityisesti, niin kestää vielä kauemmin. Jonkinlaisia "pikakatsauksia" olen oppinut tekemään, mutta mieluiten käyttäisin aikaa enemmän kuin on yleensä mahdollista.

Niin, ja jos vaikka tarvitsen jotain uutta palvelua mitä en ole ennen käyttänyt, kaivelen kyllä kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja nettisivut, ennen kuin teen mitään päätöksiä. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #3 : 26.08.2007 19:56:11 »

No niin, tähänkin palataan (utelias kissa kun olen  merkurius -scoutini mukaisesti Smiley) ja löysin yhden aika hyvän linkin: http://www.khaldea.com/planets/oriental_intro.shtml
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6593


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 27.08.2007 11:53:32 »

mutku mutku mullakin on  merkurius tuossa tiedustelijana ja
en ollenkaan ole mikään perusteellinen tai toimisin harkinnan jälkeen vaan täysin päinvastoin,
suoraan intuitiolla ja mielikuvien matkassa,
onko sillä sitten vaikutusta että  aurinko:ni on 12 huoneessa ja sitten vielä  skorpioni?
ja 11 huoneessa  merkurius:lla heti jakoon ja sitten perästä ihmetellen kun kukaan ei tajuu..?
tai että  merkurius on yhteydessä neptunukseen,venuskin välissä?
no  venus rx tuntee itsensä useinkin ulkopuoliseksi,
siksikö en sovi tähänkään kategoriaan??
tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #5 : 27.08.2007 12:03:48 »

nikki, kyllä Merkuriuksesta "ohjaavana planeettana" sanotaan sen toimivan intuitiivisesti ja vaistonvaraisesti, jopa puhuvan ja kirjoittavan ajatusta nopeammin  Wink Mikään harkitseva se ei ole, vaan valtavan tiedonjanoinen ja utelias ennemmin kuin varmisteleva.
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Atomi
Vieras
« Vastaus #6 : 27.08.2007 12:06:55 »

Minulla on näköjään jälleen kerran Mars asialla ja kauriissa kuten aukkukin on. Oliskohan tuossa sitten syy siihen, että vaikka en ole maailman ahkerin ihminen, niin silti useimmiten olen varsin kärsimätön koska "asialle pitää TEHDÄ jotain" - "TOIMIKAA" - "piti tapahtua jo mieluummin eilen" .... Hankala piirre, jota joudun jatkuvasti jarruttamaan, koska tiedän ettei moni ryhdy toimeen yhtä nopeasti kuin minä. Asiallahan ei itsellään tarvitse olla varsinainen kiire - vain minusta tuntuu, että aloitetaan jo.    knuppel2
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #7 : 28.08.2007 11:00:01 »

mutku mutku mullakin on  merkurius tuossa tiedustelijana ja
en ollenkaan ole mikään perusteellinen tai toimisin harkinnan jälkeen vaan täysin päinvastoin...

Juu, tuo harkinta-juttuni taisi eksyttää asian Merkurius-scoutista, se tulee ainakin itselläni selkeästi eniten tuosta kauris-askendentista. Ja olikos nikki sinulla vastaavasti  jousimies askendentti ? Smiley Kaikki vaikuttaa kaikkeen.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #8 : 29.08.2007 18:05:18 »

Minullakin Scoutina Merkurius (Aurinko 19 astetta Kaloja, Merkurius 25 astetta Vesimiestä). Koska Merkuriuksellani on reippaahkosti aspekteja kartallani, ei liene ihme että höpötän pöpötän tilaisuuden tullen itseni vaikka henkihieveriin.

Mutta nyt yllätti taas kerran tuo miehenpuoli. Hänellä on Lilith/Uranus-yhtymä Scoutina. Olisikohan tämä yksi niistä asioista miksi hänen kanssaan joskus tuntuu että kaikki räjähtää käsille ja on ihan hemmetin sekavaa ja vaikeaa.

(Lilithin symbolina on ympyrä jonka yli on vinoviiva, eli sikäli kuin tämä on Musta Kuu niin se on sellainen Musta Kuu jonka Astrolog 5.40 -ohjelma noteeraa.)

 Shocked

Uranus on 14 astetta Vaakaa ja Lilith 15 astetta. Ja yhtyy askendenttiini...
« Viimeksi muokattu: 29.08.2007 18:06:50 kirjoittanut Triton » tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #9 : 29.08.2007 22:05:00 »

Jasso: minulla on scoutina  saturnus  jousimies:ssä, niin sekin vaan ON   crazy2
 smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Ave^^
Vieras
« Vastaus #10 : 01.05.2010 19:14:30 »

Löysin tälläisen tekstin:


Scout-planeettana

Kuu: Reagoi hyvin herkästi käytännöllisten asioiden tuomiin vaatimiksiin kotona ja työssä. Selviää ongelmitta useimmiten turvaamalla lapsena opittuihin asenteisiin ja arvoihin. Tärekeitä päätöksiä tehdessä luottaa enemmän tunteisiin ja vaistoihin kuin järkeen.

Merkurius: Tiedonhalu on suuri. Lukee kirjoja ja keskustelee ihmisten kanssa oppiakseen aina jotakin uutta. Ennenkuin ihminen pystyy käsittelemään tai tekemään päätöksiä, hän ottaa asioista yleensä perusteellisesti selvää, ei tavallisesti hosu, vaan mieettii ensin ja tekee sitten.

Venus: Pyrkii ilmaisemaan itseään diplomaattisesti ihmissuhteissaan, kotona ja työssä. Vetää puoleensa ihmisiä, jotka voivat saada aikaan myönteisiä muutoksia elämässään.

Mars: Esteitä pelkäämätön. Periaatteena on, että esteet on tehty voitettaviksi ja ihminen on erittäin tietoinen omista päämääristään.

Jupiter: Optimistisuutta, innostavuutta, idealistisuutta ja laajenemishalua.

Saturnus: Käytännöllisyyttä, vastuuntuntoa, päättäväisyyttä, vakavuutta ja kunnianhimoa.

Uranus: Omaperäisyyttä ja syvää elämän ymmärrystä. Monenlaiset yllätykset ja tempaukset kuuluvat kuvaan. Muut voivat pitää hieman erikoisena.

Neptunus: Intuitiota, vaikutuksille alttiutta, herkkyyttä vaistota ympäristössä olevia tunnetiloja.

Pluto: Salamyhkäisyyttä, sulkeutuneisuutta ja itsensä kehittämishalua.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #11 : 01.05.2010 19:19:30 »

Itselläni on  mars ,
voi olla että tuo esteitä päin meneminen pitää paikkansa. En mikään kovin suuri tahtoihminen kuitenkaan ole, vähän liian kalamainen siihen..  :Smiley Mutta totta kai haasteet on tehty voitettaviksi, eikö niin?  Wink
tallennettu
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760



Profiili
« Vastaus #12 : 01.05.2010 20:33:35 »

Voiko muuten yhdellä henkilöllä olla monta scout planeettaa?
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
ancelica
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 294



Profiili
« Vastaus #13 : 03.05.2010 11:13:32 »

Käsittääkseni voi olla useampi scout. Varsinkin jos kartta on sellainen että toinen planeetta on lähellä  askendentti nousemassa. Mulla on  merkurius ja  uranus
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #14 : 03.05.2010 17:31:00 »

Ai siis askendentti:n suhteen voi myös löytyä scout-planeetta? Sehän on mulla sitten kuu. Aurinkoa ennen on merkurius, ja mietinkin että sen kuvaus osuu vain osittain eli menen myös intuitiolla, mitä sitten tuo kuu kuvaa varsin hyvin.


Ehkä myös jos jollain on tiukassa yhtymässä kaksi planeettaa ennen Aurinkoa, niin kaipa niitä molempia voisi pitää scoutina?


Muoks. Eikun mullahan on Mars lähempänä askendentti:a kuin Kuu, no enpä tiedä, nuorempana ehkä olinkin ahkera mutta nykyään laiskempi. Ehkä katson vain sitä Aurinkoa edeltävää planeettaa...
« Viimeksi muokattu: 03.05.2010 20:21:35 kirjoittanut nousukuu » tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: