Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kottarainen ja muukalainen  (Luettu 2406 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 02.01.2023 13:42:12 »

(Kyllä huomaa että on Kuun toinen neljännes menossa, vai onko?)

Aikoinaan sanskritin sanakirjaa selaillessa törmäsin sanaan koTara (~kootara),
mikä taitaa tarkoittaa puun koloa (kenties "sukua" sanalle kota?). Tuosta sanastahan ei voine tulla muuta suomen sanaa mieleen kuin kottarainen? Ei muuta kuin tsekkaamaan, pesiikö kottarainen puiden koloissa, ja pesiihän se.

Jos leikimme että sanskritin koTara (kootara) on sukua kottaraiselle, suomen sanassa olisi tapahtunut ns. kompensatorinen geminaatio (T vs. tt), kun o on lyhentynyt (kottara-)

Lukiessani Shankaradigvijayaa (enkuksi), törmäsin sanaan muuka. Tsekkaamatta sanakirjasta veikkasin että se ehkä tarkoittaa mykkää, ja niinhän se tarkoittaakin. Mykkä olisi etuvokaalinen variantti muuka'sta, samalla kompensatorisella geminaatiolla (muuka vs. mükkä).

Etymology
From Proto-Finnic *mükkä, from Proto-Finno-Permic *mükkä. Ultimately possibly borrowed from Proto-Indo-European *muH-ko-, compare Sanskrit मूक (muuka, “mute”).[1]

Muukalainen olisi tuon perusteella henkilö joka on "mykkä" sinun omalla kielelläsi? No ei, kaipa se on pikemminkin johdettu pronominista muu...

« Viimeksi muokattu: 02.01.2023 13:45:17 kirjoittanut sideman » tallennettu
anon509035
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 2


Profiili
« Vastaus #1 : 24.02.2023 11:45:05 »

Under en lång tid har jag haft framgång med att tjäna pengar på spel och sportspel i Sverige. Jag använder https://campobet.se/sv/ och har vunnit stora summor pengar vid flera tillfällen. De har en stor samling av online-casinospel såsom poker, slots och roulette, tillsammans med vadslagning på fotbollsmatcher och andra sportevenemang. På grund av detta, kan jag starkt rekommendera denna webbplats till alla.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: