Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä  (Luettu 41076 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hansuli
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 281


Profiili
« Vastaus #15 : 20.08.2006 22:18:59 »

Jatkuu..

CERES-SATURNUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy tarpeeseen luoda muotoa ja rakenteita. Tämä yhdistelmä voi olla merkki järkevästä ja realistisesta perustasta hoivaamistyölle.
Harmoniset aspektit lisäävät yksilön hoivasuhteiden vakautta, jatkuvuutta ja syvyyttä. Perheen perinteiset arvot vahvistuvat ja vahvoja emotionaalisia tukijärjestelmiä syntyy.
Vaikeat aspektit ovat osoitus hoivakokemuksen puutteesta, joka voi johtua monista syistä. Yksilön vanhemmat ovat voineet pidättäytyä rakkaudenosoituksista, vaatineet tietynlaista käytöstä vastineeksi hyväksymiselleen, soveltaneet ankaraa kuria, tai yksinkertaisesti eivät ole olleet läsnä. Toisessa tapauksessa vanhemmat ovat käsittäneet vastuunsa väärin, tehden kaiken lapsen puolesta, jolloin tällä on ollut vaikeuksia löytää ja kokea omaa voimaansa. Lisäksi tämä yksilö voi kokea vastuunsa lapsista tai iäkkäistä vanhemmistaan liian raskaana ja rajoittavana.
Tässä tapauksessa yksilön pitäisi oppia olemaan oma vanhempansa hoivaamalla ja pitämällä huolta lapsesta itsessään. Tällä tavoin Ceres-Saturnus-ihmisen on mahdollista oppia välittämään sekä itsestään että muista.

CERES-URANUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy yksilöllisyyden ja intuition kanssa. Tällä yhdisi korottaa hoivaamisimpulssi humanitääriseksi toiminnaksi.
Harmoniset aspektit voivat olla osoitus omaperäisestä ja uutta luovasta lähi. lenpitoon muista ihmisistä tai perherakenteiden kehittämiseen. Ceres-Uranusihmisoikeuksien puolestapuhujiaja haluavat erityisesti pitää huolta lasten yksilöli. sestä. Yksilön intuitiivinen ihmisluonnon tuntemus voi olla korkealle kehittynyt hänelle hyvien suhteiden luomisen erirotuistenja erimaalaisten ihmisten kanssa.
Vaikeat aspektit saattavat viitata epäluotettaviin ja epävakaisiin hoivakokemuksiin, jotk johtaa vaikeuksiin emotionaalisten siteiden luomisessa. Lapsi, joka on kasvanut rikkin kodissa tai kapinoi vanhempiaan vastaan, voi myöhemmin kohdata ristiriidan persoonai vapautensa ja perheyhteisyyden kanssa. Lisäksi yksilöllä voi olla vaikeuksia uskoa omiin ajatuksiinsa ja intuitioihinsa.
Ratkaisuna on vain yritettävä yhdistää oma yksilöllisyytensä ja uudistamishalunsa huolenpitoon rakkaistaan.

CERES-NEPTUNUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy korkeamman todellisuuden kaipuuseen. Tämä yhdistelmä voi merkitä hoivaamisimpuissin herkistymistä, jolloin yksilössä voi kehittyä syvä myötätunto ja empatia kaikkia olentoja kohtaan.
Harmoniset aspektit voivat viitata epäitsekkääseen jakamisen haluun, joka perustuu henkisten harjoitusten kautta saavutettuun pyyteettömän ja absoluuttisen rakkauden kokemukseen. Nämä aspektit voivat myös symboloida erityistä psyykkistä herkkyyttä toisten tunteille, mikä antaa yksilölle mahdollisuuden toimia parantaja-auttajana valitsemallaan elämänalalla. Taiteelliset tai näyttelijän lahjat ovat myös näiden aspektien osoittamia kykyjä.
Vaikeat aspektit voivat olla merkki rakkaisiin ihmisiin kohdistuvista epärealistisista odotuksista ja tästä seuraavista pettymyksen tunteista. Tuloksena oleva emotionaalinen tyhjyys voi houkuttaa yksilön esittämään marttyyria, jotta saisi osakseen huomiota hoivaamisen muodossa. Tai, kyvyttömänä kestämään emotionaalista tuskaa ja eristymistä ihminen voi etsiä turvaa erilaisista eskapismin muodoista - huumeista, alkoholista tai syrjään vetäytymisestä.
Näiden haasteiden ratkaisemiseksi yksilön olisi löydettävä oma ravitsemuksen lähteensä kaikkia olentoja yhdistävän ykseyden ja yhteisyyden kokemuksen kautta. Toisten tarpeista huolehtiminen, ilman itsensä uhraamisen makua, voi myöskin suoda Ceres-Neptunus-yksilölle täyttymyksen hänen syvään kokonaisuuden ja ykseyden kaipuuseensa.


CERES-PLUTO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy muuttumisen tarpeeseen. Tämä yhdistelmä painottaa arkkityyppistä Ceres-Pluto-teemaa menetyksestä ja takaisin saamisesta, joka opettaa, että ihminen ei saa takertua luomaansa ja hoivaamaansa elämään.
Harmoniset aspektit kuvaavat yksilön kykyä jakaa sekä fyysiset, että henkiset ja emotionaaliset luomuksensa. Voi ilmetä syvällistä ihmisen psyyken ja fyysisen maailman ymmärrystä, jonka avulla yksilö voi helpottaa toisten kulkua omalla elämänlkuoleman polullaan. Vanhemmuuden kokeminen voi muuttaa ihmisen arvoja ja edesauttaa toisten sietämistäja hyväksymistä.
Vaikeissa aspekteissa voi esiintyä rakkaiden ihmisten menetyksen tai heistä eroon joutumisen aiheuttamia syviä emotionaalisia kriisejä. Tästä voi seurata vakavaa suma, murhetta ja depressioita. Jos yksilö tarrautuu tai pyrkii saamaan yksinoikeuden luomiinsa asioihin, se johtaa todennäköisesti valtataisteluihin.
Vaikeuksien torjumiseksi ihmisen on muutettava suhtautumistaan omaan kiintymykseensä hyväksymällä Ceres-Pluto-myytin opetukset: takaisin saaminen ja uudistuminen seuraavat luopumista, jokaista kuolemaa seuraa uusi syntymä, jokainen menetys korvataan saamisella. Tämän totuuden syvällinen ymmärtäminen poistaa pysyvästi menetyksen pelon ihmisen alitajunnasta ja korvaa sen luottamuksella, hyväksymiselläja ilolla.


Ja toisena päivänä lisää Smiley
tallennettu

Aurinko kalat, AC leijona, kuu kauris, venus/merkurius vesimies, mars kaksonen
Triton
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 273



Profiili
« Vastaus #16 : 13.11.2006 15:56:00 »

Cereksen aspekteja, jos tutkailette syntymäkartallanne, voitte ajatella sitä kuun tavoin, mutta konkreettisemmin.

Esim. jos Cereksen ja  saturnus :n välillä on haastavia aspekteja  aspect_opp tai  aspect_squ , on se merkki esim. siitä, että sinua ei pienenä ole oikein osattu hoitaa tarvitsemallasi tavalla. Annettiin ruokaa, kun olisit halunnut syliin  Cheesy. Perushoidossa on ollut puutteita, mikä voi näkyä kehityksessäsi erilaisina pelkoina, turvattomuutena tai esim. materian kautta turvan hakemista. Voit olla myös itse kokenut niin, että ruokaa tms. ei olisi lapsuudenkodissasi ollut. (Tässä on myös vinouman mahdollisuus, ruokaa kyllä oli, mutta ei juuri sitä, mitä olisit halunnut). Toki saattaa näkyä myöhemmissäkin elämänvaiheissa niin, että elät esim. "köyhää" opiskelijaelämää ja perustarvikkeista on pulaa.. Jääkaapissa kurkistaa siis valo vastaan Smiley.

Mm. tätä, paljon lisää toki liittyy tähänkin kuvioon, kuten nuo lapsettomuusasiat, mistä toisaalla oli keskustelua etc.

Ohhoh, tuo kyllä kolahtaa tosiaan! Meidän kotona ei kovin laajaa valikoimaa tuota ruokapuolta ollut (syrjäseutu + huonosti varusteltu kauppa + köyhyys) ja sitten kun oli, inhosin sitä. Iänikuisia pottuja ja jotain läskisoosia, yök! Ja psyykkisellä puolella olen kokenut jääneeni rakkautta vaille. Ulkoisesti huolehdettiin kyllä, mutta sisäisesti jäi jotain saamatta. Jotain aitoa välittämistä ja lämpöä.

Itseänikään en ole koskaan kokenut erityisen äidilliseksi, enkä ole ikinä halunnut lapsia. Ja kotiolot ovat tuon tuostakin olleet kovin sanoisinko nihilistiset... Roinaa on kyllä ja tarve jemmata sitä, mutta silti en tunne asuntoani ikinä tarpeeksi kodikkaaksi ja lämpimäksi.

Eli siis Saturnus Kauriissa 4. huoneessa ja neliö siitä Saturnukseen Oinaassa...

 Embarrassed
tallennettu

Oinas: Venus, Saturnus
Neitsyt: Pluto
Vaaka: Asc, Jupiter, Uranus
Skorpioni: Kuu, Neptunus
Jousimies: Mars
Vesimies: Merkurius
Kalat: Aurinko
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #17 : 13.11.2006 17:51:35 »

Minulla Ceres on Vesimiehessä 7 huoneessa lähellä DC:tä ja aspekteja tekee ainakin  aspect_opp  uranusaspect_squ  neptunusaspect_ssx  merkurius ja   aspect_opp  askendentti . Olen lukenut paljonkin näistä (kiinnostavaa, mutta aspektit eivät ihan ole hallinnassa vielä, niin ajattelin voisiko joku osaavampi antaa minulle näistä sellaisen "kokonais kommentin " ?
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #18 : 13.11.2006 21:26:37 »

Lainaus käyttäjältä: nikki
pallaskissa
ceres ic:n lähellä:
"ceresin myytti psykologisena perustana on hyvin hallitseva-on olemassa emotionaalinen yhteys rakkaiden menetyksen ja paluun teemoihin tai hylätyksi tulemiseen ja hyväksyntään"
leijonaceres yhdistää hoivan ja itseilmaisun,ruokkii toisten luovuutta ja siten itseluottamusta,itsehyväksyntää,
ja sinulla tähän liittyy pallaksen isältä peritty terävä äly,
harmoninen ulosanti ja kärsivällisyys,
kun taas neptunuskolmio on liiankin ideaalinen,pilvissä roikkuja,
ehkä saat luovat ideasi sieltä ja saturnus antaa niille rakenteet,
"kokkaat luovasti reseptiä muunnellen"

Miten tämä on mennyt minulta aivan ohi? Muutto elokuun lopussa ja puolentoistaviikon nettipimento  Huh

Menetyksiä, kyllä. Jalat tukevasti pilvissä, kyllä. Ja ikinä en reseptiä pilkulleen täytä, pakko on tehdä jokin luova liike  Grin

Paikalleen osui tuo luovuuden ruokkiminen; olen kuulemma "peppaaja" vailla vertaa, saan muut uskomaan itseensä. Vielä kun ulottaisin tuon kyvyn itseenikin  Tongue
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Solina2
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 100


Profiili
« Vastaus #19 : 03.12.2006 01:20:42 »

mutta jos Linn tai joku muu haluaa, niin voin kirjoitella myöhemmin (?) lisää mm. Pluto-Ceres-teemasta Demetra Georgen monisteesta.


Hei!

Minulla alkaa olla ajankohtainen Pluton yhtymä Cerekseeni (28Jouskari55) ykköshuoneessani ja tuo transiitti saa mielikuvitukseni liikkeelle. Kuun alasolmu on vielä yhtymässä Cerekseeni.

Silloin kuin tuo transiitti on tarkka (helmikuun alussa 2007) tr-Jupiter yhtyy myös rx-Lilithiin ykköshuoneessa.

Kahden tyttäreni kartalla on myös pluto ja lilith-aspekteja vaikka ikäeroa on 9 vuotta.

Nuorimmaisella  on tr-Jupiter/rx-Khiron/rx-Pluto yhtymä 6. h:ssa DC:llä , tr-Pluto/rx-Lillith 7. huoneessa yhtymässä, Kuu IC.:llä, tr-Lilith/rx-Kuu (ja rx-Ceres, viiden orbin päässä) yhtymä 6. huoneessa.

Esikoisella on  tr-Pluto/rx-Lilith yhtymä jousimiehessä 6. huoneessa.

Pluto, Ceres ja Lilith saavat kyllä kaikenlaista mieleen. Joo, karttoja ei saisi tulkita katsoen vain muutamaa aspektia, vaan kokonaisuutena, mutta mitäs teille tulee mieleen?

-Solina


tallennettu
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700



Profiili
« Vastaus #20 : 03.12.2006 12:36:13 »

Ceres on  vesimies 4´ 12h. aspect_opp  pluto  leijona ja 6h.
 ceres  aspect_con  merkurius    sekä  mars  aspect_squ  ceres sitten on outo aspekti D  saturnus ja vielä  aspect_tri  neptunus ja N  juno

Aikanaan muutimme maalle pottuviljelijäksi jota vieläkin pidän yllättävänä tekona Hesalaiselta, mutta jos  ceres on 12 h. niin siellähän tämä on sitten ollut itselläni piilossa, mukavaa aikaa tavallaan, vaikka mieletön työmäärä yrittäjänä.
Ihaninta oli että siellä kypsyi luonnon tarkkailu ja samalla salaa itseltäni tähtiin tuijottaminen, viljelinhän astrologisesti kasvimaatani.

 ceres onkin naiselle tosi tärkeä sieltä tulee se  kuu korkeampi olemus.

 Wink  Mateve
« Viimeksi muokattu: 03.12.2006 12:37:53 kirjoittanut mateve » tallennettu

mateve
Minerwa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 671



Profiili
« Vastaus #21 : 03.12.2006 21:02:39 »

Mulla on  ceres kaksoset yhtymässä  kuu kaksoset ja sekstiilissä  pallas oinas; muuten aspektirintamalla hiljaista. Kuu ja Ceres siis kimpassa, mutta jotenkin irrallaan muista...? Nousumerkissä kyllä (XII huoneessa), muttei Kaksoset taida olla kovin äidillinen Grin ... kuten ei aurinkomerkki Vesimieskään.

Mitä mieltä olette - viittaisiko lapsettomuuteen? Viidennessä huoneessa on sentään  juno, muttei sielläkään planeettoja. Kovin on hiljaista sillä rintamalla siis...

Mäkin olen sitä mieltä, että naiselle  ceres on erittäin tärkeä - ja siksi hiukan vaivaakin se, että itselleni se on jäänyt asteroideista kaikkein vieraimmaksi!
tallennettu

"Luultavasti myrskyjä on vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu."

Kuu-Mars-Asc Kaksoset, Au Vesimies, Venus-Merkurius-MC Kauris
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #22 : 03.12.2006 21:51:36 »

Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #23 : 03.12.2006 23:00:05 »

Huhuu, olisiko jollakin tietoa Cereksen ja Auringon keskinäisistä aspekteista? Tyttärellämme on Ceres Härässä yhtymässä Aurinkoon (alle 2 asteen orbilla) ja hänellä on laaja-alaisia ruoka-aineallergioita. Ceres ei tee mitään muita aspekteja kartalla, tai ainakaan Astro.com ei niitä listaa?
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Minerwa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 671



Profiili
« Vastaus #24 : 04.12.2006 00:23:12 »

Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.

Kiitos Ebenia  Smiley Taidat olla oikeassa... Äidillisemmän (pehmeämmän) puolen näyttäminen ei aina ole ihan helppoa! Ajatus äitiydestä pelottaa (joskin hiukan myös kiehtoo), koska olen hiukan perfektionisti, enkä ihan oikeasti tiedä, tulisiko musta hyvä äiti. Haluaisin olla, jos siihen ryhtyisin. Ainakaan en haluaisi toistaa omien vanhempieni virheitä - eipä kai kukaan meistä Wink
tallennettu

"Luultavasti myrskyjä on vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu."

Kuu-Mars-Asc Kaksoset, Au Vesimies, Venus-Merkurius-MC Kauris
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #25 : 04.12.2006 10:25:39 »

Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.

Minullakin Ceres 12.huoneessa ravussa. Ja minä olen todella hoivaava ihminen mutta en minäkään sitä oikein osaa kaikelle kansalle esiin tuoda  Smiley Läheiset saavat huolenpitoa kyllä ja varsinkin rakkaat lapsukaiset lähipiiristä  Smiley Vieraat ihmiset eivät ehkä tunnistaisi sitä minussa mutta tutut tietävät.

Mitäs voisi sanoa 7.huoneen Cereksestä vesimiehessä? Äidilläni on Ceres veskarissa nimittäin ja tuossa huoneessa. Äiti ei ole koskaan ollut "tiukkapipo", sallinut aika paljon tempauksiani  Smiley Suvaitsevainen äiti kaikenpuolin, tosin rajojakin on ollut.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #26 : 04.12.2006 11:38:44 »

Minulla on askendantti yhtymässä tuohon Cerekseen.
Ceres on myös neliössä 11.huoneen stelliumiini...
tallennettu
Hansuli
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 281


Profiili
« Vastaus #27 : 05.12.2006 20:54:14 »

Oops.. tämähän on unohtunut vallan...
tallennettu

Aurinko kalat, AC leijona, kuu kauris, venus/merkurius vesimies, mars kaksonen
Hansuli
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 281


Profiili
« Vastaus #28 : 05.12.2006 21:03:34 »

CERES-AURINKO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy itseyteen ja tarkoitukseen. Tämä yhdistelmä viittaa siihen, että yksilön identiteetti ja itsekuva liittyy vanhemmuuteen ja huolenpitoon.
Harmoniset aspektit ovat merkki halusta rakastaa ja hoivata muita. Yksilö voi olla kiinteästi sidoksissa perheeseensä, ruoan kasvatukseen ja valmistamiseen tai ihmiskunnan tarpeiden tyydyttämiseen. Joissakin tapauksissa tämä aspekti viittaa työhön kuolevien parissa tai tuotteliaisuuteen ja hedelmällisyyteen yksilön pyrkimyksissä.
Haastavat aspektit ovat merkki ristiriidasta toisten hoivaamisen ja oman itsensä toteuttamisen välillä. Tämä voi johtaa itsensä uhraamiseen perheen puolesta tai läheisyyden kieltämiseen rakkailta ihmisiltä. Åärimmäinen kiintyminen voi synnyttää takertumista ihmissuhteisiin tai eroja ja menetyksiä. Muita ongelmia voivat olla huono itsekuva, hoivantarpeensa kieltäminen tai uusiutuvat masennuksen ja hyljätyksitulemisen tunteet.
Näihin haasteisiin voi vastata kehittämällä myönteistä itsekuvaa, jotta voi antaa ja vastaanottaa rakastavaa, ei-tuomitsevaa tukea. Terapeuttinen keskustelu voi suuresti helpottaa tätä prosessia.
(Neuvostoliitolla, joka tunnettiin myös Äiti-Venäjänä, oli Ceres konjunktiossa Auringon kanssa Skorpionissa. Kansalaistensa ruokkiminen oli sen suurin kansallinen haaste ja jopa sen lipussa oli Ceresin symboli sirppi.)

CERES-KUU-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy emotionaalisen herkkyyden kanssa. Ceres-Kuu-asetelmat ilmaisevat persoonallisuustyypin, jolla on suuri tarve olla toisten tarvitsema, ja joka haluaa vaihtaa emotionaalisia energioita toisten kanssa. Harmonisissa aspekteissa tämä toteutuu yksilön jakaessa epäitsekkäästi muille ja hoivatessa ympäristöään.
Vaikeat aspektit osoittavat ristiriitaa omien persoonallisten ja perheen tarpeiden välillä. Muita esiin nousevia ongelmia voivat olla eron ja hyljätyksi tulemisen pelot ja eristyneisyyden tunteet.
Nämä emotionaalisen täyttymyksen esteet voidaan poistaa, jos yksilö tulee herkäksi toisten tunteille ja pyrkii rakentamaan emotionaalisia siltoja, jotka ovat molemmin puolin tukea antavia.

CERES-MERKURIUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkiseen ilmaisuun.
Tässä meillä on yksilö, joka hoivaa mielensä avulla ja vastaanottaa hoivaa älyllisten virikkeiden kautta. Hän yhdistää rakastetuksi tulemisen ymmärretyksi tulemiseen.
Harmoniset aspektit ovat merkki kyvystä kommunikoida empaattisesti ja luoda hyvät suhteet olentoihin, jotka edustavat erilaista älykkyyden tasoa: lapsiin, henkisesti vammaisiin, kasveihin ja eläimiin.
Vaikeat aspektit viittaavat vaikeuksiin ilmaista omat hoivan tarpeet muille, erityisesti perheelle. Yleinen esimerkki on yksilö, joka odottaa, että muut sanomattakin tietävät, mitä hän odottaa ja suuttuu, kun näin ei käykään.
Yhteys voidaan saavuttaa, mikäli yksilö kehittää kykyään ilmaista itseään selkeästi ja aktiivisesti kuunnella ja vastaanottaa toisten ihmisten palaute.

CERES-VENUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy rakkauden feminiiniseen prinsiippiin. Ceres-Venus-kontaktin omaava yksilö voi yhdistää tunteen viehättävyydestään ja rakastetuksi tulemisestaan tiedostamattomaan kuvaan itsekunnioituksestaan.
Harmoniset aspektit kuvaavat kykyä hoivata muita ilmaisemalla sensuellia lempeyttä tai eroottisuutta. Tällä yksilöllä on estetiikan tajua, joka auttaa häntä luomaan hoivaavia ja harmonisia ympäristöjä. Tämä on äärimmäisen hedelmällinen aspekti Iyysisen ja taiteellisen luovuuden suhteen.
Haastavat aspektit viittaavat mahdolliseen ristiriitaan yksilön läheisyyden tarpeiden ja perheen tarpeiden välillä. Henkilö voi kokea olevansa vähemmän haluttava ja seksuaalisesti viehättämätön; tästä voi seurata epätyydyttäviä ihmissuhteita ja tuskallisia hylkäämisiä. Koska Ceres leimautuu vanhemmuuteen, yksilö voi myös projisoida kielteisen isäläiti-kokemuksensa partneriinsa.
Avain mainittujen haasteiden ratkaisuun löytyy vanhempillapsi-tarpeiden ja roolien tasapainottamisesta tasa-arvo/ihmissuhde-tarpeiden kanssa. Avuksi voi olla myös oman sisäisen feminiinisyyden uudelleenmäärittäminen, jotta olisi mahdollista vetää puoleensa hoivaavaa ja tukevaa seksuaalista kanssakäymistä.
Lopuksi, Ceresin yhtäaikaiset vaikeat aspektit sekä Kuuhun, että Venukseen voivat usein viitata ruokakompiekseihin. Kun mukana on Saturnus, esiintyy mahdollisesti nälkiintymistä (esim. anorexia nervosa); Jupiterin osallistuessa yksilö saattaa sortua mässäilyyn ja korvata rakkauden ruoalla. Tällaisissa tapauksissa henkilön on etsittävä turvallisuutta, rakkautta ja hyväksyntää muualta kuin ruoasta. Terapia voi olla tarpeen helpottamaan tätä muutosta.

CERES-MARS-ASPEKTIT
Hoivaava periaate yhdistyy maskuliiniseen toiminnan ja itsevarmuuden prinsiippiin. Yksilö liittää kyvyn toimia ja olla tehokas ulkoisessa maailmassa alitajuiseen kuvaan itsekunnioituksesta.
Harmoniset aspektit osoittavat tuotteliasta yksilöä, jonka tahto ja energia on kanavoitunut toisista välittämiseen ja heidän puolustamiseensa. Tämä yksilö voi omaksua myös yksinhuoltajan tai superhoivaavan vanhemman roolin.
Vaikeat aspektit voivat osoittaa, että hallitseva vanhempi on kieltänyt lapsen riippumattomuuden ja autonomian tarpeen. Aikuisena tämä ihminen voi tuntea itsensä riittämättömäksi, kyvyttömäksi tai voimattomaksi. Kun Saturnus tai Piuto liittyvät kuvioon, yksilö voi kokea lapsena ankaraa kuria tai toimia itse näin lapsiaan kohtaan. Voi myöskin esiintyä taipumusta ylihuolehtimiseen toisista ihmisistä.
Nämä hankaluudet ovat voitettavissa, jos yksilö pystyy tasapainottamaan itsepäisyytensä ja halunsa hoivata ja tulla hoivatuksi. Voi olla myös avuksi yrittää muuttaa omaa alitajuista itsekuvaa ja korvata pelon ja riittämättömyyden ajatukset uskolla itseluottamukseensa ja rohkeuteensa.

CERES-JUNO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy ihmissuhdekaipuuseen.
Näihin kontak.teihin sisältyy Ceresin ehdottoman hyväksymisen yhdistäminen Junon ehdolliseen yhteenliittymiseen. Joissakin tapauksissa partnerista voi tulla yksilön pyyteettömän rakkauden ja huolenpidon pääasiallinen vastaanottaja, toisissa taas vanhemmuus voi toimia suhteen ytimenä.
Harmoniset aspektit osoittavat kykyä kehittää huolenpitoa ja tasa-arvoista suhdetta, jossa liiton “lapset” (joko fyysiset tai henkiset/luovuuden tulokset) hyväksytään ja otetaan omiksi.
Hankalissa aspekteissa voi syntyä erimielisyyksiä lasten kasvatuksesta. Jos lapset ovat edellisestä avioliitosta, lojaalisuusongelmat voivat pahentua. Lisäksi yksilö voi kokea ristiriitoja kumppanin ja aviopuolison vastuiden välillä tai yleistä tyytymättömyyttä aviolliseen rooliinsa, olkoon se sitten aviomiehen, vaimon, äidin tai isän.
Avain näihin ongelmiin voi olla uusien roolimallien kehittäminen. Psyykkisestä terapiasta saattaa olla hyötyä meitä kaavamaisiin käyttäytymismalleihin ajavien rooli-ideoiden ja sosiaalisten vaatimusten uudelleen arvottamisessa. Tällä tavoin yksilö voi kohdata Ceres-Juno-aspektien osoittamien luovalla tavalla hoivaavien ja tukevien ihmissuhteiden haasteen.

CERES-VESTA-ASPEKTJT
Hoivaamisen periaate yhdistyy omistautumisen ja keskittymisen haluun.
Harmoniset aspektit voivat osoittaa intensiivistä omistautumista perheelle tai kykyä saada hoivakokemus työnsä, unelman tavoittelun tai hengellisen harjoituksen kautta. Eräissä tapauksissa Ceres-Vesta- yksilö voi inspiroitua omistamaan elämänsä toisten hoivaamiselle ja palvelemiselle.
Haastavat aspektit voivat olla merkkinä vieraantumisesta vanhemman roolistaan tai osoittaa steriliteettiä. Voi myös esiintyä ristiriitaa perheen vaatimusten ja henkilökohtaisen yksinäisyydentarpeen tai työhön syventymisen välillä.
Ratkaisuyrityksenä näihin haasteisiin on pyrittävä löytämään tasapaino omien tarpeiden ja toisiin kohdistuvien sitoumusten ja vastuun välillä. Monet vanhemmat, jotka yhdistävät rikkaan perhe- elämän menestykselliseen uraansa osoittavat, että tämä on mahdollista.

CERES-PALLAS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkisesti luovan pyrkimyksen kanssa. Tämä yhdistelmä osoittaa mahdollisuutta voimakkaiden luovien voimien esille tuloon.
Harmoniset aspektit osoittavat luovan energian onnistunutta kanavointia henkiseen ja taiteelliseen työhön yhtä hyvin kuin poliittiseen toimintaankin. Voi ilmetä myönteistä samaistumista perushoivaavaan hahmoon. Monissa tapauksissa suuri koulutuksen ja oppimisen arvostus siirtyy vanhemmilta lapseen.
Vaikeissa aspekteissa voi olla kysymys äidin torjumisesta ja hylkäämisestä ja ylisamaistumisesta isään. Psykologisesti tämä voi ilmetä vieraantumisena omasta feminiinisyydestä, joka puolestaan saattaa estää luovuuden esille pääsyn. Erityisesti naiset voivat kokea perheen tarpeiden ja odotusten estävän heidän henkisen/koulutuksellisen kehityksensä.
Ratkaisuna tähän ongelmaan on yritettävä uudelleen yhdistää Ceresin myötätuntoiset arvot Pallaksen älylliseen käytännöllisvyteen. Tällainen kokonaisvaltaisempi näkemys asioista voisi sallia yksilön luovien kykyjen ja intuition uuden ja vapaamman ilmaisun.

CERES-JUPITER-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy pyrkimykseen avartua ja laajentaa näkemyksiään. Tämä yhdistelmä liittää sosiaalisen näkemyksen ja tutkimisen halun Ceresin arvoihin.
Harmoniset aspektit viittaavat haluun hoivata yleisesti, mikä tulee parhaiten toteutetuksi opettamisen, filosofian, uskonnon ja matkustelun kautta. Sekaantuminen ruoan ja muiden perustarvikkeiden laajamittaiseen tuotantoon, hankkimiseen ja jakeluun on usein mahdollista.
 Haastavat aspektit voivat olla osoitus kokemuksesta saada osakseen liioiteltua hoivaa (tukahduttavalta vanhemmalta) tai oman vanhemman roolin ylikorostamisesta. Kyvyttömyys sanoa “ei’ muiden ihmisten tarpeille voi tyhjentää yksilön hoivaamisresurssit tai johtaa liialliseen itsensä hemmotteluun, esimerkiksi ylensyöntiin.
Ratkaisu näihin ongelmiin on persoonallisen ja yleisen hoivaamisen tasapainottaminen. On myös hyödyllistä laajentaa hoivaamiskäsitystään sisältämään toisten auttamisen sosiaaliset ja kulturelliset muodot, esim. osallistumalla maailman ruoka-apuprojekteihin jne.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2006 21:05:51 kirjoittanut Hansuli » tallennettu

Aurinko kalat, AC leijona, kuu kauris, venus/merkurius vesimies, mars kaksonen
Hansuli
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 281


Profiili
« Vastaus #29 : 05.12.2006 21:13:47 »

CERES OINAASSA
Yksilö samaistaa huolehtimisen itsemääräämisoikeuden ja itsenäisyyden saamiseen. Vastaavasti hän hoivaa muita tukemalla heidän vapaata tahtoaan ja omavaraisuuttaan. Tunteakseen itsensä todella rakastetuksi hänen tulee kokea saavansa nämä vapaudet läheisiltä ihmisiltään. Tasapainottomuutta voi esiintyä, jos lapsi kokee tulleensa liikaa määräillyksi tai sysätyksi itsenäisyyteen, ennenkuin hän on valmis ottamaan vastaan siihen liittyvän vastuun.

CERES HARA SSÄ
Yksilön turvallisuudentunnetta vahvistavat materiaalinen varmuus ja olosuhteiden vakaus. Parasta hoivaamista hänelle on koskettelu ja fyysinen läheisyys. Toisia hän hoivaa varmistamalla heidän materiaalisen turvallisuutensa ja huolehtimalla heistä konkreettisella tavalla. Hänen itsekunnioituksensa riippuu siitä, miten hän pystyy tulemaan taloudellisesti toimeen. Tasapainottomuutta syntyy, kun yksilö ylikorostaa materian merkitystä, jolloin hän voi sortua esim. älyttömään hamstraamiseen.

CERES KAKSOSISSA
Yksilö kokee huolenpitoa, kun hänen annetaan opiskella, hänelle puhutaan ja häntä kuunnellaan. Toisia hän hoivaa henkisesti opettamalla heitä. Itsehyväksynnän saavuttaakseen hänen on koettava itsensä fiksuksi ja älykkääksi. Tasapainottomuutta ilmenee, kun älyllisen riittämättömyyden tunne johtaa oppimisvaikeuksiin tai pyrkimykseen loistaa älyllään tai puhumalla manipuloida muita

CERES RAVUSSA
Yksilö kokee huolenpitoa läheisen äitisuhteen, itsensä rakastetuksi tuntemisen ja ruoan vastaanottamisen kautta. Jos nämä tarpeet lapsena tyydytetään, hänestä tulee fyysisen ja emotionaalisen hoivaamisen mestari. Itsensä hyväksyminen perustuu yksilön kykyyn ilmaista tunteitaan ja hallita mielenliikkeitään. Tasapainottomuutta syntyy, kun lapselta on kielletty huolenpito, tai toisena äärimmäisyytenä hänet on tukahdutettu rakkaudella ja hellyydellä. Äärimmäinen vaativuus tai emotionaalinen riippuvuus ovat seurauksena näistä lapsuuden kokemuksista.

CERES LEIJONASSA
Yksilö yhdistää huolenpidon ja itseilmaisun. Ideaalitapauksessa vanhemmat vahvistavat lapsen omanarvontuntoa, luottamusta omiin kykyihin ja painottavat toisten ihmisten luovien pyrkimysten arvostamista. Tämä yksilö hoivaa muita auttamalla heitä ilmaisemaan luovuuttaan -
tekemään voimakas vaikutus ulkomaailmaan. Itsehyväksyntä pohjautuu yksilön kykyyn luoda ja jakaa muiden kanssa jotain sellaista, mistä hän voi olla ylpeä. Epäonnistuminen tässä voi aiheuttaa itsensähyljeksintää ja itsevarmuuden puutetta.

CERES NEITSYESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon palveluun ja täydellisyyden tavoitteluun. Ideaalinen “äitikokemus” vahvistaa lapsen kelpoisuudentunnetta, arvostelukykyä ja itsekuria. Tämä antaa hänelle kyvyn siirtää taitojaan muille. Yksilö hoivaa toisia opettamalla heitä saavuttamaan pätevyyden käyttämällä oikein kykyjään ja lahjojaan. Itsekunnioituksen yksilö saavuttaa hallitsemalla taidon tai tekniikan, jota voi sitten menestyksellisesti käyttää työelämässä, tai yksinkertaisesti kokemalla itsensä hyödylliseksi. Tasapainottomuutta seuraa usein, jos lapsen tekemisiä, riippumatta siitä, miten hyvin ne onnistuvat, jatkuvasti arvostellaan. Tämä voi johtaa ylikorostuneisiin täydellisyyspyrkimyksiin ja toisten vaj avaisuuksien arvosteluun.
 
CERES VAA’ASSA
Yksilö yhdistää huolenpidon yhteistyöhön. Ideaalinen “äitikokemus” vahvistaa herkkyyttä toisia kohtaan ja myönteistä asennetta ihmissuhteissa. Hän hoivaa antamalla ohjeita siitä, kuinka tehdä yhteistyötä ja käyttäytyä oikein tasa-arvoisissa ihmissuhteissa. Itsehyväksynnän yksilö saavuttaa osoittamalla kykyä luoda harmoniaa ihmissuhteisiinsa ja ympäristöönsä. Tasapainottomuutta ilmenee, kun hän on niin sinä-suuntautunut, että toisten hyväksynnän tarve tulee hänen omaa vapaata tahtoaan voimakkaammaksi.

CERES SKORPIONISSA
Yksilö yhdistää huolenpidon intensiiviseen ja syvään emotionaaliseen yhteyteen. Ideaalinen “äitikokemus’ oli läheinen ja vahvisti emotionaalista itsehallintaa. Yksilö hoivaa sitoutumalla emotionaalisesti toiseen ihmiseen ja toimimalla katalyyttinä, joka muuttaa ja parantaa toista. Itsehyväksyntä on saavutettavissa muuntamalla oma sisäinen negatiivisuus ja luottamuksen puute rakkauden parantavaksi voimaksi. Tasapainottomuutta syntyy, kun eristyneisyyden tunteet ilmaistaan itsekkyytenä, mustasukkaisuutena, kateutena, vihana ja kostona.

CERES JOUSJM1EHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon vapauteen tutkia ja laajentaa maailmankuvaansa. Ideaalinen
“äitikokemus” rohkaisi ja suosi näitä tarpeita. Hoivaaminen tulee ilmaistuksi opetettaessa muita laajentamaan henkisiä ja fyysisiä näköalojaan. Lisäksi yksilö voi auttaa toisia kehittämään
filosofiaa tai uskomusjärjestelmää, joka antaa heidän elämälleen tarkoituksen. Itsehyväksyntä voi pohjautua kykyyn löytää tarkoitus omaan elämään ja kehittää jatkuvasti tietoisuuttaan.
Epäonnistuminen tässä saattaa johtaa vakaumukseen elämän päämäärättömyydestäja tarkoituksettomuudesta. Seurauksena voi olla turhanaikaisuuden tuntoja, jotka panevat yksilön harhailemaan ilman kiinteää suuntaa.

CERES KAURIISSA
Yksilö yhdistää huolenpidon saavutuksiin. Ihanteellinen äitikokemus” opetti lapselle, kuinka olla vastuuntuntoinen, käyttää aikansa oikein ja toteuttaa suunnitelmat, jotka tähtäävät selkeään päämäärään. Toisten hoivaaminen saa muodon, jossa yksilö opettaa muita kantamaan vastuunsa ja antaa heille välineet, joita he voivat käyttää ulkomaailmassa menestyäkseen. Itsekunnioitus syntyy konkreettisista saavutuksista, joita yksilö on omien ponnistelujensa kautta aikaansaanut. Tasapainottomuutta aiheutuu silloin, kun henkilö kokee olevansa rakastettu vain, jos menestyy maailmassa. Tämä johtaa syndroomaan, jossa ulkoisilla saavutuksilla pyritään ansaitsemaan toisten tunnustus.

CERES VESIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon yksilöllisyyteen. Ideaalinen ‘äitikokemus” korosti hänen vapaata tahtoaan ja toisten oikeuksien huomioonottamista. Yksilö hoivaa muita opettamalla heitä hyväksymään itsensä, vaikka eivät kulkisikaan lauman mukana. Hän hankkii itsekunnioituksensa seuraamalla omaperäistä ja ainutlaatuista polkuaan. Tasapainottomuus voi syntyä siitä, ettei yksilölle lapsena asetettu rajoja, vaan hän joutui vastaanottamaan enemmän vapautta, kuin mihin oli valmis. Tämä ilmenee “kapinana ilman syytä, ihminen tarvitsee sisäistä kontrollia ja itsekuria voidaakseen noudattaa vastuullista vapautta.

CERES KALOISSA
Yksilölle hoiva merkitsee myötätuntoa. Hän kokee huolenpitoa, kun tuntee liittyvänsä ja yhdistyvänsä laajempaan todellisuuteen. Hän jakaa huolenpitoaan helpottamalla muiden kärsimystä - joko pelkällä empatiallaan tai herättämällä heissä uskoa, universaalia rakkautta ja näkymättömän todellisuuden ymmartämistä. Itsehyväksynnän yksilö saavuttaa kyvyllä epäitsekkäästi palvella muita, mitään vastalahjaksi odottamatta. Tasapainottomuutta syntyy, kun hän ei lapsena saa osakseen riittävästi varmuutta ja emotionaalista tukea. Tämä johtaa usein avuttomuuden ja voimattomuuden tuntoihin, jotka sitten voivat kehittyä uhri/marttyyri-syndroomaksi.

tallennettu

Aurinko kalat, AC leijona, kuu kauris, venus/merkurius vesimies, mars kaksonen
Sivuja: 1 [2] 3 4 5
  Tulostusversio  
 
Siirry: