Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Nyt tiedän mitä tarkoittaa sideerinen astrologia...  (Luettu 70603 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Violette
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 295


Lips!


Profiili
« Vastaus #75 : 18.10.2006 22:40:28 »

Itse olisin leijona. Leijona sopiikin muhun kyllä paremmin kuin neitsyt. Multa kuitenkin tosin puuttuu leijonamainen ylpeys ja itserakkaus.
tallennettu

aurinko neitsyt
 askendentti vaaka
 kuu rapu
 merkurius vaaka
 mars oinas
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #76 : 21.10.2006 22:14:54 »

Hei Ystäväin

Tein oman tähtikarttani ohjelmalla, jota tässä suositeltiin
- mitään en tästä kylläkään ymmärrä, mutta tässä se nyt on


Klikkaa Elämänilo



 smitten   Elämänilo    smitten
tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #77 : 22.10.2006 19:04:40 »

Hei Elämänilo, käy kysymässä tulkinta sideerisen astron foorumilta...

linkki allekirjoituksessani
... Smiley

Hei "sing9"

Kiitos neuvostasi
- täytyy perehtyä myöhemmin asiaan


(http://www.phpbbserver.com/phpbb/banners/sideerinenastro.jpg)

http://www.phpbbserver.com/sideerinenastro


 smitten   Elämänilo    smitten
tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
pirpaliina
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 107


Minähän se siinä...


Profiili
« Vastaus #78 : 23.10.2006 22:08:24 »





muistanpa nimenomaan juuri tanssin ja jumpan opettajia, jotka ovat edustaneet sideeristä rapua ja sideeristä leijonaa. Rapuhan hohtaa sellaista lämmintä charmia ollessaan ryhmän vetäjänä, ja leijona taas näyttää usein olevan liikunnallista sorttia ja halukas olemaan esillä...tai ainakin pukeutumaan näyttävästi.Jos ei ole ammatiltaan esiintyjä, niin pitää sitten huolta kropastaan jota voi joka päivä arkisisa tilanteissa "pitää esillä" Smiley Wink


no kuitenkin diggailen ammattikuntaasi, se tuottaa paljon iloa monille smitten

Miten tämä "epävarmuus" liittyy sideeriseen rapuun ?
Joskus tuntuu  tosi kamalalta lähteä toisten eteen "esiintymään".
Silti, kun joskus mokaan saan myös itse makeat naurut jo pelkästään kuullessani hihityksiä eri puolilta salia. 2funny
Tässäkin muodossa se tuottaa iloa. Wink Grin
tallennettu

aurinko leijona kuu leijona askendenttioinas

(http://www.myspacedev.com/img/dividers/divider41.gif)
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #79 : 21.10.2007 21:52:38 »

Kun synnyin:
http://www.ursa.fi/auringonsijainti/index.php4?PAIVA=12&KUUKAUSI=12&VUOSI=1957&TUNNIT=12&MINUUTIT=12&SEKUNNIT=00&MANUAALINEN_AIKAVYOHYKE=&AIKAVYOHYKE=&KESAAIKA=&LEVEYSASTE=60.15&PALLONPUOLISKO=&PITUUSASTE=24.95&ITAAN_VAI_LANTEEN=&SINISYYS=&AUTOMAATTINEN_RAJAMAGNITUDI=&RAJAMAGNITUDI=6&ILMANPAINE=0&LAMPOTILA=&PROJEKTIO=&EKVATORIAALINEN_KOORDINAATISTO=&EKLIPTIKAALINEN_KOORDINAATISTO=ekliptika&HORISONTAALINEN_KOORDINAATISTO=&KIELI=&TAHTIKUVIOT=&TAHDISTONIMET=
 Wink
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1330



Profiili
« Vastaus #80 : 23.10.2007 04:47:40 »

Mitenkä noita kuvia oikeen pitää tulkita? Myllyniemen kirjan mukaan Aurinkoni on tähdistöissä ollut syntymähetkelläni Skorpionissa ja Kuu Kaloissa (tuo Kuu muuten näkyy tuolla taivaalla syntymähetkelläni hyvin selkeästi  smitten )

mutta kun en osaa noita viivoja ja kuvioita tulkita. Joten siis te tähtitieteilijät auttakaa!

P.S. tuli mieleen että jos sivuston pitäjän mielestä astrologia on huuhaata niin miksi sitten tutkailee taivaalle...  coolsmiley

En tiedä tarvitseeko niitä tulkita? Nehän ovat tähdistöjä, tähtikuvioita, eläinradan merkkejä. Huh  Undecided

No...Ursahan on tähtitieteellinen yhdistys. Siihen kuuluu pääosin on vain "loogisesti" ajattelevia keski-ikäisiä miehiä, astrofyysikoita (huom. korostukset  Wink). Hehän menettäisivät tieteellisen uskottavuutensa jos alkaisivat astrologiaa julkisesti kannattamaan. Grin

Uskoisin, että astrologia on astronomien mielestä huuhaata siksi, että tähdistöjä on auringon kiertoradalla kolmetoista (käärmeenkantaja pudotettu laskennan helppouden vuoksi pois kartoilta joskus ammoisina aikoina). Tähdistöt eivät ole yhtä laajoja jokainen, eli astrologian tapa asettaa 12 tähdistöä tasasuuruisiksi karttaympyrälle on se kompastuskivi, jonka ympärillä 'riidellään' näkemyksistä.
Joskus ammoisina aikoina, jolloin karttojen teko oli taivaalletähyilyä ja 'noin' asteiden piirtoa, tekivät jotkut asianharrastajat / -osaajat (näin olen sallinut itseni lukea jostain teoksesta -nimi ja tekijä hukassa-) karttoja erisuuruisin tähtikuvioin, eli 'todellisemmin'.
Olisihan se mielenkiintoista alkaa laskeskella aivan tarkkoja astelukuja ja luoda uudelleen 13,n:sta tähtimerkin uusvanha huuhaa-ilmiö.

Tarkastelin Ursan taivaankarttoja muutaman henkilön syntymäaikojen kautta. Varsin oli mielenkiintoista. Tuntien tarkkaan toisetkin, joiden syntymäajoilla tarkkailuani suoritin, voin helposti todeta persoonakuvien pitävän siltikin melko tarkasti paikkansa. Painopisteet ja tulkinnat vain tulevat persoonasta esiin eri planeettojen tuotteina kuin mitä astro-karttojen paikanteilla.

Silti varsin mielenkiintoisina ilmentyvät meerkistä toiseen siirtymävaiheissa olevat auringot. Esim. jos henkilö on syntynyt 22.3. (vai  oliko se sittenkin 20.3. en ole varma) on hän nykytulkinnoilla kalojen lopussa, mutta fakta-sijainti onkin vesimiehen lopussa. Silti kalavaikutelma tulee vahvana, koska kalan energiat ovat valtaamassa alaa ja vesimies on väistymässä ja siksi jo selkeästi heikentynyt. Ko henkilössä on selvästi maailmanparantajaa ja heikkojen puolustajaa, mitä nyky-astrologia pitää kalojen 'heikkoutena', eli tuo ylitsevuotavainen empatia.
Ursan kartat toki selkiinnyttävät esim parin (platonisen) ihastukseni persoonan kartta-aspekteja itseeni ja kemioittemme sanatonta syväluotaavaa ja luottamuksen synnyttävää keskustelua.
Muuan skorpioni siirtyy vaa'aksi ja vaa'an kautta hänen kahtiajakoinen persoonansa vainoharhaisuuksineen saa täyden selityksen. Päättämättömyys, tai oikeammin moneen kertaan päivässä Wink ilmenevä päättäväisyys, onkin mielenkiintoisesti hänen elämänsä keinulaudan jatkuvaa ylös-alas mielenliikettä.

Itsestäni toki löysin myös varsin pohdituttavia ja valaisevia piirteitä. Täytynee päivystyksen ohessa (kun vain täytyy olla paikalla, kun palkkakin juoksee) peukaloitten pyörittelyn sijaan tekaista ulkomuistista sideerinen taulukkko ja tutkailla sitä syvällisesti. Tutustua siis astronomiseen (=sideeriseen) itseeni. Pohdittavaksi jää, onko jousimies-kuvio kartallani 'oikeasti' käärmeenkantajan tähdistössä ja jos, niin miten tulkita ja mistä löydän tietoa ko. tähdistön luonteesta.

 Embarrassed Undecided Angry crazy2 uglystupid2

Kuinka Asc siirtyy? Onko se suoraan edellisen tähdistön samassa asteluvussa, vaiko kokonaan eri tähdistössä?

Juu! Ok. Vilkaisen itse.... Hetkonen tai toinenkin... buck2

Juups!
Vilkaistu on, kun vihdoin aikaa siihen löytyi. (Siivous hiukan kärsinee...) Jousimieskuviot siirtyivätkin aivan merkin alkuun. Ovat siis suuremmassa voimassa kuin aiemmalla tulkinnalla.
Eikä käärmenkantajan tähdistöä siis löytynyt koko sideeriseltä kartalta. No voihan pirskules!
« Viimeksi muokattu: 27.10.2007 13:05:36 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #81 : 23.10.2007 08:35:54 »

Lukekaa kirja : Panu Myllyniemi: Astrologia uusiksi, niin opitte sideerisestä paljon, kuin myös saatte tietoa käärmeenkantajasta  Smiley.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1330



Profiili
« Vastaus #82 : 27.10.2007 12:44:31 »

Oijjoi! Onpas mielenkiintoista. Täysin uusia tulkintakulmia luonteenpiirteillenihän sieltä sideerisestä kartasta löytyy.

Mutta käärmeenkantajan tähdistöä ei kartoilla näkynyt. Edelleen kartasto pohjautuu keinotekoiseen 360 : 12 merkki- ja astejakoon. Tokihan se on helpompi tehdä, mutta todellisesta kartasta ollaan vielä hoi'kotvasen kaukana. Ehkä 'sumea logiikka'  Grin :Smiley ei olekaan vielä päässyt tekemään sisäänmarssiaan astrologia-sivustoja ylläpitävien ja kartastopohjia luovien immeisten mieliin.

Smiley  Wink

Mukavinta antia olikin synastriakarttojen tekomahdollisuus sideerisen astrologian metodeilla. Katsokaapa huviksenne kuinka karttanne suhteutuu esim. Suomen valtion syntykarttoihin. Toinen niistä ajoittuu itsenäisyysjulistukseen ja aiempi hetkeen, kun asiasta tehtiin päätös. Löytyy monta merkittävää ja ajatuksia herättävää (myöskin tällä perinteisellä karttapohjalla) aspektia. Helpompi on ymmärtää miksi aikoinaan synnyin Suomeen ja miksi asun täällä edelleen.

I DO  LLLOVVVE Finland! Jesjes!
« Viimeksi muokattu: 27.10.2007 20:19:25 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 651


Profiili
« Vastaus #83 : 27.10.2007 18:13:54 »

Oletteko huomanneet että sideerisessä asrologiassa merkkien tulkinta mm. perusluonteesta on sama kuin tässä meidän esoteerisessä? Vaikka kysymyksenä on eri merkki? Olen tutkinut itse aihetta hetken mutta siitä on jo pari vuotta. Totesin että nykyinen... länsimainen tulkinta toimii minulle riiittävän hyvin. Oikean tähtitaivaan sijainnin mukaan olen Käärmeenkantaja. Ja tietäääkseni kyseinen merkki ei ole ollut koskaan osa tähtikarttaa.
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1330



Profiili
« Vastaus #84 : 27.10.2007 20:50:48 »

Kiitos sanoistasi, nti Aika!

Sanoissasi piilee viisautta, lohdullisuutta, realismia, innostavuutta, syvää ymmärrystä ja rakentavuutta.
Moni kirjoittaja on turhan kiihkomielinen, aivan kuin astrologia olisi kompakti tiede, johon ei voi rakoa todellisuuden valolle hakata.
Tosiasiassa astrologia on puristettu keinotekoisesti kartalle, joka noudattaa ympyrän kehän aselukua ja mainitsemaasi harmonista jakoa kahteentoista tasasuureen eläinradan (zodiac'in) merkkiin.
Jos eläinradan kehän 360 astetta jaettaisiin merkkien sijainnin ja pituuden perusteella erisuuruisiin segmentteihin (lohkoihin), olisi kartta todellisempi. Mikäli nyt pidetään (?) kiinni planeettojen ja asteroidien merkeissä viipymisen kestosta ja tämä aika jaetaan tasan 30een asteeseen kukin, voin huokaista helpotuksesta. Näin ei kuitenkaan ymmärtääkseni ole, kun käärmeenkantajan merkkiä ei tulkinnoissa mainita/huomioida.

En tokikaan näillä kirjoituksillani pyri astrologian romuttamiseen, vaan karttojen todellisempaan vastaavuuteen planettojen kiertoratoihin ja kussakin merkissä viipymiseen.
Nautin tutkailla astrologiaa, jos on aikaa vain istuksia ja pohtia. Useimmiten aikani menee johonkin muuhun. Kuitenkin näillä sivuilla vierailee ja kirjoittelee moni syvällisesti, ratkaisuhakuisesti ja rakentavasti elämää pohdiskeleva henkilö. Tällaisten persoonallisuuksien olemassaolo elähdyttää valtaisasti intuitiivista persoonallisuuttani.
Mitä syvemmin nauttii arjestakin ja ymmärtää laajemmin elämää, sitä rakentavampi on yksilönä tässä yhäti raaistuvassa ja vaativammassa yhteiskunnassa, jossa on paljolti vielä tekemistä. Tähän tekemiseen soisin jokaisen omalta osaltaan pistävän tikkunsa ristiin. Näin voimme kukin nauttia yhteisestä maailmasta ja sen sekä elämän itsensä lumovoimasta.

Kiitos ntiAika, kun elähdytät osaltasi sivustoa ja sen lukijoita.
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1330



Profiili
« Vastaus #85 : 27.10.2007 21:10:45 »

No eiku tutkimaan lissää!!!

Niinhän sitä piti ajatella oikein syvään hengittäen, kuinka sen voisi laskea - tähtitaivaan todellisen jakautumisen eri tähtikuvioihin. Ja tulihan se oivallus. Siihen tulee menemään aikaa jokunen ilta (tosiasiassa toteumaa voi odotella joskus joulu- tammikuussa, pitää elää ja työskennelläkin tässä), mutta perusajatus kuitenkin on jo olemassa. Mittailen tähdistöjen läpimittoja eri vuosilta ja vuodenajoilta ja sitten teen laskelmat, kuinka monta todellista astetta kukin edustaa 360 asteesta/ kukin erillinen vuosi. Siten voidaan saada aikaan aivan uudenlainen kartanteko-metodi. Mielenkiintoista ja niin perin innostavaa. Taas on matemaatikko-einstein minussa vauhdissaan...
 
Jee jee!!! Smiley Grin

Huhhuijjaa. Että pitääkin olla intoa piukassa, kun matemaattinen probleema iskeytyy nenän eteen.    Cool  2funny
« Viimeksi muokattu: 27.10.2007 21:28:58 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #86 : 28.10.2007 09:18:14 »

Niinhän sitä piti ajatella oikein syvään hengittäen, kuinka sen voisi laskea - tähtitaivaan todellisen jakautumisen eri tähtikuvioihin. Ja tulihan se oivallus. Siihen tulee menemään aikaa jokunen ilta (tosiasiassa toteumaa voi odotella joskus joulu- tammikuussa, pitää elää ja työskennelläkin tässä), mutta perusajatus kuitenkin on jo olemassa. Mittailen tähdistöjen läpimittoja eri vuosilta ja vuodenajoilta ja sitten teen laskelmat, kuinka monta todellista astetta kukin edustaa 360 asteesta/ kukin erillinen vuosi. Siten voidaan saada aikaan aivan uudenlainen kartanteko-metodi.

Hmm, jaa, kuinkas se tähdistöjen koko sinun mielestäsi sitten vaihtelee aina vuosittain ja vuodenajoittain? Eiväthän tähdistöt liiku, muuten kuin että ne muuttavat äärimmäisen hitaasti muotoaan vuosimiljoonien kuluessa. Kyllä ne ovat meidän aikamittakaavassamme aivan samankokoisia sekä syksyllä että talvella.

Ongelma tähdistöjen "todellisen" koon selvittämisessä on se, että ne menevät osittain päällekkäin, kuten esim Kalat ja Vesimies. Jos Kalojen tähtikuvion http://users.winshop.com.au/annew/cons0.htm ensimmäisen tähden heijastaa ekliptikalle, sen asteluku tulee aiemmin kuin Vesimiehen viimeisen tähden asteluku. Eli mihis sen rajan nyt sitten pistää...? Toisaalta esim. Oinaan viimeisen tähden ja Härän ensimmäisen tähden välissä on tyhjää tilaa, mihis sen rajan pistää silloin?

Ursasta saa planisfäärejä eli tähtikuviot näyttäviä kiekkoja http://www.ursa.fi/ursa/tuotteet/kirjakauppa/ , siitä näkyy hyvin tähtikuvioihin kuuluvat tähdet ja miten ne sijoittuvat. Toisaalta ainakin Solar Fire -astrologiaohjelma näyttää myös planeettojen sijoittumisen tähdistöjen "todellisen" koon mukaan, tai ainakin yhden version siitä, tässä karttaympyrässä on mukana myös Käärmeenkantaja.

Astrologian kehittymiseen on paljon vaikuttanut platonilais-aristotelinen filosofia, jossa symmetrialla, geometrialla ja harmonialla on tärkeä osuus. Tämän vuoksi esim. 12 merkkiä: sen pystyy jakamaan sekä kolmella (laadut) että neljällä (elementit), traditionaaliset hallitsijat menevät symmetrisessä järjestyksessä Kuun hallitsemasta Ravusta ja Auringon hallitsemasta Leijonasta ulospäin (Merkurius: Kaksoset ja Neitsyt, Venus: Härkä ja Vaaka, Mars: Oinas ja Skorpioni jne.) ja niin poispäin.
tallennettu
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #87 : 28.10.2007 09:48:38 »

Joo, mä hommasin itse tuon planisfäärin vähän aikaa sitten, kun sattui nenän eteen, mutten ole vielä testannut... tarkoitus olis mennä joku ilta ulkoilemaan sen kanssa...

Viime aikoina, jos joku on ollut varhain tuossa klo kuuden (siis kesäaikaa) molemmin puolin liikenteessä, niin Venus, Saturnus ja kiintotähti Regulus ovat näkyneet todella selvässä kolmiomuodostelmassa. Nyt tuo kuvio on alkanut jo hajoilemaan, mutta komeaa katseltavaa se on ollut.
tallennettu
TaruTuulia
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 141



Profiili WWW
« Vastaus #88 : 28.10.2007 11:36:57 »

Aika ylimalkaiset luonnekuvaukset, iltapäivälehtityyliin, mutta muuten hyödyllinen kirja:

http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789513123345&CustID=8ff3de128d9f2af05e147bc9ec5c4013

Astrologia uusiksi
horoskoopit tähdistöjen mukaan
Myllyniemi, Panu

Tuote-esittely


Horoskooppeja seuraavan elämä mullistuu tämän kirjan myötä. Eläinrata päivitetään tähtikuvioiden todellisten asemien mukaan. Vuosisatojen saatossa Maan asema suhteessa eläinrataan on muuttunut. Tämä pitää huomioida horoskoopeissa, jotka perustuvat siihen oletukseen, että tähdet määräävät kohtalomme. Panu Myllyniemi osoittaa, että moni Kaloina itseään pitänyt onkin itse asiassa Vesimies, moni entinen Leijona on nyt Krapu ja niin edelleen. Myllyniemi tuo eläinradalle myös Käärmeenkantajan tähtikuvion, jota perinteiset horoskoopit eivät ole huomioineet.

Astrologia uusiksi tarjoaa pohditun ja raikkaan näkökulman horoskooppeihin. Kirjassa perustellaan helppotajuisesti horoskooppiuudistus ja annetaan asianmukaiset tulkinnat tähtimerkeille. Mukana on tunnettujen henkilöiden horoskooppiesimerkkejä ja uuden tähtikartan mukainen rakkauselämän tulkinta. Astrologia uusiksi on helppokäyttöinen, sillä sen selkeiden taulukoiden ja perusteellisten tulkintaohjeiden avulla voi määrittää oman ja läheistensä tähtikartat. Kirjassa on tilaa myös omille merkinnöille.

Välttämätöntä luettavaa jokaiselle horoskoopeista kiinnostuneille!

Valt. yo Panu Myllyniemi (s.1966 Neitsyen tähdistön alla) on vantaalainen astrologian tutkija, jonka 1.6.1985 alkaneen työn tulokset on koottu tähän kirjaan. Nykyisin Myllyniemi toimii astrologisena konsulttina.

tallennettu

Once upon a time I was a warrior princess. Now I`m the master storyteller and happy as a clown.
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #89 : 28.10.2007 23:13:37 »

Minäkin pidän tulkinnoista kovasti  Smiley. Osuvat hyvin asian ytimeen  Wink. Tottakai tutkimista jää vielä paljon kirjan jälkeenkin, mutta tylsäähän tämä elämä olisi jos ei olisi uutta tutkittavaa  Cheesy. Nti Aika, kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa  smitten. Kuinkas olet jaksellut ?
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
  Tulostusversio  
 
Siirry: