Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: [video] Astrologia syntyi Ravun Aikakaudella?  (Luettu 12026 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 03.04.2016 00:35:14 »

Hiffasinkohan oikein: astrologia syntyi Ravun Aikakaudella, noin 8000 eaa??

https://youtu.be/8aZtLXvuCHc?t=8m00s
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #1 : 03.04.2016 14:07:46 »


https://youtu.be/8aZtLXvuCHc?t=10m

Eiköhän nuo "tankit ja helikopterit" ole melko tuoreita "graffiteja"...Huh   :Smiley
tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #2 : 21.05.2016 14:27:40 »

Olisko mahdollista siivota täältä tällaisia aiheita, joissa ei mikään linkki toimi eikä ole keskustelua.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #3 : 21.05.2016 22:40:02 »

Olisko mahdollista siivota täältä tällaisia aiheita, joissa ei mikään linkki toimi eikä ole keskustelua.

Ei tosiaankaan toimi! Mistähän moinen voi johtua?    Undecided
tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #4 : 21.05.2016 22:50:41 »

En tiedä, katsoin että tuo osoite on jotenkin omituinen, jos on youtube video. Olisin katsonut kyllä tuon rapujutun. Kiinnostavaa ajatella, että joku aikakausi olisi tietyn merkin. 60-70-luvulla puhuttiin Vesimiehen ajasta, elämmekö nykyään Kalojen aikaa? Huh
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #5 : 22.05.2016 10:40:07 »

En tiedä, katsoin että tuo osoite on jotenkin omituinen, jos on youtube video. Olisin katsonut kyllä tuon rapujutun. Kiinnostavaa ajatella, että joku aikakausi olisi tietyn merkin. 60-70-luvulla puhuttiin Vesimiehen ajasta, elämmekö nykyään Kalojen aikaa? Huh

Mielipiteet siitä, mitä aikakautta elämme, vaihtelevat käsittääkseni jopa sadoilla vuosilla. Joidenkin mielestä
olemme kai jo Vesimiehen ajassa? Joka tapauksessa Kalojen aika alkoi kai Jessen syntymän tienoilla?

tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #6 : 27.05.2016 23:07:58 »

Niin ja Kauriin aikakaudella ihmisiä ei enää ole. Liian kuivaa ja saastunutta nääs. Symbolina pääkallo Smiley)))

Pronssikauden kulttuurit palvoivat yleisesti härkiä ja esittivät jumaliaan härkinä, oli minotaurimyyttiä ym. Härän aikakausi päättyi osittain samanaikaisista suurista tulivuorenpurkauksista Islannissa ja Santorinilla aiheutuneesta kuivuudesta, nälänhädästä ja ylikansoituksesta johtuen massiivisiin, aseellisiin kansainvaelluksiin jotka tuhosivat Egyptiä lukuunottamatta kaikki Välimeren alueen silloiset kehittyneet sivilisaatiot. Tuona Oinaan aikakautena käytiin Troijat sodat, ja Aleksanteri Suuri ja Julius Caesar valloittivat maailmaa. Tuolloin kuitenkin perustettiin myös nykyisen länsimaisen sivistyksen kehdot Ateena ja Rooma.
Oinaan aikakausi oli Euroopalle uuden alun aikaa.

Kalojen aikakauden kuuluisin symboli on tietysti kristinuskon kaksi kalaa. Maallistuneet ateistiset länsimaalaiset tänäkin päivänä eivät voi paeta sitä seikkaa, että kulttuuri, joka heidät loi, on kristillisen asenteiden kyllästämä mitä tulee suhteessa esim. seksuaalisuuteen, naisten asemaan ja uskonnolliseen suvaitsevaisuuteen. Sitä ennen Eurooppa oli hyvin toisenlainen, muistuttaen uskonnollisuudessa, henkisyydessä ja naisten asemassa enemmän Japania. Polyteismi vaikuttaa tekevän kansat suvaitsevaiseksi myös muita uskontoja kohtaan - roomalaiset uskoivat vähän kaikkeen eivätkä mihinkään absoluuttiseen. Kaikilla ja kaikella oli oma sielu/henki tai jumala.

Miksi Roomasta tuli sitten rauhan ja anteeksiannon sanomaa julistavan kalauskonnon pääkaupunki? Rooman keisarit yrittivät epätoivoisesti säilyttää Augustuksen luomaa yhtenäisyyttä väittämällä olevansa jumalia ja pakottamalla kansa henkilökultin palvontaan. Yhdistettynä huonoon hallintoon, imperiumin talousvaikeuksiin ja ulkopoliittisiin kriiseihin erityisesti 200-luvulla, keisari ja valtionuskonto kokivat uskottavuuskriisin.
Lisäksi perinteinen roomalainen polyteismi perustui ailahtelevaisten jumalten lepyttelyyn uhrilahjoilla ja suosi lähinnä suurten sotilasjohtajien imagonrakennusta - kenraalit ja senaattorit saattoivat väittää polveutuvansa jostain jumalasta edistääkseen uraansa. Uskonto ei varsinkaan  luvannut iänkaikkista elämää kenellekään eli juuri sitä mitä roomalaiset eniten halusivat - olla kuolemattomia kuten jumalat.
Uskonto, joka lupaa tavallisellekin ihmiselle syntien anteeksiantamista ja ikuista elämää paratiisissa, tekee vaikeissa oloissa paremmin kauppansa kuin armoton, kaoottinen ja välinpitämätön, jonka suhde ihmiseen on etäinen ja persoonaton ja lopputulos riippuu uhrilahjan arvosta ja jumalten oikuista. Kristinuskon jumalan tarkoitus on se sijaan olla kirjaimellisesti Isä ja seurakunta lapsia.
Zeus taas ei juuri piitannut omistakaan jumal-lapsistaan saati ihmisistä.

Kalojen symboliikkaan liittyvät myös juuri ne asiat minkä takia ihmiset kokivat tarvitsevansa ikuista elämää tuonpuoleisessa ja anteeksiantoa: toivottomuus, turvattomuus, asioiden päättyminen, niistä luopuminen sekä suuret uhraukset. Oinaan aikakauden päättyminen toi Länsi-Rooman hajoamisen, kansainvaellusten aiheuttamat sodat, ruttoepidemioita, kaupunkien autioitumisen ja ihmisten yleisen elintason laskun, joka pakotti kaupunkilaiset lähtemään vapaaehtoisesti maaseudun suurten maanomistajien tiloille maaorjiksi. Instituutiot kirkkoa ja luostareita lukuunottamatta lakkasivat olemasta. Mikään ei vastannut enää kansalaisten turvallisuudesta eikä koulutuksesta. Lukutaito harvinaistui kunnes se säilyi enää papistolla ja munkeilla. Kun ihmiset eivät enää osanneet lukea ja kirjoittaa kreikkaa ja latinaa, eivät he niitä enää puhuneetkaan. Yhteisen kielen katoaminen Euroopasta rapautti kaikkea alueiden välistä tiedonvaihtoa.
Uskonnosta oli tullut paitsi ainoa yhtenäisyyden tae, myös eliitin keino pitää kansa sivistymättöminä ja tyhminä orjina.

Vesimiehen aikaan ei myöskään liity niinkään rauha ja rakkaus tai edes vapaus, veljeys ja tasa-arvo, vaan keskenään tappelevien ideologioiden sekamelska. Siksi Vesimiehen ajan voidaan katsoa alkaneen jo Karl Marxista - ottaen huomioon mihin hänen kirjoituksesta johtivat. Toisaalta maaorjat vapautuivat, kuningaskunnat korvattiin tasavalloilla, naisten asema parani, seksi vapautui, teknologinen kehitys ja teollistuminen eteni jättiharppauksin - toisaalta satoja miljoonia ihmisiä teloitettiin ja pakotettiin työleireille nääntymään vain siksi, että edustivat jotain etnistä tai kansallista vähemmistöä, älymystöä tai naapuri oli salaa väittänyt vakoojaksi. Ideologisten erojen vuoksi käytiin toistaiseksi tuhoisimmat sodat ja niissä kuoli eniten ihmisiä sitten 1300-luvun ruttoepidemian. Maailma oli myös hyvin lähellä ydintuhoa, kun kommunistit ja kapitalistit odottivat toistensa hyökkäystä voidakseen painaa komentokeskuksissaan punaista nappia. Valtioiden oma vainoharhaisuus ajoi ihmiset samaan - pelkäämään sanoja. Ideologian arvostelu vei ihmisen työleirille kuolemaan siinä missä Kalojen ajalla minkäänlainen kirkon dogmasta poikkeaminen saattoi johtaa teloitukseen.

Suuri rooli Vesimiehen ajan ideologioiden sodassa on (yllättäen) internetillä ja arjen kaiken osa-alueiden digitalisoitumisella. Prosessi, jonka pitäisi yhdistää kansat yhdeksi suureksi moderniksi Forum Romanumiksi, jolla jokainen maailmassa voisi ilmaista itseään vapaasti. Niinpä se täyttyy myös someraivosta, vihapuheesta, trolleista, roskapostittajista ja propagandatehtaiden kätyreistä. Teknologinen kehitys on lisännyt sekä järjestelmien tehokkuutta että haavoittuvuutta, kun minkä tahansa toiminnan voi pysäyttää pienellä koodinpätkällä.

Robotiikka vie sekä työpaikkoja että pakottaa pitkällä aikavälillä ihmisen määrittelemään ihmisyyden ja ihmisoikeudet kokonaan uusiksi - kun nyt vielä riidellään sukupuolten tasa-arvosta, homoseksuaaleista ja transsukupuolisista, seuraavaksi mietitään missä menee ihmisen ja koneen raja ja onko robotin tai kyborgin henki todella vähempiarvoisempi kuin "puhtaan" ihmisen (huom. tässä kontekstissa vastaa japanilaista animistista sielukäsitystä tai muinaisten roomalaisten vastaavaa. Ghost in the machine.)

Esimerkki Vesimiehen ajan ongelmista kunhan aikakausi edistyy:
Miten "puhdas" ihminen voi ansaita suuremmat ihmisoikeudet kuin kyborgi tai robotti joka tuottaa yhteiskunnalla/yritykselle/"vanhemmilleen" (jos sellaisia enää tulevaisuudessa on ja ovatko ihmisiä, on kokonaan toinen juttu) kulunsa tehokkaammin ja todennäköisemmin takaisin eli on parempi Return of Investment?

Ajankohtaisempi ongelma on uusfeodalismin nousu missä yritysten (eli myöhäisantiikin ja keskiajan entisten suurten maanomistajien vastineiden) valta ylittää keskusvallan mahdollisuudet puuttua tekemisiinsä. Toistaiseksi korruptoituneet poliitikot ovat itse mahdollistaneet maiden vuokrauksen ja myynnin - mutta jospa firmat päättävät vain ottaa haluamansa omine yksityisarmeijoineen?   

Vesimiehen aika on kuitenkin potentiaalisesti ihmiskunnan suurimpien saavutusten aikaa. Taustalla tulee kuitenkin kummittelemaan Platon tarina Atlantiksesta, jossa suuri ja mahtava sivilisaatio tuhoutui teknologian väärinkäyttöön, kuten Fukushiman ydinvoimalan kyky kestää luonnonmullistuksia yliarvioitiin.

Tietoisuuden saavuttaneet robotit, muut koneet ja laitteet eivät välttämättä selviäisi niin hyvin ilman ihmisiä kuin haluaisivat, mutta joku tai jokin sen ydinsodan punaisen napin tulee vielä painamaan.
tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #7 : 28.05.2016 11:15:59 »

Vau, hieno analyysi. Nämä muut merkit tulikin tuossa aika kattavasti, mutta jäin miettimään tuota Kaurista ja pääkalloa. Luen juuri Elizabeth Kolbertin huikean ajatuksia herättävää kirjaa Kuudes sukupuutto. Maapallon historiassa on ollut aiemmin viisi suurta sukupuuttoa ja yksi niistä (viimeisin) oli liitukaudella, se, joka hävitti dinosaurukset. Mutta kirjoittajan mukaan elämme juuri tällä hetkellä kuudetta suurta sukupuuton aikaa. Lajeja kuolee enemmän kuin pitkään aikaan ja moni laji on uhattuna tai jo menetetty. Yllättäen Vesimiehen aikana on ideologia ja tekninen kehitys vienyt niin ison osan ja sokaissut ihmiset, että emme huomaa miten peruuttamattomasti luontoa tuhoamme. Ehkä Kauriin aika jonain päivänä sen meille näyttää.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #8 : 28.05.2016 16:14:02 »

Vau, hieno analyysi. Nämä muut merkit tulikin tuossa aika kattavasti, mutta jäin miettimään tuota Kaurista ja pääkalloa. Luen juuri Elizabeth Kolbertin huikean ajatuksia herättävää kirjaa Kuudes sukupuutto. Maapallon historiassa on ollut aiemmin viisi suurta sukupuuttoa ja yksi niistä (viimeisin) oli liitukaudella, se, joka hävitti dinosaurukset. Mutta kirjoittajan mukaan elämme juuri tällä hetkellä kuudetta suurta sukupuuton aikaa. Lajeja kuolee enemmän kuin pitkään aikaan ja moni laji on uhattuna tai jo menetetty. Yllättäen Vesimiehen aikana on ideologia ja tekninen kehitys vienyt niin ison osan ja sokaissut ihmiset, että emme huomaa miten peruuttamattomasti luontoa tuhoamme. Ehkä Kauriin aika jonain päivänä sen meille näyttää.

Kuudes sukupuutto alkoi oikeastaan jo heti kun ihminen oppi käyttämään tulta, mistä on todisteita ainakin miljoonan vuoden takaa. Heittokeihäiden ja jousipyssyjen keksiminen sekä ihmisten tapa hävittää metsät ja ajaa laumoittain saaliseläimiä ansakuoppiin ja kallioilta alas johtivat nopeisiin massasukupuuttoihin lähinnä siellä, missä ei ollut entuudestaan mitään hominideja eli Australia, Amerikat sekä valtameren saaret. Siksi Amerikan preeriat ja pampat ovat epänormaalin autioita. Villieläinten joukkolahtaus ja ihmismäärän kasvu pakottivat jääkauden jälkeen ihmiset siirtymään paimentolaisuuteen ja maanviljelyyn, mikä on tapahtunut vastahakoisesti ja pakon edessä, ei historiankirjojen glorifioimalla tavalla. Paleoliittisen ajan ihmiset eivät ehkä saaneet joka päivä saalista, mutta söivät terveellisemmin ja monipuolisemmin. 

Vesimiehen ajalla ihmiset ovat liian keskittyneitä ottamaan itsestään selfieita ja tappamaan toisiaan, koska ovat eri mieltä siitä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Seksi- ja väkivaltaviihteen kasvattamat ihmiset eivät enää kestä normaalia arkielämää vaan oman elämänkin pitää olla (media)seksikästä. Oravanpyörästä hyppääjä on joskus projektipäällikkö, joka muuttaa maalle mehiläistarhuriksi, joskus ISISiin liittyvä lääkäri.

Kauriin hallitsija Saturnus (Kronos) oli alkuperäinen kuoleman ja ajan hallitsija. Siihen liittyy tuomionpäivä, karma ja ansionsa mukaan saaminen. Maanalaisena jumalana Saturnus päätyi vastaamaan kristinuskon ja juutalaisuuden Saatanaa, joskaan ei niin neutraalissa mielessä.
Hindulaisuuden ja buddhalaisen kosmologian vastaava jumala Yama, "kuolleiden tuomari", on oikeastaan osuvampi vastine Saturnukselle.
Sekä Saturnuksen että Saatanan symboli on vuohi.
Mitä tekemistä tällä vuohijumalalla on vanhan maanalaisen ajan- ja kuolemanjumalan kanssa ja mikä tekee siitä kristinuskon "sielunvihollisen"? Vuohijumala edustaa ilkeää pukinpartaista ukkoa, joka tuomitsee sieluja. Kristinusko omaksui siihen lisäksi vaikutteita kreikkalaisten ja roomalaisten Pan-jumalasta tuomiten siihen liittyneen vapaan seksuaalisuuden, juomisen ja tanssimisen syntisenä irstailuna.
(Johon ei-kristityt roomalaiset olisivat todenneet nykylänsimaalaisten tavoin, että "Mitä vikaa on syntisessä irstailussa? Kuulostaa pikemminkin hauskalta." Tosin korkea-arvoisten senaattorien ja kenraalien ei sopinut ennen kristinuskoakaan julkisesti riekkua puolialasti missään Dionysos-festivaaleilla kuten ei myöskään ylhäisönaisten.)
Mutta kristityt ja kristinusko halusivatkin lopettaa kaikenlaisen jumalankuvien ja näin ollen myös keisarin- ja ruumiinpalvonnan - ihmisen näköisiksi ja ihmisen tavoin käyttäytyviksi roomalaiset olivat jumalansa kuvanneet ja heidän johtajansa samaistuivat näihin. Raamatussahan kielletään epäjumalanpalvonnan lisäksi kaikenlainen jumalkuvien tekeminen (mikä ei tosin koskaan estänyt kristittyjä väsäilemästä Jeesus-patsaita ja pyhimysten ikoneita minkä kerkesivät - ihmispolot nyt vain tarvitsivat taikakalunsa ja uudet monumentit hajotettujen Zeus-patsaiden tilalle.)

Sielujen tuomitseminen ja uhka kadotukseen joutumisesta tekivät kuolemanpelosta kristityille tietyllä tavalla pahempaa kuin aikalaistensa pakanauskontojen edustajille, joilla manala muistutti lähinnä ankeaa, hiljaista elävien kuolleiden valtakuntaa, mutta kuitenkin neutraalia paikkaa, ja vain taistelussa kuolleet soturit pääsivät taivaalliseen pitopöytään. Näin Saturnuksesta tuli vanha vuohipukki, joka viettelee ensin sielut synnin ja irstauden tielle, minkä jälkeen nämä taivaskelvottomina päätyvät helvettiin hänen kidutettavikseen.
(Näin tietysti kirkonisät halusivat varmistaa, että kukaan ei halunnut kuolla syntisenä joten ihmisten oli toimittava heidän käskyjensä mukaan mikäli halusivat tuomiolta välttyä.)

Mutta Saturnuksen ja kuoleman symboliikasta enemmän tulevaisuuteen tai oikeastaan retrofutuuriin. Nisäkkäiden esi-isät menettivät aikoinaan valta-asemansa dinosauruksille ja maakrokotiileille äärimmäisen kuivuuden, kuumuuden ja ilman ohenemisen takia. Ihminen on toiminnallaan muuttamassa ilmastoa entistä enemmän siihen suuntaan, että ihmiset saavat alkaa pähkäillä selviämistä samojen ongelmien kanssa, paitsi että aavikoitumisen lisäksi terveyshaittoja aiheuttavat saasteet, ympäristömyrkyt ja radioaktiivisuus sekä muut aineet ja yhdisteet joita ei voisi olla edes olemassa ilman ihmisen omasta mielestään nerokasta toimintaa.

Entistä useampi ja nuorempi sairastuu elämänsä aikana syöpään. Epämuodostuneina syntyneiden määrät ovat kasvussa.
Kyllä, lääketiede kehittyy ja korjaa niin luonnon kuin ihmisen aikaansaamia virheitä tiettyyn rajaan asti. Tulevaisuuden ihmisen oletetaan jo syntyessään käyvän useita kertoja elämänsä aikana geeniterapiassa ja syöpähoidoissa koska altistavia tekijöitä alkaa yksinkertaisesti olla liikaa.

Vuohen pääkallosta ihmisen pääkalloon tulevaisuuden autiomaassa.

Ihminen loi suuria, ihmeellisiä asioita.

Niiden tarkoitus oli helpottaa elämää ja vapauttaa heidän käyttöönsä aikaa mielekkäiden asioiden tekemiseen.

Ihminen loi muovin. Muovi söi ihmisen.




« Viimeksi muokattu: 28.05.2016 17:15:08 kirjoittanut Kato Vega » tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #9 : 28.05.2016 16:58:10 »

Graham Hancock julkaisi viime vuonna uuden kirjan nimeltä Magicians of the Gods. Erittäin vakuuttava ja osuu omaan intuitioonikin. Hänen mukaansa uusimmat arkeologiset löydöt viittaavat astrologian ja muiden tärkeiden viisauksien tulleen nykyisille ihmisille kulttuurilta, joka tuhoutui noin 12000-8500 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Luultavasti meteoriitteihin, jotka aiheuttivat tulvan iskeytyessään jääkauden jääpeitteisiin. Turkin Göpekli Tepen monumentit (kivet painavat satoja tonneja) on ajoitettu varmasti yli 8000 vuotta vanhoiksi ja niistä löytyy tähtikuvioita ja muun muassa skorpioni sekä galaktinen keskipiste. Ympäri maailman on paljon samoja viitteitä. Plato puhui Atlantiksen tuhosta samaan aikakauteen. Kryon on sanonut nykyisen kaltaisen ihmisen olevan ainakin 40000 vuotta vanha. Astrologia on äärimmäisen vanhaa tietämystä ja mielestäni turhaa miettiä minä aikakautena se on syntynyt. Pätee joka aikakaudella takuuvarmasti.
tallennettu
downtempo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 194


Profiili
« Vastaus #10 : 28.05.2016 21:47:39 »

En mä nyt tiedä onko se niinkään turhaa miettiä, saahan sitä miettiä. Smiley

Hmm... Ehkäpä evoluutio tms. henkinen kehityskin saattaisi taata sen, että historia ei nyt aina toista itseään, vaan matkalla on myös opittukin jotain. Vai ollaanko me unohdettu jotain vai? tänä päivänä kun teknologia on noin kehittynyttä, että tiedetään noinkin vanhoja asioita? Ehkä ei aiemmin tieto liikkunut, sukupolvelta toiselle, kuin suullisesti, paperilla, kiviin kirjoittamalla...mitkä hävisivät matkan varrella. vaan nytpä meillä on internet ja välineet joilla tieto siirtyy. No joo, jopa niihinkin mittasuhteisiin, että tätä someraivoa on, kaiken maailman ylihuolestuneita ja hätäisiä mv-lehtiä yms...


Jos nyt otetaan kärjistynein esimerkki ydinsodasta, niin tuskimpa nykypäivänä mikään valtio tai suurvalta aloita ydinsotaa, koska niillä kaikilla mahtivalloilla on jokaisella sama tuhoisa ase, ja jos se yksikin painaisi sitä punaista nappia, niin siitä tulisi sellainen vierivä lumipallo, että koko maailma tuhoutuis. Eikä kukaan halua kuolla. Isis taas on asia erikseen, "ei valtiollinen "pahis", joka ajaa samalla tavalla omaa etuaan, uskovat oikeasti että tekevät oikein, paitsi nyt uskonnon nimissä. Mutta eihän tämäkään mikään uusi juttu ole. Ainoa vaan, että tänä päivänä on kehittyneemmät aseet, millä saa enemmän kuolemaa aikaiseksi. Ajan kanssa, tältäkin taholta loppuu resurssit kesken, rahoitus yms. kuihtuu kasaan.

Onhan tässä välissä ollu roomalaiset ja hitlerit yms. jotka koittivat kovasti maailmaa valloittaa ja saada ittelleen moraalittomin keinoin, tai olihan niillä oma moraali, niiden ainoa oikea totuus, mitä väkisin tuputettiin ja käännytettiin, ihmishenkiä terrorisoiden, oli se sitten rotujaottelu tai uskonnollinen, jumaluus yms. nimissä, mutta valta korruptoi, ja joka ikinen kerta, it fails. Jos nämä ovat lähtökohdat. Uskon myös siihen, että ei kaikki valta, ja valta asemassa ole pahoja, vaan siellä seassa on myös inhimillistäkin toimintaa. Enkä tarkoita tällä näitä maailman historian tyranneja. Cheesy Vaan, että pikku hiljaa mennään siihen suuntaan, että lyödään viisaat päät yhteen, ja ollaan enemmän tietoisia asioista. Jos junnataan vanhoissa asioissa liikaa, ja yritetään niitä palapelin tavoin väkisin tunkea palaa nykypäivään, niin... it just doesn't fit anymore.


Ja tuo atlantis juttu, siihen nojautuen, että jos liikaa tavoittelee itselleen täydellisyyttä, ottamatta huomioon muita, eläen kuplassa, vähänku pohjois-korea, vaikka ei sinnepäinkään... niin, se kupla puhkeaa jossain vaiheessa jollain tapaa, tai ihmiset alkaa valumaan muualle.



Ulkopuoliset asiat, esim. nämä luonnon katastrofit, meteorit yms. on ehkä ainoita asioita, mitä ihmiset eivät voi kontrolloida tai hallita konkreettisilla tavoilla. Tai onhan sitäkin yritetty, mutta it fails.
Siinä se luonto ja maa näyttää, voimansa, it is what it is, ja ihminen ei sitä voi muokata tai hallinnoida mekaanisin tavoin liian pitkälle.

I still belive, that people change. Smiley  vesimies
« Viimeksi muokattu: 28.05.2016 22:19:03 kirjoittanut downtempo » tallennettu
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 898



Profiili
« Vastaus #11 : 28.05.2016 23:51:31 »

Olen nyt tuon aiemmin mainitsemani kirjan ja Discoveryn dokumentin Racing extinction kautta perehtynyt asiaan ja noihin aiempiin sukupuuttoihin ja joukkotuhoihin liittyi vahvasti metaani. Se on myrkkyä ilmakehälle ja aiheuttaa vaikeita ja äärimmäisiä sääilmiöitä. Siksi on huolestuttavaa kun pohjoisen jäät sulavat. Sieltä ikijäästä vapautuu valtava määrä metaania. Samoin karjankasvatus tuottaa aivan valtavan määrän metaania. Ironista, jos ihminen on joskus vastentahtoisesti joutunut viljelemään maata (ja sitä kautta syömään kasvispainotteisesti) sen jälkeen kun on ajanut eläimet joukkotuhoon, ehkä sama kohtalo on taas edessä eikä tälläkään kertaa vapaaehtoisesti.

Toinen mitä olen miettinyt niin historiankirjat. Liittyy varmaan vesimiehen aikaan, että jopa historiaa vääristellään palvelemaan jotain ideologiaa. Miten saamme luottettavaa tietoa historiasta? Miten saamme luotettavaa tietoa erilaisten keksintöjen turvallisuudesta kun markkinavoimat haluaa vain kääriä nopeat rahat? Entä miten saadaan ravinnosta jaettua tietoa kun jopa viranomaiset myöntävät, että nykyaikana kenelläkään muulla ei ole varaa teettää laajasti jaettavia tiedotusesitteitä ravinnosta kuin isoilla meijeriteollisuuden tai leipomoiden yrityksillä. He jakavat ravitsemustietoa ja samalla edistävät omien tuotteidensa myyntiä. Hienoja värikkäitä esitteitä ja julisteita on maidon ja leivän terveysvaikutuksista. Löytyykö sellaisia kasviksista, no ei. Kuitenkaan kukaan ei kiistä sitä miten terveellisiä kasvit ovat ja miten pääsääntöisesti nykyihmisten pitäisi syödä niitä enemmän. En ole kasvissyöjä, enkä usko, että minusta saisi pelkkää kasvissyöjää, mutta ehkä sitä lihansyöntiä voisi vähentää. En tiedä onko mikään olento vaikuttanut maapallon elämään niin paljon ja niin arvaamattomasti kuin juuri ihminen.
tallennettu

"Dance the Neon Noir with me"
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #12 : 29.05.2016 02:05:30 »

Meryem, Hancock puhuu juuri vallitsevan tieteen peittelevyydestä koskien 12000 vuotta sitten mahdollisesti tapahtunutta katastrofia ja vastaavia kohtaan. En itse ole pelottelun kannalla, mutta menneet tapahtumat on hyvä todeta avoimin mielin. Aluksi pidin hänen meteoriittiteoriaansa pelokkaana näkemyksenä ja rahan kalastamisena. Tuo oli ensimmäinen kirja jonka häneltä luin.

Nykytiede ei näe suuria katastrofeja kuin miljoonien vuosien takaa, joka on hieman hassua. Konsensus ei hyväksy usein erilaisia näkemyksiä. (Tähän liittyy rahoitus, maine ja elanto.) Jolloin itse tieteen tekeminen kärsii valtavasti - todellisen tieteen periaatteisiin kuuluu ikuinen kyseenalaistaminen. (Kuten esim. buddhalaisuuden periaatteeseen?) Sanoohan kvanttifysiikkakin kohteen todentamisen riippuvan havinnollistajan toimista/olettamuksista/näkemyksistä.

Downtempo, asioita tulee tietysti pohtia, mutta käytän itse oman energiani mieluummin muuhun samankaltaiseen. Valintojen maailma. Smiley Tärkein pointtini oli, että mitään aikakautta tai astrologista merkkiä ei voi nostaa toisen yläpuolelle. Jokainen olomuoto kanssavaikuttaa joka hetki vaikka sitä ei ihmisaistein kokisi. Ehkä se on sitä vesimiehen tasa-arvon aikaa sitten. Mutta itse näen vastaavan universaalina totuutena, joka vain eri aikoina voi nostaa päätän eri tavoin ja painotuksin.

Tähän loppuun voi hyvin sanoa: Ikuisuudella ei ole kiire (Oma lempilauseeni, ehkä oma keksimäkin, who knows?) joten uusintakierroksia vaan jos ei rakkaus ole täysin löytynyt. Milloin olisikaan niin laaja ja älytön tunne sekä käsite tässä energiamyllyssä nimeltään Elämä?

Edit. Downtempo mitä luulet, että on voinut unohtua jos tulee ihmiskunnalle äärimmäinen kärsimysshokki ja merenpinta nousee suunnattomasti jne? Yleensä ihmismieli blokkaa pahimmat kokemukset suorasta tietoisuudesta nähden ne hitaasti ja myötätuntoisesti kasvaen myöhemmin. Sama käy luultavimmin myös kollektiivisesti. Collective Unconcious kuten herra Jung sanoisi.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2016 02:33:32 kirjoittanut Ritsa » tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #13 : 29.05.2016 14:34:27 »

(Kuten esim. buddhalaisuuden periaatteeseen?) Sanoohan kvanttifysiikkakin kohteen todentamisen riippuvan havinnollistajan toimista/olettamuksista/näkemyksistä.


En ole aivan varma, mitä tarkoitat todentamisella tuossa kontekstissa, mutta minä olen käsittänyt
asian niin, että kvanttitason tapahtuman havainnointi, vaikka se tapahtuisi jonkin laitteen toimesta, eikä
suoraan ihmisen aistien välityksellä, niinsanotusti romahduttaa aaltofunktion, joten esim. hiukkasen
nopeutta ja paikkaa ei voida samanaikaisesti määritellä täysin eksaktisti, mihin käsittääkseni
HUP (Heisenberg's Uncertainty Principle) viittaa??
« Viimeksi muokattu: 29.05.2016 14:37:41 kirjoittanut sideman » tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #14 : 30.05.2016 00:45:39 »

Varmaankin noin sideman. En ole kvanttiekspertti - tieteenhaara, joka on vielä mysteeri aivan kaikille ihmisille. Jopa huipputiedemiehille. Joka tapauksessa, tieteen olisi hyvä huomioida myös, että tutkijan olettamukset voivat vaikuttaa loppupäätelmään. Siten voidaan olla kaukana totuudesta, jos lasketaan ainoastaan 1+1=2 vertauskuvallisesti. Esim. 1+1 ihmisyydessä voi olla 3 lapsen syntymän kautta. Se on elämää. Rapu on hieno merkki, mutta kyllä astrologia on usein liitetty Uranukseen ja sitä kautta Vesimieheen. Rapu voi tosin muistaa parhaiten menneet esi-isien viisaudet uudestaan...
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: