Miten koet täysikuun vaikuttavan tunne-elämääsi ja mielentilaasi vaiko eikö mite

<< < (4/5) > >>

meimi:
Lainaus käyttäjältä: Avicii - 21.03.2014  16:28:03

kuun vaikutuksiin ihmisiin ei uskota mutta silti uskotaan horoskooppeihin  :P ;D

Niin tai toisinpäin, horoskooppeja ja astrologiaa pidetään huuhaana, mutta Kuun vaikutus, varsinkin täysikuun, tunnetaan itsessään kyllä!

Downtempo:
Lainaus käyttäjältä: meimi - 21.03.2014  23:06:29

Lainaus käyttäjältä: Avicii - 21.03.2014  16:28:03

kuun vaikutuksiin ihmisiin ei uskota mutta silti uskotaan horoskooppeihin  :P ;D

Niin tai toisinpäin, horoskooppeja ja astrologiaa pidetään huuhaana, mutta Kuun vaikutus, varsinkin täysikuun, tunnetaan itsessään kyllä!


heh, tartuin ihan samaan.
tarvitaanko tieteellistä tutkimusta, vai "uskotaanko" kokemukseen, tuntemukseen, näkyviin juttuihin, teorioihin?
mitä ei tiedä, mihin ei oo tarpeeksi tietoa, kokemusta jne...

meneekö samaan kategoriaan, et "when knowledge ends, religion begins"

ajattelen taas liikaa kaikkee....

koppi:
Miten koet täysikuun vaikuttavan tunne-elämääsi ja mielentilaasi vaiko eikö mitenkään?  :o
 Täysikuun vaikutuksia pohdiskellessa mielipiteet vaihtellevat melkoisesti, mutta ainakin tunne-elämän tasolla kuutamolla hiiviskeltäessä romanttisuus saa aivan toisenlaisen tunnetilan syntymään kuin ilman täysikuuta. ;) :angel: :D   Myöskin luovuus ja intuitio saattavat saada uutta virtaa kuunsiltaa ja täydenkuun valon kajastellessa taustalla. ::) Saattaa myös olla että pariskuntien välille syntyy vetovoimaa jolloin monet meistä ovat saattaneet saada alkunsa kauniina kuutamoyön tunteina hormooniaallon syöksähdettyä vanhempiemme kannalta rakastettavalla tavalla. :laugh: ;) :smitten:     
Lemmenseikkailut ja yönkulkijat näkevät paremmin kuunvalossa kumppaninsa rakastettavimman puolen, kuin päivänvalossa.  :-* :)   Uskomusten mukaan myös aavemaisessa valossa ja kuutamolla heräävät pedot ja ihmissudet metsästämään viattomia kulkijoita kun Kreivi Dragula herää kalmistostaan verenmaku suussaan etsimään kadotettavaksi tarkoitettuja sieluja evääkseen. >:(    Vaikka asialla ei mitään todenperäisyyttä olekaan niin luonnossa villieläimet joutuvat erityisen tarkkaavaisesti  seuraamaan petojen vaaniessa Gaselleja savannin heinikossa ja riistaeläinten kokoontuessa tiiviiksi laumoiksi välttyäkseen petojen hyökkäyksiltä.  :) :D :-* :-\ :coolsmiley: :2funny:
Monet runoilijat ja lauluntekijät ovat tehneet rakkauslauluja sekä runoja täydenkuun innoittamana sekä aavemaista valoaan heijastaessaan kuutamolla veden äärellä katsoessaan kuunsiltaa saa se aikaan herkkyysasteen nousua ja rakkaudenkaipuuta kaikkialla ihmisten keskuudessa. :smitten: :smitten: ;) :D ;D
 Kuutamolla kuljettaessa antaa tuon auringonvalon heijastuma hopeisen valonkajeen, jolloin näkee kulkea kohtuullisen vaivattomasti joskin varjot ja heijasteet saattavat saada mielikuvituksen lentämään vähän liiankin lennokkaasti.  :crazy2: :uglystupid2: :2funny:
Tieteelisessä valossa tarkasteltuna täysikuulla on vaikutusta mereneliöihin sekä tietyllä ajanjaksolla tapahtuukin aivan valtava planktonien ja pieneliöiden syntyminen sekä meduusojen tanssi valtamerissä, puhumattakaan vuorovesi-ilmiöstä laajimmassa mittakaavassa vuoksen ja luoteen ollessa voimakkaimmillaan juuri täydenkuun aikana. ::) 8) :coolsmiley:
 Rajuimmillaan kuun pimennys tapahtumana saa luonnon hiljenemään ja tapahtuman aikana tuntu kuin aikakin olisi pysähtynyt luonnonilmiön aikana. Tämän kevää aikana meillä on loistava tilaisuus yrittää  tehdä havaintoja kuunpimenysten tapahtuessa peräkkäisinä aikoina ja merkityksellisinä kalenteripäivinä sekä myöskin on mielenkiintoista katsoa miten auringonpimennys vaikuttaa luonnossa. >:( :( :o
 Aikanaan sain seurata täydellistä auringonpimennystä kesäyönä jolloin tuon ilmiön aikana luonto vaikeni hiiskumattoman hiljaiseksi kun kuu vaelsi auringon eteen ja pimensi maan varjollansa. Tapahtumaa seurasin 9-dinin hitsauslasit päässäni ja hämmästelin tuota vaikkakin lyhytaikaista ilmiötä. Merkillistä oli lintujen ja luonnonäänien vaikeneminen tuona hetkenä esim sirkkojen siritys loppui kuin seinään.
Oli miten tahansa taivaankappaleellamme maan kiertolaisena on merkittävä tehtävänsä maailmanjärjestyksen ylläpitäjänä sekä tietoisuutemme kannalta kuun vaikutus meihin on todistettu vaikkakin kaikki eivät sitä tunnustaisikaan. :D ;)
 Maan vetovoiman kannalta on todistettu että kuu loittonee maasta noin 17-cm vuodessa ja vetovoiman vähentyessä se jonain päivänä saattaa ottaa kvantin ja lähteä omille teillensä joskin ajallisesti tuon järkkymisen ei pitäisi tapahtua vielä vuosimiljoonienkaan aikana.
Onpahan täysikuuta kivaa katsastella ja patsastella vaikkapa kiikareilla tuijotellen tai istuskella ihmettelemässä moista murkulaa.

mii-i:
mulla kuukautiskierto menee nappiin kuukierron kanssa, ne ovat lomittuneet yksiin itsestään myötä itseni rakastamisen opettelun ja oman feminiinisyyteni hyväksymisen ja toteuttamisen. samoin on kuukautiskivut loppuneet täysin, kun suhde omaan naiseuteen on tervehtynyt.
mulle on myöls luontaista kierrättää tunneminääni niin, että jos itkuja kasaantuu, ne itketään pois just ennen täyttä kuuta. todella vapauttava ja lämmin kokemus. koen myös kehoni kierron yhteyden kuun kiertoon kiehtovaksi ja hyvin luontaiseksi suhteeksi Gaiaan.
Joskus valvottaa inspiraatiosykäyksien myötä ja joskus ei, kuusta ja kuutamosta kyllä tykkään kovin.

Fawnette:
Pohdin, että tunteekohan jengi sitten kuun transiitit herkemmin kuin täysikuun sinänsä? Esim. täyden tai uuden kuun muodostuessa radixille transiittina? Itse olen aika vahvasti synkassa kuunkierron kanssa, mutta yhteys on pikemmin psyykkinen tai henkinen kuin fyysinen. En esim. koe sen vaikuttavan unen laatuun tms. Toisaalta mulla oli pitkään myös  :kuu:- kautiskierto yhteydessä kuun liikkeisiin, täysi kuu oli aina verevää aikaa. Nyt se jostain syystä heilahti viikolla. Harmi sinänsä, että aiemmin osas aina "varautua" menkkoihin, tartti vaan kattoa taivaalle. Mutta taas onni sinänsä, että yleensä täysikuun aikaan saattaa olla lemmekkämmällä tuulella...  ::)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu