Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Voiko musiikki vahingoittaa ihmistä?  (Luettu 21453 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Thuileann
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 221



Profiili
« Vastaus #30 : 17.03.2013 02:27:39 »

Tässäpä yksi kirja joka käsittelee asiaa.

http://www.amazon.com/Dark-Side-Tune-Popular-Violence/dp/1409400492
tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #31 : 17.03.2013 19:00:37 »

Tunnen pari klassisen musiikin säveltäjää ja saanut siitä hirveät traumat. crazy2
tallennettu
Elwyn
Vieras
« Vastaus #32 : 17.03.2013 19:36:00 »

Mulla on soinut molemmat korvat ekasta diskosta lähtien, eli yli 17 vuotta, ja oikeassa korvassa kuuloalentuman lisäksi rätisee samaan tyyliin kuin Electric sunilla. Kärsin jossain vaiheessa myös ääniyliherkkyydestä. Mulla on rakenteellisesti ns. heikot korvat ja lapsena&nuorena sairastetut korvatulehdukset aiheuttivat kuuloalentuman.. Olen sairastanut korvatulehduksia myös aikuisena, joten osaa olla sinnikäs vaiva.

Tällä kokemuksella voin sanoa, että vaikkei tinnitus paranekaan niin sitä siritystä, vinkunaa, ratinaa, sirkkelin jyrinää jne. voi lakata kuulemasta. Alkuaikoina vinkuna ja piippaus kuului kaikesta läpi -oli vaikeuksia nukkua jne-, mutta nykyään herään aamuisin usein täydelliseen hiljaisuuteen ja nukun siis korvatulpat päässä Cool Ja jos ei ole hiljaista niin on kyse korkeintaan suhinasta. Tietysti korvat soisivat kunnolla jos lähtisin festareille ilman kuulonsuojausta ja toinen ärsyttävä on niskajumeista johtuva soiminen, mutta ekaan auttaa tosiaan korvatulpat ja tokaan esim. venyttely ja hieronta.

En ole itse käynyt hoidoissa (kuulotutkimuksia, omaa psyykkausta ja alan kirjallisuuden lukemista lukuunottamatta), mutta esim. TRT-hoidosta on apua.

Rätinä on ärsyttävä vaiva, ja en tiedä että mistä se varsinaisesti on tullut, mutta huomasin kärsiväni siitä ala-asteikäisenä aina kun laulettiin musiikintunnilla. Oikea hengitystekniikka hävittää mulla tuon oireen kun laulamisesta kyse, ja muissa tapauksissa kuulonsuojaus. Tämäkin on lientynyt vuosien mittaan, koska en muista että milloin viimeksi korvissa rätisi ja kuuntelen päivittäin paljon musiikkia, laulan mielelläni jne.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry: