Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kuunsolmut ja henk.kohtainen kokemus  (Luettu 5407 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« : 27.11.2012 18:57:25 »

En oikein tiedä, miten tuon otsikon olisin muotoillut, mutta olen tässä viimeaikoina pohtinut synastriassa esiintyvien kuunsolmujen (erityisesti alasolmun) sekä planeettojen vaikutusta yksilöön ja ennen kaikkea sitä, miten ne tunnetaan puolin ja toisin. Olen lukenut, että erityisesti solmupuoliskon ihminen tuntisi planeettapersoonan planeetan edustamat asiat, sillä ne aktivoivat hänen solmujaan. Esim. Venus alasolmulla herättelisi erityisesti solmupersoonan tunteita/muistoja. Vaikka kuitenkin jollain tapaa tunne olisi molemmin puolinen?

Mietin, että kuinka tuo planeettapersoona sitten asian tuntee vai onko jopa mahdollista, että planeettapersoona ei välttämättä tuntisi yhtään mitään? Minulla ei itsellä ole mahdollisuutta tiedustella tätä niiltä, joiden planeetat esim. ovat laskusolmulleni osuneet (minulla on lähinnä siis kokemusta siitä, kun jonkun planeetta osuu omalle laskusolmulleni), mutta kuinkas te muut astrolaiset? Onko teidän planeettanne tehneet osumia jonkun henkilön alasolmulle ja kuinka se teihin vaikutti?
tallennettu
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 05.12.2012 22:40:09 »

Mulla yhden tyypin kanssa oli venus ja saturnus (mun) yhtymässä hänen yläsolmuunsa. Tästä asemoinnista olen lukenut, että yläsolmuhenkilö ikäänkuin jollain tapaa ihailee venuspersoonaa ja pitää tätä jonkin sortin esikuvana. Osui ainakin tässä tapauksessa oikeaan.

Mutta kuinka eroavat tuntemukset alasolmupersoonien ja planeettapersoonien välillä?
tallennettu
skipidoway
Vieras
« Vastaus #2 : 07.12.2012 15:04:09 »

Miten vaikuttaa jos oma  venus on toisen  kuunsolmu?
tallennettu
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 07.12.2012 18:04:38 »

Miten vaikuttaa jos oma  venus on toisen  kuunsolmu?

You tell me. Cheesy

No siis, olen lukenut että tämä asemointi erityisesti laukaisisi solmupersoonan tuntemuksia, eli siis aktivoi hänen laskusolmunsa ja sitä kautta hänen tunteitaan, tapoja ja taipumuksiaan. Minä itse olen ollut solmupersoona silleen, että erään venus on mun laskusolmulla ja kyllä, rakkaushan siinä pintaan nousi.

Siksipä olenkin aika usein miettinyt sitä, että kuinka planeetta-persoona reagoi solmupersoonaan? Ehkäpä niin, että planeettapersoona tunnistaa solmupersoonassa joitakin ihannekumppanin ominaisuuksia ja saattaa siksi kiinnostua...?  Huh Solmupersoona taas saattaa alkaa toistaa vanhoja edellisistäkin elämistä tuttuja käyttäytymismallejaan..? En tiedä..
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #4 : 07.12.2012 18:29:38 »

Itse laitoin tänne vastaavasta asiasta jokunen aika sitten muistaakseni keskustelua myös.

 Monella elämässäni olevalla merkittävällä ihmisellä osuu solmut planeetoilleni tai toistepäin.
Erään exäni venus osui minun laskusolmulleni muunmuassa. Liekkö ollut karmaa välillämme, sillä hän teki minulle ikävät temput. Liekkö sitten niin, että ansaitsin sen  :Smiley Jonkinlainen opetus, karma, sopimus..?
Vetovoima oli suuri, mutta se oli nopea suhde.

Olen ymmärtänyt, että jos toisen planeetta yhtyy toisen laskusolmuun, olisi siinä karmaa ja jotain tuttuuden tunnetta mukana vahvasti. Mutta että mahdollisesti se planeetta persoona saattaisi jollain tapaa pidätellä toista vanhassa. En ole varma..
Jos taas toisen planeetta yhtyy toisen noususolmuun, niin sillä voisi olla ohjaava tai eteenpäin työntävä vaikutus, että toinen auttaa toista saavuttamaan tässä elämässä sen potentiaalinsa. Kai Smiley
tallennettu
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 08.12.2012 21:12:35 »

Mutta että mahdollisesti se planeetta persoona saattaisi jollain tapaa pidätellä toista vanhassa. En ole varma..

Niin, sekin riippuu varmaan siitä, että kuinka vahva on laskusolmun vaikutus kenessäkin itsessään. Ja että kuinka tasapainoon on saanut lasku- ja noususolmut.  Huh Tuumaan ma.
Mietin kans tätä viimesintä tapausta, jossa on aika vahvat synastria aspektit sanoisin. Hänen mars ja venus leijonassa yhtyy mun laskusolmuun (ensilmäykseltä tunsin hänessä jotakin sotilaallista, mitä pidin viehättävänä) ja sitten taas mun mars, pluto, juno ja lilith yhtyy hänen laskusolmuunsa skorppioonissa (hänen plutonsa on siellä myös). Luulisi että hän on tuon mars-pluto-juno-lilithin alaisena tällä hetkellä aika riivattu sielu..  Huh
tallennettu
Solararc
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 150



Profiili
« Vastaus #6 : 16.12.2012 20:31:44 »

Mulla on kokemus tuosta alasolmu-yhteydestä. Siinä siis miehen Venus (ja Kuu parin asteen orbilla) oli yhtymässä mun alasolmuuni. Ja tämä tuntui todella voimakkaana vetovoimana, sellaisena eläimellisenä yhteenkuuluvaisuuden tunteena, aistien kohtaamisena joka tasolla. Kartalla oli muitakin tosi hyviä yhdistelmiä, mutta ihmisenä tämä mies herätti mussa alitajuiset ja menneisyyden pelot pintaan. Hän oli henkisesti pahasti sairas ja jouduin kohtaamaan lapsuudentraumani tavallaan uudelleen hänen kauttaan. Suhde kesti voimakkaine ylä-alamäkineen parisen vuotta, ja tänä aikana koin maanpäällisen helvetin ja taivaan.
Nyt, pari vuotta suhteen jälkeen näen mikä hänen tehtävänsä mun elämässä oli.
tallennettu

askendentti aspect_con pluto vaaka
 aurinko rapu aspect_con saturnus
 kuu aspect_con jupiter kalat
Pööpö
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12



Profiili
« Vastaus #7 : 28.12.2012 20:04:00 »

Mun tuoreen avomieheni venus osuu tarkalleen yläsolmulleni ja rakkaus senkun kasvaa päivä päivältä..  smitten   Suhteemme on tuntunut alusta saakka todella kohtalonomaiselta ja ajauduimme yhteen kuin itsestään. Yhdessäolo tuntuu niin luontevalta ja mukavalta, erossa oleminen taas raastaa sydäntä.. Vaikka ei olla dramaattisilta riidoiltakaan vältytty. Tällä hetkellä (n kahden vuoden jälkeen) ainakin tuntuu, että hän on kaikkea sitä mitä mieheltäni haluan ja haluan viettää tämän miehen kanssa loppuelämäni.. Mut katsotaanpa sit kymmenen vuoden jälkeen joko ollaan kyllästytty toisiimme  Cheesy Tietenkään yksin tuo aspekti tuskin aiheuttaa kaikkea sitä yhteensopivuutta, eikä se toimi kaikilla samalla tavalla..
 On meillä myös muita merkittäviä aspekteja, kuten minun  venus   aspect_con hänen  merkuriusceres ja onnenpiste, mun  aurinko  aspect_con hänen  kuu , jotka ovat oppositiossa  mun saturnus  aspect_con  hänen jupiter. Lisäksi MC-IC akseli on on sama mutta toisinpäin ja molemmilla mars MC:llä. Myös Vertex-Antivertex akselimme ovat 5 asteen orbilla samat toisinpäin (siis mun vertex  aspect_con hänen antivertex ja toisinpäin.) Uskoisin myös nousumerkkiemme vaikuttavan myös vetovoimaan, minä olen  askendentti  harka ja hän  vaaka , eli molemmat venuksen hallitsemia. Suhteemme muuten alkoi samana päivänä kun  jupiter oli tarkassa oppositiossa meidän  venus  merkurius yhtymään Smiley
tallennettu

Aurinko Neitsyt
Nouseva Härkä
Kuu Leijona
Merkurius ja Venus Vaaka
Mars Rapu
Saturnus kalat
Neptunus ja Uranus Kauris
Pluto ja Jupiter Skorpioni
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: