Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: vaihtoehtohoitoja endometrioosiin ja akneen  (Luettu 3349 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
mimmalin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 1


Profiili
« : 14.11.2012 14:32:43 »

En ole vaihtoehtohoitojen asiantuntija, joten siksi kysyisin kokeneemilta neuvoja olisiko hankalaan tilanteeseeni mitään ratkaisua.

Olen siis 24-vuotias nainen, minulla on nuoruudessa takana useita e-pillerikokeiluja. Ne ovat aiheuttaneet minulle jatkuvia hiivatulehduksia, haluttomuutta, migreenin (muuttui auralliseksi viime kokeilun jälkeen) argressiivista käyttäytymistä ja itkuisuutta. Olen saanut nyt 2 lasta (2008 ja 2010 viimeisin) ja odotusaikana puhkesi myös akne. Kokeilin vielä 2011 muutaman kuukauden uusia yaz pillereitä, jotka jouduin lopettamaan esimmäisen aurallisen migreeni kohtauksen jälkeen. Koko 3kk aikana en myöskään saanut orgasmia, mikä on kohdallani hyvin epätodellista. Syy löytyi pakkausselosteesta, erittäin harvinaisten haittavaikutusten kohdalta.

Olen kärsinyt viimeiset 2 vuotta pahenevista kuukautiskivuista, myös yhdyntäkivut ja diaknoosin sain mitä epäilinkin: endometrioosi.
Lääkärin sanojen mukaan, "tästä et tule selviämään jos et pillereitä syö". Koska yhdistelmäehkäisy ei tule kysymykseen, hän määräsi minulle cerazettea, keltarauhashormonia kuivattamaan endoa pois sekä estämään sen kasvun JA Apocyklin tetrasykliini antibiootin rinnalle aknen hillitsemiseen. Cerazette nimittäin räjäyttää koko naaman.

Ongelmana tässä onkin omat periaatteet ja asenteet. Käytän lääkkeitä vain kun on pakko. Koen että aknen puhkeaminen kertoo jostain hormoni-epätasapainosta, samoin endometrioosipesäkkeiden kasvu. Olin jo ajatellut että voin elää mahdollisimman luonnonmukaisesti, ilman lääkkeitä, ilman hormoneja ja ilman jatkuvaa antibiotin syömistä. Tilanne on todella raastava ja en usko tämän olevan ainut oikea ratkaisu tilanteeseeni.  Cry
 
Mitä voisin kokeilla? Lääkäri olisi varmaan nakannut mut pihalle jos oisin ehdottanut kokeilevani mitään vaihtoehtohoitoa  Lips Sealed

Lisään vielä, jos joku miettii ruokavalion vaikutuksia, syön terveellisesti ja liikun. Käytän lisävitamiineja ja rasvahappoja ja en juo kahvia, en tupakoi, en syö lisäainepitoista ruokaa enkä valkoista sokeria juurikaan. Ruokavalio on aika VHH painotteinen.

tallennettu
mii-i
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 349



Profiili
« Vastaus #1 : 23.11.2012 02:38:22 »

Mun yks reilu kolmekymppinen tuttu sai ruokavaliolla oireettomaksi- ei pitäny koskaan saada lapsia, ja nyt on yhden äiti. Se on ite vege, oli ainakin enne raskautta raakaravintopainotteinen (paljon rasvoja, pirtelöitä, salaatteja, raakasuklaata, superruokia, luomua).

Facebookissa on Terveysälykkäät-ryhmä, jossa keskustellaan yleisesti terveydestä- vaihtoehtoismyönteisesti, terveellä pohjalla. Paljon on keskusteltu, voi hakukentällä etsiskellä, jospa jopa tästä aiheesta Smiley

Limakalvoille on mulla tehnyt tosi hyvää riisinlesejauhe. Ootko kokeillu? Oletko varma käyttämiesi lisäravinteiden toimivuudesta= laadusta? "Terveellinen" ruokavalio voi tarkoittaa vähän mitä tahansa. Termit kun ei tarkoita, että se olis just sopiva omalle keholle.

Facessa on myös toinen ryhmä, jossa tehdään kimppatilauksia terveyteen liittyvistä lisäravinteista/ superfoodeista/ yrteistä/ välineistä (esim. kirkasvalolamppu). Itekin voi ehdottaa, mikä kiinnostaa. Pitäs löytyä hakemalla Terveyskimppa.
tallennettu

There is a voice that doesn't use words - Listen.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: