Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Paranormaalit matkakohteet  (Luettu 9804 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« : 24.10.2010 18:39:48 »

Iltalehti listasi joitakin paranormaaleja matkakohteita kummitusmatkusteluista kiinnostuneille:

"Maailmassa on paikkoja, jotka saavat paatuneimmankin karvat pystyyn. World Reviewer kokosi listan kaikkein pelottavimmista kummituskohteista.

Bhangarhin linnake, Intia
Rajasthanissa sijaitsevaa Bhangarhin linnaketta on kutsuttu Intian pelottavimmaksi paikaksi.
Ruosteen värisistä kivistä koostuva kaupunki raunioitui 1600-luvulla. Jotkut sanovat, että syy paikan äkilliseen hylkäämiseen oli kuolevan, mustaa magiikkaa harjoittavan velhon asettama kirous. Kirous oli tarinan mukaan kosto siitä, että paikallinen prinsessa oli torjunut maagikon. Toisten mukaan Bhangarhissa käytiin tuhoisa taistelu, jossa monet asukkaat kuolivat ja loput lähtivät karkuun.
Ihmiset uskovat, että entisten asukkaiden sielut ovat jääneet loukkuun linnakkeeseen.

Pariisin katakombit
Pariisin alla kulkevat tunnelit ovat täynnä ihmisluita.
1700-luvulla Pariisin hautausmaat olivat tupaten täynnä ja kuolleista oli tulossa vakava terveysriski. Niinpä vanhempia hautausmaita kaivettiin auki ja luut vietiin maan alle.
Kertoman mukaan katakombissa vierailleet ovat nähneet hehkuvaa utua ja varjoja sekä kuulleet ääniä. Oppaiden mukaan varjojen ryppäät ovat seuranneet turistiryhmiä ja aiheuttaneet herkimmissä paniikkia.
Ehkäpä vainajia risoo se, ettei heidän annettu levätä rauhassa haudoissaan.

Rooman Colosseum
Colosseumiin liitetyt kummitustarinat ovat kulkeneet sukupolvelta toisille. Niiden mukaan epäoikeudenmukaisen ja väkivaltaisen kuoleman kokeneet gladiaattorit palaavat öisin Colosseumiin taistelemaan elämästään samalla kun näkymättömät sotavaunut kolistelevat ympäriinsä.
Antiikin aikaiseen amfiteatteriin uskaltautuneet ovat kuulleet paikalla haavoittuneiden eläinten vaikerrusta, latinan kielistä puhetta sekä rikollisten viimeisiä huutoja katsojien seuratessa heidän teurastamistaan. Moni on väittänyt nähneensä katoavia yleisön jäseniä sekä roomalaisten sotilaiden varjoja taivasta vasten.

Rooman katakombit
Rooman katakombeihin haudattiin muinoin kristittyjä hautapaikkojen käydessä vähiin. Vainajien luut järjestettiin tarkkaan, mutta ei kovin kunnioittavalla tavalla, ja siksi monet uskovat henkien jääneen rauhattomiksi.
Katakombit ovat aiheuttaneet paniikkia ja klaustrofobiaa, ja ilmoitusten mukaan siellä esiintyy paljon poltergeist-ilmiöitä. Levottomat äänet kuiskailevat käytävillä ja tyhjissä hautasyvennyksissä.

Waverly Hills Kentuckyssa, Yhdysvalloissa
Waverly Hillsin historiaa leimaavat hulluus ja sairaus. Sairaala rakennettiin tuberkuloosipotilaille ja sen piti olla aikansa huippua. Karu rakennustyyli lisäsi paikan pelottavuutta.
Paranormaaleissa tutkimuksissa Waverly Hillsissä on raportoitu epämääräisiä hahmoja, lentäviä valopalloja ja muita valoilmiöitä, ruoan hajua, selittämättömästi putoavia esineitä ja hämmentäviä ääniä.
Tuberkuloosisairaala suljettiin aikanaan ja myöhemmin paikassa avattiin laitos vanhuksille. Tarinat sähköshokkiterapioista ja potilaiden sopimattomasta kohtelusta kiersivät. 1980-luvun alussa laitos suljettiin potilaiden huonon hoidon takia.
Rakennus myytiin, minkä jälkeen se jäi vandaalien ja talonvaltaajien armoille. Huhut saatanallisista rituaaleista ja kummallisista tapahtumista levisivät. Paikalliset kertoivat ruumisvaunuista, oudoista äänistä ja todellisilta näyttävistä lapsista, jotka kuitenkin katosivat.

Gettysburg, Pennsylvania, Yhdysvallat
Gettysburgin taistelu vuonna 1863 oli Yhdysvaltain sisällisodan verisimpiä.
Kaduilla on nähty taistelun uuvuttamia sotilaita, jotka vaeltavat sodan karmeuksien pelottamina.
Kertoman mukaan paikallista hautausmaata vartioi aavemainen vartiomies ja vuosien ajan monet ovat väittäneet nähneensä Abraham Lincolnin ratsastamassa valkoisella ratsullaan. Lincolnin ilmestymiset alkoivat jo taistelun aikana. Sotilaat uskoivat nähneensä hänet kannustamassa joukkoja.

Valkoinen talo, Washington D.C., Yhdysvallat
Valkoisen talon kummituksista useat ovat helposti tunnistettavissa.
Abraham Lincolnin haamu on näyttäytynyt monille vierailijoille Valkoisen talon asukkaille, milloin katsomassa ikkunasta, nukkumassa sängyllä tai vetämässä saappaita ylleen vanhassa makuuhuoneessaan. Eleanor ja Theodor Roosevelt ovat todenneet aistivansa Lincolnin läsnäolon ja Jackie Kennedyn mielestä entisen presidentin haamu on lohduttava. Tunnetusti Lincoln oli viimeisinä vuosinaan kiinnostunut paranormaaleista ilmiöistä.
Yhdysvaltain toisen presidentin John Adamsin vaimo Abigail kummittelee Valkoisen talon Itäisessä huoneessa. Neljännen presidentin James Madisonin vaimo Dorothea ilmestyi puolestaan hänen ruusupuskiinsa kajonneille puutarhureille. Ruusut jäivät siltä osin rauhaan.
Eivätkä nämä mainitut historialliset henkilöt edes ole ainoita, joihin Valkoisessa talossa saattaa törmätä.

Lontoon Tower
Lontoon Towerissa ovat sadat ihmiset kohdanneet loppunsa. Kuuluisimpia heistä ovat Englannin kuningas Henrik VI, Henrik VIII:n vaimot sekä Henrik VI:n pojat, 13- ja 10-vuotiaat prinssiveljekset, joiden kuolemaan liittyy epäselvyyksiä.
Silminnäkijät väittävät nähneensä Towerissa muun muassa miehensä mestauttaman Anne Boleynin pää kainalossa. Hetken Englannin kuningattarena ollut Jane Grey on näyttäytynyt rukoilemassa valkoisessa asussa ja Salisburyn kreivitär Margaret juoksemassa pois mestauslavalta vain joutuakseen kirveellä varustautuneen miehen brutaaliin käsittelyyn.

Edinburghin linna
Edinburghin linna on tuhottu ja rakennettu uudelleen monia kertoja. Sadat ihmiset väittävät nähneensä haamuja linnassa. Useat ovat kokeneet joko tulleensa kummituksen koskettamaksi tai nähneet varjomaisia hahmoja linnan liepeillä.
Linnassa on myös lukuisia "virallisia" kummituksia. Näitä ovat esimerkiksi tuntematon mies nahkaisessa esiliinassa, huilunsoittaja joka on eksnyt linnan alla kulkeviin tunneleihin sekä salaperäinen päätön rumpalipoika.

Auschwitz
Vaikka ei uskoisi kummituksiin, keskitysleiri ei liene kohde, jossa haluaisi vierailla pimeän tultua. Vuosien 1940 ja 1945 Auschwitzissa surmattiin miljoonasta puoleentoista miljoonaan ihmistä. Monet siellä vierailleet ovat kokeneet tulleensa kuolleiden ihmisten henkien koskettamaksi. Jotkut myös kärsivät siellä vieraillessaan vahvoista tunnereaktioista ja jopa paniikkikohtauksista."
IL

Oletko käynyt kummittelevissa matkakohteissa? Suosittelisitko muita kohteita paranormaalista matkailusta kiinnostuneille?

Ylipäätään Englanti on hyvä paikka lähteä etsimään paranormaaleja matkakohteita.  Smiley
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #1 : 24.10.2010 19:01:40 »

Ajattelin joskus lähteä Skotlantiin ylämaille nummille ratsain. Cullodenin taistelukenttä olisi mielenkiintoinen kohde, koska siellä käytiin skottien ja englantilaisten yksi verisimmistä taisteluista 1700-luvun lopulla. Kaiken alku ja juuri oli Stewartien suku, joista Jakobiittikapina sai alkunsa.

Brittein saaret ovat kyllä hyvin mystisiä paikkoja. Tykkään.  Cheesy
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
tamerlan
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #2 : 23.11.2010 00:52:37 »

Jos joskus Kreetalle lähdette,niin kannattaa käydä Spinalongassa.Pienen pieni saari,johon karkotettiin kaikki Lepersiä sairastavat ja he jäivät sinne iäksi loukkuu elämään eistettyä elämää.(en tiedä suomenkielistä nimitystä.Cheesy)Saarella ei edelleenkään ole asutusta ja aika karmiva paikka on.
tallennettu
noitatäti
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 118


Profiili
« Vastaus #3 : 23.11.2010 01:30:03 »

Listan kohteista olen käynyt Colosseumilla (yölläkin), Rooman katakombeissa, Towerissa ja muistaakseni Edingburghin linnassakin. Valkoista taloa katselin vain aidan takaa.

Turistilaumoissa (pienissä tai valtavissa) liikkuminen ei ainakaan omalla kohdallani nosta selvänäköisyyttä. Ehkä olisi eri juttu, jos pääsisi viettämään aikaa noissa paikoissa yksinään.
tallennettu
Jannanne
Vieras
« Vastaus #4 : 23.11.2010 12:19:17 »

Hessdalen Norjassa, googlestakin løytyy paljon videoita, kuvia ja juttua. Dokkarikin tuli vasta. Paljon valoilmiøitæ yms, mitæ on  tutkittu ja kuvattu paljon mutta selitystæ ei løydy.
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #5 : 23.11.2010 12:45:46 »

Itsekin olen käynyt Lontoon Towerissa ja Colosseumilla, jonka lisäksi sain sattumalta tietää, että New Orleansissa on/oli  (en tiedä, säästyikö hotelli Katrina-myrskyssä) kummituksista tunnettu Le Pavillon-hotelli, jossa olen nukkunut monta yötä oikein makoisasti. Yhtään haamua en havainnut yhdessäkään kohteessa. Towerissa kuitenkin aisti menneisyyden voimakkaasti, itse vain nautin tästä tunnelmasta. Hyvin kotoisa olo kyseisessä paikassa.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Jannanne
Vieras
« Vastaus #6 : 23.11.2010 14:04:44 »

Jos joskus Kreetalle lähdette,niin kannattaa käydä Spinalongassa.Pienen pieni saari,johon karkotettiin kaikki Lepersiä sairastavat ja he jäivät sinne iäksi loukkuu elämään eistettyä elämää.(en tiedä suomenkielistä nimitystä.Cheesy)Saarella ei edelleenkään ole asutusta ja aika karmiva paikka on.


lepra taikka spitaali
tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #7 : 23.11.2010 20:06:16 »

Parissa thaimaalaisessa temppelissä tuli psykedeelinen fiilis, kyse ei ollut tosin niinkään mistään kummituksista kuin että olisi ihan kokenut kaikkien niiden jumalten ja muiden kosmisten olioiden, jokilohikäärmeiden ja sellaisten läsnäolon. Toisaalta kun kyse oli syrjäisemmistä temppeleistä ja olin ainoa ulkomaalainen paikalla, että siinä on voinut jopa ihan "keskittyä" näkemäänsä.

Tokiossa ja Kiotossa on useita kirottuja paikkoja joissa kummittelee ties mitkä daimiot ja keisarit, täytyy käydä jonain paremmin palkattuna päivänä katsomassa miten on asianlaita. Tongue   
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #8 : 24.11.2010 12:26:13 »

Ihan tuli mieleen amerikkailainen versio Kauna-elokuvasta (Grudge), jossa kummitukset narisivat. Ja Sarah Michelle Gellar oli ainoa, joka ne näki.
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
liveforever
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 615


Profiili
« Vastaus #9 : 25.11.2010 15:06:21 »

ja jossain en muista missä on se kuuluisa taulu joka ei pysy suorassa...

ja turun kirjastolla ja linnalla on omat "haamunsa"
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #10 : 25.11.2010 17:46:37 »

Olavinlinnassa kummittelee myös. Kuulin tämän ystävältäni, joka oli jutellut asiasta linnan omistajan kanssa, jonka tehtäviin kuuluu kiinteistöstä huolehtiminen Smiley
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #11 : 25.11.2010 18:14:39 »

ja jossain en muista missä on se kuuluisa taulu joka ei pysy suorassa...

ja turun kirjastolla ja linnalla on omat "haamunsa"

Ai on vai? Enpä ole törmännyt kummassakaan paikassa. Kirjaston kummitukset voin ymmärtääkin, kun se on rakennettu sellaiselle paikalle, jonka läheisyydessä tehtiin arkeologisia kaivauksia vuonna 2005. 
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
liveforever
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 615


Profiili
« Vastaus #12 : 26.11.2010 11:36:37 »

kirjastossa on nähty usein naishahmo hyllyn vieressä,nyt en muista lukiko myös kirjaa
tallennettu
Verninia
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 160



Profiili
« Vastaus #13 : 12.04.2013 00:57:19 »

Unkarissa Budapestissä on museo, jonka nimi on House of terror. Onko kukaan muu käyny?

 Vaikuttava paikka! Kävin siellä viime reissulla ja luulin meneväni rakennukseen, johonka on siirretty ja koottu tavaroita eri paikoista. Museo koottu siis fasisti,kommunistidiktatuurin kaksikymmentäluvun ympärille, niin ja uhrien muistolle. Ihmettelin museokierroksella miten tästä talosta tulee näin voikkaat vibat eikä ollenkaan steriili museofiilis. Seinistä ja osasta tavaroista lähti ihan selvästi pelko-kauhu-säteilyä. Selvisipä syykin: nimenomaisessa rakennuksessa on kuulusteltu, kidutettu, vangittu ja tapettu ihmisiä. Kierroksen viimeisellä osalla hissi laskeutui alimpaan kerrokseen, jossa vankila ja kopit oli vieläkin pystyssä. Ihmettelen vaan, miten joku pystyy siellä alakerrassa tekemään työtänsä, vartijana nimittäin. Tai pitää olla vaan kovapäinen.

Suosittelen tätä House of terroria, onnistuttu tekemään vaikuttavuutta tyylillä ja todellisuudella. Niin ja opiskelija-alennustakin sai!
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: