Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ikuinen liike  (Luettu 43385 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« : 13.04.2012 19:23:51 »

Miksikö tähän aihealueeseen. 1738 viestiä ja 93 aihetta eivät aiheuttaneet minua kohti sellaista vastusta etteivätkö muut aihealueet olisi saaneet minua työntymään tähän aihealueeseen avaamaan tätä uutta aihetta jossa kerron teille miten ikuisen asian liike ei lopu koskaan. Onko aika siis kypsä tiedolle jonka avulla oivallatte miten ikuinen konkreettisesti olemassa oleva asia kierrättää itseänsä yhden yksinkertaisen periaatteen mukaisesti? Voisin myös esittää ajatuksia millaisia mullistuksia 21.12.2012 päivä voisi ehkä tuoda tullessaan ja miksi.
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 14.04.2012 11:32:59 »

Koska kukaan ei ainakaan vielä aiheuta vastustavaa painetta eli työntävää voimaa minua kohtaan, niin jatkan aloittamaani aihetta.

Jotta ymmärtäisi miten maailmankaikkeus toimii, täytyy sisäistää maailmankaikkeus syvällisesti.

Ensin on hyvä unohtaa kaikki mitä on aikaisemmin opetettu. Esim. vetävää voimaa ei ole olemassa ollenkaan.

Jos jollakin alueella ääni on hyvä ja ääni muuttuu ikävämmäksi mitä kauemmaksi tuolta alueelta mennään, niin ei mukava ääni vedä puoleensa. Oikeasti ikävä ääni työntää sinne missä ääni on mukavampi.

Kaikkiin tihentymiin kohdistuu aina ulkoinen paine ja kaikilla tihentymillä on oma sisäinen paineensa.

Tihentymän oma liikesuunta ja tai liikenopeus voi muuttua vain ja ainoastaan työntävän voiman avulla ja työntävä voima voi kohsitua tihentymään ulkoapäin tai sitten tihentymän oma sisäinen paine voi saada liikkeen muutoksen aikaiseksi.

Ps. Ikuinen asia kierrättää itseänsä hyvin yksinkertaisen periaatteen mukaisesti. jatkan taas kunhan ehdin.

.

tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 14.04.2012 15:57:40 »

Ihminen ei ole ikuinen.

Ihminen syntyy jo olemassa olevasta naisesta eli äidistänsä.

Ihminen koostuu aineesta joka koostuu tihentymistä joissa on ikuista asiaa.

Näkyvä maailmankaikkeus ei ole ikuinen, mutta myös näkyvä maailmankaikkeus on syntynyt jo olemassa olevasta "äititihentymästä" joka sijaitsee jossakin tietyssä suunnassa todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella.

Olemme työntyneet sieltä pois päin ehkäpä sen 13,7 miljardia vuotta ja koko ajan kaikki näkyvässä maailmankaikkeudessa oleva asia on hajaantunut isommalle ja isommalle alueell ikuiseen avaruuteen joka on ei yhtään mitään, työntäen edellä menevää ikuista asiaa edellään, niin että myös se on hajaantunut koko ajan isommalle ja isommalle alueelle ikuiseen avaruuteen joka on ei yhtään mityään, työntäen edellään ikuista asiaa jne.

Vauhti kiihtyy koko ajan ja tuo kiihtyvä liike ei voi hävitä.

Joskus monen ajan kuluttua tuo liike kohdistuu johonkin tiheään kohteeseen joka sattuu osumaan liikeradalle ja näin olemme omalta osaltamme ylläpitämässä ulkoista painetta tuota kohdetta kohti jonka keskustaan työntyvä asia puristuu siellä tiheämmäksi asiaksi, niin että sitä ennen sinne keskustaan työntyvä asia tulee syrjäyttäneeksi / työntäneeksi sinne aikaisemmin työntyneen asian ja siellä tiheämmäksi asiaksi puristuneen asian pois päin kyseisen tihentymän keskustasta ja tuosta ulos päin työntyvästä tihäestä asiasta syntyy taas uutta havaittavan maailmankaikkeuden kaltaista maailmankaikkeutta jne.

.
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 15.04.2012 10:33:33 »

Jos olen herättänyt uteliaisuutesi, niin google: Onko laajeneva avaruus "jumala"? ja saat paljon luettavaa.

Tässä yksi ilmiö jota olen viime aikoina pohtinut.

Miksi vesi vetäytyy rannalta ennen tsunamia?

Joissakin tapauksissahan meri tulvii ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa, mutta joskus meri taas vetäytyy rannalta ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa.

Mietin tuossa syytä moiselle ja googlailin vähän.

Löysin tällaisen tekstin ja itse en ole yhtään vakuuttunut tästä selityksestä.

"Vielä puolimetriset aallot etenivät aluksi 800 kilometrin tuntinopeudella. Matalan meren alueella aallonkorkeus kasvoi ja aallonpituus ja liikenopeus pienenivät selvästi. Kun hyökyaalto kasvaa korkeutta, se tarvitsee sisäänsä enemmän vettä. Se imee vettä itseensä harjan molemmilta puolilta. Kun ensimmäinen tsunami oli saavuttanut rannikolla enimmäiskorkeutensa, se oli jo niin lähellä maata, että se tyhjensi hetkessä uimarannat vedestä."

http://tieku.fi/kysy-meilta/ranta-kuivuu-ennen-tsunamin-iskua


Miten hitossa se eteenpäin työntyvä aalto mitään imee itseensä etupuoleltansa?

En usko tuohon selitykseen yhtään.

Väitän että avaruudesta tulee joskus normaalia enemmän energiaa niin pieninä hiukkasina ettei niitä havaita meidän mittalaitteillamme, niin että niistä osa absorboituu suoraan mereen ja silloin meri tulvii ennen tsunamia.

Osa menee meren läpi ja absorboituu meren pohjaan, saaden sen laajenemaan normaalia nopeammin ja siitä maanjäristys joka nostaa meren pohjan jne.

Toisinaan avaruudesta tuleva extraenergia voisi kyetä absorboimaan meren vesimolekyylien välillä liikkuvia tihentymiä mukaansa, jolloin vesimolekyylien toisiinsa kohdistama työntävä / hylkivä voima pienenee vähäksi aikaa ja silloin meri supistuu ja vesi vetäytyy rannalta, mutta kun avaruudesta tuleva extraenergia kuitenkin absorboituu itse meren pohjan kiinteään aineeseen, se saa sen laajenemaan normaalia nopeammin ja siitä maanjäristys jne.

Ps. Voin toki olla väärässäkin, mutta jos sinä uskot että aalto imee etupuoleltansa vettä itseensä, niin voisitko kertoa miten se sen tekee ja miksi se ei joskus tee sitä, koska joskushan meri tulvii ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa?

.
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 16.04.2012 13:46:46 »

Minusta on epäloogista selittää meren vetäytyminen rannalta ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa niin että kyseinen aalto muka imee itseensä vettä etupuoleltansa sitä mukaa kuin työntyy kohti rantaa.
 
Se ei tee niin ja vaikka tekisikin jotenkin maagisesti niin, niin miksi meri joskus tulvii ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa?
 
Miksi se aalto joskus saisikin meren edellään tulvimaan rantaan, kun se joskus muka imee vettä etupuoleltansa.
 
.
 
Oikeasti ei tarvita mitään muuta kuin avaruudesta tuleva energia joka häiritsee meren laajenevien tihentymien kykyä työntää toisiansa pois päin toisistansa.
 
Jos laajenevien tihentymien kyky työntää toisiansa pois päin toisistansa heikkenee vaikkapa 1 / 1000 verran, supistuisi meri 1 / 1000 verran.
 
Laajenevat tihentymät eivät siis itse ala supistumaan. Kyse on siitä että niiden kyky työntää vierellä olevia laajenevia tihentymiä heikkenee ja näin ne lähestyvät toisiansa, jolloin merivesi alkaa työntymään alaspäin kohti aluetta josta siihen kohdistuu pienin paine / vastus.
 
Ei ole vaikea ajatella mitä tapahtuu kun joka suunnasta kohti tiettyä aluetta työntyvä vesi lopulta törmää tuolla alueella, jolloin kova paine tuolla alueella sillä hetkellä olevaa vettä kohti, siitä energiapulssi joka suuntaan ja näin tsunamiaalto joka suuntaan.
 
Eikä ole vaikeaa ymmärtää että syntyy useita aaltoja ennen kuin vesi alkaa asettumaan / rauhoittumaan eli löytää tasaisen tavan jatkaa laajenemistansa!
 
.
 
Eikä ole vaikea ajatella että joskus avaruudesta tuleva extraenergia voi saada meren sisäisen paineen kasvamaan, jolloin meren laajenevat tihentymät saavat työnnettyä toisiansa voimakkaammin pois päin toisistansa, jolloin meri alkaa tulvimaan.
 
Silloin on kylläkin vähän vaikeampi selittää miten syntyy useita tsunamiaaltoja, mutta onhan siellä se meren pohjan nousu joka saa meren työntymään joka suuntaan.
 
ja kyllähän se sisäisen paineen kasvu poistuu, jolloin vastareaktiona veden voisi sen jälkeen olettaa supistuvan, jolloin vesi alkaisi virtaamaan kohti pienimmän vastuksen aluetta jossa "törmäys", kova paine jne.
 
.

Kun ammutaan tykillä ammus kohti jotakin kohdetta, välittää ammus työntävän voiman.
 
Laajenevista tihentymistä työntyy koko ajan ulos "ammuksia" jotka törmäävät toisiin laajeneviin tihentymiin, niin että "ammukse" itsekin laajenevat koko ajan.
 
Jos avaruudesta tulee laajenevia "ammuksia" jotka törmäävät meren laajenevista tihentymistä ulos työntyviin laajeneviin "ammuksiin" niiden matkan aikana, niin silloinhan ne eivät pääse törmäämään kokonaisina niihin laajeneviin tihentymiin joihin olivat matkalla.
 
Ei, silloin ne räjähtävät eli laajenevat nopeammin ja niiden nopeus pienenee ja osa niistä voi ohjautua ohi siitä laajenevasta tihentymästä johon kyseinen "ammus" oli matkalla.
 
No, eihän tämä ole vaikea asia ymmärtää, mutta on täysin mahdollista ettette te tätä kykene sisäistämään / ymmärtämään, mutta silti meren sisäinen paine voi pienentyä ja meri supistua niin että meren laajenevat tihentymät jatkavat koko ajan kolmiulotteista laajenemistansa.
 
Laajenevien tihentymien kyky työntää toisiansa pois päin toisistansa voi pienentyä monella eri tasolla.
 
Laajenevien kvarkkien kyky työntää toisiasan pois päin toisistansa voi pienentyä tai sitten protonien ja neutronien kyky tai sitten atomien ytimien keskinäinen kyky työntää toisiansa pois päin toisistansa voi pienetyä joksikin aikaa tai ehkäpä vesimolekyylien keskinäinen hylkiminen heikkenee, jolloin vesimolekyylit lähetyvät isoina kokonaisuuksia toisiansa ja mere vetäytyy rannoilta.
 
.

Ps. Minä se muuten "huomasin" just laajentuneeni myös tänne teidän luoksenne ajatuksineni.

Kiinnostaisi tietää aiheutanko teissä epämukavaa paineen tunnetta vai herättävätkö ajatukseni kenessäkään uteliaisuutta?

 smitten
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 16.04.2012 13:51:33 »

Tämäkö ei siis kelvannut selitykseksi?

"Aallonharjan edellä kulkeva aallonpohja saa toisinaan aikaan tulva-aaltoa edeltävän tyypillisen ilmiön: rantavesi vetäytyy merelle paljastaen merenpohjaa jopa satojen metrien matkalta. Tämä riippuu kuitenkin siitä, mikä osa aallosta saapuu rannalle ensimmäisenä, ja tsunami voi alkaa myös vedenpinnan nousuna"

Lähde Wikipedia:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tsunami
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 16.04.2012 20:27:17 »

mistä sen ison ensimmäisen aallon eteen ilmestyy aallonpohja?

Kun meren pohja nousee ylsö, syntyy työntävä voima joka saa meren työntymään joka suuntaan. Ok. mutta miten sen aallon etupuolelle voisi syntyä aallonpohja?

Ei ole loogista se, ei.

By the way.'

luin tällaisesta

Kun mies löytää tiedon, tarvitsee hän naisen joka saa uuden / vanhan tiedon avulla aikaiseksi muutoksen ja se on viisautta.

Pitäneekö paikkansa?

 smitten
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5614Profiili
« Vastaus #7 : 16.04.2012 20:36:45 »

Oisko tää sitten vastavuorosesti niin, että kun nainen  löytää tiedon, hän muuttaa sen  idiot2 buck2 Ja miehet vaan jouttu ikuisesti etsimään  :Smiley  Wink
tallennettu
Indium
Vieras
« Vastaus #8 : 16.04.2012 21:20:31 »

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aalto_%28fysiikka%29
tallennettu
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #9 : 17.04.2012 04:41:55 »

"Vesihiukkaset liikkuvat aalloissa ympyräradoilla, eivätkä etene aallon mukana, vaikka näin voisikin olettaa. Aallonharjassa vesi liikkuu aallon kulkusuuntaan ja aallonpohjassa taas vastakkaiseen suuntaan. Vesihiukkaset liikkuvat ympyräradoilla koko vedessä, eivätkä vain pinnalla. Ympyrärata pienenee sen mukaan, mitä syvemmällä vesi on. Jos veden syvyys on yksi yhdeksäsosa aallonpituudesta, hiukkasen ympyräradan säde on suunnilleen puolet pinnalla olevan hiukkasen säteestä." (Wikipedia)

Ympyrärata on avainsana.
tallennettu
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 17.04.2012 08:18:21 »

aallonpohjaa on tarjottu muuallakin selitykseksi, mutta minä en niele sitä selitystä. Ajatelkaapa tyyni meri, niin että meren pohja nousee ylös jostakin kohtaa. Nyt aalto lähtee työntymään joka suuntaan. Miten sen aallon eteen syntyisi muka aallonpohja? Ei se aalto kykene imemeään itseesnä etupuoleltansa vettä millään muotoa. Sehän vain jatkaa työntymistään vesimolekyyli vesimolekyyliltä eteenpäin. Tuleeko jollekin mieleen joku looginen selitys sille miten se vsi muka vetäytyy rannalta ennen aalon rannalle työntymistä?
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3689


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 17.04.2012 08:46:49 »

Ikuinen:
Lue uudelleen ajatuksella Pakolaisen wikipedia-siteeraus. Syy kerrotaan siinä aivan ymmärrettävästi ja selkokielisesti. Sen jälkeen jos haluat kiistää asian, perustele minkä vuoksi se *ympyrärata* ei ole validi syy ilmiölle.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 17.04.2012 10:17:32 »

ymmärsinköhän tuon ympyräradan sitten oikein, mutta niinhän se vesi kiertää järvessä \ meressä. Alakautta pohjaa pitkin pois päin rannasta ja pintaa pitkin kohti rantaa. Meressä virtaus pohjaa pitkin voi viedä mennessään, joten sitä on syytä varoa. Ja aaltohan etenee kuten ääni ilmassa eli paineaaltona joka etenee vesimolekyyli vesimolekyyliltä. Miksi vesi vetäytyy rannalta ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa joka siis etenee paineaaltona?
tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #13 : 17.04.2012 10:25:32 »

Mitenhän tämän selittäisi mahdollisimman helposti?

Ei aalto vain liu'u alemman veden päällä. Aallossa on energiaa ja aalto vetää alempaa, aiemmin eri suuntaan pienemmällä voimalla virrannutta vettä mukaansa jonka täytyy nousta kaareutuen. Aalto ei vedä takanaan olevaa vettä kuin juna, vaan virtaus nostaa vettä ylempää aallonharjaa kohti.

Tämä alempi vesi kulkee siis vastakkaiseen suuntaan, siis aallonpohja.

Tämä aallonharjan ja aallonpohjan erisuuntaisten virtausten väliset radat ovat ympyräratoja. Ympyrärata muodostuu siitä kun aallon virtaus "imee" alempana olevaa, eri suuntaan virtaavaa vettä mukaansa, käsittääkseni. Ympyräradat koskevat vesihiukkasia.

Pohjan lähestyessä, eli veden madaltuessa ja maata lähestyttäessä aallonpohja madaltuu ja aalto itsessään vie enemmän tilaa. Tällöin aallon vauhti hidastuu ja ympyrärata kasvaa. Ympyräradan kasvaessa aalto "imee" vettä pohjasta asti ja kasvaa korkeutta samalla kun se hidastuu.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2012 13:48:43 kirjoittanut Pakolainen » tallennettu
Ikuinen
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 66


Kokonaisliikemäärä on ikuisesti vakio


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 17.04.2012 18:14:42 »

ok. Kiitos selvennyksest. Eli virtaus on erikseen ja aalto erikseen. Aalto etenee kuten ääni ilmassa molekyyli molekyyliltä. Pinnalla oleva virtaus tempaa mukaansa vettä pohjalta jossa vesi on työntymässä pois päin rannasta. Näin syntyy ympyräratoja lähelle ja kauemmaksikin rannasta. Joku vesimolekyyli voi joutua pyörimään kauankin aikaa jotakin ympyrärataa ja joku saattaa tehdä pitkän kierroksen kaukaa mereltä rantaan ja takaisin kauaksi rannasta.

 Mutta ei tässä ole vielä mitään mikä selittäisi sen että vesi saattaa vetäytyä rannasta pois päin jopa puolen tunnin ajan ennen ensimmäistä tsunamiaaltoa.

Ja edelleen, minä olen sitä mieltä ettei mikään koskaan vedä tai ime yhtään mitään. Kaikki työntyy aina jostakin jonnekin päin ja jonnekin päin työntyvä vesi tai kaasu voi tempaista / absorboida mukaansa eri suuntaan työntyviä molekyylejä ja sekin  perustuu vain ja ainostaan työntävään voimaan.

Alkuräjähdysteorian mukaan kaikki oli ensin erittäin tiheään puristuneena yhdeksi erittäin tiheäksi tihentymäksi. Ok, vaikkakin olen sikäli eri mieltä ettei kaikki voi olla puristuneena yhdeksi tihentymäksi.

Minun mielestäni ikuinen asia kierrättää itseänsä ja sitä on puristuneena erittäin tiheäksi asiaksi tihentymissä jotka kierrättävät ikuista asiaa ja niistä työntyy koko ajan ulos tiheään puristunutta asiaa ja niihin työntyy koko ajan ulkoapäin erittäin vähän tiheäkisi asiaksi hajaantunutta asiaa joka ylläpitää jatkuvaa ulkoista painetta joka puristaa aikaisemmin kyseisiin tiheisiin ja massiivisiin tihentymiin työntyneen asian tiheäksi ja sitä mukaa kuin niihin työntyy ulkoapäin vähän tiheäksi asiaksi hajaantunutta asiaa joka työntyy kyseisten tihentymien keskustaan, se puristuu siellä taas tiheäksi asiaksi ja syrjäyttää sinne aikaisemmin työntyneen ja siellä tiheään puristuneen asian pois päin kyseisen tiheän ja massiivisen tihentymän keskustasta jne.

Eli erittäin tiheään puristuneen asian vähemmän tiheäksi avautuminen / hajaantuminen voi kestää tuhansia miljardeja vuosia tai paljon paljon kauemman aikaakin, ennen kuin erittäin vähän tiheäksi asiaksi hajaantuva asia lopulta törmää johonkin vastaavaan erittäin tiheään ja massiiviseen tihentymään jotka kierrättävät ikuista asiaa niin että niissä itsessänsä oleva ikuinen asia vaihtuu ajan kanssa kokonaan.

Näin ikuinen asia vaihtuu näissä tiheissä ja massiivissa tihentymissä ajan kanssa kokonaan.

Eli ikuinen asia ihan ite kierrättää ite itseänsä ikuisessa avaruudessa joka on ei yhtään mitään.,

 Mutta anyway, kun erittäin paljon asiaa oli puristuneena erittäin pienelle alueelle pieneksi tihentymäksi ja nyt se on avautunut / hajaantunut erittäin isolle  alueelle, niin ehkäpä sama asia on tapahtunut myös atomien ytimissä oleville erillisile tihentymille niiden sisäisesti, joka tarkoittaisi sitä että atomit olisivat myös itsekin laajenetuneet koko ajan kolmiulotteisesti ja työntäneet koko ajan toisiansa pois päin toisistansa, työntyen samalla aina sinne päin mistä niihin kohdistunut pienin työntävä voima / paine / vastus.

Jos näin, niin silloin kaikki ilmiöt voidaan selittää ilman vetävää voimaa / kaareutuvaa avaruutta ja ilman ylimääräisiä tilaulottuvuuksia ja ilman laajenevaa avaruutta ja ilman pimeää ainetta ja pimeää energiaa!


Ps. kirjoitin ensin tämän viestin puhelimella ja lähetin tänne. Sitten muokkasin tietokoneella ja näin siitä tuli ehkä vielä normaalia sekavampi, mutta kyllä siellä se asiakin on viestin sisällä.

.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2012 20:00:42 kirjoittanut Ikuinen » tallennettu

Ikuisen asian Kokonaisliikemäärä on vakio
Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: