Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Käskijät  (Luettu 8940 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ghede
Vieras
« : 26.01.2014 12:00:19 »

fi.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2014 01:16:47 kirjoittanut ghede » tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5932



Profiili
« Vastaus #1 : 26.01.2014 13:15:58 »

Mulla on vaikeuksia kaikenlaisten auktoriteettien kanssa, ja automaattisesti, ilman että itse edes tiedostan sitä...tai siis auktoriteeteilla on vaikeuksia minun kanssani jotenkin oletuksena jo. Minut yritetään usein "laittaa kuriin", vaikka en tietoisesti ole antanut siihen mitään aihetta.
Muiden määräilystä en piittaa, heillä on vastuu toimia omina itseinään ja itsenäisesti, ja niin toimin itsekin. Kovan laitan kovaa vasten vasta, kun on ihan pakko, elllei henkilö itse ajoissa tajua, että metsään menee ja joku ei vaan käy,Eikä tilanne ole millään muulla tavoin vältettävissä.

No on siellä ne Jupiter ja Uranus yhtymässä  jousimies nousulla,  Aurinko  vesimies, Kuu  oinas, Pluto yhtymä  vaaka MC, Neptunus ykkösessä neliössä Mars, Venus, Vesta, Kuu stellukkaan.
Ja nii Saturnus kympissä  skorpioni ja Mars  kalat....tuokin on aina niin ristiriitainen tuo mun Mars, kun joo, se on kaloissa, mutta sitten se on osana stelliumia, ja just kun siihen tulee tuo  oinas kuu mukaan.
Että mitäkö, yhtä höyryä vaan, ku on vettä ja tulta  :Smiley
tallennettu
Lumililja
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 83



Profiili
« Vastaus #2 : 26.01.2014 13:47:41 »

Mielenkiinnolla lukisin myös, mitkä tekijät kartalla vaikuttaa tällaisiin juttuihin.  smitten

Itse kuulun tuohon sakkiin, jolla on "vaikeuksia alistua muiden määräysvallan alaiseksi". Ehkä ammatinvalintaakin on sanellut se, etten ole halunnut työhön, jossa kunnioitetaan isosti auktoriteetteja ja hierarkisia systeemejä. Aina olen halunnut mennä omia teitäni, päättää itse omista asioistani ja myös työn sisällöstä. Sen eteen olen joutunut käyttäytymään välillä uudisraivaajan ottein -> vaikeaa, koska ulkoinen olemukseni on iloinen ja kepeä (kuulemma), eikä ihmiset yleensä tajua millainen pässi olen. Ennen kuin joku "auktoriteetti" kuvittelee voivansa talloa alleen. Siinä tilanteessa en kylläkään jää taistelemaan, vaan käyttäydyn ilmeisesti nousu vaaka:lle tyypillisellä tavalla, eli otan jalat alleni...Kun tomu on laskeutunut, palaan selvittämään tilannetta ja pidän huolen, ettei kukaan kävele ylitse.  Grin

Vapaudenkaipuuni taitaa olla ihan rajaton, ja siihen muutama parisuhdekin kariutui, kunnes vähän vanhempana löytyi ihminen, jolla ymmärtämystä on riittänyt. Mutta mikä tähän sitten vaikuttaa, en tiedä. Omalla kartalla näkyi ainakin  uranus 11. huoneessa, liekö se joku tekijä...Tai  aurinko kaksoset

Ehkä tuohon pässinpäisyyteen vaikuttaa härkäkuviot,  kuu  harka,  merkurius  harka ja  mars  harka En kumminkaan muita mielestäni määräile, itseäni piiskaan kyllä.  angel Tai no, jos totta puhutaan, lähipiirissä taidan kyllä olla se, joka on päättänyt kaikki tärkeät hankinnat, matkat jne...  Embarrassed Ehkä kyseessä on siis määräilyn sijasta sinikiviuhkon määrittelemä "tilanteen haltuunotto"  Wink Jos muilta ei tapahdu, niin peli on pakko ratkaista.  Angry

Edit: Tarkemmin katsottuna Uranus onkin kehissä aika tiiviisti,  uranus aspect_sex  venusuranus  aspect_tri  jupiteruranus aspect_opp  saturnus....
« Viimeksi muokattu: 26.01.2014 13:56:01 kirjoittanut Lumililja » tallennettu
Lumililja
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 83



Profiili
« Vastaus #3 : 26.01.2014 14:09:15 »

niin siis mieluummin minäki olla öllöttäisin askendentti vaaka na hymistellen määräilemättä, sillä aina kun ottaa tilanteen haltuun, niin sitä ottaa samalla vastuun itselleen että ongelmatilanne saadaan ratkaistua.  ja vastuu painaa

edit. oon siis itsekin nousu-vaaka Cheesy

Eiiiiih -> nousu vaaka  2funny Olen aina miettinyt, että omalla kartalla tämä elementti on aika raivostuttava (tuo mukaan diplomaattista jahkailua, selittelyä, epävarmuuttakin...) - mistään ei tulisi mitään, ellei kartan muut tekijät ja runsas  harka-vaikutus toimisi tasapainottavasti.  Cool Tai siis auttaisi ns. vetämään rekeä mäessä...Vastuu tosiaankin painaa, mutta jonkun on yleensä pakko nostaa sitä kytkintä, että asiat menevät eteenpäin...  knuppel2
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #4 : 26.01.2014 15:51:52 »

Kyllä minäkin lähtisin jallittamaan tätä käskyttämistä Mars-Saturnus/Oinas-Kauris -linjalta. Niissä on sellaista sisäistä alikersantti-luonnetta, jotka pistävät käskemään muita tai hieman kypsemmässä tapauksessa ruoskiminen kohdistuu vain itseen. Joskushan käskyjen antaminen tulee ihan tarpeeseen - erityisesti kun tehdään porukalla jotakin isompaa hommaa, jossa hommien luontumisen takia kaikkien on syytä olla perillä tehtävistään ja niiden ajoituksesta. Jääkiekkovalmentaja saattaisi olla esim. sellainen henkilö, jolta määräyksiä suvaitaan ja ehkä jopa odotetaan. Yksityiselämässä määräily toimii vain harvoin ja kaikkein vähiten silloin, kun määräilijä voisi tehdä itse käskemänsä asiansa, mutta ei vain viitsi.

Aika monesti niillä ihmisillä, joita yritetään alistaa (joskus onnistuu, joskus ei), on myös itsellään joku Saturnus-Mars -aspekti ja mahdollisesti myös vahva Pluto kartallaan. Joskus kehityskaari elämässä voi mennä niin, että nöyryytetystä tulee lopulta itse nöyryyttäjä, mutta onneksi myös aito voimaantuminen on mahdollista. Aikamoisen määrän vihaa ym. negatiivisia tunteita siinä saa tosin käydä lävitse, ennen kuin siihen päästään.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 372


Säh!


Profiili
« Vastaus #5 : 27.01.2014 15:38:47 »

En tykkää määräilijöistä mutta ei minulla erityisesti mitään auktoriteettiongelmaa ole. Tietysti tilanne ja tyyli vaikuttaa, esim. joskus käskyjen vastaanottaminen on pelkästään neuvojen ottamista vastaan, ja isossa ryhmässä voisi helposti tulla kaaos, jos kukaan ei kuuntelisi "pomoa". Mutta kyllä vaikuttaa mulla paljon se, koenko käskyjen olevan järkeviä, eli onko siitä jotain hyötyä tehdä niiden mukaan. Esim. koulussa en paljon piittaa ns. turhista tehtävistä, teen kyllä jos opettaja käskee, mutta aika leväperäisesti. AC  kauris ehkä vaikuttaa tässä?

Lähipiriissä on kyllä ihminen/ihmisiä, jotka tykkää dominoida muita ihan kotioloissa ja haluaisi, että asiat menee aina niin kuin he itse haluavat. Tosi hankalia tyyppejä! Varmaan aika vahva tulipainotus kartalla, mutta myös Neptunuksen vaikutuksen näkee. Itse olen aika itsenäinen tyyppi ( uranus 11. huone) ja ihanne olisi jos jokainen tekisi omissa oloissaan asiat niin kuin itse parhaaksi näkevät. En todellakaan tykkää ihmisistä, joiden luonteenlaatuun kuuluu muiden kontrollointi ja määräily. Mutta toisaalta, kyllä itsekin osaan olla aika itsepäinen ja tehdä juuri niin kuin tykkään ja milloin tykkään, en vain koskaan yritä kontrolloida muita jotta asiat menisi niin kuin haluan.

Mutta aina neuvon jos kysytään, ja jos täytyy ns. ottaa tilanne haltuun, niin sitten voin sanoa jotain. Mutta yleensä jään mieluummin sivuun tarkkailijaksi, jos joku iso-egoisempi on paikalla. En vaan jaksa tuhlata energiaa saadakseni ääntäni kuuluviin.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2014 15:44:03 kirjoittanut Hopealohikäärme » tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Ave^^
Vieras
« Vastaus #6 : 28.01.2014 20:04:25 »

Tässä on varmasti monta eri vivahdetta ja taustasyytä, sieltä toisten hyväksikäyttämisestä tilanteiden haltuunottamisen kautta sinne ettei luota muiden kykyihin.

Oinasmaista ainakin on se mukava logiikka kuinka: "kyllä aina kuuntelen mitä muilla on sanottavaa, ja otan ne huomioon jos niissä on jotakin järkevää". Mutta kun yleensä kellään muulla ei ole oinaan mielestä mitään järkevää sanottavaa, niin asiat tehdään sitten niin kuin oinas sanoo.  Grin

Toisaalta joillakin ihmisillä voi olla luontaista auktoriteettiä, heidän puoleensa jo käännytään ja odotetaankin ohjeita. Ehkä vaikuttimena tällöin johtava laatu tai muuten vahvasti esillä olevat ulkoplaneettojen sijainnit (kuten esim. akseleilla, 1.huoneessa tai kontaktissa aurinkoon). Se ei sinänsä vielä edes kerro siitä haluaako henkilö itse antaa ohjeita, tämä rooli vain annetaan hänelle.

Pakonomainen kontrollointi taas voi liittyä esimerkiksi itsetunto-ongelmiin, jolloin yrittää korjata jotakin puutetta tai ongelmaa hyökkäämällä/kontrolloimalla kaikkea. Riippuen vivahteesta miten ilmenee, tähän voisi liittyä: kauris/saturnus, rapu, neitsyt, ehkä kiinteä laatu tai hankalat aspektit kuulle, näin mitä ensimmäisenä tulee mieleen.
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5932



Profiili
« Vastaus #7 : 28.01.2014 22:18:28 »

Noh, aika pitkälle nuo  neptunus neliöt kiteytyvät lauseissa;
 Teen vuoksesi mitä tahansa jos rakastat minua; teen vuoksesi mitä tahansa jos rakastan sinua.
Ja kyseessä on olut monesti "rakkaus"; eli jotain ihan muuta. Mutta jos olenkin oppinut, mikä ei ole rakkautta, niin ei itsensä loputon uhraaminen muiden eteen toimi, vaikka olisi kyse oikeastakin rakkaudesta. Ja kun vapauden ja itsenäisyyden tarve on vissiin kooltaan giganttista, niin siinä on aika hyvät palikat opetella olemaan uhraamatta itseään täydellisesti ja jatkuvasti  toisten vuoksi. Ei sillä tavalla voi elää.

Yleensä se on isä, mutta ei välttämättä. Käsittääkseni Pluto yhdistetään siihen autoritäärisempään vanhempaan, oli sitten kumpi vain.
Mulla tosin ei ole ollut näihin suhteisiin liittyviä ongelmia siinä mielessä missä yleensä voisi ajatella, koska minulla ei ole ollut vanhempia. Tai sitten niitä voisi ajatella olevan useampia.

" Pluto voi kuitenkin auttaa muita ymmärtämään kontrolloinnin pintapuoliset seuraukset, kun kyseinen planeetta toimii valaistuneemmalla tasolla henkilön kartalla. Tällainen henkilö on varmasti joutunut kontrolloinnin uhriksi itsekin, mutta kerran räjähdettyään ja saadessaan aikaan jonkinlaisen tajunnantason muutoksen niin itsessään kuin muissakin henkilöissä, saattaa parhaimmissa tapauksessa toiminta lähteä suuntautumaan paremman itsetiedostuksen suuntaan."
Joo. Ehkä näin. Enkä enää edes räjähdä, osaan hoitaa tilanteet ihan järkevästi ja jämäkästi. Kun se oma voima löytyi, niin sitä on oppinut käyttämään, ei tarvitse enää yliampua. Parhaimmissa tapauksissa on saattanut jopa käydä niin, että olen liikauttanut jotain prosessia eteenpäin siinä toisessa, mutta...vain parhaimmissa  buck2
tallennettu
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #8 : 29.01.2014 10:56:58 »

Itselläni on nousuna Kalat eli tuo käskytettäväksi tai uhriksi joutuminen tuli aika luonnostaan nuorempana. Kun ei ollut väliä saako sen oman mielipiteen esille vaikka olisikin oikeassa, muut kyllä törmäävät asettamaansa seinään ennemmin tai myöhemmin. Nykyään osaan jo ottaa rohkeamman otteen asioihin. Sekin on rakkautta, että kertoo toiselle (mieluiten lempeästi), että on toinenkin näkökulma. Suuttukoon sitten siitä, jos suuttuu - se ei enää vaikuta itseeni yhtä musertavasti kuin ennen. Vaatii kylläkin rohkeutta tuo esiin tuleminen ennen kuin se tulee luonnostaan. Tuntuu, että sitä piiloutui liian helposti ennen.

Tuo minun 8. huoneen skorpioni Kuu-Pluto-Venus stellium sopii hyvin tuohon Kuuhildan Pluto-kommenttiin. Mistähän kirjasta se mahtaa olla? Kontrolloinnin uhri todellakin, mutta siinä oli tietysti mukana myös suostuminen itse siihen rooliin. Minulla tuo räjähdys kävi noin 12 vuotta sitten ja se oli kyllä sellainen vapauden tunne, ettei mitään rajaa. Jätin lähimmän ystäväni kokonaan ja sain seuraksena sen jälkeen tappouhkauksia jne. Ehkä tuo Kuu ja Venus osaavat nykyään antaa lempeyttä tuon Pluton luonteeseen. Ennen Pluto vallallaan varmaankin jyräsi ne alleen enkä siten ollut varmaan kovin lempeän oloinen henkilö. Smiley
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #9 : 29.01.2014 13:11:23 »

Mulla on muuten raskausaika vaikuttanut niin, että sanon ihmisille enemmän suoraan jos joku asia ärsyttää. Samaistun siis todella hyvin tuohon Ritsan kuvaukseen nousukalasta, itsekin nousukala kun olen. Ei se ole mun tehtäväni opettaa muita täällä jos eivät itse halua oppia. Kun mistä edes tiedän, että itse olisin oikeassa. Mutta toisaalta olen taas jousimies, ja tuollainen "sanon kun rupeaa ärsyttämään, ja sitten unohdetaan juttu" -tyyppinen toiminta on sellaista mitä kuitenkin tarvitsen. Mikään ei ole kamalampaa kuin asioiden vellottaminen sisälleen, kun ei uskalla aiheuttaa kitkaa. Ja käytännössä ärsyyntyminen unohtuu aika nopeasti, kun sen päästä kevyesti ulos. Mutta sitten siinä on se, että miten eri ihmiset ottavat näitä vastaan.. Miehen kanssa toimii, kun on paljon tulta hällä kartalla, mutta toisaalta mietin, että mikä oikeus mulla on purkaa omaa pahaa oloani muihin ihmisiin?

Mutta vaikka nousukala ei pahemmin sanoisi vastaan, niin onhan se myös aika liukas saippua, siis vaikea käskytettävä siinä mielessä. Ei anna minkäänlaista merkkiä, että vastustaisi, mutta ei kuitenkaan toimi niin kuin käsketään. Tunnistan tätä kyllä itsestäni.  Grin
tallennettu
Downtempo
Vieras
« Vastaus #10 : 29.01.2014 22:24:09 »

Mulla toimii liukas kalat DC:llä. töissä varsinkin huomaa. Eiks DC:llä/7. huoneesta tarkastella miten suhtautuu muihin ihmisiin, tiimityö, salaiset viholliset jne... Hah, olipas osuva ja hauska vertaus tuo liukas saippua Cheesy Helposti ei mua ainakaan käskytettäväksi saa, voi olla että tämä auktoriteetti luulee niin, joskus olen myös tahalleen antanut jonkun mielestäni huonon "johtajan" luulla että on olevinaan kovinkin auktoriteettinen ja aina oikeassa.... ja ajatellut että kyllä hän sitten myöhemmin itse kompastuu omiin jalkoihinsa ja tekemisiinsä...joku taisi tuosta mainitakkin jo...

Olisiko sitten kyse tarkastella nousumerkkiä ja dc:tä/7. huonetta, koska työsuhdetilanteissa, saati sitten kouluissa aikalailla mennään pintaliidolla, ellei sitten työ ole tiivistä ja oppinut tuntemaan muut kanssa ihmiset syvemmin..

Minä mukaudun auktoriteettiin, jos hän edustaa hyvää, tasapuolisuutta ja muut huomioonottavaa. Jos toinen käyttää asemaansa oman hyödyn mukaisesti tai suoraa ilkeyttään käyttää asemaansa muita vastaan, niin sillon näen punaista. Muuten ok. Tietynlaiset dominantit ihmiset saa mussa instant "karvat pystyyn" reaktion, ja pidän etäisyyttä ja pikku hiljaa kurkistelen tilannetta.
Jääräpää taas olen ja automaattinen MINÄ-ITSE asenne  aurinko aspect_opp saturnus
sit muut pluto -jutut ja kiinteät merkit  korostaa että voin kyllä nyökytellä päätä pomoille, mutta toimin siltikin esiriipun takana hissukseen omalla tavalla, jos ohjeistukset eivät ole kannattavia. Olen ehkä sellainen taustavaikuttaja  coolsmiley

Käskyttäjän poikasta mussa on myös, mutta käskytän vain jos on tarvis, koska haluan että ihminen itse osaa ja oppii. Käskytän  jos kokonaisuuden kannalta on tarvis, mutta sekin tapahtuu rapumaisesti  angel

noh, itse inhoan sellaisia käskyttäjiä, ketkä eivät osaa asettua toisen asemaan..ja pitää kaikkea itsestäänselvyytenä...tilannetajun puute... ei ota kaikkia näkökantoja huomioon...
ja myös sellaisia käskyttäjiä, ketkä vaativat ensinäkin itseltään aivan liikoja, ja tietenkin vaativat myös muilta sairaalloista(kin) omistautuvuutta, että mennään ihan nolla toleranssilla ja eikä oteta huomioon edes ihmisen terveyttä vaan rääkätään kaikesta huolimatta...eikä ole varaa inhimillisiin virheisiin, ei nähdä metsää puilta...pakko vaan suorittaa ja suorittaa, eikä nähdä omia virheitä - vaan käännetään ne toisten syyksi.

mun mielestä esimiehiksi ei saisi IKINÄ päästää huono itsetuntoista, ylikontrolloivaa ja liian vaativaa suorittajaa.. Undecided
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #11 : 30.01.2014 14:07:01 »

Downtempolta hyvä pointti itse asiassa tuon DESCin tutkailu tässä asiassa. Halu määräillä osuisi auringon asemaan ja aspekteihin, auktoriteettinen tai määräilevä olemus taas ASCiin, ja se miten määräilyyn suhtautuu taas DESCiin, näin yksinkertaistettuna.



Työelämästä puhuttaessa, mää kyllä kunnioitan rakenteita, niin että jos henkilö on esimiesasemassa ja työtehtävääni kuuluu tehdä mitä hän käskee, niin aika lailla noudatan sitä. Kauheaa mulkkua ei ole vielä tullut eteen niin, etten olisi voinut lähteä pois hänen määräysvallastaan, sillä se on sitten se ensimmäinen ratkaisu minkä teen, lähden muualle. Tässä ei kuitenkaan ole mitään henkilökohtaista, vaan lähinnä vain kunnioitusta rakenteita ja järjestyksen ylläpitoa kohtaan. Saturnusta siis, onhan tuo mulla kauriissa 11.huoneessa (sosiaalisia rakenteita), ja tuossa kosmisten planeettojen möykyssä, oppositio jupiteriin ja yhtymä neptunukseen ja uranukseen. Sekä venus kauriissa.

Ghede puhui tuosta saturnuksen ja uranuksen yhtymästä vaikeutena yhdistää vanha ja uusi. Hmm.. mietin tätä, ja itse en ole kokenut suurta vaikeutta kunnioittaa auktoriteetteja. Oikeudenmukaisia auktoriteetteja kunnioitan todella mielelläni, ihan ok tyyppejä juurikin rakenteiden kunnioituksen vuoksi, ja mulkkujen taas annan olla ja lähden paikalta pois. Mulla tosin on tarkempi neptunuksen ja saturnuksen yhtymä kuin uranuksen ja saturnuksen, joten ehkä vivahde on hieman erilainen tällöin?
tallennettu
Morwenna
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 69



Profiili
« Vastaus #12 : 01.02.2014 11:33:24 »

Mielenkiintoinen aihe! Itsellä on arska ja kuu johtavissa merkeissä ja Leijona nousee. Aurinko ja Mars yhtymässä (ja oppositiossa Kuu+Neptunus-yhtymään  :Smiley ). Toisin sanoen, olen kyllä just tommonen "käskijä" jos kukaan muu ei tee mitään, ts. ihmettelevät ja möllöttävät että mitä ny pitäs tehdä. Jonkun on pakko ottaa ohjat käsiinsä, mut en kuitenkaan koe olevani mikään kersantti muuten. Joissain asioissa mulla on toki erittäin vahvat mielipiteet miten haluan asiat hoidettavan mutten silti oo mikään vastarannankiiski.

Toisaalta ehkä tuo Nept-Kuu-yhtymä tuo taas sitä toista vastakohtaa: hyvän ja oikeudenmukaisen johtajatyypin käskyjä otan mielelläni vastaan, eipä tarvii ite miettiä mitä pitää tehdä  Smiley Sen sijaan jotkut pikkunatsit saa mulla aikaan just ton "sähän et mua määräile"-reaktion.

Kuu mulla on siis Kauriissa 5.ssä huoneessa, kutoshuonetta hallitsee Kauris ja MC Härässä. En kyl osaa analysoida mitä noi sen enemmän tarkottaa mutta oon ainakin ahkera ja kova tekemään duunia, joskus ihan lähestulkoon uupumiseen asti, ei hyvä homma sekään. Ja haluan että työt hoidetaan tehokkaasti police
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: