Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kevät toi,kevät toi.....  (Luettu 8017 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
remppa11
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 165



Profiili
« : 03.03.2006 10:32:11 »

Pakko nyt tässä purkaa hermostoa.. tickedoff Luin keskustelu palstaa jossa aihe oli tää lintuflunssa...

No siinä tieteskin kaikki suurinpiirtein pelkäsi ja oli kauhuissaan. Eräs kirjoitus sai mut voimaan pahoin...tyyliin näin "Tapoimme juuri kissamme koska se saattaa tuoda mukanaan lintuflunssa....se oli kyllä sisäkissa mutta. Jatkoa...ajattelimme hävittää mökinrannasta kaikki vesilinnut ja lentävät linnut" Siis joo tajuan kammon nyt juuri.

Siltikin vaikka itsekin kai pelkään sitä epidemiaa...en aio hävittää kakdujani,vaikka ne on lintuja.
Onko se sitten hoidettu sillä jos yksi kissa on kuollut tautiin tai ainakin kantoi tutia,niin kaikki kissat on tapettava,ja että kaikki linnut teilatan.Hyvänen aika miten ihmisen mieli voi joskus mennä niin ylitse... tickedoff

Mä en vaan voi uskoa että jos me hävitämme omat lemmikkimme kissat ja linnut ja kohta sitten kai koiratkin,niin että se ois sitten turvallinen olo ja takuuvarma terveys.Luonnonlinnutkaan ei kaikki ole sairaita,se että ei tiedä kuka tai mikä on sairas on tieteskin vaikeaa...mutta kai muutenkin voi olla huolellinen ja varoa kun ensin tappamalla hätäpäissään kaikki tickedoff
Kun lintuflunssaan olemme sitten joskus tottuneet tulee ihan varmasti jokin muu...emme koskaan pääse näistä epidioista eroon,se vain on niin tätä.Vaikka pelko ja kauhu tuo mieleen kaikkia juttuja,voisi edes mielestäni koettaa ensin hetken ajatella ennenkun kaikki luojan luomat ammutaan.
tallennettu

Elämässä on oltava suolaa ja sokeria ei se muutes pelaa!

Nouseva vaaka,aurinko kasosissa,kuu härässä,merkurius härässä.venus ravussa.mars härässä
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #1 : 03.03.2006 10:46:11 »

Olen samaa mieltä kanssasi, mutta ihmisellä on tapana pelätä kaikkea tuntematonta ja sellaista, jota hän ei tiedä. Lintuinfluenssa on uusi juttu ja kun sitä ollaan kuulutettu ja toitotettu uutisissa kuukausikaupalla, se jää pakostakin mieleen. Siitä huolimatta, että tauti on jo levinnyt pandemiaksi (johtuen taatusti osaksi meistä ihmisistä ja liikkuvuudestamme), se ei ole vaatinut moniakaan ihmisuhreja ja taudin laajuudesta huolimatta vain muutamat ovat sairastuneet. Heilläkin on ollut tavalla tai toisella suora kosketus sairastuneisiin lintuihin. Käsittääkseni lintuinfluenssa on pisaratartuntatauti eläimestä ihmiseen, ei ihmisesti ihmiseen (ainakaan vielä) eikä se leviä tuulen mukana.

Sanoisin, että tässä on taas peloteltu liikaa ihmisiä ja tehty kärpäsestä härkänen. Itse en ainakaan jaksa stressata tai olla peloissani, linnunlihaa (kanaa ja kalkkunaa) syön edelleen.

Uskon myös siihen, että ne, jotka ovat ennen syntymäänsä valinneet kuolevansa lintuinfluenssaan, myös kuolevat siihen. En usko, että mikään tauti tappaa summamutikassa ketään, ei kenenkään pitäisi kuolla vahingossa ennen aikaansa (jos ei sitten päätä tietentahtoen saada tautiaan itseensä ja mene alasti uimaan kuolleiden lintujen sekaan). Kaikelle on tarkoituksensa. Jos olen päättänyt kuolla tuohon tautiin, niin sitten kuolen, ei sille voi mitään. Jos en ole päättänyt lähteä täältä taudin saattelemana, sitten en lähde. Niin yksinkertaista se on  Wink
tallennettu
Cleome
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 31



Profiili
« Vastaus #2 : 03.03.2006 11:14:33 »

Uskon myös siihen, että ne, jotka ovat ennen syntymäänsä valinneet kuolevansa lintuinfluenssaan, myös kuolevat siihen. En usko, että mikään tauti tappaa summamutikassa ketään, ei kenenkään pitäisi kuolla vahingossa ennen aikaansa (jos ei sitten päätä tietentahtoen saada tautiaan itseensä ja mene alasti uimaan kuolleiden lintujen sekaan). Kaikelle on tarkoituksensa. Jos olen päättänyt kuolla tuohon tautiin, niin sitten kuolen, ei sille voi mitään. Jos en ole päättänyt lähteä täältä taudin saattelemana, sitten en lähde. Niin yksinkertaista se on  Wink
Lainaus

kumpa kaikki tietäisivät tuon ja niilläkin jotka tuon tietävät on varmaan vaikeuksia/ työtä hyväksyä sitä jos omalle kohdalle sattuu. eihän kuolemaansa ihan olkia kohauttaen kohdata kun usein olisi monta syytä elää.
ei se ole ihme jos hysteria leviää kun tiedotusvälineet vain paasaavat koko ajan pandemiasta ja tavallinen tallaaja lukee rivien välistä, että kohta on omakin henkikulta vaarassa. onneksi nyt on ruettu jo rauhoittelemaan ihmisiä tämän pandemian vakavuuden suhteen, ettei se välttämättä tänne tule, eikä ainakaan niin herkästi tartu. mutta minkäs teet, ihmisillä on itsesuojeluvaisto, joka mieluummin tuhoaa kaiken muun ympäriltään, kuin asettaa itsensä alttiiksi.
tallennettu
Rohana
Astro-nauttija
****
Viestejä: 790



Profiili
« Vastaus #3 : 03.03.2006 11:16:48 »

Juupa juu, nämä ihmiset ei sitten varmaan astu jalallaankaan ulos mökistään (mitä ihmettä siellä mökillään sitten tekevätkään, sehän VOI olla hyvin vaarallista!) eivätkä matkusta enää koskaan mihinkään, tilaavat ruokansa internetistä koska kauppamatkalla voi törmätä lintuinfluenssaa sairastavaan koiraan.... uglystupid2
Kannattaisko olla enemmän huolissaan mökillä elävistä hiiristä ja rotista ja esim. myyräkuumeesta...? Tai jos se flunssa leviää niihinkin... uglystupid2
Hei ihan oikeesti, onko ihmiset näin sekaisin?Huh uglystupid2
Eihän enää pelätä aidsiakaan tai sars:ia (sekin oli kuuma peruna tovi sitten) tai vauvoilla rs-virusta näin kauheasti, vaikka esim. aids oli vastaavassa hysteria-asemassa 80-luvulla ja pelättiin sen tarttuvan kättelystäkin..Aidsiin sairastuneita kävelee keskuudessamme eikä sitä kai kukaan enää ajattele minään katastrofin aineksena keskuudessamme.
Ja rs-virus voi tappaa vauvan ja tarttuu tosiaan vaikka siellä kauppareissulla ja IHMISESTÄ IHMISEEN! Suhteellisuudentajua!!!!!!
Hysteriaa, hysteriaa. Ihan kuin ihmiset aina aika ajoin tarvitsisivat jotain tällaista mielen virkistykseksi, niin elämäkin nousee uuteen arvoonsa kun sen puolesta joutuu (?) pelkäämään. buck2
« Viimeksi muokattu: 03.03.2006 11:20:34 kirjoittanut Auringonkukka » tallennettu

-Lähden, jotta tulisin, Menen kauas, jotta lähellä olisin.-
Nils-Aslak Valkeapää
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #4 : 03.03.2006 11:54:03 »

En tiedä loppujen lopuksi kumpi tuossa on pelottavampaa: se lintuinfluenssa vai tuo joidenkin ihmisten reagointi.  Shocked Hyvänen aika sentään!

Tämän kaiken hysterian keskellä olen yrittänyt vältellä viimeiseen asti uutisia ja lehtiä. Koska tiedän ja luotan siihen, että se mitä sieluni on valinnut tapahtuu.

Sitäpaitsi en ole ikinä kuullut, että hysteria olisi koskaan missään tilanteessa auttanut toimimaan viisaasti ja parhaimmalla tavalla. Päinvastoin mitä rauhallisempi on sitä luultavammin pystyy toimimaan viisaasti ja tarkoituksenmukaisesti.
tallennettu
pluto
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 558


...miau...


Profiili
« Vastaus #5 : 03.03.2006 12:28:45 »

Päätin ottaa tyttären kanssa puheeksi ko. aiheen. Lapsi oli tietysti utelias kuulemaan asiasta. Annoin ohjeeksi olla koskematta kuolleisiin lintuihin, niinkuin pitäisi olla aina koskematta,
ja pestä kätensä huolellisesti, mikäli koskee linnunkakkaan, niinkuin pitäisi muutenkin tehdä.
Kerroin, ettei hysteriaan ole aihetta, ja että maailma on täynnä erilaisia tauteja. Muksu ihmetteli, että miksi siitä sitten puhutaan KOKO AJAN.
6-vuotiaskin tajusi, ettei lintuinfluenssa ole edes tautien pahimmasta päästä, eikä siitä huolimatta vaipunut epätoivoon kaikkien niiden mahdollisten uhkien vuoksi, joita tuolla maailmalla vaanii...
Fiksu tenava, voisivat jotkut aikuiset ottaa oppia...
Äitinä tietysti olin kauhian ylpeä järkevästä tyttärestäni.  smitten
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #6 : 03.03.2006 12:42:19 »

Fiksu muksu sinulla, Pluto! Osaisivatpa aikuisetkin suhtautua asiaan yhtä rauhallisesti!

Hyvä, että otit asian puheeksi tyttäresi kanssa. Olin itse jotakuinkin 9-vuotias, kun lehdet ja uutiset huusivat, miten Suomeen tulee streptokokki A-virus eli Lihansyöjä virus. Sen saanut ihminen mätäni pois, kun virus söi lihaksia ja kudoksia. Lopulta siinä saattoi mennä jalka tai pahimmillaan kuolla.

Olen kokenut 1300-luvulla Mustan Surman ja ajatus tuollaisesta tappavasta taudista, jolle ei mahda mitään ja joka vain leviää maailmanlaajuisesti, kauhistutti minua suunnattomasti! Olin varma, että kaikkihan tässä kuollaan ja loppu on tulossa, itkin vain koko päivän ja olin poissa tolaltani seuraavan kuukauden. Odottelin vain, että milloin se virus alkaa syödä meitä! Ymmärsin vasta vuosia myöhemmin, että pelkonio juonsi juurensa Mustan Surman kauhuista.

Kuten sanottua, maailmalla on pahempiakin tauteja. Kuten esimerkiksi Ebola. Ebolaa esiintyy kuitenkin kehitysmaissa, jossa on huonot hygieniset oltavat ja huutava pula perustarpeista. Käsittääkseni lintuinfluenssakin on tappanut ihmisiä vain Aasiassa pienessä maalaiskylissä, jossa linnut juoksentelevat vapaina pitkin ja poikin asutuksia ja lapset leikkivät niiden kanssa. Eihän sielläkään päin ole nuo hygieniset oltavat kovin hyvät, ainakin jos vertaa meidän tilanteeseen - me kun huuhdomme vessan pöntönkin juomakelposella vedellä!
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #7 : 03.03.2006 14:02:43 »

Itseäni on kyllä alkanut oksettaa kalkkunan ja kanan lihan syönti. buck2
Eikä se johdu siitä, että pelkäisin lintuinfulenssaa, vaan siitä, että nyt on telkkarissa ollut ohjelmia noista kasvatuspaikoista.
Ja eräässäkin ohjelmassa oli siitä, että juuri sen takia joku tuollainen lintuinfulenssa syntyy, kun ne joutuvat elämään niin ahtaasti ja aivan epäluonnollisesti.
Eräässäkin ohjelmassa kerrottiin, miten kalkkunoita kasvatetaan oikein pullakoiksi.
Pannaa putki nokkaan/suuhun ja siitä kaadetaan pakkosyöttö-menetelmällä
ruokaa enemmän, kuin se kalkkuna edes haluaa. buck2 buck2 buck2
joo-o, että siinä sitä länsimaalaisten suosimaa terveellistä linnunlihaa. buck2
Mahtaa olla melko stressipitoista, kyllähän ne linnut varmasti jotain stressihormoonia erittävät moisissa oloissa ja mahtaahan ne siellä lihassa olla mukana.
Tuo ohjelma oli kyllä ulkomailta, joten toivottavasti Suomessa ei olisi vielä tuollaista.
Epäilyttää kuitenkin.
tallennettu
remppa11
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 165



Profiili
« Vastaus #8 : 03.03.2006 14:11:52 »

Pluto toimit minusta juuri niin kun äidin kuuluukin.Kaikkien tietenkin pitäisi toimia samalla tavalla,sillä kyllähän sitä mutakin pöpöä voi saada kuolleista eläimistä,ulosteista ynms.Loppujen lopuksi käsi hygienia on aikas iso asia elämässä. Smiley


Sekin on totta että hysteria saattaa tehdä asiasta pahemman ja raaemman kuin mitä se muutoin olisi.
Onneksi täällä tuntuu olevan kaikki normaalisti asiaa suhtutuneita,pelkoa se varmaan kyllä aiheuttaa ja kenties käytös tapojakin kannattaa miettiä,juri toi käsihygienia ja raatojen koskeminen sekä ulosteiden välttäminen,mutta ilman flunssaakin ne ois minusta ihan aiheellisia asioita.
tallennettu

Elämässä on oltava suolaa ja sokeria ei se muutes pelaa!

Nouseva vaaka,aurinko kasosissa,kuu härässä,merkurius härässä.venus ravussa.mars härässä
Rohana
Astro-nauttija
****
Viestejä: 790



Profiili
« Vastaus #9 : 03.03.2006 14:17:29 »

Tuli vielä mieleen semmoinen pointti tuosta ap:n aloituksesta, että mahtaa olla TODELLINEN ympäristöuhka jos ihmiset alkavat esim. vaikka just niillä kesämökeillään myrkyillä tappamaan luonnonvaraisia lintuja ja siinä sivussa kaikkea elollista ominpäin! Mitähän ympäristöviranomaiset sanoisivat tästä?!
Mitä jos lapset löytää myrkyt, muut pieneläimet, kenties naapurimökin kissa/koira... uglystupid2
Linnut kuolee ja vie mukanaan myrkyt esim. vesistöihin. Ihminen ylireagoinnillaan taitaa olla taas tautiakin pahempi uhka!
Sitäpaitsi eihän niitä siivekkäitä voi millään tappaa kaikkia...joten ihan utopistinenkin ajatus tappamalla kitkeä tauti luonnonvaraisista eläimistä.
-surumielinen huokaus elläinten puolesta!-  Cry
tallennettu

-Lähden, jotta tulisin, Menen kauas, jotta lähellä olisin.-
Nils-Aslak Valkeapää
aQuarius~
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 353


Au vesimies ja asc neitsyt


Profiili
« Vastaus #10 : 03.03.2006 19:09:15 »

Minustakin joillakin tuo menee ihan yli kun ei enää uskalleta ulos mennä ja mietitään että se tauti esiintyisi kaikissa linnuissa -ja nyt jo kissoissa, koirissa tms.
ITselläni 4 kissaa enkä todellakaan ole lopettamassa kissoja (tosin eivät he edes ulkona ole, mutta silti) ja käy sääliksi niitä eläimiä joiden omistajat ovat fanaattisia tämän lintuinfluenssan takia.
Ei jokainen lintu kanna tätä virusta ja se ei tartu jos lintu laulelee puussa, vaan se tarttuu jos lintuun menee koskemaan...
Enkä nyt uskois että kotilinnuissa (esim. undulaatit ym) olisi tätä virusta. No mutta niinkuin joku jo mainitsi, että kohta lintuinfluenssat on jo pyörinyt niin paljon uutisissa että ihmiset eivät enään ajattele asiaa vaan tulee niitä seuraavia juttuja.
Muistatteko hullun lehmän taudin? Sekin pisti ihmiset ihan hysteerisyyteen, mutta mitäs nyt? Ei siitä enään mitään puhuta. Sitten sars-kuume... Se oli hetken uutisissa ja ihmiset eivät enää matkustellut, mutta sitten sekin meni ohi... Ja nyt on lintuinfluenssa joka sekin menee ohi. Nykyaikana on sentään mahdollisuus tehdä asioille jotain, on lääkkeet ja kaikki.
Elkää ihmiset panikoiko liikoja !!!!  Wink
Vaikka tottakai se on hirveää kun on tollasia tauteja, mutta en tod. itse rupea myrkyttämään lintuja kesämökillä, tappamaan lemmikkejä tai mitään.. Pysyn vain kaukana kuolleista linnuista!
tallennettu

Tule takaisin niin kuuntelen ja haluan ymmärtää. Älä tee näin...
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: