Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Miten selittää tämä?  (Luettu 5061 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
dreamy
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 27


I have a dream to have a dream


Profiili
« : 15.02.2006 14:27:00 »

Silmäni ovat vihreät.. mutta yksi päivä aloin tarkemmin tutkimaan silmäni olivat auringon valossa tuiki vihreät ja pystyin näkemään punaisen renkulan mustuaisen ympärillä. tummemmassa valossa silmäni ovat ihan ruskeat.

Onko selitystä miksi silmissäni on punaista?
joku on sanonut että se merkitsee kieroutta,pahaa valehtelemista ym ?? onko totta, onko muita ''ns.taruja''   tickedoff minäkö paha   Cry ?
« Viimeksi muokattu: 15.02.2006 16:15:01 kirjoittanut dreamy » tallennettu

-dreamy-
dreamy
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 27


I have a dream to have a dream


Profiili
« Vastaus #1 : 16.02.2006 11:34:35 »

eikö kukaan todellakaan tiedä?  Cry
tallennettu

-dreamy-
Mirjam
Vieras
« Vastaus #2 : 16.02.2006 12:23:29 »

Asiasta asiantuntijana tietämättä eli mallikkona vain, voisin sanoa, että luultavimmin löydät siihen selitykset 'väriopista'..?

Punainenhan on vihreän vastaväri...

Tieteelisesti, väri syntyy siitä, miten näemme valoaallot. Väri ei ole samaa kuin esineen laatu, peräisin jostain. Toisin sanoen punaisissa kengissä ei ole mitään "punaista".Kun valo iskee kohteeseen, se imee kaikki muut aallonpituudet, paitsi ne joiden näemme heijastuvan takaisin. Esimerkiksi punaiset kengät, imevät itseensä kaikki muut valon aallonpituudet paitsi punaiset. Siksi näemme kengät punaisina.

Newtonin todettua asian ensimmäisenä olemme sittemmin tienneet, että prismaan tai vaikkapa vesipisaraan taittuessaan valkoinen valo paljastaa yhtäjaksoisen valospektrin pisimmistä punaisista aallonpituuksista lyhimpiin, jotka ovat sinisiä. Yksinkertaisuuden vuoksi spektri kuvataan yleensä kuutena värinauhana, punaisena, oranssina, keltaisena, vihreänä, sinisenä ja violettina. Väriympyrä on kehäksi pyöristetty spektri.

Vaikka väriympyrä onkin jossain määrin käsiitteellinen rakennelma, se on käyttökelpoinen kun yritämme ymmärtää värien vaikutuksia toisiinsa.

Yksinkertaisesti ottaen väriympyrässä on kolme pääväriä, punainen, keltainen ja sininen, kolme väliväriä, oranssi, vihreä ja violetti, sekä kolme ns. tertääriväriä, jotka saadaan aikaan sekoittamalla yhtä paljon pää- ja väliväriä. Tällaisia ovat muunmuassa turkoosi. Sekoittaessa spektrin kaikki värit yhteen saadaan valkoista valoa. Vaikutelma on sama, jos sekoitetaan kaikkia kolmea pääväriä.

Väriympyrässä värien suhteet näkyvät hyvin selvästi. Ympyrässä vastakkain olevat värit ovat vastavärejä eli komplementtivärejä. Vastaväriparit, punainen ja vihreä, keltainen ja violetti, oranssi ja sininen, tuottavat keskenään yhdistettyinä värivaloina valkoista valoa. Rinnakkain asetettuina ne värjäävät ja tarjoavat koristellisia mahdollisuuksia.


Ja kun ottaa vielä huomioon silmän rakenteen ja toiminnan ja symbolisen merkityksen, niin tuossapa riittää tutkimista... idiot2

Joten ei siellä silmissäsi ainakaan mitään 'pahuutta' ole...enintään 'valkoista valoa'....  Wink

 smitten
tallennettu
-C-
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 1



Profiili
« Vastaus #3 : 07.06.2006 20:09:44 »

 Smiley Joo,eipä se varmasti pahuus ole joka siellä silmissäsi on killottanut olla.-Hyvä niin. Wink
Silmänpohjan verisuonista aiheutuu tuo punainen väri kirkkaan valon osuessa.
Kuten myös salamavalo saa silmän kokonaan punaiseksi (Salaman valo heijastuu silmän verkkokalvolta ja Punaiset silmät tulevat, kun silmän pupillit eivät ehdi salaman nopeudella supistua ja valo pääsee heijastumaan silmästä.)
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: