Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 77
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kivien tarinoita!  (Luettu 723925 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mirjam
Vieras
« Vastaus #15 : 09.02.2006 14:48:36 »

Hei, haluaisitko nostaa minulle jalokivikortin?-kiitos kaunis- smitten

Sinulle "AMETHYST"

(http://www.samsilverhawk.com/silver/Amethyst.jpg)

-Kruunuchakra
-päänsärkyyn sekä migreeniin
-unettomuuden hoitoon
-rauhoittaa mielen
-tasapainottaa tunne-elämää
-suojelee alkoholismilta

 aspect_tri Roomalaisessa tarustossa ametistin synnystä kerrotaan näin: viininjumala Bacchus vannoi suutuksissaan, että tiikerit söisivät ensimmäisen ihmisen, joka tulee häntä vastaan Amethyst- neito oli matkalla palvomaan jumala Dianaa, joka pelasti hänet muuttamalla hänet kiveksi. Katuva Bacchus kaatoi viiniä kiven päälle ja se muuttui violetiksi kiveksi - ametistiksi. (Joidenkin lähteiden mukaan tarina tunnettiin jo Kreikassa - päähenkilönään Dionysos).
 aspect_tri Ametisti on suosittu ja arvostettu (koru)kivi, joka löytyy mm. Englannin kuninkaallisesta valtikasta ja Walesin prinssin kruunusta. Ametistin on uskottu kuvaavan hurskautta ja rohkaisevan selibaattiin, joten sitä käytettiin hyvin paljon keskiaikaisten kirkkojen koristelussa. Sitä on käytetty vaatimattomuuden ja hurskauden vertauskuvana ja sillä on uskottu olevan parantavaa voimaa. Katolisilla piispoilla on ametistisormukset ja joissakin seremonioissa käytetään ametistiastioita. Kivestä tuli suosittu materiaali rukousnauhoihin - violetti on katumuksen väri.
 aspect_tri Antiikin aikana ametistin uskottiin estävän juopuminen (nimikin juontuu kreikkalaisesta sanasta a-methysios - ei-päihtynyt; methy= viini, methyein=päihtynyt). Juopumuksen estoon auttoi ametistiamuletti, mutta parhaiten voima tehosi, jos nautti viininsä ametistikupista.
 aspect_tri Vanhassa Testamentissa (Toinen Mooseksen kirja 28:17-21) ametisti on yksi niistä kahdestatoista kivestä, jotka kiinnitetään Jumalan käskystä papin rintakilpeen (Kiviä olkoon Israelin poikain nimien mukaan kaksitoista, yksi kutakin nimeä kohti...)
 aspect_tri Renessanssiaikaan ametistista tuli nöyryyden ja pidättyväisyyden symboli.
 aspect_tri New Age -liike jatkaa ametistin käyttämistä parannuskivenään. Sitä pidetään etenkin puhdistavana ja voimistavana. Henkisesti ametisti selkiinnyttää mieltä ja rauhoittaa - minkä vuoksi siihen liitetään rauhanajatus.
 aspect_tri Ametistin väri on violetti. Se toimii kruunu-
chakralla ja on hyvin henkinen kivi. Se
rauhoittaa ja tasapainottaa sielua.
tallennettu
Tiinamaria
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 38Profiili
« Vastaus #16 : 09.02.2006 14:54:48 »

Hei Mi-Olea!
Minäkin haluaisin tietää mikä jalokivikortti nousee minulle Cheesy
Jännittyneenä odotellen  smitten
tallennettu

"Jokainen on oman kohtalonsa arkkitehti." (englantilainen sananlasku)
******************************************

Aurinko kauris, kuu leijona, nouseva neitsyt
Sininen Planetaarinen Apina
Mirjam
Vieras
« Vastaus #17 : 09.02.2006 15:07:26 »

Ainiin, jos viitsit niin nostaisitko kordarin minullekin, kiitos kaunis.

Sinulle "AQUAMARINE"

(http://www.carnegiemnh.org/minerals/hillman/images/gemstone/Image1.jpg)

-Kurkkuchakra
-Hengitystiesairauksiin
-Vahvistaa sydäntä
-Auttaa kurkkukivuissa
-Poistaa pelkoja

Sen nimi on peräisin latinankielen sanoista 'aqua' eli vesi ja 'mare' joka tarkoittaa merta

Akvamariini on hyvin korkeaviritteinen ja puhdistava kivi, jonka energian on sanottu olevan yhteydessä Neitsyt Mariaan. Se värähtelee vaaleansinisistä kivistä kaikkein korkeimmalla taajuudella. Se opettaa kuulemaan korkeimman minän 'puhetta' ja avaa selväkuuloisuutta.

Parhaiden akvamariinien väri on meren sininen. Halutuimpia kiviä ovat väriltään kirkkaan siniset yksilöt joista puuttuvat vihreän ja harmaan vivahteet.

Jos etsit itsellesi näyttävää sekä kestävää kiveä, niin akvamariini on juuri sellainen. Kun tarpeeksi suuri kide hiotaan ovaaliin tai suorakulmaiseen muotoon se on ulkonäöltään huomiotaherättävän kaunis. Akvamariini kuuluu berylli-ryhmän tärkeimpiin kiviin kuten myös smaragdi.

Antiikin aikana akvamariinin sanottiin suojaavan merenkulkijoita. Se oli täydellinen lahja merimiehille tai kenelle tahansa joka oli lähdössä merimatkalle. Akvamariinien uskottiin kuuluneen seireenien korulippaisiin josta meren aallot huuhtoivat niitä ajoittain ihmisten näkyville. Akvamariini on pyhitetty meren jumala Neptunukselle. Keisari Nero käytti isoa hiottua akvamariinia parantamaan näkökykyään.

Akvamariini auttaa myös saamaan uusia ystäviä. Käyttämällä esimerkiksi akvamariinista valmistettuja korvakoruja uskottiin saatavan parisuhteeseen rakkautta sekä kiintymystä. Keskiajalla uskottiin että liottamalla akvamariinia vesipikarissa saataisiin lääkettä joka auttaisi silmävaivoihin, hengenahdistukseen sekä nikotteluun. Kristillisessä symboliikassa akvamariini auttoi kantajaansa kontrolloimaan intohimojaan. Akvamariinia on kutsuttu myös 'köyhän miehen timantiksi'.

Akvamariinilla on uskottu olleen vaikutusta myös (ja etenkin) aviopareihin. Kivi on helpottanut aviopuolisojen riitojen ratkaisua; akvamariini onkin ollut yleinen lahja 18. hääpäivänä.

Egyptissä n. 2000 eaa akvamariineista kaiverrettuja pieniä eläinhahmoja käytettiin amuletteina.
tallennettu
Almah
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 159


-The wealth of the soul is the only true wealth.-


Profiili
« Vastaus #18 : 09.02.2006 15:09:47 »

Enpäs ole ennen tällaisiata korteista kuullutkaan...

Nostaisitko minullekin sellaisen kortin?
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #19 : 09.02.2006 15:19:11 »

Hei Mi-Olea!

Pyytäisin minullekin korttinnostoa, KIITOS!

T. Ippuska  smitten

ps. nykyään on niin kiirusta, ettei ehdi foorumillekaan kuin piipahtamaaan...  Huh  Smiley
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
enkelikihara
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37Profiili
« Vastaus #20 : 09.02.2006 16:05:21 »

Yes!
Näistä tulkinnoista pidän, mitäs jos vetäiset sieltä yhden tosi kivan Wink

Tänks!!
tallennettu

_______________
enkelikihara
Mirjam
Vieras
« Vastaus #21 : 09.02.2006 16:13:22 »

Boboo!

Sinulle "AZURITE"
(http://www.worldofrockhounds.com/azurite-mineral-blue.jpg)

Atsuriitti on läpinäkymätön tai läpinäkyvä, syvänsininen.
-Otsachakra
-auttaa haavoja parantumaan
-parantaa keskittymiskykyä
-vahvistaa kanssakäymistä

Atsuriitti-malakiitti aloittaa muutoksen, auttaa näkemyksen kirkkaudessa ja ymmärtämisessä. Se on voimakas energian johdattaja, kivi vahvistaa myös visualisointikykyä ja on emotionaalisella tasolla erittäin parantava.

 aspect_tri Nimensä kivi on saanut väristään (esim.ransk. azur = taivaansininen) Keskiajalla jauhettua atsuriittia käytettiin väriaineen valmistukseen. Vanhojen maalausten madonnat kantavat usein atsuurinsinisellä maalattua viittaa.
Kivi tunnettiin jo Egyptissä, missä pyramidipapit käyttivät sitä tietoisuuden kohottamiseen. Se tasapainoitti mielen vastakohtaisuudet ja opetti näkemään jumalallisen kaikessa elollisessa.
 aspect_tri Se on edelleen hyvä meditaatiokivi. Se auttaa näkemään asiat selkeästi, lisää ymmärrystä ja tuo alitajuisia muistoja tietoisuuteen. Kivi kutsuu kantajaansa syvälliseen itsetutkiskeluun. Se on tekemisissä valtavan energian ja shamanistisen tietoisuuden kanssa, jossa on mahdollista vapautua ajan ja paikan rajoista.
 aspect_tri Atsuriitti avaa tajunnan lukkoja ja haastaa muovaamaan uudelleen käsityksen todellisuudesta. Se edustaa hetkeä, jolloin vahat ajatusrakennelmat muuttuvat ja antavat tilaa syvemmälle elämänymmärrykselle. Se auttaa muuntamaan pelon viisaudeksi. Sen vaikutus on syvä ja läpitunkeva. Kivi on mielen dynamiittia, valoa, joka hajoittaa pimeyden ja luo uuden alun.
Kuparipitoisena kivenä atsuriitti edistää energian virtausta hermojen läpi. Se parantaa kehon hapenkäyttöä ja vahvistaa verta. Se puhdistaa voimakkaasti mentaalikehoa ja antaa syvällisiä meditaatiokokemuksia.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2006 17:05:10 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
Rohana
Astro-nauttija
****
Viestejä: 790Profiili
« Vastaus #22 : 09.02.2006 16:24:21 »

smitten Oletpa mukava kun jaksat nostella meidän iloksemme! Tämmöiset kortit olivatkin mulle ainakin ihan ennen kuulemattomat, joten tahtoo myös jalokivikortin!! Mitään erityistä kysymystä ei ole nyt mielessä, yleisesti vaan!  Cheesy
tallennettu

-Lähden, jotta tulisin, Menen kauas, jotta lähellä olisin.-
Nils-Aslak Valkeapää
Mirjam
Vieras
« Vastaus #23 : 09.02.2006 16:27:25 »

Oi miten kiehtovaa  smitten
Voisitko nostaa minullekin jalokivikortin, kiitos!  Kiss
Elektra

Sinulle "MAGNETITE"
(http://www.kanex-krohne.com/pics/news/magnetite_gr.jpg)
Magnetiitti, raudanmusta, metallikiiltoinen, kidejärjestelmältään kuutiollinen mineraali, joka tarttuu voimakkaasti magneettiin ja jonka kovuus on 5,5-6. Magnetiitin viiru on musta. Sitä tavataan pieniä määriä useissa eri kivilajeissa, kuten emäksisissä syväkivissä (esim. gabro, peridotiitti) ja vulkaniiteissa (esim. uraliittiporfyriitti). Magnetiittiesiintymiä käytetään raudan raaka-aineena, sillä puhtaassa magnetiitissa on rautaa 72 %.

Tästä kivestä en oikein löytänyt tietoa ainakaan suomeksi?

Löysinpäs  Wink
Magnetiitti on entisajan taikakalu, joka vei säryt ulos kehosta. Nopeutti murtuneen luun luutumista ja vähensi turvotusta.
Riiteleville pareille suositeltiin, vaimolle magnetiittia ja miehelle raudanpalasta. "Ovien paikomisen jälkeen magnetiitti veti raudan kotiin." Wink
Se voi tuoda helpotusta myös noidannuoleen.

"The magnetite teaches us to perceive and abandon polarities (such as plus and minus, yin and yang). Achieving freedom is also one of its lessons. It has a balancing and connecting effect, making it a good protective stone.
Tarot interpretation: Dissapointment, rigidity, depression, repugnance,. Clinging to the past. Fateful opportunity.
Shadow aspect: Not taking advantage of an opportunity. new perceptions. New relationships.
(en osaa suomentaa kunnolla)
« Viimeksi muokattu: 09.02.2006 16:50:35 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #24 : 09.02.2006 16:46:00 »

Heips Mi-Olea!!
Nostaisitkos minullekkin kivikortin  Kiss
Enpäs ole edes tiennyt että, sellaisiakin on  Shocked
Kaunis kiitos  smitten

Sinulle "DIOPTASE"
(http://www.mindat.org/thumb.php?pic=photos/0539476001022280158.jpg&sc=200&cmp=70&od=g)(http://images.google.fi/images?q=tbn:RQth7nx1xfueaM:http://web.onyxnet.co.uk/John.Gamesby-AZTEKIUM/diop1.jpg)

aspect_tri Syvä sinivihreä tai smaragdinvihreä.
Lasikiiltoisia ja läpinäkyviä trigonisia kiteitä omaava jalokivi. Nimi muodostuu kreikankielen sanoista 'dia' - läpi ja 'optomai' - näky.
Sen kaunis voimakas vihreä muistuttaa smaragdia ja sen ominaisuudet henkisenä kanavana ovat vahvat.
Se kanavoi kehoa tasapainoittavia voimia. Siksi sen paikka on vasen keskisormi tai sydän.
Väsyneenä tai uupuneena sen voi laittaa muutamaksi minuutiksi keskelle kehoa sydämen kohdalle. Sen uudistavat voimat aktivoivat koko kehoa. Kivi on hyväksi myös silloin, kun kehossa on tulehtunut haava tai paise.

Dioptaasi on vahva kivi, sitä ei tulisi käyttää jatkuvasti vaan tarvittaessa. Kiven on myös saatava levätä.

 aspect_tri Voima: Dioptaasi vetää puoleensa rakkautta, runsautta, varallisuutta ja terveyttä. Kiven vihreä säde on omiaan hellimään haavoittunutta sydäntä, se auttaa myös tunnistamaan epätoivoisen rakkauden kaipuun.

 aspect_tri Dioptaasi on kuparipitoinen silikaattimineraali. Näytteet ovat yleensä syvänvihreitä, omamuotoisia kiteitä, jotka ovat kvartsissa (jos näyte on Venäjältä) tai kalsiitissa (jos näyte on Namibiasta). Venäjä (Kazakhstan) ja Namibia (Tsumeb) ovat yleisimmät dioptaasin alkuperämaat. Dioptaasi on harvinainen mineraali, eikä sitä löydy em. löytöpaikkojen lisäksi kuin muutamassa muussa paikassa. Se on kuparimalmin hapettumistuote. Ensimmäisen kerran dioptaasia tavattiin kuparikaivoksessa 1700-luvulla ja sitä luultiin silloin smaragdiksi. Se on kuitenkin pehmeämpää kuin smaragdi (Mohsin asteikolla noin 5) ja sillä on trigoninen kiderakenne, joten sen erottaa smaragdista helposti.


Ja tässä linkissä englannin kielistä tietoa lisää dioptaasista:
http://www.fortunecity.com/roswell/vanthal/21/infopics/d/dioptase.htm#
« Viimeksi muokattu: 20.02.2006 17:19:10 kirjoittanut Mi-Olea » tallennettu
kaapokisu
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 119Profiili
« Vastaus #25 : 09.02.2006 16:50:20 »

Voisitko nostaa minullekin jalokivikortin  smitten
tallennettu

Aurinko vaaka
Nouseva skorpioni
Kuu vaaka
Valo
Vieras
« Vastaus #26 : 09.02.2006 17:07:30 »

tämähän on kiinnostavaa mi-olea! millaisen kortin nostatkaan minulle? kiitos  smitten
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #27 : 09.02.2006 17:08:24 »

Nostaisitko myös minulle kivikortin, nämä kortit ovatkin minulle aivan uutta.
KIITOS paljon smitten

Sinulle "HEMATITE"
(http://images.google.fi/images?q=tbn:eyysLgj6LbnxQM:http://www.kcminerals.com/hematite/he8a.JPG)(http://www.geoclassics.com/heart-hematite.jpg)

-Peruschakra
-auttaa unettomuuteen
-parantaa reumasairauksia
-tehostaa munuaisten toimintaa
-masennukseen
-helpotusta suonenvetoihin
Väri: hopeinen, punainen.
Kuvaus: Hematiitti on metallinkiiltoinen, läpinäkymätön rautaoksidi, jonka trigoniset kiteet ovat monimuotoisia. Hematiitin poikkeuksellisen tiivistä muunnosta (verikivi) käytetään korukivenä, maamainen muunnos on puolestaan väriaineena käytetty punamulta. Nimi on peräisin kreikankielisestä sanasta 'haimatites', joka tarkoittaa veren tapaista.
Voima: Maadoittava, edistää tervettä talonpoikaisjärkeä ja eloonjäämisviettiä, stimuloi keskittymistä, poistaa itse asetettuja rajoituksia, omaa vahvan yang elementin.

Roomalaiset omistivat hematiitin Mars-jumalalle. joka oli soturien ja sodan suojelija. Kivi antoi taisteluissa rohkeutta ja tahdonvoimaa.
Se lisää keskittymiskykyä ja auttaa erottamaan olennaisen epäolennaisesta. Se lisää optimismia ja henkilökohtaista magnetismia ja auttaa ymmärtämään fyysisen maailman lakeja.

Hematiitti syntyy hapesta ja raudasta ja kuvaa hengen ja aineen yhteenliittymistä, maan verta, joka elävöittää ja ravitsee kaiken. Kivi auttaa ylempien energiakeskusten kautta virtaavaa valoa sitoutumaan kehoon. Se auttaa energiakehoja pysymään paremmin fyysisen kehon yhteydessä ja palautumaan siihen.  Wink Se sopii leikkausten, narkoosin ja pitkien lentomatkojen jälkeisen väsymyksen hoitoon, jolloin energiakehon tasapaino on järkkynyt.

Hiottu hematiitti kimaltaa peilin tavoin ja heijastaa ympäristöstä tulevan kielteisen energian takaisin ja estää sen pääsyn ihmisen auraan. Kiveä voi kantaa suojelevassa tarkoituksessa. Jalokiviterapiassa sitä käytetään rakentamaan pysyvä energiasuoja auran ympärille. Kivi poistaa myös painajaisia ja antaa miellyttävän unen patjan alla pidettynä.
tallennettu
Mirjam
Vieras
« Vastaus #28 : 09.02.2006 17:10:09 »

Pitäisiköhän minun peustaa kivi-netti-kauppa ja pyytää saada sen osoite tänne astronkin linkkeihin... idiot2
*aina jotain yritystä perustamassa*  Grin
tallennettu
maarita
Astroholisti
*****
Viestejä: 1080Profiili
« Vastaus #29 : 09.02.2006 17:18:27 »

Mi-Olea angel

Tämähän alkaa käydä jo työstä sinulle, kun kirjoitat meille uteliaille näitä kivijuttuja. Vieläkö jaksat, minäkin haluaisin.
Olen kuullut paljon kivistä en vaan ole itse hankkinut.
Tietysti omistan jotain kiviä, saa nähdä vaikka jonkun sellaisen kivikortin nostatkin. Jännää!

       smitten    maarita           smitten
tallennettu

*Aurinko, Venus ja Neptunus Neitsyt
*Nouseva Vaaka
*Kuu, Saturnus ja Uranus Härkä
*Merkurius, Pluto ja Ceres Leijona
*Mars Kauris
*Jupiter Oinas
*Chiron Rapu

*Maya, Sininen Magneettinen Kotka
*Kiinalainen Jänis
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 77
  Tulostusversio  
 
Siirry: