Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Helppo harjoitus oman tulevaisuuden luomiseksi  (Luettu 3707 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« : 26.11.2009 11:49:49 »

Napattu Iltalehden sivuilta 26.11.09

Psykologi kehottaa järjestämään mielikuvitusjuhlat 10 vuoden päähän.
Lyhyellä mielikuvaharjoituksella voi parantaa itsetuntoa.


Elämää voisi verrata lomamatkan varaamiseen. Lomaa ei voi suunnitella eikä siitä voi innostua ennen kuin on päättänyt, minne lähtee.

Itsevarmoilla ihmisillä on usein jonkinlainen visio siitä, minne he ovat elämässään menossa. Ei välttämättä tarkkaa suunnitelmaa, mutta ainakin karkeat suuntaviivat. He eivät vain odota, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, vaan he rakentavat tulevaisuutta aktiivisesti.

Psykologi Rob Yeung neuvoo Telegraph-lehdessä, että itsevarmuuden kohottamiseksi jokainen tarvitsee vision, haavekuvan tulevaisuudestaan. Kuvan rakentamiseksi Yeung kehottaa järjestämään mielikuvitusjuhlat.

Tee näin:

Kuvittele omat syntymäpäiväjuhlasi 10 vuoden päähän. Näe sielusi silmin kaikki elämäsi tärkeimmät ihmiset kokoontuneena yhteen sinun kunniaksesi. Tämä on tärkeä kokoontuminen, koska se merkitsee vuosikymmenen täyttymistä siitä, kun päätit muuttaa elämäsi. Olet tehnyt kovasti töitä, ylittänyt esteitä ja saavuttanut asettamiasi tavoitteita. Olet pyytänyt muutamia sinulle tärkeitä ihmisiä puhumaan juhlissasi. Mitä he sanovat sinusta? Muodosta mielikuva seuraavien askelten avulla:

1. Kuvittele, että kuluneet 10 vuotta ovat sujuneet erinomaisesti. Miltä elämäsi näyttää? Päästä mielikuvituksesi valloilleen, älä jumittaudu liiaksi tämän päivän lähtökohtaan. Keskity siihen, mikä olisi mahdollista, älä pelkästään siihen, mikä tällä hetkellä näyttäisi todennäköiseltä.

2. Valitse muutama ihminen, joiden haluaisit puhuvan juhlissasi sinusta. Valitse ihmisiä, jotka voivat kertoa ihanan elämäsi eri alueista.

3. Mieti yksityiskohtaisesti, mitä haluaisit heidän sanovan terveydestäsi, parisuhteestasi, läheisistä ihmissuhteistasi, sosiaalisesta elämästäsi, urastasi, varakkuudestasi, pyrkimyksistäsi. Puheiden tulisi käsitellä saavutustesi ja onnistumisiesi lisäksi sitä, miten olet tavoitteisiisi päässyt.

4. Juhlakaluna myös sinun itsesi täytyy vastavuoroisesti pitää puhe. Mitä sinä sanoisit? Mitkä ovat ne elämäsi kohokohdat, joita haluat kommentoida? Miten käytit vahvuuksiasi päästäksesi tavoitteisiisi? Miltä tuntuu olla nyt siinä missä olet?
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: