Äänestys
Kysymys: Mikä Homo sapiens mielestäsi on?  (Äänestys päättynyt: 11.06.2016 13:23:10)
Jumalan kuva - 0 (0%)
Evoluution pot. haitallinen harha-askel - 1 (20%)
ETIn riskaabeli DNA-manipulaatiokoe - 0 (0%)
Yhdistelmä edellisistä - 2 (40%)
Jotain ihan muuta - 2 (40%)
En osaa sanoa - 0 (0%)
Äänestäjiä yhteensä: 5

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kysely: Homo sapiens "sapiens"  (Luettu 1669 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 7645


Profiili
« : 12.05.2016 13:23:10 »

Jo jonkin aikaa lienee ollut melko ilmeistä, että lajimme huseeraus
tällä planeetalla vaarantaa monella tavoin koko Telluksen bioloogisen
elämän.

Esimerkkeinä voidaan ottaa vaikkapa satoja tuhansia vuosia radioaktiivisesti
säteilevä ydinvoimalajäte pitkällä tähtäyksellä riskaabeleissa
varastoissaan, tahikka muovijäte, joka uhkaa turmella lähes totaalisesti
planeettamme valtameret.

Ja faktahan lienee että lajimme on tämän planeetan ylivoimaisesti
tuhoisin, aggressiivisin, ahnein ja monin tavoin moraalisesti rappeutunein eläinkunnan
edustaja.

« Viimeksi muokattu: 12.05.2016 13:29:39 kirjoittanut sideman » tallennettu

אֶשְׁפֹּ֤וךְ אֶת־רוּחִי֙ עַל־כָּל־בָּשָׂ֔ר eshpokh et-ruHi al-kol-basar (kh: räkä-kaf ךְ = H: Het, eli räkä-h חִ) [noin 3000 vuoden perästä?] vuodatan Henkeni kaiken-lihan-päälle! (Jahve, Jo'el 2:28, pätkä)   https://en.wikipedia.org/wiki/Joel_(prophet)
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1661


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #1 : 13.05.2016 12:00:00 »

Sinänsä ihmiskunta on vain yksi evoluution lukemattomista testeistä, ei niinkään tietoisuutensa ja korkean älykkyytensä takia (ovat yllättävänkin yleisiä eläinkunnassa) vaan siksi että ne yhdistyvät fyysiseen kykyyn rakentaa monimutkaisia asioita. Ihmisellä kun on tämän suhteen vähemmän puhtaasti fysiologisia rajoituksia kuin useimmilla eläimillä.

Jos oliolla on käytännössä vapaan tahdon ohella kyky leikkiä jumalaa eli muuttaa maailma mielensä mukaiseksi sen sijaan että yrittäisi vain sopeutua olosuhteisiin kuten useimpien lajien osana on, huomaa kuitenkin miten paljon esi-isien käyttäytymismallit ohjaavat miten ja mihin tuo voima suunnataan.

Länsimaalaisilla on vieläkin jokin ihmeellinen kuvitelma, että ennen teollistumista ihmiset olisivat muka eläneet jonkinlaisessa sopusoinnussa luonnon kanssa. Ilmeisesti tuliaseiden aikakauden ihmisen on vain vaikea kuvitella, että pelkällä tulella, heittokeihäillä ja jousipyssyillä pystytään hävittämään valtavia metsäalueita ja lahtaamaan kokonaisia eläinlaumoja. Ja siinä ohessa kilpailemaan sukupuuttoon teknologisesti vähemmän edistyneet Homo-suvun ihmislajit.

Nykyihmisen esi-isien suoria jälkeläisiä elää tänäkin päivänä syrjäisillä Intian valtameren ja Tyynenmeren saarilla muusta väestöstä enemmän tai vähemmän täysin eristyneinä. Ovat äärimmäisen aggressiivisia ja tappavat jousipyssyin kaikki ulkopuoliset lähestyjät.

Intiaanit olivat riippuvaisia biisoneista, koska heidän esi-isänsä tyhjensivät Beringinsalmen ylitettyään Amerikat muunmuassa niiden valtavista villihevos- kameli- ja antilooppilaumoista. Australian aboriginaalit puolestaan polttivat metsät ja hävittivät käytännössä kaiken suurriistan mantereeltaan niin ettei sinne jäänyt mitään punakengurua isompaa.

Suurriistan hävittäminen pakotti ihmiset siirtymään ensin paimentolaisuuteen ja myöhemmin maanviljelyyn. Pidämme sitä edistyksenä, mutta todellisuudessa se johti yksipuolisempaan ja vajaampaan ravitsemukseen. Ihmisten luut alkoivat pienentyä, ihmisten keskipituus putosi eikä alkanut nousta ennenkuin vasta viimeisen sadan vuoden aikana.

Homman nimi on, ettei ihminen mieti mitään kestävää kehitystä ja muuta vastaavaa ennenkuin sille tulee sosiaalinen ja kollektiivinen paine esimerkiksi jonkinlaisen taloushyödyn kautta. Muuten laji riistää ympäristönsä tyhjäksi kuin kulkusirkkaparvi, paitsi että kulkusirkat eivät jätä elinympäristöään jäljiltään elinkelvottomaksi myrkytetyksi kuten ihminen on tekemässä.

Sille myrkyttämisellä suurimmat syyt ovat metallien jalostusprosessit ja muovin valmistus. Muovia ihmiskunta näkyy tarvitsevan enemmän kuin vettä, ilmaa ja kultaa jopa siinä määrin, että asentavat ja pumppaavat sitä mielellään omaan ruhoonsakin. Homo sapiensin sijaan nykyihminen pitäisi nimetä "muovia rakastavaksi apinaksi", mitä se sitten latinaksi olisikaan, koska ei se nyt ainakaan mikään viisas laji ole.tallennettu
Blomman
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23Profiili
« Vastaus #2 : 13.08.2020 06:32:43 »

Tuo oli mielenkiintoistamitä Corvus Leonis kertoi ihmisestä, kuinka sen toiminta ei aina ole ollut niin viisasta. Mutta jos joskus aikaisemmin on eletty tiedottoman luontokappaleen tavoin ja riistetty luonnovaroja kunnes on tullut romahdus, ei se tarkoita sitä että niin pitäisi tehdä jatkossakin. Nykyään on paljon enemmän tietoa maailman asioista ja enemmän keinoja puuttua väärinkäyöksiin. Ei ihminen oli mikään pelkästään biologinen olento, kuten Linkola haluaa uskotella ideologiansa mukaisesti, vaan hänellä on paljon henkisiä kykyjä ja mahdollisuuksia. Ei tässä nyt enää minkään hiivasienen tasolla olla, niin että pakonomaisesti kulutetaan kaikki ravinto ja sen takia kuollaan itsekn, vaan ihmislajilla on nyt kykyä maailmanlaajuiseen oman tulevaisuutensa suunnitteluun.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: