Äänestys
Kysymys: Mikä sisäpiiriplaneettajärjestys sinulla on suuntana vastapäiväisesti kiertäen?
Aurinko, Venus, Merkurius - 5 (7.2%)
Aurinko, Merkurius, Venus - 15 (21.7%)
Venus, Merkurius, Aurinko - 16 (23.2%)
Venus, Aurinko, Merkurius - 14 (20.3%)
Merkurius, Venus, Aurinko - 6 (8.7%)
Merkurius, Aurinko, Venus - 13 (18.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 59

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sisäpiiriplaneetat  (Luettu 55684 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #75 : 06.11.2008 16:14:47 »

Siis miksi tehdä jutut niin monimutkaisiksi?

Aurinko voi olla huoneessa 12 ja Venus huoneessa 1. Mutta nämä kolme planeettaa EIVÄT KOSKAAN VOI OLLA KOVIN KAUKANA TOISISTAAN, koska ne pyörivät auringon ympärillä niin nopeasti. Joten eikö voi vain etsiä Aurinko ja katsoa miten Merkurius ja Venus siinä lähellä sijoittuvat, kuitenkin VASTAPÄISESSÄ JÄRJESTYKSESSÄ. Eikö Maa eli sinä itse ole ympyrän keskipiste? Vai olenko aivan ulalla?

 Tosin Vanha Venus (tai hyvin nuori) voi olla aika etäällä Auringosta, mutta ei ainakaan Aurinkoa vastapäätä.
Kuten tuolla edellä on asteluvut.
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
allyson
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 55


Profiili
« Vastaus #76 : 06.11.2008 16:42:29 »

Nii-in,
asiat menee helposti niin vaikeiksi. Yksinkertaisesta ohjeesta tulee matkalla aivoista paperille kummallinen sanamytty. Kaikkeen ihmiselle suunnattuun pitää kuitenkin yrittää liittää jotkin perussäännöt aina mukaan, koska onhan käynyt ilmi, että monelle on epäselvää sekin mikä on vastapäivään ja mikä myötäpäivään.
Samoin kuin tutun autokoulun opettajan mukaan autokoulussa vaikeimpia asioita oppilaille on erottaa toisistaan oikea ja vasen!
Liika ylimalkaisuus aiheuttaa helposti risteyskolarin tai ainakin eksymisen, oltiin sitten astrolla tai autossa  police ( Grin ).


tallennettu

'En ole varma,
että ikinä löytäisin sen mitä etsin.
Ehkä haluan etsiä ja olla epävarma.'
                           -Vivi-Ann Sjögren
allyson
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 55


Profiili
« Vastaus #77 : 06.11.2008 17:18:48 »

Julyette, jos satut olemaan kuulolla ja muutkin joilla Venus on sisäpiirin viimeisenä:

Lainaus Nikulan tekstistä, sain ystävältäni kopsun muistiinpanoista:
"Jos Venus nousee (vieläpä maksimaalisen kaukana -45 astetta) kahden muun planeetan takana, ihminen joko jättää ihmissuhteensa taustalle, etsii täydellistä kumppania tai ei pysty määrittelemään tarpeitaan tai ideaali jää toteuttamatta.
Taipumus mennä naimisiin tai parisuhteeseen on tieysti olemassa, mutta se voi toteutua vaivoin tai myöhään, tai ihminen eroaa ja alkaa aina uuden suhteen etsiessään parempaa.
”Myöhäinen Venus” voi merkitä tietoista huikentelevaa elämäntapaa, eroottista hedonismia, ”harkittua avioliittoa” tai ”varmoja valintoja”. Jos tunne-elämä (Venus) tulee vahvasti Auringon kokemuksen jälkeen, oma egokokemus on vahvempi kuin rakkauden vaatima toisen hyväksyntä ja arvostaminen. Siksi ongelmana voi olla automaattinen varautuneisuus toisia ihmisiä kohtaan syvällä sisäisellä tasolla, jolloin ihmissuhteet jäävät pinnallisiksi tai kumppania pidetään ”varalta”.
Ihminen ”taltioi” rakkautta niin kuin perhosten kerääjät naulaavat siivekkäät kokoelmiinsa.
"

Gulps. Mulla on maksimilukemat mittarissa Auringon ja Venuksen välillä. Olen paremminkin kyllä huikenteleva eettinen hedonisti kuin mikään eroottinen hedonisti. Hedonismi ulottuu vähintään lähipiiriin, haluan onnellisuuden ja nautinnon jakaantuvan tasaisesti. Ja ensin työ, sitten huvit!
tallennettu

'En ole varma,
että ikinä löytäisin sen mitä etsin.
Ehkä haluan etsiä ja olla epävarma.'
                           -Vivi-Ann Sjögren
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #78 : 06.11.2008 18:51:19 »

No ei tehdä tästä tän monimutkaisempaa.

Kello kun mennä raksuttaa eteenpäin, eli myötäpäivään. Kun halutaan mennä vastapäivään, mennään kelloa vastaan.

tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
mondo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 123



Profiili
« Vastaus #79 : 06.11.2008 18:59:58 »

Täällähän on kierretty tahkoa kiitettävästi (ristin karttaympyrän heti tahkoksi)  Smiley.

Mulla  merkurius seuloo asiat heti miljoonasta kulmasta ja ehkä leijonan muuntautumiskyky nauttii erikoisista uusista näkökulmista.  aurinko nipottaja neitsyt pitää suurinta osaa jo tuttuna, mutta sitten juttu heitetään 9. huoneen laajaan perspektiiviin, tehosekotetaan  uranus, käytetään pohjalla ja ylhäällä  pluto ja vielä katotaan, miltä lopputulema tuntuu  kuu. Sitten viimein  venus laittaa käytäntöön Mc:llä ja tulee punnittua tavaraa. Tää voi kuulostaa hyvältäkin, mutta prosessi on rankka ja monesti seulasta ei ole enää mitään ulos otettavaa (vähä  aspect_opp saturnus vika myös). Varsinkin, jos ottaa ton annaliljan mainitseman kaukana olevan venus sijainnin huomioon esim. ihmissuhteissa. Kyllähän diktaattoria monet on kumartamassa ja selkään taputtamassa, mutta entäs sen oma seula. Sama kaikissa aikaansaannoksissa. Monet ihmettelee ja pitää hienona, mutta oman kritiikin jälkeen ei jää paljon muuta kun paranneltavaa.

Kattelin äsken pitkään astro.comilla Obaman karttaa ja näin siinä vaikka mitä (varsinkin vispilöitä sun muuta  Wink). Onhan sillä ihan omat haasteensa. Pitkään katoin jostain syystä  neptunus merkitystä ja niitä punasia aspektiviivoja. Ei sen merkurius ainakaan ihan helpolla pääse. Mä en kyllä pysty kattomaan pelkästään sisäpiiriä ilman muita juttuja. Päässä vikaa ja tunnustan sen heti. Mutta. Täytyy sanoa, että asiaan tutustuminen on tuonut mukavan uuden kiinnekohdan, jonka hahmottamisesta on selvästi iloa. Kiva kattoa sillaikin, että mikä on oikein miellyttävä tulkinta näitten perusteella ja mikä mahdollisiman karmee. Mullakin 8. huoneen  leijona  merkurius voi olla pilke silmäkulmassa, nappaa siitä viekusta auringon vanhalla kaavalla messiin ja sitten mennään oikein venusmaisesti keikkuen ihan minne vaan. Sitten ihmetellään jälkikäteen, että mikä oikeen iski. Nyt pitäs vielä keksiä se diktaattorille miellyttävä tulkinta Undecided
tallennettu

askendentti mars neptunus skorpioni
 kuu pluto uranus aurinko neitsyt
 merkurius leijona  Dc harka  Ic oinas  Mc venus vaaka   chiron kalat
mondo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 123



Profiili
« Vastaus #80 : 06.11.2008 19:45:31 »

Joo ja katoin näköjään aamulla ton uuden  venus killiin nikin tekstistä. Siinähän lukee ihan selvästi syntynyt elikkäs raskausaikapa hyvinkin väliä. Varsinainen päiväys näyttää heittelevän eri paikoissa ton loppukesän 2007 uuden  venus kohdalla. Jatkuu... mutta Annen kirjassa 18.8. ja perääntyvä venus aspect_con aurinko



« Viimeksi muokattu: 06.11.2008 20:54:45 kirjoittanut mondo » tallennettu

askendentti mars neptunus skorpioni
 kuu pluto uranus aurinko neitsyt
 merkurius leijona  Dc harka  Ic oinas  Mc venus vaaka   chiron kalat
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #81 : 10.11.2008 12:43:02 »

Liika ylimalkaisuus aiheuttaa helposti risteyskolarin tai ainakin eksymisen, oltiin sitten astrolla tai autossa  police ( Grin ).

Näin on, sallittakoon siis myös pieni "tahkon vääntäminen". Grin Tuleepahan ainakin käytyä asia läpi perin pohjin - se on aina parempi kuin pintaraapaisu. Se, mitä itse tässä hain oli vain varmistus siitä, onko sillä mihin askendentti osuu mitään merkitystä tässä? Ilmeisesti ei.

Annaliljalle kiitos tuosta tekstipätkästä. Minulla merkurius ja venus ovat sekstiilissä keskenään ja  aurinko osuu siihen keskelle, eli sillä on semisekstiilit molempiin. Venus on siis kolmisenkymmentä astetta auringon takana. Tunnistan kyllä itsessäni sen, mitä Nikula tuossa ajaa takaa, vaikka "eroottinen hedonismi" tai huikentelevaisuus onkin näin Kauris-nousuisena melkoisen vierasta. Tuo "ensin työ, sitten huvit" sopii kyllä myös minuun. Mondo kirjoittikin hyvin oivaltavasti tuosta omasta järjestyksestään - minulla väliplaneettana on ainoastaan jupiter, joka on tunkeutunut auringon ja Venuksen väliin. Eli rakkaudelle omistautumisen tiellä on vielä opiskelun- ja matkustelunhalunikin! Grin Nikula sanoo Jupiterista väliplaneettana näin:

Jupiter väliplaneettana kasvattaa sosiaalisen osallistumisen tarvetta ja tuo usein esiin laajoja näkymiä, opportunistisia mielihaluja. Se voi puuttua ihmisen sisäiseen kehitykseen antamalla sysäyksiä kasvaa ulos omista rajoista, lähteä maailmalle, saada julki omia hengentuotteita, ajatuksia, näkemyksiä tai poliittisesti motivoituja ohjelmia.

Voin kyllä allekirjoittaa tämän.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #82 : 10.11.2008 15:53:38 »

Lueskelin Nikulaa tässä viime viikolla kirjastossa.Omalla kohdallani relevanttejen kohtien lukemiseen meni noin kymmenen minuuttia - vähemmänkin olisi mennyt, jos kirjan graffiikka ja taitto olisi selkeämpi -  enkä oikeastaam tunnistanut itseäni yhtään mistään kuvauksista. En sen paremmin planeettojen järjestykseen, niiden jakautumiseen merkeissä kuin väliplaneettojenkaan (joita siis minulla on useampi) merkityksen kohdalla. Voin myös sanoa, että olisi mielenkiintoista kuulla Nikulan itsensä selventävän monien esimerkkitapauksiksi nostettujen henkilöiden elämänkertojen yhteydet hänen kuvauksiinsa. Pelkästään  kirjan tuntuvat usein melkoisen irrallisilta.

Tulen siis kyllä tulevaisuudessakin kiinnittämään paljon enemmän huomiota sisäplaneettojen huone- ja merkkisijainteihin ja niiden aspektoitumiseen (minun on edelleenkin vaikea kuvitella, että villisti aspektoituva venukseni olisi jotenkin merkityksettömämpi luonteeni kannalta kuin "kiltti" merkuriukseni)  kuin järjestykseen kartalla.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2008 16:17:35 kirjoittanut La Papessa » tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #83 : 11.11.2008 14:19:43 »

Tulen siis kyllä tulevaisuudessakin kiinnittämään paljon enemmän huomiota sisäplaneettojen huone- ja merkkisijainteihin ja niiden aspektoitumiseen (minun on edelleenkin vaikea kuvitella, että villisti aspektoituva venukseni olisi jotenkin merkityksettömämpi luonteeni kannalta kuin "kiltti" merkuriukseni)  kuin järjestykseen kartalla.

Täytyy todeta samoin, koska nuo "sisäpiiritulkinnat" tuntuvat melko jyrkiltä, kun niitä katsoo sellaisenaan. Pitäisi testata jollakin otoksella, ennen kuin osaa sanoa enempää. Ihan mielenkiintoinen näkökulma ne ovat, mutta toivottavasti niitä ei kuitenkaan kukaan käytä liian suorana "oikopolkuna" kartantulkintaan. Smiley Esim. mondo tuossa totesi, ettei pysty katsomaan "sisäpiiriä" ilman muita juttuja - sehän ei nyt ainakaan tarkoita että olisi "päässä vikaa", vaan osoittaa minusta vain sen, että oikealla tiellä ollaan! En usko, että Nikulakaan asiaa on tarkoittanut täysin irrallaan tarkasteltaviksi, mutta hän taas ammattiastrologina osaa automaattisesti katsoa myös muuta kokonaisuutta - toisin ehkä kuin vasta aloittelevat astrologian harrastajat.

Lisää siis omatoimisia tulkintoja tänne vaan - katsotaan, kuinka moni tunnistaa noita kuvauksia itsessään tai muissa. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #84 : 12.11.2008 21:20:43 »

Julyette!

Kun tuo Nikulan kirja on vielä tuossa pöydälläni, nappaan siitä jotakin 'vanhan Venuksen' ominaisuuksia.

"Vanha Venus edustaa kokemusta, joka joko rakentaa varman päälle, jatkaa perinteitä tietoisesti, tekee ihmissuhteesta kestävän linnoituksen tai sitten tyydyttämättön tunne-elämä umpioituu, eristyy ja alkaa kerätä torjuntaa ympärilleen." Kritiikki kuin myös itsekritiikki ehkä korkealla. Kaipuu suureen kauneuteen ja aistimukseen. Ja näinhän pitääkin olla. Kunhan unelma ei jää unelmaksi vaan sen eteen tekee jotakin.  Wink Kauneudentaju on korkealla.  Elämännautintojen nälkä.

Ääripäiden esimerkkinä aistillisuudesta Dalai Lama ja  Romy Scheider taas antautui filmiteollisuuden orjaksi.
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #85 : 12.11.2008 22:55:28 »

Hei!

Kun tuolla edellä esitin, että nuo sisäpiiriplaneetat voivat myös kuvastaa luonnollisimmin lapsuuden ilmapiiriä... henkilökohtaiset planeetathan siinä ovat kyseessä.

Niin oletteko tutkineet, kuinka ne muuttuvat elämän myötä auringonpaluukartoista? :Smiley Minäkin olen tällä hetkellä diktaattori, jonka ymmärränkin hyvin tämän hetken olosuhteissa. Ohjat on vain otettava omiin käsiin, kun läheisellä terveys pettää.

Nikulahan toi sen esiin esimerkkinä Kekkosen elämästä, jota oli ihan mielenkiintoista lukea. Wink
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
mondo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 123



Profiili
« Vastaus #86 : 13.11.2008 14:16:38 »

Hyppään nyt taas tylysti tämän AP -kohda, vaikka samoin totesin vähän aika sitten, että nythän syntyy diktaattoreita (pari uutta karttaa).

Tuosta etäästä venuksesta tuli vielä ajatus tylyydestä, tunteettomuuden vaikutelmasta, että jotenki tuo asioihin keskittyminen ja levottomuus ainakin itselläni tekee sen, etten suorastaan jaksa välillä kaikkia sosiaalisia kuvioita, huomaavaisuustapoja tai toisten tunteiden huomioon ottamista. Kasvotusten ihmisten kanssa olen vaikutelmissa ja tuntemuksissa, että siellä yritän käyttäytyä, mutta tietoisesti välttelen pelkkää yhdessäoloa tai 'turhia' eleitä. Luulen, että monikin, jolla venus tulee ensin pystyy paljon paremmin vaan olemaan ja katselemaan, että josko tästä kehkeytyisi jotain kivaa. Samalla tämä vaikuttaa siihen, ettei tule jaettua asioita, joita jo on, kun tavoittelee aina uusia ja mielenkiintoisempia näkymiä. Tarkoitus tietysti oppia rauhottumaan ja olemaan läsnä. Tämä mikään ei nyt itselläni liity oikein parin hakuun (niitä on aina vaan ollut, enkä silloin yleensä hae mitään uutta; pari kertaa on ilmaantunut). Eikä liity siihenkään, etteikö ihmissuhteita olisi (niitä tuntuu olevan kiusaksi asti).

Itselläni tämä sama teema tosin toistuu solmuissa ja muuallakin varsinkin  mars transiiteissa. Eikä syntymäseutukaan mitään huomaavaisuutta tapoihin lisää tuo  Lips Sealed . Onneksi  venus nyt sentään on  vaaka , että ihmiset tulee lähelle ja tykkää, vaikka olenkin kirves toisessa kädessä ja toinen käsi nyrkissä.
tallennettu

askendentti mars neptunus skorpioni
 kuu pluto uranus aurinko neitsyt
 merkurius leijona  Dc harka  Ic oinas  Mc venus vaaka   chiron kalat
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #87 : 13.11.2008 21:03:17 »

Kannattaa hypätäkin noiden Ap-karttojen yli, kuten Mondo!

Tutkailin tässä karttoja ja huomaan, että kaikillahan siellä Ap:ssä on diktaattori tällä hetkellä. Vai oonko mennyt aivan hornan tuuttiin koko 'opintojeni' kanssa?

Diktaattori on vain eri huoneissa.

Taidan etsiä aitasta jonkun vanhan palapelini ja siirtyä sen pariin. Nämä jutut ovat liian monimutkaisia minulle.  Undecided
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
Neela
Astroholisti
*****
Viestejä: 1096



Profiili
« Vastaus #88 : 13.11.2008 21:53:31 »


Iltaa  Smiley

Haluaisiko joku enemmän asiaan perehtynyt kommentoida minun sisäpiiriläisiä tuon etäisyys näkökulman kautta. Järjestyshän minulla oli se  venus  aurinko  merkurius eli keulakuva, mutta  venus melkein 23 astetta  aurinko ja  siitä  merkurius yli 23 astetta? Jo tulee  venus ja  merkurius väliin matkaa.  Huh
tallennettu

Hyvin menee, mutta menköön Afro
mondo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 123



Profiili
« Vastaus #89 : 13.11.2008 22:06:09 »

Esmiralda, en tarkottanu kyllä tollai. Kommenttisi on ihan asiaa, että tiettyinä kausina osuu tietyt teemat ja ne varmaan kertoo jossain asiassa sen hetkisestä tilanteesta. Joskus vaikka vaan yleisestä tunnetasosta. Niinku nyt voisin sanoa omalla kohdallani hitlerimäisesti, että porukkaa kaatuu, mutta asianmukaiset tunteet on hukassa.

Olin vaan miettinyt edellistä viestiäsi ja jatkoin siihen, mutten tosiaan jaksa olla huomaavainen ja sitten mut usein tulkitaan tosi tylyksi. Nykyään en enää välitä siitä. Nytkin reagoin vaan siksi, etten itsekään oikeesti vielä ymmärrä astrologiasta paljon mitään. Olen kaivanut palapelit esiin jo monet kerrat välitöiksi, mutta joku edisonihan se kumminki sano, että hirvee määrä erehdyksiä vasta johtaa lampun syttymiseen. Jatketaan vaan sitkeesti  Smiley .
tallennettu

askendentti mars neptunus skorpioni
 kuu pluto uranus aurinko neitsyt
 merkurius leijona  Dc harka  Ic oinas  Mc venus vaaka   chiron kalat
Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Tulostusversio  
 
Siirry: