Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Helsinskin fiilikset?  (Luettu 20767 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #30 : 07.08.2008 17:58:32 »

Helsingissä kyllä näkee persoonallisuuksia laidasta laitaan, jotkut kulkevat niin ylpeenä ja ja ovat NIIN ollakseen että huh huh... Jotkut taas ovat selvästi elämässä pahasti ryvettyneitä.

Jälkimmäisestä esimerkki. Olin muutama vuosi sitten ratikassa menossa Kalliosta keskustaan, ja Hakaniementorilla ratikassa alkoi varsinainen show. Eräällä laitapuolen kulkijalla oli pieni laulukirja, vanhoja suomalaisia lauluja, ja hän päätti laulaa jokaisesta laulusta yhden säkeistön. Hän lauloi itseasiassa varsin hyvin mutta kuuluvasti ja me selvinpäin ratikassa olijat katselimme ensin toisiamme, yritimme olla nauramatta mutta välillä tuli sellaisia naurunpuuskia että se tarttui...

Nauratti vielä kotonakin.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2008 18:05:19 kirjoittanut Kaurisenergiaa » tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
Asterix
Vieras
« Vastaus #31 : 07.08.2008 19:12:41 »

hassua, minä usein päivittelen sitä kuinka pieni ja uinuva pikkukylä Helsinki onkaan. Olen kait joko suurkaupunkilaissielu tai erämaasielu...


mutta Helsinki on aina tuntunut "liian pieneltä" ollakseen iso kaupunki...aikaisemmin ainakin koin että mitä enemmän friikkejä ja mitä  isompi kaupunki, sen parempi...ajatus vapaudesta ja joukkoon sulautumisesta ilman erikoishuomiota ja kyräilyä (vaikka en minäkään mitenkään rankalta näytä, ei ole lävistyksiäkään).

Mutta nykyään olen iloinen PK-seudun SOPIVASTA pienuudesta, koska onhan se paljon turvallisempi ja rauhallisempi kuin joku megalopolis.

Kerran tapasin ihmisen Mexico Citystä....ja hän sanoi tosiaan sitä että me suomalaiset ei tajutakaan kuinka täällä eletään suojatusti ja turvallisesti....


Suurissa (Helsinkiä suuremmissa) eihän puolimiljoonaa asukasta ole vielä paljoakaan, on tosiaan ihanaa se monimuotoisuus ja sekin, että kulttuurielämä voi kehittyä kun samaan alueeseen on ahtautunut paljon saman alan ihmisiä jotka voi vuorovaikuttaa.

mutta uskon että suurkaupungit voi olla toisaalta aikamoisia "helvettejäkin" jossain suhteessa. saasteet, ruuhkat, kiire...

Hmmm... Minun kokemukseni Helsingistä on se, että se on liian pienellä
pläntillä siihen auto määrään ja 500 tuhanteen ihmiseen
ja siksi stressaava ja meluisa.

Wienissä on yli 2 milj. ihmistä ja varmaan saman moinen määrä turisteja,
mutta se on mielestäni huomattavasti
hiljaisempi ja vähemmän stressaavampi kuin Helsinki. Huh idiot2
Sellainen kiireetön meininki. Katutaiteilijoista -ja soittajistako se johtuu..?  idiot2

Mutta mitä Helsinki toisaalta olisi ilman tylyjä ihmisiä, röyhkeitä lokkeja
ja iän ikuista katuporien jäkätystä joka kadun kulmalla ja alkoholisoituneita,
elämän raatelemia "virtuaali-lemmikkejä"? :Smiley Wink

Sekin on eräänlainen elämys, kun oikein ajattelee. Smiley

No eipä sillä, etteikö täältäkin löydy jotain sanomista,
-voi vtun turkkilaiset taksíkuskit! tickedoff knuppel2
-hevosen kusen ja paskan haju Stephandomin läheisyydessä
(missä meillä on myös asunto)
-liikennettä hidastavat hevosvankkurit
-kyyhkyset, siis pulut, jotka vilistävät jaloissa
pelkäämättä mitään.

Kyllä olisi täälläkin konekiväärille töitä..  knuppel2
...mutta sentään täällä ei talvi ole niin pitkä ja kadut ovat
siisteinä lumesta ja sohjosta. Smiley

En tiedä onko Hkissä vielä niin,
mutta viimeisinä vuosina, mitä siellä asuin,
niin talvisin kaupunki ei aurannut katuja talvisin
säästösyistä ja kyllä voi hatutuksen hatutus, tickedoff kun sai
unohtaa kaikki kivat kengät ja housut ja pitkät takit, ettei ne olisi pilalla
ja aina oli flunssa kylmettyneistä ja märistä jaloista.  Embarrassed
tallennettu
Lionheart
Astroholisti
*****
Viestejä: 1015


Mää olen jellona ja helekutin ylypee siitä!


Profiili WWW
« Vastaus #32 : 07.08.2008 19:57:23 »

Helsingissä autoilu tai moottoripyörällä liikkuminen on huonommat hermot omaavalle täys itsari.  Smiley Kuvaakohan tää nyt tarpeeksi tarkasti sitä, että ajan siellä vain jos on pakko. Ei tosin, faija ajaa siellä jotain kuorma-autoa ja faijalla on tunnetusti ehkä maailman lyhyin pinna, mutta hyvin se siellä ajelee. Osaa ottaa työnsä rennosti. :Smiley
tallennettu

aurinko, merkurius in leijona
askendentti in jousimies
kuu in oinas
venus, jupiter in neitsyt
mars in kaksoset
saturnus in vesimies
uranus, neptunus in kauris
pluto, keskitaivas in skorpioni
Punainen Solaarinen Lohikäärme
Asterix
Vieras
« Vastaus #33 : 07.08.2008 20:12:03 »

en tunne kovin Helsingin historiaa, mutta se on kyllä totta, että autoille on liian vähän tilaa...olen siis kuullut, vaikken itse omista edes korttia...ja että autoilu on hankalaa. toisaalta toivoisinkin panostusta julkiseen liikenteeseen ja sen edullistamiseen, jotta se tulisi kannattavaksi...(siis matkustajalle...jotta tekisi valinnan julkisen puolesta)


julkisen hinnat on kallistuneet koko ajan!


Tosi ekologista ja tosi kannustavaa....


Niin no nyt alan olla hiukan iloisempi noista kaupunkimme methwursteista
neljällä kaviolla, kun ajattelen tarkemmin :Smiley
-ja tuottavathan ne ihan hyvin, kun ihmiset maksavat hevoskyydeistä
ja loppuviimein nehän tulevat egologisesti käytettyä,
kun sitten viimein päätyvät wieniläisten sämpylän
väliin kaikilla mausteilla snäkäreillä yön huikopalana. :Smiley

Täällä on erityisiä "hampurilaisia", jossa on hevosen liha pihvi sisällä.
Se on muuten pirun hyvää. Smiley
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1343



Profiili
« Vastaus #34 : 07.08.2008 20:54:13 »

Lainaus
Sekin on eräänlainen elämys, kun oikein ajattelee.


niin, ainakin jos tapaa hakea käänteisen kautta 2funny


ei Helsinki kaikilta osiltaan kai maailman kaunein kaupunki ole, vaikka on siellä paljon kauniitakin osia...Mutta kai ne jossain vaiheessa (1970 luku???) poisti sitä kaunista vanhaa arkkitehtuuria kaikenlaisten makkaroiden tieltä Undecided


en tunne kovin Helsingin historiaa, mutta se on kyllä totta, että autoille on liian vähän tilaa...olen siis kuullut, vaikken itse omista edes korttia...ja että autoilu on hankalaa. toisaalta toivoisinkin panostusta julkiseen liikenteeseen ja sen edullistamiseen, jotta se tulisi kannattavaksi...(siis matkustajalle...jotta tekisi valinnan julkisen puolesta)


julkisen hinnat on kallistuneet koko ajan!


Tosi ekologista ja tosi kannustavaa....


Eipä tuohon tarvitsisi kuin laittaa jokainen käyttäjä maksamaan matkansa, niin ei syntyisi taretta kuin kerran viidessä vuodessa nostaa hintaa noin 10% per lippu. Tällä hetkellä hyvin moni ajaa pummilla julkisilla. Se johtaa siihen, että jokainen maksava joutuu höllentämään kukkaronsa nyörejä entistä enemmän. Toivon kovasti, että tähän jatkossa kiinnitetään tarkempaa huomiota ja käteismaksuna ns. tarkastusmaksu. Sama yksityiseen henkilöautoliikenteeseen, jos ajetaan ylinopeutta tai päin punaisia. Eiköhän lopu kaahailu, kun ei sitä hynää ole monellakaan muutamaa sataa euroa joka kaahailun maksuun. Tapakaahareita useimmat kuitenkin.
Ehdotuksena on tullut vietyä eteenpäin ns. puolipitkien bussien lisäys, jotta mahdollisimman monelle palvelu istuisi. Tämä toisi väljyyttä kaduille ja toreille. Onhan se kumma, ettei tämmöisen kansanryhmän kuljetus onnistu.
Mitä enemmän kuljetusta olisi, riittäisi tuloksesta myös kuljettajien palkkoihin rahaa ja se taas olisi työllistävä näkökulma. Verotuloja tuottaisi myös kaupungille ja eurojen kiertovirta toimisi kaikille eduksi ja mukavuudeksi.

A kassellaan koska tuo alkaa jytätä.

Tiedoksenne kerron senkin, että ns. Palvelulinjoja voi käyttää kuka tahansa. Nykyisin ne kulkevat vajaateholla, kun ihmiset luulevat niitten olevan vain invalidien tai muitten erityisryhmien käyttöön takoitettuja. Tarkistkaa ihmeessä www.ytv.fi-sivuston linjakartastolta, josko niitä on seudullanne olemassa.
Ne kulkevat P-tunnuksin. Ovat siis rakennetut n. 20 matkustajaa varten. Ne saavat ajaa pienemmillekin kaduille, jos kuljette raskaitten ostosten kanssa. Saavat siis poiketa lyhyesti reittikaduiltaan.
Valitettavasti, kuten jo sanoin,  ns. suuri yleisö ei ole näitä linjoja vielä 'löytänyt' ja turhaan siis tuskailee linjojen puutetta Pohjolan Valkean Helmen kaduilla ja toreilla.

Ei siis ole pakko tulla Helsinskiin omalla autolla ja epävarmana sekä hermostuneena tukkia kaikilta muiltakin liikennettä. Ja uskoisin, että taksejakin saa käyttää, jos on vaikea hahmottaa minne olette menossa ja mikä reitti toimisi parhaiten. Osa kuljettajista kuulemma neuvoo, jos matka on lyhyt ja selkeä, kuinka pääsette kävellenkin määränpäähänne. Ei siten tule vierailu piäkaapuntiin niin p*run kalliiksi.

Helsingissä ja miksei koko Suomessakin oli historiaamme halveksuvia päättäjiä, joita kiinnosti vain kavereitten rakennusfirmojen menestys. Näin meni suuri osa kulttuurihistoriaamme hukkaan.
Suurimmat tyräykset alalla tehtiin 60-, 70- ja 80-luvuilla. Mm. ns. Heimolan talo (nykyisen Kluuvikadun ja Yliopistonkadun risteyksessä), jossa aikoinaan annettiin Suomen itsenäisyysjulistus pistettiin maan tasalle 80-luvun alkuvuosina. Jos joku tämän jälkeen kutsuu suomalaisia sivistyskansaksi niin  knuppel2 täältä pesee. Mikä se sellainen sivistys on, jossa oma historia pitää repiä alas, kun joku ei hyväksy pitkällistä Ruotsin vallan alla oloa -josta osa Tanskan Margareta I alaisuudessakin(Kalmarin Unionin aika)- eikä osa taas Venäjän vallan alaisuutta suodata. Minkä sille voi.
Suomea, eikä sen kummemmin Helsinkiäkään, olisi olemassa ilman Ruotsin ja Venäjän välistä taistelua alueesta, joka nyt Suomen tasavaltana tunnetaan. Samoin ilman vallansiirtoa Tukholmasta Pietariin ei olisi Helsinkiä, ainakaan pääkaupunkina. Venäjän tsaari tahtoi omaan valvontaansa, pois Tukholman vaikutuspiiristä eli Turusta, Suomen alueen hallinnon sekä antoi mahtikäskyn että pakkosiirrätti väkeä asumaan mutaisille rantamaille ja rakentamaan uljasta uutta pääkaupunkia autonomian sittemmin saaneeseen Suomen suurruhtinaskuntaan, Venäjän tsaari hallitsijanaan.

Tämän historian kantaa Helsinki, josta nykyisin on tullut -ainakin öisin- örisijöitten ja räkijöitten sekä nurkkiin kuseskelijoitten sekä tappelijoitten, taskuvarkaitten ja raiskaajien valtakunta. Suvereenisti.

Schade!
« Viimeksi muokattu: 09.08.2008 05:59:59 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
Asterix
Vieras
« Vastaus #35 : 07.08.2008 21:28:29 »


Tämän historian kantaa Helsinki, josta nykyisin on tullut -ainakin öisin- örisijöitten ja räkijöitten valtakunta. Suvereenisti.

Schade!

Niin totta, olinkin jo unohtanut tuon yksiytyiskohdan,
mikä on täysin Helsinkimäinen, miksei myös täysin
suomalainen piirre, että se kuola ei sitten millään pysy suussa,
vaan sitä pitää sylkeä joka paikkaan.  idiot2

Useimmissa maissa ihmisillä se kuola/räkä-rauhanen
surkastuu tuossa noin parin vuoden ikäisenä
ja tuleeko siihen sitten aivot tilalle vai jokin käytöstapa-elin vai mitä lie.. :Smiley Tongue

Vitsi... Grin 2funny

Olikos se Lönnroth vai kuka, joka kirjoitti jo ajat sitten
suomalaisille kunniakkaasta ja hyvästä käyttäytymisestä,
mutta... idiot2

Siinä oli myös, että syljeksemistä ympäriinsä harrastaa vain metsäläiset,
kouluttamattomat ja mielenvikaiset tai miten se nyt menikään. :Smiley Wink
tallennettu
Lionheart
Astroholisti
*****
Viestejä: 1015


Mää olen jellona ja helekutin ylypee siitä!


Profiili WWW
« Vastaus #36 : 07.08.2008 22:02:24 »

Mä kyllä viihdyn stadin yöelämässä kun on seuraa. Yksin en öisin viitsi lähteä kuin kaverin kakkoskerroksen asunnosta jokusen metriä kauempana sijaitsevalle huoltsikalle. Mutta ajella tykkään Helsingin yössä kun ei ole ruuhkia.

Mut kuten sanottu, mä oon kai ihmisten mielestä se ketä kannattaa kadulla väistää.  Smiley Turhaan tuomitaan ulkonäön perusteella. Mistä tuleekin mieleeni mun mummi, joka oli joutunut kaupungista asti käymään hakemassa jonkun ystävänsä ja kertoi sitten nähneensä niitä "saatananpalvojia niinku sinäki" (öhh..? woot? Huh). Noh, mummi on mummi. Musta paita päälle ni se on heti päivittelemässä kuinka "nykynuoriso on niin mustanpuhuvaa ja kauheeta sakkia, mielenvikaisia ja hulluja täynnä. Ei oo tapoja ja kaikki on hirveitä kriminaaleja paitsi se sun serkkusi Maija.." (nimi muutettu).  :Smiley Joo-o.
tallennettu

aurinko, merkurius in leijona
askendentti in jousimies
kuu in oinas
venus, jupiter in neitsyt
mars in kaksoset
saturnus in vesimies
uranus, neptunus in kauris
pluto, keskitaivas in skorpioni
Punainen Solaarinen Lohikäärme
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #37 : 08.08.2008 09:58:59 »

Sinänsä kun miettii, niin jos ei itseään pitäis niin saakelin hyvänä niin saattas huomata, että nämä toiset, erilaiset ihmiset kuin mitä itse on, ovat myös ihmisiä kuten minä, sinä, naapurisi ja posteljooni. Eriasia on sellaiset tyypit, jotka tahallaan tuottavat tuskaa toisille.

Hyvä pointti, Lionheart. Ja onhan aina välillä kiva yllättyä myös positiivisesti, kun se hurjan näköinen (tai muuten "epäilyttävä") tyyppi osoittautuukin hauskaksi juttuseuraksi. JOS uskaltautuu/joutuu juttusille, siis. Useimmiten se on kuitenkin se toisten vihamielisenä käytöksenä purkautuva paha olo, jota tuntuu ikävältä seurata ja joka saa aina välillä miettimään, voivatko ihmiset maalla oikeasti paremmin, vai eivätkö sosiaaliset normit vain siellä salli samanlaista "pahan olon purkua" kuin täällä.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1343



Profiili
« Vastaus #38 : 09.08.2008 06:12:35 »


Tämän historian kantaa Helsinki, josta nykyisin on tullut -ainakin öisin- örisijöitten ja räkijöitten valtakunta. Suvereenisti.

Schade!

Niin totta, olinkin jo unohtanut tuon yksiytyiskohdan,
mikä on täysin Helsinkimäinen, miksei myös täysin
suomalainen piirre, että se kuola ei sitten millään pysy suussa,
vaan sitä pitää sylkeä joka paikkaan.  idiot2

Useimmissa maissa ihmisillä se kuola/räkä-rauhanen
surkastuu tuossa noin parin vuoden ikäisenä
ja tuleeko siihen sitten aivot tilalle vai jokin käytöstapa-elin vai mitä lie.. :Smiley Tongue

Vitsi... Grin 2funny

Olikos se Lönnroth vai kuka, joka kirjoitti jo ajat sitten
suomalaisille kunniakkaasta ja hyvästä käyttäytymisestä,
mutta... idiot2

Siinä oli myös, että syljeksemistä ympäriinsä harrastaa vain metsäläiset,
kouluttamattomat ja mielenvikaiset tai miten se nyt menikään. :Smiley Wink



Hah! Kuinka totta puhutkaan. 2funny  Grin Cheesy


Muutama päivä sitten lainasin kuormuria tuttavani yrityksestä. Viedessäni sitä takaisin hän ihmetteli kovin:
'Miksi sulla on roskispussi ohjaamossa?'
Vastasin: 'Ajattelin laittaa ne roskikseen täällä.'
Y: 'No miks helvetissä et vaan heitelly niitä ikkunasta. Sinne ne heittää muutkin. Tien varret täynnä roskia. Jollet o sattunu näkemään.'
V: 'En nyt vaan kuulu siihen porukkaan, joitten jälkiä tarvii muitten siivoilla tienposkista tai kadunnurkista.'

Otti mokoma herneet. No se on hänen asiansa. Embarrassed

Eilen tapasin kurdeja. Ei lentänyt räkä, ei syljeskelty. Tupakka stumpattiin sinne minne kuuluu. Koko tapaamisen aika meni rattoisan huumorin, tämän ajan maailmantapahtumien ja heidän maansa historian läpikäymiseen.

Ajattelin mielessäni, että kohta on pakko nuolaista kuola suupielestä. Maltoin odottaa hetkeen, jolloin kävelin ulos tilanteesta.
Hyvä mieli silti jäi miesten mainiosta käytöksestä, siististä ulkoasusta ja AITOUDESTA.

Otetaan opiksemme sydämensivistyksestä. Ei se ainakaan pahaa tee.

 smitten :Smiley
tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry: