Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Tämänhetkinen nousumerkkinne AP-kartalla?  (Luettu 60908 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #105 : 26.08.2006 17:21:21 »

Tänään 11.04 kun väänsin keittiössä wrappeja
(creme bonjouria, broileria, jääsalaattia ja paprikaa
tortilla letun sisään ja rullalle + saksilla pieniksi paloiksi)
astui voimaan uusi AP -karttani.

Tänä vuonna AP - askendentti on 18 astetta  vaaka 34' ja siten tarkassa (orbi 1-1,5 astetta)
aspect_con radix  venus ja   aspect_con prog-  kuu .

tallennettu

enska
Vieras
« Vastaus #106 : 26.08.2006 17:27:06 »

angel ONNEA ONNEA EMELIA angel
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #107 : 26.08.2006 17:39:10 »

(http://img99.exs.cx/img99/8577/yupi3ti.gif)

Kiitän!!
tallennettu

pluto
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 558


...miau...


Profiili
« Vastaus #108 : 27.08.2006 17:07:51 »

Myöhästyneet onnittelut minultakin Emelia!

Tällaista asiaa jäin miettimään:

Hyvissä ajoin vilkaisin jo vuoden päästä alkavaa AP-karttaani. Sen outous on siinä, että akselit osuvat miltei pilkulleen yhtymään nataalikartan akseleiden kanssa. Onko tämä tavallista? Siis tapahtuuko niin kaikille 34 ikävuoden koittaessa?
Syntymäkartallani  askendentti on 20o26' neitsyt ja ensi vuoden AP-kartan  askendentti on 19o25' neitsytShocked Sama juttu tietysti MC-IC -akselin kanssa.

Ja onko sekin ihan tavallista, että kun syntymäkartalla minulla on tuo   aurinko pluto mars -stellium, niin nuo samat planeetat (öh... tai siis taivaankappaleet...) ovat aika merkittävissä asemissa AP-kartoillakin harva se vuosi? Esimerkkinä mainittakoon taas kerran se tämän vuotinen AP-kartta, jossa  mars aspect_kvi pluto keskitaivas, osana jumalan sormea ja vuoden päästä (siis siinä, missä akselit olivat omilla paikoillaan) näyttäisi olevan sitten T-risti, jossa  aurinko ykkösessä kärkenä neliöiden  pluto nelosessa ja  mars kympissä... Ymmärrän kyllä, että Pluto hiljalleen liikkuu  tuolla taivaalla vuosi vuodelta lähemmäs ja lähemmäs tarkaa  pluto aspect_squ aurinko -transiittia, mutta mitä se Marskin tähän soppaan lusikkansa työntää melkein joka kerta? tickedoff
*******
Pakko on vielä jakaa teidän kanssanne tieto siitä, miltä näyttää työttömän ihmisen AP-kartta.
Kuten siis olen aiemmin maininnutkin, työsuhteeni päättyy aika lähellä seuraavaa syntymäpäivääni.
AP-kartalla tulee olemaan askendentti rapu. Neloshuoneessa ketjustellium IC aspect_con juno aspect_con venus aspect_con vesta aspect_con Lilith  aspect_con aurinko sekä myöskin nelosessa stellium  mars kuu merkurius.
Raha-asioihin vauhtia tuovat aina yhtä antelias ja tuhlaileva  saturnus kakkosessa ja oppositiossa siihen neptunus kasissa kai takaa pankista lainan... 2funny
 
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #109 : 27.08.2006 18:10:31 »

    Kiitos Pluto!

    Olen tässä pikkuhiljaa yrittänyt suomeksi käännellä Celeste Tealin Paluiden perusteita... joten tässä olkaapa hyvä!!

    Paluiden perusteet (Celeste Teal Identifying planetary triggers s. 80 ->)

  • Paluu kartan kesto riippuu minkä planeetan paluusta on kyse; Kuun paluu kestää vain 28 päivää, Saturnuksen paluu toistuu 29 vuoden välein.
  • Prog. –kartan teemat tulisi olla selvillä; planeetat, merkit ja huoneet ovat avaimia erilaisiin asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin, ja mikäli prog. Teema ei ole selvillä avain planeettoja voidaan tulkita väärin paluukartalla.
  • Kulmat ja niiden kärjet paluukartoilla osoittavat energioiden keskittymiä, joten planeetat kulmilla ovat melko voimakkaita, olivat radix tai paluu planeettoja.
  • Paluu kartan planetaaristen energioiden vapautuminen heijastaa tarkasti tulevien tapahtumien luonteen.
  • Myöhemmin tapahtuvalla paluu planeetan/luminaarin transiitilla kulmien yli on taipumus laukaista tapahtumia, erityisen voimallisia jos on samalla kontaktissa yhteen tai useampaan angulaariseen planeettaan samanaikaisesti.
  • Nouseva radix planeetta on lähes aina selittää vallitsevaa ilmapiiriä jotka liittyvät paluu planeetan ilmentämiin asioihin ja tapahtumiin.
  • Toimii samaan tapaan kuin Horaari Askendantti ja nousevan radix –planeetan kuviot prog. Kartalla.
  • Tämä radix planeetta selittää millaista toimintaa on tulossa.

kuu ilmentää vaihtelevuutta, matkustelua tai joskus muuttoa
 aurinko on suojeleva luonteeltaan ja sitä voidaan pitää mahdollisuuksien, edistyksen ja kunnian osoittajana.
merkurius voi ilmentää matkailua tai nuorten ihmisten kanssa tekemisissä olemista, läheisiä sukulaisia tai tärkeitä päätöksiä ja sopimuksia.
venus on melko suojeleva ja takeena myönteisistä asioista. Se voi osoittaa toimintaa nuorten naisten tai heidän asioidensa parissa.
mars joskus osoittaa uutta yritteliäisyyttä tai tavallisemmin konflikteja, jopa sairauteen tai onnettomuuteen saakka.
jupiter yleensä osoittaa myönteisiä asioita, usein korkeassa arvossa ja asemassa olevien yhteyksien kautta. Sitä voidaan pitää suojelun ja/tai onnekkuuden merkkinä lähitulevaisuudessa.
saturnus yleensä näyttää viivytyksiä, mutta myös usein heijastaa yksilön itsekurin harjoittamista, joka johtaa jonkinasteiseen saavutukseen yhteydessä paluu planeettaan. Joskus se varoittaa turhauttavista esteistä tai nykyisten toimien päättyvän pettymykseen. Pohjimmiltaan yksilö on pakotettu käytännöllisempään näkökulmaan ja lähestymistapaan.
uranus ilmentää asioiden odottamattomia käänteitä, joka voi olla myönteistä tai kielteistä. Muut kartan tekijät tulee ottaa huomioon.
 neptunus ehdottaa vanhojen yhteyksien ”liuottamista” ja uusien  muodostamista. Toisaalta se voi ilmentää houkutusta, hämmennyksen pilviä, harhaanjohtamista tai pettämistä, ja toisaalta äärimmäistä unien/ unelmien tajuamista. Se on neutraali planeetta ja yleiset kuviot näyttävät katsotaanko sen valoisaa vai pimeää puolta.
pluto liittyy voimaan/valtaan ja kontrolli asioihin, joskus taloudellisten tai tuellisten asioiden ilmentäjä, yleensä heijastaa pakkomielteistä käytöstä.
Nämä planetaariset toiminnot liittyvät planetaarisen paluun hallitsemiin asioihin ja tapahtumiin, jos ne nousevat ensimmäisinä.


Koska kyseessä on planeetan paluu radix asemaan, sen tila ja potentiaali radix –kartalla on määrittää ratkaisevalla tavalla paluun potentiaalia ja tapahtumia. On tärkeää muistaa että tapahtumat ilmentävät radix –kartan potentiaalia.

Uusi tai Täysi  kuu paluu kartalla on erityisen merkittävä kaikilla, mutta erityisesti Auringon tai Kuun Paluu kartoilla.

Uusi Kuu näyttää jonkin uuden alun ja energioiden tiivistymän alueella joka yleensä lisää innostusta. Sen merkki ja huone antavat tarkempaa tietoa ja mikäli ei ole haitallisia aspekteja tähän kuvioon, se on yleensä suosiollinen.
  Usein tunne nuorentumisesta tai elähtymisestä Uuden Kuun alueella ja erityisen voimakas jos se on huoneen kärjellä.

Täysi Kuu ilmentää aikaansaannoksia.
  Usein osoittaa yhteisen panostuksen huipun merkissään ja huoneessaan.
  Yleensä heijastaa jonkin asteisesti jännitteisyyttä, jonka tuloksena on ponnistus ja äärimmäinen energian kulutus.
  Hieman vähemmän suotuisa kun Uusi Kuu, joskus heijastellen eripuraista asioiden päätöstä tai polkujen eroamista. Kaikki osatekijät tulee ottaa huomioon.
Planetaarisen paluun kartalla nämä tekijät ovat ajoittain yhteydessä paluuta tekevän planeetan  ilmentäviin tapahtumiin ja asioihin.

Kuun solmujen ja pimennysten huikean merkityksen lisäksi on muutamia muita erityisiä pisteitä, jotka paljastavat paljon yksityiskohtia kun löytyvät korostuneina paluilta.

  Oinas Pisteen aste ja siihen liittyvät asteet ovat erityisen merkityksellisiä. Näitä ovat johtavien merkkien ensimmäinen aste tai 0 astetta Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris.
  Planeetan varauksen tai kulman kärjelle osumisen aktivoima Oinas Pisteen aste, osoittaa aina ulkopuolisten asiantuntijoiden läsnäoloa. Jotensakin voimakkaita tapahtumia seuraa, usein kauas kantoisin haarautumin. Kartan yleisilme näyttää mahdollisuudet ja asteella sijaitseva planeetta ilmentää tarkkaa itse tapahtumaa.
  Usein paluu planeetan tekemä transiitti Oinas Pisteen asteeseen laukaisee mahdollisuudet / jännitteen (potential).

Toinen erityisen kiinnostuksen kohde on Plejadit (Pleiades) / Seulaset eli Seitsemän sisarusta
  Sijoittuvat tällä hetkellä Härän viimeiselle asteelle ja Kaksosen ensimmäiselle .
  Nämä asteet tulee huomioida epäluuloisesti vain jos siellä on ikävästi aspektoitunut planeetta tai ikävästi aspektoitu kulman kärki osuu sille.
  Sen on huomattu olevan merkitsevä sairaudessa tai onnettomuuksissa.
  Yhdistetään ”nyyhkiviin sisaruksiin” ja suruun.
 
Paluu kartalla peruuttava planeetta, tai planeetta joka ylittää paluu kartan sijaintipaikkansa kaksi tai kolme kertaa.
  Sinä päivänä kun planeetta ohittaa tuon asteen, joka sillä oli/ on paluu kartalla, tapahtumat tai asiat jotka tuohon taivaankappaleeseen liitetään nousevat pinnalle.

Samoja planeettojen, huoneiden ja merkkien, sekä planetaaristen korostumien merkityksiä ja avainsanoja voidaan käyttää tulkittaessa radix-, progressio- tai paluu –karttoja – ainut ero on vain vaikutuksen pituudessa.

Radix / natal -kartta ilmentää elämänpituisia pyrkimyksiä.
Progressio –kartta ilmentää olosuhteita keskimäärin kolmen kuukauden ajalle.
Paluu kartta näyttää teemoja paluun ajalle ja liittyy paluuta tekevään planeettaan yhdistettyihin asioihin.

 buck2[/list]
« Viimeksi muokattu: 28.08.2006 17:03:53 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #110 : 27.08.2006 18:19:02 »



Tällaista asiaa jäin miettimään:

Hyvissä ajoin vilkaisin jo vuoden päästä alkavaa AP-karttaani. Sen outous on siinä, että akselit osuvat miltei pilkulleen yhtymään nataalikartan akseleiden kanssa. Onko tämä tavallista? Siis tapahtuuko niin kaikille 34 ikävuoden koittaessa?
 

Hei Pluto!!
Mä en kovin paljon tuijottele yksittäisen vuoden kuvioita, jos ne ei ole yhteyksissä radixin merkityksellisiin kuvioihin. Kuvastaahan AP -karttakin juuri niitä MAHDOLLISUUKSIA, joita juuri sen VUODEN AIKANA ottaa käyttöön, sillä varauksella että tuota potentiaalia löytyy radixilta myös.

Tuli vielä mieleeni, että voithan vaikuttaa tulevaan AP -karttaasi matkustamalla Ap -kartan voimaan astumisen päiväksi jonnekin edullisempaan osoitteeseen!?!
tallennettu

pluto
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 558


...miau...


Profiili
« Vastaus #111 : 27.08.2006 19:08:59 »

Hahaa, huomasin sitten vasta jälkikäteen, että tuon mainitsemani T-ristin oppositio on samalla Leijan runko!
Kävin tutkailemassa, että millainen kuvio se leija sitten on, ja törmäsin tällaiseen lauseeseen:

"Kites, however, do tend to express more efficiently when stimulated by a hard aspect, because of the built-in sense of direction and perspective. "

Näyttääkin itseasiassa ihan kivalta...
tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #112 : 27.08.2006 22:50:24 »

Ootpa Emelia kovan urakan tehnyt!!!

Suurkiitos  smitten
kun jaksoit suomentaa!! ja kirjoittaa!! sen tänne foorumille meidän muiden luettavaksi  smitten smitten

Tuota tekstiä pitääkin tutkailla ihan ajatuksen kanssa
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #113 : 28.08.2006 16:21:51 »

Heh... tuohan oli vasta alkua...  crazy2  uglystupid2  2funny


Tällaista asiaa jäin miettimään:

Hyvissä ajoin vilkaisin jo vuoden päästä alkavaa AP-karttaani. Sen outous on siinä, että akselit osuvat miltei pilkulleen yhtymään nataalikartan akseleiden kanssa. Onko tämä tavallista? Siis tapahtuuko niin kaikille 34 ikävuoden koittaessa?
Syntymäkartallani  askendentti on 20o26' neitsyt ja ensi vuoden AP-kartan  askendentti on 19o25' neitsytShocked Sama juttu tietysti MC-IC -akselin kanssa.


Ja itseasiassa kun samaisessa opuksessa pääsin lukemisessa vähän pidemmälle, siellä olikin maininta tuosta Pluton kysymyksestä, eli tuosta vuodesta on sinulle ilmeisesti tulossa erityisen merkityksellinen vuosi ja kannattaisikin ottaa suurennuslasin alle mitä kuvioita / aspekteja Akselit tekevät radixilla ja mitä AP -kartalla, koska näillä alueilla tulee todella tapahtumaan.

Ei kannata heittää lusikkaa nurkkaan vielä....   coolsmiley
tallennettu

pluto
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 558


...miau...


Profiili
« Vastaus #114 : 29.08.2006 08:27:09 »

Kiitos Emelia!

Sinä ja tuo lainaamasi opushan olette oikea aarre!
tallennettu
Perhonen
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 366



Profiili
« Vastaus #115 : 30.08.2006 12:15:15 »

Hei antakaapa selvät ja yksinkertaiset ohjeet tällaiselle yksinkertaiselle maalaiselle miten astro.comissa käyn tekemässä sen AP-kartan. Eli mihin kaikkiin kohtiin pitää ruksia ja muuta tietoa laittaa  :Smiley
Syntymäkartan jo osasin tehdä  Grin  (hyvä minä  2funny )
 smitten Kiitän!
tallennettu

Nousumerkki Jousimies.
Aurinko ja Venus Kaloissa, Kuu ja Merkurius Vesimiehessä, Mars Oinaassa.
Linn
Moderaattori
Kanta-astroilija
*****
Viestejä: 594



Profiili
« Vastaus #116 : 30.08.2006 17:41:44 »

Perhonen,

Mene sinne samalle "Free Chart Selection" -sivulle, josta kävit tekemässä syntymäkartan. Kohdassa, jossa sivu pyytää "Please select the type of chart you want", valitse "Solar Return Chart", tai jos haluat vierekkäin syntymä- ja AP-kartan "Natal + Solar Return Chart" tai jos haluat nämä vielä huoneineen, "Natal + Solar Return Chart with houses". Mutta suosittelen aloittamaan ihan tuolla pelkällä AP-kartalla, eli Solar return chartilla.

Päivämäärän pitää osua vuoteen, jonka syntymäpäivästä haluat kartan vuodeksi eteenpäin. Ja jos olet ollut synttäreidesi aikaan muualla, kuin syntymäpaikkakunnallasi, voit valita ihan sivun alalaidasta "modify reference place".

Linn
tallennettu

aurinko ja  kuu kalat neljännessä huoneessa
 askendentti  skorpioni , nouseva planeetta  uranus
 keskitaivas  leijona
 merkurius  aspect_con  mars  vesimies kolmannessa huoneessa
 venus  oinas viidennessä huoneessa
Perhonen
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 366



Profiili
« Vastaus #117 : 31.08.2006 11:26:32 »

Kiitos Linn smitten
tallennettu

Nousumerkki Jousimies.
Aurinko ja Venus Kaloissa, Kuu ja Merkurius Vesimiehessä, Mars Oinaassa.
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #118 : 01.09.2006 18:01:58 »

Heips!!

Olen aloittanut täällä uuden ketjun jossa voitaisiin käsitellä kaikkien paluu -karttojen tulkintaa yleisesti ja erityisestikin, koska tällä hetkellä on paljon saman aiheisia ketjuja auki, ja kysymykset liittyvät kuitenkin melko lailla samoihin asioihin
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=9182.msg78982#msg78982

En ole itsekkään mikään paluu -karttojen tulkinnan mestari, kirjojen kanssa pyrin uutta oppimaan, joten useimmin vetoan eri lähteisiin...
tallennettu

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
  Tulostusversio  
 
Siirry: