Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sideerinen Neitsyt  (Luettu 5428 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Harschi
Vieras
« : 14.01.2006 19:54:19 »

Neitsyt. Neitsyen merkistä löytyy tilastollisesti eniten ihanteellisia ihmisiä. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa Taavi Kassilan, John Lennonin, Terho Pursiaisen, Mohandas Gandhin, Jari Halosen ja Olavi Paavolaisen. Kun puhutaan Neitsyestä ja puhtaudesta, niin näissä ihmisissä se näkyy etenkin henkisellä ja symbolisella tasolla. Vaatimus henkisestä ja eettisestä puhtaudesta voisi olla erityisen ominaista Neitsyille, joka toisaalta maamerkkinä on keskittynyt fyysisen tason elämään. Ehkäpä Neitsyen dilemma on se, kuinka elää mahdollisimman moraalisesti puhdasta elämää täällä fyysisessä kehossa. Paavolainen sokaistui 30-luvulla natsi-Saksan fyysisistä ihanteista ja uljaista nuorukaisista ja näki siinä tienviitan uuteen aikaan. Gandhi paastosi oman terveytensä kustannuksella ja eli selibaatissa valtaosan elämästään, vaikkei se aistilliselle miehelle ollut aina helppoa.

Ihanteiden pettäminen voi toisaalta johtaa hyvin kyyniseen maailmankuvaan. 60-luvun yhteiskunnalliset kirjailijat Jorma Ojaharju ja Hannu Salama ovat molemmat Neitsyitä. Myös pilapiirtäjä Kari Suomalainen oli Neitsyt. Jostain syystä ammattiyhdistysaktiiveista löytyy poikkeuksellisen paljon sekä nousu- että Aurinko-Neitsyitä. Ehkä se johtuu siitä, että Neitsyt vastaa VI huonetta luonnollisella eläinradalla ja VI huone puolestaan viittaa työhön ja puurtamiseen.

Toisaalta Neitsyen merkistä löytyy kaikkein eniten valehtelijoita ja huijareita, mikä taas viittaa Neitsyen hallitsijaan Merkuriukseen, tuohon ikuiseen silmänkääntäjään ja tempuntekijään ja siihen, että Neitsyt luetaan kaksijakoisiin merkkeihin. Tällöin kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää. Neitsyt on myöskin merkki, joka on kaikkein tarkin omasta yksityisyydestään, eikä salli tunkeutumista liian lähelle. Julkisuuden liika tunkeutuminen yksityiselämään on Neitsyille erityisen tuskallista.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: