Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Talvipäivänseisauskartta 21.12.2008  (Luettu 3686 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« : 19.12.2008 15:18:13 »

Vuoden lyhin päivä on parin päivän päästä. Kuten tähän aikaan eri kulttuureissa kerääntyneistä juhlapäivistä voi päätellä, tätä aikaa on kautta aikojen pidetty tärkeänä, ja siihen on liitetty erilaisia merkityksiä. Itse olen viimeisten parin kuukauden aikana törmännyt useisiin astrologisiin sivuihin, joissa on viitattu seisaus- ja tasauspäiville tehdyille kartoille ennustavan astrologian välineinä. Näitä karttoja - joissa tietysti on aina sama auringon asema, mutta muut tekijät muuntuvat - on käytetty jo antiikin ajoista lähtien varsinkin sään ennustamiseen. Nykyään kuitenkin näitä käytetään varsinkin mundaaniastrologiassa määrittämään myös muita kauden tapahtumia.

Suomessa seuraava talvipäivänseisaus tapahtuu 21.12.2008 klo 14.04. Tälle ajalle voi kukin tehdä sitten kartan koskien omaa paikkakuntaansa.  Koko maata koskevat kartat on ehkäpä syytä tehdä referenssipaikkana Helsinki. Karttoja voi tietysti myös verrata omaan syntymäkarttaan, Suomen valtion karttaan, yrityskarttoihin jne., koska näistä käy ilmi, kuinka nyt vaikuttavat planetaariset energiat kunkin elämässä näkyvät.

Itse tein jo kartan talvipäivänseisaukselle Helsingistä, ja päällimmäisenä nousivat esiin nämä seikat:

- Kaikkiin talvipäivänseisauskartoillehan tulee nyt T-risti, jonka muodostaa tällä hetkellä epätarkahko  saturnus aspect_opp uranus kärkenään  mars. Helsingin TPS-kartalla tämä kuvio asettuu mielestäni täydellisesti tämän hetkistä tilannetta kuvaavaan asentoon, jossa  saturnus on mundaaniastrologiassa työvoimaa kuvaavan 6. huoneen kärjellä neitsyessä,  mars ulkomaan suhteita ja varsinkin ulkomaiden kanssa tehtyjä sopimuksia kuvaavassa 7. huoneessa jousimiehessä,  uranus paikallishallintoa ja eduskuntaa kuvaavassa 11. huoneessa kaloissa. Vääntö siitä, kuinka laskukauden kääntyminen lamaksi, jossa uhkaa suurtyöttömyys, jatkunee. Ongelman ratkaisuna olisi kuitenkin  kansallinen yhteinäisyys (tyhjä kärki 1. huoneessa) kaksosmaisiin asioihin liittyvällä saralla. Esim. jo väläyteltyjen  joukkoliikenteen rakennusprojektien (rataverkoston uusiminen, Länsimetro) paneminen alulle nyt voisi osoittautua poikkeuksellisen viisaaksi.

aurinko aspect_con pluto tulee myös kaikille TPS-kartoille ympäri maailman. Huomioitavaa on, että kun  pluto on juuri siirtynyt johtavaan merkkiin, se muodostaa haastavan aspektit  aurinko :on jokaisella tasaus- tai seisahduskartalla muutaman vuoden ajan, eikä se välttämättä laukaise mitään pahempia tapahtumia kaikkialla. Nyt tämä yhtymä siis osuu kauriiseen ja 8. huoneeseen, joka kuvaa taloussuhteita ulkomaihin. Kun tästä yhtymästä muodostuu kylläkin epätarkka  aspect_squ  saturnus:kseen 6. huoneessa, mitään sellaista äkkinäistä helpotusta vientiteollisuuden vaikeuksiin, joka täyttäisi tilauskirjat, ei liene odotettavissa.

- Näitä synkähköjä näkymiä tasapainottamassa on onneksi pari aivan erinomaiselta näyttävää aspektia, kuten  jupiter  aspect_tri saturnus. Tämä aspektihan antaa valmiudet selvitä vastoinkäymisistä aiemmin opittujen taitojen avulla. Kun  jupiter on nyt TPS-kartalla 10. huoneessa yhtymässä keskitaivas:een, joka mundaaniastrologiassa kuvaa  valtion ylintä päätösvaltaa, voidaan olettaa, että he ovat oppineet 90-luvun alun laman läksyt. Myös  venus 11. huoneesta tekee  aspect_tri :ta 6.huoneen yleisestä mielialasta kertovaan kuu:hun. Tämäkin kertoisi, että mahdollisuudet tehdä sellaisia pätöksiä, jotka nostavat ainakin mielialaa työllisyyden kehitystä koskien, ovat hyvät.

Tarkempi kuva siitä, miten nämä energiat käytetään Suomessa, tullee vertaamalla TPS-karttaa Suomen radix-karttaan. Mielenkiintoista on, että näissä kahdessa kartassa on kutakuinkin samanlaiset akselit ( askendentti  kaksoset). Huonesijainneista kuitenkin tulee erilaiset, ja on katsottava myös planeettojen aspektoitumista Suomen kartalle. Palannen tähän myöhemmin.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 20.12.2008 19:45:26 »

Kiitos, tämä oli mielenkiintoista. Täytyypä seurailla...
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #2 : 23.12.2008 10:36:22 »

Kiitos tulkinnasta, enpä tiennytkään..
tallennettu
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #3 : 23.12.2008 12:14:28 »


smitten Kiitos La Papessa kellonajasta. Olin ehtinyt haeskella sitä.

Ihan Wikipediasta löytyi.  Wink Siellä on tarkat ajat useammalle vuodelle. Muutoin tarkan ajan saa etsimällä astro-ohjelmasta hetken, jolloin  aurinko on 00'00 astetta  kauris:sta. Samoin kesäpäivänseisauksen aikaan tietysti se on 00'00  rapu:a, ja tasausten aikaan 00'00  oinas:sta ja 00'00. On vähän vaivalloista, mutta onnistuu esim. astro.comissa, kun muuttaa aikaa, jolle kartan tekee tarpeeksi usein.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: