Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Planeetat merkeissä - historia ja nykyaika  (Luettu 7614 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
julyette
Vieras
« : 12.10.2008 07:37:18 »

Piti laittaa tämä ensiksi tuohon Onko lama oven takana-topikkiin, kun La Papessa sinne tuon kommenttinsa oli laittanut, mutta tämä ei kuitenkaan varsinaisesti käsittele lamaa, joten teen ihan oman topikin jossa tutkaillaan Plutoa Kauriissa tai mitä muuta planeettaa tahansa jossakin merkissä verraten historiaa ja nykyaikaa.

Itseäni esim. kiinnostaa juuri nyt hitaiden planeettojen kierron ja transiittien vaikutukset, esim. se, löytyykö kausista, jolloin pluto on ollut kauriissa (viimeksi 1700-luvun lopulla, sillä Yhdysvaltojen kartalla on kauris-pluto sitä ennen kaiketi 1500-luvun alussa uskonpuhdistuksen aikoihin ?) yhteneväisyyksiä. Niiden perusteella nimittäin voisi jo vähän miettiä, millaisia "fiilareita" seuraaviin 15 vuoteen tulee liittymään.



Minä olen vähäisillä astron taidoillani muutaman viikon tutkiskellut myös näitä asioita. On kiehtovaa seurata historian kuohuvia tapahtumia yhdistellen niitä astron transiitteihin.  Cheesy 

Joitakin omia havaintojani noista edellistä Pluton Kauris-aikakausista.

Plutohan oli Kauriissa 1515-1532.
Jos katsoo Pluton transiitteja historian tapahtumien valossa, niin 1517 kun Luther julkaisi ne 95 teesiään, joka aloitti uskonpuhdistuksen, joka pyyhkäisi melkein koko Pohjois-Euroopan irti paavista ja katolisesta kirkosta, Plutolla oli transiitit     aspect_tri  uranus ja   aspect_con  saturnus.

Uskonpuhdistuksen seurauksena mm. lukutaito ja sivistys yleistyi huomattavasti, kun uusi kirjapainotaito levitti Raamatunkäännöksiä tavallisen kansan keskuuteen. Uskonpuhdistuksen seurauksena syntyi myös mm. luterilaisuus.

Tähän Pluton Kauris-vierailuun mahtuu myös yksi tähtitieteellinen tapahtuma; elokuussa 1531 Halleyn komeetta ohitti Maan. (Pluto oli sekstiilissä Neppariin).

Seuraavan kerran Pluto oli Kauriissa 1762-1778.

Vuonna 1765 Hargreavesin keksimästä kehruukoneesta Englannista alkanut teollinen vallankumous tapahtui Pluton retroillessa transiiteilla    aspect_inc  saturnus,   aspect_tri  neptunus  ja  aspect_sex  chiron.

Teollisen vallankumouksen johdosta alkanut tekninen kehityshän on vertaansa vailla, mutta vallankumous edisti myös sivistystä. Höyryvoiman käyttöönotto kirjapainojen teollisissa prosesseissa laajensi suuresti sanomalehtien määrää ja kirjanjulkaisua. Tämä vahvisti lukutaidon nousua ja vaatimuksia massojen poliittisesta osallistumisesta. Tuotantomuotojen tehostuminen johti kaupunkien, yritysten ja yksittäisten kansalaisten varallisuuden nousuun ennennäkemättömässä mittakaavassa.
Samoihin aikoihin teollistumisen kanssahan oli tuo valistuksen aika, jonka seurauksina mm. suvaitsevaisuus lisääntyi, yhteiskunnallinen tasa-arvo lisääntyi, oikeudenkäynti inhimillistyi, maaorjuus lakkautettiin Keski-Euroopasta, sananvapaus laajeni ja terveydenhuoltoa kehitettiin.

Vuonna 1775 kun Amerikan vapaussota alkoi, Pluto retroili jälleen, toukokuusta kesäkuun loppuun  transiiteilla  aspect_tri  neptunusaspect_tri  saturnusaspect_tri  uranusaspect_tri  ja  jupiter  sekä heinäkuusta eteenpäin jäi transiitiksi  aspect_tri  neptunus.

Myös tähän Pluton Kauris-aikaan mahtuu yksi tähtitiedetapahtuma:
3.5.1764  Messier 3  (pallomainen tähtijoukko Ajokoirien tähdistössä) löydettiin. (Pluto kolmiossa Saturnukseen).


Pluton transiitti Saturnukseen näkyy molemmissa aikakausissa laittaneen liikkeelle yhteiskuntaa edistäviä tapahtumia. Myös Pluto-Neppari-transiitti on mukana ainakin näissä 1700-luvun tapahtumissa.
Jos katsoo nyt alkavaa Pluto Kauriissa-aikaa niin loppuvuodesta 2009 pamahtaa päälle    pluto  aspect_squ  saturnus, joka jatkuu tietysti myös vuodelle 2010.
Keväällä 2010 Pluto aloittaa retroilun ja silloin tulee myös Saturnus-transiitin lisäksi päälle    pluto  aspect_squ  uranus  ja heinäkuun lopulla transiitteihin tulee vielä   pluto  aspect_sex  neptunus ja  pluto  aspect_squ  jupiter.

Kun Pluton vastaavat transiitit edellisinä aikakausina olivat positiivisempia kolmioita, nyt ne ovat hieman jännitteisempiä neliöitä. Onko neliöt siis merkki juuri tuosta laman syvenemisestä kun kolmiot edellissä aikakausissa toi positiivisia uudistuksia yhteiskuntaan.



 
« Viimeksi muokattu: 12.10.2008 07:51:15 kirjoittanut julyette » tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #1 : 12.10.2008 14:46:23 »

Kun Pluton vastaavat transiitit edellisinä aikakausina olivat positiivisempia kolmioita, nyt ne ovat hieman jännitteisempiä neliöitä. Onko neliöt siis merkki juuri tuosta laman syvenemisestä kun kolmiot edellissä aikakausissa toi positiivisia uudistuksia yhteiskuntaan.

Kyseessähän on 30-luvun lamavuosilta tuttu T-risti Saturnuksen, Uranuksen ja Pluton välillä, joka kulminoituu kaikkien kappaleiden sijoittuessa johtaviin merkkeihin.

Eli sarkapuvut niskaan ja kuponkien kanssa leipäjonoon. Tai vielä osuvammin, jokaisen olisi viimeistään tässä vaiheessa syytä nähdä elokuva V for Vendetta, se tehtiin hieman ennen aikojaan mutta se jos mikä kertoo tuosta T-rististä.
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 12.10.2008 16:28:12 »

Tällaisista historiallisista katsauksista minä pidän, koskapa historialla on taipumus toistaa itseään.

Yhteiskunnan luutuneet instituutiot ja dogmaattiset uskonnot ovat siis aikaisemmin olleet Pluton käsittelyssä Kauriissa vaeltaessaan. Jos Pluto on USA:n kartalla juuri tässä merkissä, niin voisi kuvitella tämän planeetan paluun koskevan Amerikkaa mitä suurimmassa määrin. Nythän siellä pankit uhkaavat mennä konkurssiin ja laman uhka on erittäin todellinen. Saa nähdä, vähentääkö sisäpoliittinen kriisi sotimisinnostusta...
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #3 : 13.10.2008 16:48:53 »

No niin, sanomattakin lienee selvä, että olen oikein innostunut tästä ketjusta. Viime aikoina astro-googlaukseni ovat keskittyneet aika tavalla sellaisiin hakuihin kuin "pluto in capricorn" ja "saturn uranus opposition", koska nämä näyttävät olevan parin seuraavan vuoden aikana päälle tulevia megatrendejä, ja näitä koskien on löytynytkin mielenkiintoisia sivustoja. Aivan kaikista tulkinnoista en voi olla samaa mieltä, hyvinkin syvällisesti ja historioitsijan näkökulmasta aihetta asiantuntevasti käsitteleviä saittaja on myös joukossa.

Erityisesti olen viime aikoina ollut kiinnostunut  saturnusuranus aspekteista. Näiden kahden  energialtaan vastakkaisen planeetan kovilla aspekteilla voi nimittäin potentiaalisesti olla kaikenlaisia mielenkiintoisia seurauksia.

Täälläkin on jo puhuttu heinäkuussa oireilleesta, ja taas marraskuussa aktivoituvasta  saturnus-uranus oppositiossa, joka vaikuttaa aina vuoteen 2010. Vuosina 2009-10
tuota oppositiota vielä värittää  kaurispluton neliöinti opposition osapuoliin, jolloin kartalle muodostuu kardinaalimerkkien T-risti. Tätä on pidetty kovastikin lamaa enteilevänä aspektina, koskapa jotain samantyylistä oli taivaalla myös 1930-luvulla. Suoraa vertausta vetäminen 1930-luvulle ei mieletäni kuitenkaan ole aiheellista, koska  1930-luvun kardinaali T-risti oli koostui toki samoista planeetoista, mutta oli aivan toisenlainen energialtaan.

1930 -luvunT-ristin nimittäin muodosti  ravussa olleen pluton oppositio saturnukseen kauriissa , jonka kärkenä oli  uranus  oinaassa.   Tärkeä tyhjä "kulma" osui  vaakaan. Tällöin T-ristin jännite oli selkeästi  julkisen sektorin tiukan tilanteen heijastuminen (saturnus kauriissa, joka heijastaa 10. huoneen teemoja) muutospaineena kodin alueelle ( pluto ravussa, jossa on myös 4. huoneen teemoja) ja tämän jännitteen purkautuminen osittain epäkonventionaalisten, impulsiivisten ja jopa  väkivaltaisten ratkaisumallien kautta (uranus oinaassa). Ratkaisuja tähän olisi pitänyt etsiä vaakamaisin keinoin. Joissain maissa - kuten USA:ssa, jonka radix-kartan saturnus on vaa'assa, T-ristin "tyhjässä kulmassa - tämä onnistui melko konventionaalisin keinoin (new deal). Suomessa,  jossa tilanne ei ollut rahatalouden kehittymättömyyden vuoksi ollenkaan niin dramaattinen kuin muualla, tyhjään kulmaan sattuivat kuu ja mars, ja tilanne eskaloitui 1932 keväällä epäparlamentaariseen vallankaappausyritykseen saakka.

Nyt vaikutuksensa alkava saturnus/uranus -oppositio ja  siitä myöhemmin pluton kanssa syntyvä T-risti ovat luonteeltaan hyvinkin erilainen kuin 30-luvun pluto/saturnus -oppositio. Saturnus/uranus -oppositiohan on harvinaisempi kuin 30-luvulla vaikuttanut neliö. Viimeksi tällainen kuvio on esiintynyt 1965-67, 1919-20 ja 1873-75. Vaikka  1873 koettiinkin lähinnä asuntospekulaatiosta johtuvat pörssiromahdukset Yhdysvalloissa ja Itävaltassa, liittyvät tämän  opposition energiat kuitenkin selkeämmin perinteen ja uudistuksen teemoihin. 1960-luvulla oppositio tapahtui linjalla kalat (uranus) - neitsyt (saturnus), ja johti perhekäsityksen radikaaliin muutokseen. 1919-20 vesimies (uranus) - leijona (saturnus) johti siirtymiseen monarkiasta tasavaltaan useissa valtioissa, mm. Suomessa ja Saksassa, ja samanlaista vaikutusta oli 1873-75 oppositiolla, jolloin mm. viimeiset Etelä-Amerikan valtiot luopuivat orjuudesta ja Espanja oli ensimmäistä kertaa tasavalta.

Kukin voi tykönään pohtia, millaisia teemoja oppositio linjalla neitsyt (2008-09)/vaaka (2010) (saturnus)- kalat(2008-09)/oinas (2010) (uranus) saattaa nostattaa taloudellisten seikkojen lisäksi, ja millaisen lisän tähän tuo kaurispluto. Itse veikkaisin, että globalisaatiokehitys tulee nyt kääntymään. Monessa suhteessa tullaan palaamaan "paikallisempaan" yhteiskuntaan. Ei kuitenkaan välttämättä huonossa mielessä, luultavasti nyt kehitetään esim. energia- ja ruokahuollon omavaraisuutta.

Suurimmat muutokset tullevat tapahtumaan Yhdysvalloissa, sillä jostain syystä saturnus/uranus -syklit
näyttävät vaikuttavan heidän historiaansa montaa muuta maata voimakkaammin - tästä voisi tehdä vaikka ihan oman postauksenkin. Myös Suomelle tämä nimenomainen aika on tärkeää, koska kun tuon 2010 T-ristin asettaa Suomen kartalle, sen kärkipluto on yhtymässä Suomen merkurius/solmuyhtymään, ja puuttuvasta kärjestä löytyy Suomen pluto.
tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #4 : 13.10.2008 19:05:15 »

Näin aluksi energia- ja elintarvikekriisejä, planeettojen vaihtaessa merkkejä muodostuu Oinas-Uranuksen johtama vallankumous vastaan Saturnuksen neliö omaan merkkiinsä...

Tuosta T-rististä ei kyllä selvitä ilman ankaraa sotimista, mutta mukaan koukkaa vielä jokin täysin tuntematon tekijä, kuitenkin peräisin syvältä rakenteiden sisältä, jonka mukaan ristin efektit etenevät.

Ja se ei ole nättiä se.
tallennettu
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #5 : 13.10.2008 22:48:28 »

Tuosta T-rististä ei kyllä selvitä ilman ankaraa sotimista, mutta mukaan koukkaa vielä jokin täysin tuntematon tekijä, kuitenkin peräisin syvältä rakenteiden sisältä, jonka mukaan ristin efektit etenevät.

Inhorealistisesti tähän voisi todeta, että millainenkohan sellainen astrologinen kartta olisi, jonka perusteella yhtään missään ei "ankaraa sotimista" olisi ? Tokihan näitä pahannäköisiä T-ristejä on ollut ennenkin, ja niiden pohjalta on ennustettu suurinpiirtein maailmanloppua - minulla on esim. joku 70-luvun alussa julkaistu ennustuskirja, jossa ennustettiin mm. Neuvostomiehitystä ja nälänhätää Eurooppaan 1975-77, jolloin saturnus opponoi omaa merkkiään  ravusta (1975), ja  neliöi ensin plutoa sitten juurikin uranusta, ja T-ristejä muodostui jupiterin ja marsin kanssa. Tokihan tuo oli monella tavalla räjähdysarkaa aikaa, mutta ihan eri tavalla, kuin vain muutamaa vuotta aiemmin oli kuviteltu. Saksassa ja Italiassahan oli tuolloin aivan kotiperäisiä terroristeja, ja myös räjähdysonnettomuuksia sattui, jopa ihan täällä Suomessa Lapualla.

Täältä muuten löytyvät saturnus-uranus oppositiot noin 3000 vuodelle:

http://www.astropro.com/features/tables/geo/sa-ur/sa-180-ur/index.html

Koska haluan olla optimisti, luettuani ensimmäiset todella synkeät ennusteet seuraaville vuosille, aloin selvittää, mitä noiden aikana on tapahtunut naputtelemalla vuosilukuja Wikipediaan ja tarkastamalla Suomen Historian Pikkujättiläisen vuosilukuhakemistoa. Erittäin rauhoittavaa oli jopa huomata, että tällä Suomessa varsinkin on tuntunut näiden oppositioiden - myös sellaisten, joissa saturnus on ollut vaa'assa (jossa se muuten on astrologisen perinteen mukaan vielä "esaltaatiossa", eli ei ollenkaan pahassa paikassa) - olleen jopa keskimääräistä rauhallisempaa ja vauraampaa.
tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #6 : 14.10.2008 05:13:57 »

Inhorealistisesti tähän voisi todeta, että millainenkohan sellainen astrologinen kartta olisi, jonka perusteella yhtään missään ei "ankaraa sotimista" olisi ? Tokihan näitä pahannäköisiä T-ristejä on ollut ennenkin, ja niiden pohjalta on ennustettu suurinpiirtein maailmanloppua - minulla on esim. joku 70-luvun alussa julkaistu ennustuskirja, jossa ennustettiin mm.

Tämän T-ristin tekee lähinnä poikkeukselliseksi uudet suurvalta-asetelmat: Heikentynyt USA ja vahvistuva Venäjä, myös talouskasvun kliimaksia elävä Kiina, Koreat, Intia, painekattila Saudi-Arabia, Japani sekä lukuisia muita vaikutusvaltaisia maita sangen eksoottisessa sopassa, jonka keittymisen edistyminen on mitä kiinnostavinta seurattavaa sekä maailmantaloudellisessa että aluepoliittisessa mielessä.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2008 05:19:35 kirjoittanut Kato Vega » tallennettu
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #7 : 14.10.2008 11:20:07 »

Tämän T-ristin tekee lähinnä poikkeukselliseksi uudet suurvalta-asetelmat: Heikentynyt USA ja vahvistuva Venäjä, myös talouskasvun kliimaksia elävä Kiina, Koreat, Intia, painekattila Saudi-Arabia, Japani sekä lukuisia muita vaikutusvaltaisia maita sangen eksoottisessa sopassa, jonka keittymisen edistyminen on mitä kiinnostavinta seurattavaa sekä maailmantaloudellisessa että aluepoliittisessa mielessä.

No, siitä, että tämäkin T-risti vaikuttaa voimakkaasti  USA:han, olen kanssasi jokseenkin samaa mieltä.
Siitä, miten se tulee vaikuttamaan, en vielä lähde nyt mitään varmaa sanomaan, koska tarkan arvion teko vaatisi myös kartan muiden elementtien - esim. jupiter ja neptunuskin tuntuisivat toimivan "ideaplaneetta" uranusta konkreettisemmin talouselämässä, marsilla taas on osansa konflikteissa - ja tosiaan pidemmällä aikavälillä.

USA:n tämän hetkiseltä kartalta löytyy kyllä mielenkiintoisia kuvioita. Esim. nyt neitsyessä transitoiva  saturnus on tulossa nyt juuri radix-kartan  neptunus:lle 9. huoneessa, mikä kyllä mielestäni kuvaa aika hyvin sitä, että perinteinen "amerikkalainen unelma" joutuu koetukselle talouden realiteettien paineessa. Sama transitti  saturnus tekee melkoisen tarkka neliötä radix-  mars 7.huoneeseen, joka voi selittää viime aikaiset takaiskut ulkopolitiikassa. Mutta kun päälle tulee se kamala kardinaali T-risti, huomionarvoista on, että USA:n radix- saturnus on  vaaka:ssa ja  pluto on   kauris :ssa , mutta sen verran kaukana merkin alusta, ettei tule käsittääkseni tämän T-ristin aikana aktivoitumaan. Sen sijan lähikuukausina on USA:n kartalla tulee aktivoitumaan  saturnus aspect_tri  pluto transitti, ja kun T-risti siirtyy kardinaalimerkkeihin, on USA:n  radix- venus T-ristin tyhjässä kärjessä 7. huoneessa. 7. huoneen  venus yhdistetään perinteisesti mundaaniastrologiassa menestykseen kv-suhteissa (esim. Suomella taisi olla talvisodan alkaessa  venus descill ... Tokihan sodasta tuli traaginen, mutta paljon huonomminkin olisi meille voinut käydä, jos Neuvostoliitto olisi hyökännyt paria viikkoa myöhemmin) . Siksipä luulen, ettei USA vielä todellakaan ole sanonut kaikkea sanottavaansa kv-rintamalla, ja saattaa jopa nousta tästä(kin) sotkusta voimistuneena.

Mielenkiintoista olisi tietysti katsoa Venäjän, Kiinan, Intian ja miksei EU:n karttoja. Kolmelle ensimmäiselle olen löytänyt tarkat "synttärit", ja jopa runsaasti karttoja  netistä, joten tulen niillä esiintyviä transiitteja varmaan arvioimaankin tarkemmin. EU:lle pidän sopivana syntymäpäivänä Maastrichtin sopimuksen allekirjoituspäivää, mutta en ole vielä löytänyt tarkkaa aikaa tapahtumalle, joten voin katsoa vain planeettasijainnit.

Enempiä  karttoja tutkimatta pystyn sanomaan , että tuo 2010 T-risti tulee kyllä aktivoimaan myös Kiinan ja Venäjän kartat tehokkaasti. Venäjällä nimittäin on radix- aurinko heti  kauris:iin alussa, joten merkkiin siirtyvän pluto:n voisi kuvitella vaikuttavan maahan hyvinkin voimakkaasti - jotain osviittaa voisi antaa esim. Suomen taannoinen  pluto ohitus, joka sattui juuri, kun Euroopassa siirryttiin yhteisvaluuttaan. Mutta kun Suomen rahapoliittinen päätös näyttää hyvinkin jouskarimaiselta, Venäjän kehityksessä tulee  tietysti olemaan jotain hyvin kaurismaista. Kiinan radix-  aurinko taas on  vaaka'an alkupuolella, jolloin T-ristin   saturnus aktivoi loppuvaiheessa sen. Viimeksi, kun  saturnus ohitti Kiinan  aurinko´:n, siellä nousi valtaan talousuudistukset aloittanut Deng Xiaoping. Nyt kuviota selittäväksi planeetaksi noussee kardinaali-ristin puuttuvassa kulmassa majaileva  uranus. Saattaa olla niin, että Kiinan järjestelmään tulee lähivuosina kohdistumaan niin suuria sisäisiä paineita, että suurvaltapyrkimyksille ei ole aikaa.


« Viimeksi muokattu: 14.10.2008 11:33:55 kirjoittanut La Papessa » tallennettu
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #8 : 14.10.2008 15:05:20 »

Saattaa olla niin, että Kiinan järjestelmään tulee lähivuosina kohdistumaan niin suuria sisäisiä paineita, että suurvaltapyrkimyksille ei ole aikaa.

Voimistuva keskiluokka, joka ei enää hyväksy hallinnon kommunistisia säädöksiä. Mutta miten kiinalaishallinto perinteisesti suhtautuu kaikenlaiseen kapinointiin, Kiina jos mikä osaa tehdä omistaan selvää.

Tosin Kiinan kaltaisessa maassa 'sisäiset asiat' sisältävät kuitenkin myös Taiwanin, Tiibetin ja kasvavan vaikutusvallan ulkomailla, mm. Venäjällä ja Afrikassa, ja Kiinalla on varaa jatkaa samaan malliin kauan sen jälkeen kun USA on pudonnut kelkasta.
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5773


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 14.10.2008 21:14:26 »

Kiitos! Olipas mielenkiintoista luettavaa.  Smiley
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
La Papessa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 290


Profiili
« Vastaus #10 : 18.10.2008 21:47:11 »

Minulle tuo T-risti on jotenkin helpoin käsittää kaikista kuvioista. Taitaa olla myös ylivoimaisesti yleisin kuvio, näitähän tulee taivaalle harva se kuukausi. Se on toki jännitteinen, mutta ei todellakaan niin dramaattinen kuin joskus annetaan ymmärtää.

Olen yrittänyt löytää jostain historiasta vastaavaa T-ristiä kuin se, joka nyt on iskemässä päälle. Ei ole löytynyt ainakaan  vaaka / oinas akselilta viimeisten 3000 vuoden aikana. Sen sijan pari sellaista oppositiota olen löytänyt, joissa  pluto  mahdollisesti on ollut yhtymässä joko  saturnus :kseen tai  uranus kseen. Ainakaan Wikipedian mukaan vuodet 1010-12 ja 577 BC eivät kuitenkaan ole olleet mitenkään poikkeuksellisen dramaattisia.

Ehkäpä tämän tulevan T-ristin ymmärtämisen kannalta pitäisikin katsoa vuoden 1975  kardinaali T-ristiä. Siinähän oli  pluto / jupiter oppositio akselilla vaaka / oinas ja kärkenä  saturnus  rapu :ssa. Tuolloinhan öljykriisin taloudellisesti ahtaalle panema Yhdysvallat, jonka auringolle  saturnus osui, vetäytyi Vietnamista. Kovin kaukaa haetulta ei tuntuisi, että Obaman kannattama vetäytyminen Irakista tapahtuu viimeistään tuolloin. Seuraukset voivat suistaa tuon alueen kaaokseen, mutta pitkäaikaiset vaikutukset koko maailmalle tullevat olemaan kestettävät. Ja miksi näin ?

Monien katastroofeja enteilevänä pitävä pluton siirtyminen kauriiseen on tosiaan historiallisesti ollut aikaa, jolloin uudet ajatukset ja keksinnön saavat nopeasti jalansijaa. Näiden jo mainittujen 1520-luvun uskonpuhdistuksen ja 1760-luvun teollisen vallankumouksen (yhdistettynä valistusfilosofiaan ja esim. Mozartin musiikkiin) lisäksi mainitsisin 1280-luvun nopean kaupan kehittymisen - pankkitoiminta pääsi tuolloin vauhtiin Italiassa, ja hansaliitto mainittiin ensimmäistä kertaa lähteissä - ja Ateenan kulta-ajan 440 eKr. Nyt olettaisin, että monella taholla pyritään kehittämään todellisia vaihtoehtoja öljylle energianlähteenä, ja että tulevien vuosien aikana tullaankin näkemään läpimurto, joka pistää talouselämän ja kv-politiikan melko lailla uusiksi.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2008 22:29:15 kirjoittanut La Papessa » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: