Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Karttojen tulkintaopas  (Luettu 2862 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ellunen
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 45



Profiili
« : 01.04.2007 10:00:55 »

hei!
Tulipa tässä aamutuimaan mieleen tämmönen juttu, kun itsekin pähkäilen tuota miten karttoja tulkita.
Tähänhän voisi kerätä tietopankkia siitä, missä järjestyksessä karttoja lähdetään tulkitsemaan, mitä asioita otetaan huomioon, miten vertaat eri karttoja keskenään ja mitä huomioit sieltä jne.
Tästä voisi olla apua karttojen kanssa pähkäileville. crazy2
Itse laitan aloitukseksi englanninkielisen ohjeistuksen, jonka löysin nyt aamulla. 
http://www.zodiacal.com/articles/cturner/predict.htm
tallennettu

Sinun rakkautesi pimentää tähtesi -
kuu nousee minun elämässäni.
Minun käteni ei ole kotonaan sinun kädessäsi.
Sinun kätesi on himo -
minun käteni on kaipaus.

Edith Södergran
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 04.04.2007 14:00:39 »

Kiitos ellunen, tuo oli hyvä linkki, vaikkakin ohjeet olivat niin kattavat että saattavat pelottaa ihan aloittelevia harrastajia! Smiley Lohdutukseksi voin kertoa, että ohjeistus näytti olevan hyvinkin edistyneelle harrastajalle, useilta vie kuukausia/vuosia, ennen kuin kaikki siinä mainitut kartantulkintatekniikat ovat tulleet tutuksi.

Ketjun idea on kuitenkin hyvä. Kartassahan on todella paljon asioita ja yksityiskohtia, joihin voi hukkua, jollei ole selkeää linjaa miten edetä. Eri ihmiset myös hahmottavat karttaa eri tavalla, toiset ovat hyvin visuaalisia ja kokonaisvaltaisia, toiset taas tajuavat hyvin astelukemia ja teknisempää puolta. Kartan tulkinnassa tarvitaan oikeastaan vähän kummankinlaista ymmärrystä.

Jos ei tehdä niinkään vielä ennusteita kuten tuon linkin ohjeissa, vaan ihan perus-luonnetulkintaa, niin aluksi voi vaikkapa katsoa, miten planeetat ovat sijoittuneet karttaympyrälle. Ovatko ne sumpussa vai hajautuneet (keskittynyt vai hajautunut energia), sijaitsevatko kartan ala- vai yläosassa ("yö- vai päiväkartta"), vasemmalla vai oikealla puolella. Sitten elementit ja laadut: montako planeettaa on veden/maan/ilman/tulen merkeissä, montako johtavan/muuttuvan/vakaan laadun merkeissä. Sen jälkeen voi katsoa akselit (AC-DC, MC-IC) ja huoneet, painottuuko joku huone erityisesti.

Tästä voi sitten edetä auringon, askendentin, kuun ja planeettojen tulkintaa yksityiskohtaisemmin: katsotaan kunkin merkkisijainti, huonesijainti ja tärkeimmät aspektit - esim. yhtymät on helppo havaita ja symboliikaltaan jonkun hyvin "erilaisen" planeetan yhtymä vaikkapa aurinkoon ja sen merkkiin nähden voi tuoda uutta väriä tulkintaan (esim. vaikkapa aurinko yhtymä Saturnus Kaksosissa). Mukaan kannattaa edistyessään ottaa myös ko. planeetan merkin ja huoneen hallitsijan sijainti. Aspekteissa riittää myös opiskeltavaa ja tutkailtavaa, samoin kuunsolmuissa, Vertexissä, onnenpisteessä, asteroideissa ja muissa "ekstra-tulkittavissa", mistä sitten kiinnostuukaan. Smiley Mutta kannattaa edetä pienin askelin ja vain niin pitkälle kuin tuntuu selkeältä. Yllättävän paljon saa irti jo ihan perusasioista, kun vain lähtee kunnolla paneutumaan jokaiseen.

Kellään muilla vinkkejä? Laittakaas linkkejä ja vihjeitä tulemaan. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: