Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Toisen ihmisen painoon puuttuminen on ikävää...  (Luettu 32791 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nataraja
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 104


On matkustettava pitkä matka, syvälle sisimpään.


Profiili
« Vastaus #60 : 28.04.2006 07:21:46 »

Lainaus
Kyllä minäkin saan kuulla v......a siitä, että olen alipainoinen, anorektikko ym.

....Ja sekin suurin osin vain siksi, että ihmiset ovat kateellisia laihuudesta.
Minä erehdyin kertomaan ystävälleni jo parantuneesta bulimiastani koska tunsin, että hän olisi osannut suhtautua oikein. No.. Hän on muutaman kilon ylipainoinen ja mielestäni oikein kaunis, niin hän sitten luuli että ylpeilin laihuudellani hänelle. Vaikka oikeasti katson ihaillen vähän tuhdimpia naisia, kuinka he osaavat kantaa sen ylväästi ja ovat itsevarman näköisiä ja se jos mikä saa ihmisestä kauniin smitten
tallennettu

Elämässä ei ole pahaa, on vain asioita joista meillä on tilaisuus ottaa oppia. Se, että käyttääkö tilaisuuden, on oma valintamme elämämme matkaan...
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #61 : 28.04.2006 22:46:51 »

Heips!

Nykyään alkaa olla sosiaalisesti sallittua sanoa rumastikin tupakoinnin hölmöydestä tupakoitsijoille - myös niissä paikoissa, joissa tupakointi on sallittua. Siis saarnata malliin "vähänks olet tyhmä, etkös tiä kuin epäterveellistä toi on, kyl sun kannattais lopettaa."

Ja sen sijaan että tupakoitsija - huomataanpa nyt, että kyse on siis tilasta jossa tupakointi on sallittua - sanoisi: "Hittoako se sinulle kuuluu" yleensä myönnellään että onhan se hölmöä ja että ollaan yritetty lopettaa ja kohta yritetään taas...

Ylipaino alkaa esimerkiksi Jenkeissä - maailman lihavin kansa - kohta ohittaa tupakoinnin ennenaikaisena tappajana. Murrosikäsillä alkaa olla maksakirroosin alku - sen saa nimittäin pelkästään rasvaruuallakin ilman alkoholia - ja kakkostyypin diabetesta. Mikäli kakkostyypin diabeteksen saa esimerkiksi 15 vuotiaana (ei niin harvinaista enää nykyään) eliniänodote lyhenee 17-25 vuotta!

Tämä ikäänkuin näkökulmana siihen, että on muitakin syitä nalkuttaa ylipainosta, kuin estetiikka. Katsokaapa elokuva Supersize Me (jossa haastatelluilta lääkäreiltä on suurin osa em. asiatiedoista), niin saatte vähän perspektiiviä asiaan.

Ehdotukseni on:
Joko tehdään jälleen sosiaalisesti kielletyksi myös muista elämäntaparatkaisuista (tupakka -sallituissa tiloissa tai omassa kodissa - ja alkoholi) nalkuttaminen, tai sitten sallitaan myös ylipainosta nalkuttaminen terveyssyistä.  Grin

t. Eklektikko

Itse en nalkuta kenelläkkään mistään valinnnoista niin kauan kun ne eivät vaikuta omiin valintoihini. Tupakoitsijat röyhytelkööt minun puolestani ihan rauhassa ja ylipainoiset tuhotkoon ihan rauhassa maksansa ja insuliiniaineenvaihduntansa. Olemme vastuussa vain ja ainoastaan omista valinnoistamme.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
kosmos
Vieras
« Vastaus #62 : 06.05.2006 01:27:13 »

Hyvä pikkari!

Masennus voi olla oire fyysisen kehon epätasapainosta.
Lue siis Maria Trebenin kirja Luonnon omat lääkkeet, sillä siitä saa sellaista tietoa, mitä en ole muualta löytänyt.
Sen mukaan ihminen purkaa kaikki sielulliset tunteensa munuaisten kautta ja siksi munuaiset kärsivät eniten sielullisissa kriiseissä, ja lääkekasveista kultapiisku vaikuttaa parhaiten ihmisen tunne-elämään.

Lisäksi: "Kuuluisa hermolääkäri, tri Wagner-Jauregg sanoo kirjoissaan -kahden kolmasosan hermosairaista ei tarvitsi olla parantolassa, mikäli heidän munuaisensa olisivat terveet."
Treben jatkaa:luettuani tämän, kykenin neuvomaan monia onnettomia munuaishäiriöiden takia masennuksesta, harhakuvitelmista ja raivonpurkauksista kärsiviä käyttämään peltokortekylpyjä ja saatoin siten säästää heiltä käynnin hermoparantolassa. Näissä tapauksissa tulee myös juoda peltokorte-, siankärsämö- ja nokkosteetä aamuin illoin kupillinen kutakin.

Mutta, kokemukseni mukaan, myös puutteellinen ravinto ja kuona-aineiden kerääntyminen kehoon voi aiheuttaa masennusta. Lisäksi kyse voi olla kilpirauhasen tomintahäiriöstä, joka taas on seurausta maksan toimintahäiriöstä. Kipirauhanen ja aivolisäke puolestaan vaikuttavat toisiinsa.

Mutta jos vielä jatkan oman kokemukseni perusteella. Olin 90 luvun loppupuolella niin heikossa kunnossa, etten jaksanut pestä edes astioita, ilman että kävin välillä lepäämässä. Kärsin valtavista migreenikohtauksista, selän lihasten jäykkyydestä, hiusten lähdöstä, unihäiriöistä, nielun tulehduksista, rytmihäiriöistä ja kuolettavasta väsymyksen kaltaisesta masennuksesta. Painoin korkeintaan 45 kg. (näin jälkikäteen ajatellen selviä kilpirauhasen toimintahäiriöstä kertovia oireita)

Löysin sitten kirjan Viisi tiibetiläistä riittiä - nuoruuden lähde ja ryhdyin tekemään kirjassa neuvottuja joogan kaltaisia liikkeitä. Muistan ikuisesti sen, mitä tapahtui, kun olin tehnyt liikkeet ensimmäisen kerran. Menin nimittäin nukkumaan ja pitkästä aikaa nukuin kunnolla, syvää unta. Heräsin kuitenkin siihen, miten oikean puoleisessa ohimossa tuntui lämpöinen, pyörivältä tuntuva liike. (Käsittääkseni siinä on aivolisäke) Ja sen jälkeen siitä lähti kuin lämpöisiä säteitä koko päähän. Oli autuaalinen tunne, kun koko pää "aukeni" ja kipeät niskan lihakset rentoutuivat.
Ja se muutos mikä kehossani tapahtui lyhyen ajan sisällä, oli silmin nähtävissä. Ryhtini parani, samalla kun voimani palautuivat. Elämä alkoi myös tuntua taas elämisen arvoiselta.

Kirjassa neuvotaan myös, ettei eri ruoka-aineita, esim. valkuaista ja nopeita hiilihydraatteja, saa syödä samalla aterialla.

Olenkin nyt parin vuoden ajan pyrkinyt noudattamaan tätä neuvoa (Lue Fitonics-elämäsi kuntoon, Marilyn Diamond, Donald Burton Schnell).
Olen myös huomannut, että kannattaa syödä mahdollisemman puhdasta ja luonnonmukaista ravintoa ja tarpeeksi kuumentamattomia vihanneksia ja juureksia, että elimistö pystyy toimimaan kunnolla. 

Ja nyt kun kevät saapui suomeenkin, niin kannattaa kerätä ensimmäiset nokkoset ja voikukan lehdet talteen. Nokkosesta saa "virtaa" ja voikukka puhdistaa tehokkaasti maksaa. Se näkyy nopeasti esim. kasvojen iholla.

Aurinkoista kevättä!
tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
 
Siirry: