Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Pitäneekö paikkansa?  (Luettu 2774 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8235


Profiili
« : 11.04.2012 12:54:21 »


Lukijan kommentti Ilta=Sanomien lukutaitoa käsittelevään juttuun:

Ei syynä on se että ihminen tyhmentyy.
On todistettu että ihmisen aivot ovat 10% pienemmät kuin 20.000 vuotta sitten. Ne ovat tasaisesti pienentyneet sitä mukaan kun yhteiskunta on muuttunut yksinkertaisemmaksi.
Se menetetty määrä aivomassaa vastaa jotakuinkin tennispalloa, eli ei mikään pieni pala.
Nykyihmiselle kaikki tarjotaan eteen valmiina, minkään eteen ei tarvitse nähdä vaivaa ja idiootit lisääntyvät nopeammin kuin fiksut.
Joten on itsestään selvää että ihmiskunta tyhmenee ja mitä enemmän hoivayhteiskunnan suuntaan mennään sitä suuremmalla vauhdilla tyhmennytään.
Lainaa


 Shocked Huh
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 11.04.2012 13:07:48 »

Pienentyneet ovat ne aivot, mutta ennen kaikkea viimeisten 10 000 vuoden aikana maanviljelyksen alkamisen jälkeen. Ravinnon laatu heikkeni huomattavasti ja ennen kaikkea eläinkunnan tuotteiden osuus ravinnosta pieneni rajusti. Ruuan tuotannon määrä toki lisääntyi ja seurauksena onkin ollut aivan liian suuri, mutta melkoisen paljon aiempaa enemmän sairasteleva ihmiskunta.

Ihmistä edeltäneillä hominideilla jotka söivät kasvisvoittoisempaa ruokaa, oli pidempi ohutsuoli ja pienemmät aivot. Aivojen pienentymisen lisäksi myös ihmisen ohutsuoli on taas ruvennut pitenemään maanviljelyksen alettua. Nisäkkäillä tässä ohutsuoli/aivot suhteessa tuntuu olevan selkeä korrelaatio siihen kuinka paljon eläinkunnan tuotteita nisäkäs syö.

Tämä ei yllätä ottaen huomioon, että aivoista 2/3 on kovaa eläinrasvaa.  Grin
(Itse lakkasin syömästä viljoja yms. linnunsiemeniä jo kohta 7 vuotta sitten.)

Yhteiskuntamme ja kulttuurimme on sen sijaan monimutkaistunut valtavasti, joten jos kulttuuriympäristön vaikutus olisi kyseessä, olisi meille pikemminkin kasvanut kerrassaan valtaisasti aivoa lisää. Yksinkertaisia ruumiillisia työtehtäviä on kyllä vähemmän - kone pesee pyykit sen sijaan että ne pestäisiin käsin - mutta nyky-yhteiskunnassa tarvittavien tietojen ja taitojen määrä on kasvanut aivan huimasti.

« Viimeksi muokattu: 11.04.2012 13:45:10 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 372


Säh!


Profiili
« Vastaus #2 : 11.04.2012 22:30:59 »

Ei mulla muuta mutta eikös se ollut niin ettei se aivojen koko/paino niinkään älykkyyttä määränny vaan hermoratojen määrä/tiheys? Jotain tällaita muistan lukeneeni jostain Tiede-lehdestä tai vastaavasta.
tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: