Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Penicillium chrysogenum, P. roqueforti ja Helicobacter pylori?  (Luettu 3425 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8235


Profiili
« : 30.12.2008 11:53:03 »


Alistuin muutama viikko sitten puolitietoisesti mainonnan uhriksi,
ja ostin eka kerran vuosikausiin sinihomejuustoa, tarkemmin
Blue Castelloa.

Hämmästykseni oli melkoinen, kun kenties jopa muutaman minuutin
kuluttua siitä, kun eka kerran vuosikausiin maistoin Castelloa,
hyvin pitkän aikaa liki jatkuvasti vaivannut lievä/keskivaikea närästyksen
tunne katosi kuin tuhka tuuleen.

Ainoa selitys, minkä tuolle keksin, on se, että sinihomejuuston
valmistuksessa käytettävä homeitiö (mm. Penicillium roqueforti)
toimii jossain määrin ainakin Helikobakteeria lamaavasti, vaikka
tuskin sitä kykenee kokonaan eliminoimaan. Ainakin nimestä
päätellen tuo homeitiö on sukua ns. penisilliinin valmistuksessa
hyödynnettävälle homeitiölle, joka muistaakseni on nimeltään
Penicillium chrysogenum, tjsp.

 Shocked
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8235


Profiili
« Vastaus #1 : 12.01.2009 13:59:50 »


Alistuin muutama viikko sitten puolitietoisesti mainonnan uhriksi,
ja ostin eka kerran vuosikausiin sinihomejuustoa, tarkemmin
Blue Castelloa.

 Shocked

Lienee lähes itsestään selvää, että homejuustojen Penicillium on "elävää".
Siksi ne ilmeisesti pakataan niin tiiviisti metallikääreeseen , sekä on
niiden myyntiaika perin lyhyt.

Halusin kuitenkin täyden varmuuden siitä elävyydestä, joten tein pienen "viljelmän"
aurajuuston palasesta. Ohessa tulos usean päivän jälkeen:

« Viimeksi muokattu: 12.01.2009 14:03:26 kirjoittanut sideman » tallennettu
*Kide*
Astroholisti
*****
Viestejä: 2401


oinas, asc jousimies


Profiili
« Vastaus #2 : 13.01.2009 09:35:39 »

yh... olipa kuva  Grin
Niin, eläväähän sen täytyy olla. Milläs ne sen tapettua sai... homeenestoaineella? Tupla yh...
 Wink
Hienoa, että vatsa tykkäsi homejuustosta. Suolaahan siinä on myös moisesti, että ihan peruselintarvikkeeksi homejuustoa kai ei kannata ajatella. "mausteksi" ja herkuksi  :Smiley
Itselläni kävi kerran samaisen juuston kanssa niin, että sen käären oli joku pistänyt huonosti ja juusto otti kiinni jääkaapin lokeron muovi osaan. Heti en itse huomannut, mutta ei se siinä päiviäkään ollut. Lopputulos oli, että lokerikkoon tuli sellainen kummallinen harmaa jälki ja vaikka pyyhiin ei lähtenyt pois. Sitten jokin aika tästä eteenpäin koko jääkaappi alkoi haisea kummalle (sellainen lievä kellarin tapainen, mutta ei kumminkaan). Pesin koko kaapin ja desinfioin. Siitä pienestä tiivityneen kosteuden poistoputkesta takaa löytyy sellaista lievästi sanottuna inhaa limaa ja myös haihtumisaltaasta  Tongue Saivat saman kohtelun kun kaapin sisus ja haju oli sillä selvä.
En tiedä oliko syy sinihomejuusto ja huono säilytys, vai mikä? Mutta nykyään homejuustot pistän omaan astiaan ja astian kannen kii, kun ovat jääkaapissa  Grin
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: