Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Miten käytät astrologiaa?  (Luettu 4525 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Tony
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 107


Profiili
« : 03.01.2007 18:48:58 »

Hei

Olisin kovin kiinnostunut kuulemaan kommenttejanne siitä kuinka käytätte astrologiaa elävässä elämässä.
Itse olen lueskellut kirjallisuutta jo jokusia vuosia, mutta viime syksynä aloin syventämään tiedonjanoani. Tilasin silloin Nikulan luonneanalyysin ja Sepon soturitulkinnan, myöhemmin myös Sepon luonneanalyysin ja lapsilleni valon lapset.
Ajattelin, että nämä ammattilaisten kuvaukset auttavat pitämään opiskelun paremmin oikeilla raiteilla kun on aina mihin vertailla. Lisäksi kuvaukset auttavat mielestäni ihan hyvin tukemaan itsensä etsimistä ja oman elämänsä ymmärtämistä.
Monet asiat selviävät parhaiten itselleni kun keskittyy yhteen kohtaan ja mietiskelee sitä, yrittää löytää päivästä siihen liittyviä asioita ja tapoja. Kartan nauttiminen tällä tavalla elämänsä mukana ikäänkuin koko ajan antaa sijoitukselle oikein hyvin vastinetta. Seuraavana onkin harkinnassa kalenterin tilaaminen, mutta vähän myöhemmin ettei tukehdu kaikkeen tietoon mitä eteen tulee.

Tässä hieman avustavia kysymyksiä pohdiskeluunne ja tietenkin kaikesta muustakin saa kirjoittaa , mitä mieleen juolahtaa

-missä järjestyksessä sinun mielestäsi asioita kannattaa opetella
-mitkä ovat mielestäsi kattavimmat tiedot, teokset, sivustot
-kuinka hyvin erilaisten kirjallisuuden tiedot noudattavat "samaa" linjaa
-miten käsittelette löytyviä ristiriitaisuuksia
-kuinka sinä sovellat tietoja käytännössä
tallennettu
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 03.01.2007 21:29:04 »

Minä olen tässä erityisesti n. vuoden aikana ollut todella kiinnostunut astrologiasta ja paljon on vielä opittavaa.

Ensin minusta kannattaa ihan opetella sellaiset todella perusasiat, kuten mitä planeetat ovat, mitä ne edustavat, mitkä merkit edustavat mitäkin planeettoja. Jotkut planeetat tulevat helpommin tutuksi kuin toiset, esimerkiksi itselleni "helppoja" planeettoja ovat saturnus, venus, uranus ja erityisesti kuu. Sen sijaan esim. auringon merkitys on tietyllä tapaa vielä hakusessa (tai oikeastaan sen syvällinen ymmärtäminen), mikä on aika hassua, kun se on kuitenkin se "tärkein planeetta" kaikista. Smiley

Planeettojen lisäksi kannattaa opetella huoneet ja tutkia sitä mitä tietyt planeetat ovat tietyissä huoneissa. Oikeastaan noihin merkkeihin tutustuminen on sinällään vähän hankalampaa, mielestäni merkkeihin tutustuu parhaiten vain lukemalla muiden kokemuksia, kun taas noita planeettatietoja sun muita voi oppia hyvin "pänttäämällä" kirjoista. Kannattaa myös opetella mitä kartan muodot tarkoittavat, mikä on päiväkartta, mitä tarkoittaa jos suurin osa planeetoista on horisontin yläpuolella jne, mitä nousumerkki, laskumerkki, nousuplaneetta ja ic ja mc ovat.

Näillä pääsee jo oikeasti tosi pitkälle. Sitten kun nämä osaa, niin sitten siitä alkaa jo aika itsestään tulkita noita juttuja. Omaan karttaan tutustuminen tietenkin on todella oleellista siinä oppimisessa. Kun sitä omaa karttaa tutkii ja vertailee niitä muiden karttoihin, niin pikkuhiljaa alkavat nuo aspektit, konjuktiot ja neliöt ja kaikkien niiden eroavaisuudet tulla esille. Sen suuren kuvion ymmärtää helposti, mutta niitä yksityiskohtaisempia tulkintoja varten täytyy olla sitten eksaktimpaa tietoa ja näkemystä ja todellista kokemusta pitkältä ajalta.

Minusta tuntuu, että tämä alue on sellainen, että koko ajan on jotain opittavaa, kaikkeen voi aina lisätä jotain ja kaikki on aina jotenkin sellaista uutta ja jännää, koska monet tulkinnat ja kaikki ovat riippuvaisia jotenkin omasta intuitiostakin ja sitten tietenkin siihen lisättynä perustietojen vahvuus on tärkeää.

Tärkeimmät sivustot ovat minulle astro.com, astro.fi/foorumi ( Wink ), bobmarksastrologer.com (todella hyviä lessoneja!) ja manic-raven.com. Näitä käytän eniten. Täältä foorumilta löytää sellaista täydentävää tietoa, uutta juttua ja sellaista miten noita juttuja sovelletaan käytännössä, kun taas noilta sivustoilta ja erilaisista opuksista oppii niitä perusasioita. Smiley

Onnea astrologian parissa.  smitten   
« Viimeksi muokattu: 03.01.2007 21:31:26 kirjoittanut Ebenia » tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Tony
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 107


Profiili
« Vastaus #2 : 03.01.2007 21:52:44 »

Onko millään sivustolla kolmiulotteista kuvausta planeetoista eli sitä kautta kartasta?
Olen hieman logiikan vankina tässä ruumiissa ja on vaikeaa hahmottaa käytännössä sitä miten esim. huoneet sijoittuu avaruudellisesti. Tämä varmaankin menee enemmän sinne tähtitieteen puolelle?
Ei varmaan pitäisi ajatella liian monimutkaisesti asioista, mutta kun ajatus vaan kaivertaa... idiot2
tallennettu
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #3 : 03.01.2007 22:08:31 »

Astro.comissa saa ainakin omaa karttaa klikkailemalla tietoa jonkin verran planeetoista ja oman karttasi aspekteista. Kannattaa rekisteröityä ja pistää sinne omat tietosi ja mennä sitten siihen "Asto Portrait" kohtaan ja ruveta klikkailemaan. Cheesy
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
ellunen
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 45



Profiili
« Vastaus #4 : 05.01.2007 16:08:44 »

tuolla ursan sivuilla voit katsoa oman syntymähetken tähtitaivasta...tiedä sitten onko tästä apua?? 
http://www.ursa.fi/extra/taivaalla/tahtikartta/

tallennettu

Sinun rakkautesi pimentää tähtesi -
kuu nousee minun elämässäni.
Minun käteni ei ole kotonaan sinun kädessäsi.
Sinun kätesi on himo -
minun käteni on kaipaus.

Edith Södergran
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #5 : 06.01.2007 21:25:48 »

Kaunis kiitos Ellunen!

En tiedä onko siitä apua, mutta iloa siitä on varmasti! Ihana kuva! Voi kunpa tuon olisi nähnyt silloin aikoinaan paljain silmin. Mutta parempi myöhään!  Smiley

Tony,

en osaa suositella mitään marssijärjestystä opintojen suhteen. Perusasiat on toki hyvä hallita, mutta vähänkin spesiaalimmat jutut kannattaa kahlata ihan siinä järjestyksessä kuin ne itseä kiinnostaa. Pakkopullaa ei saa niin astrologian kuin minkään muunkaan harrastuksesta tehdä.

Joillekin astrologiasta tulee elämäntapa ja silloin alkaa ajatella elämää astrologisen linssin lävitse ja se taas ei ihan aina ole välttämättä hyvä asia. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että siinä vaiheessa kun alkaa tutkailla omia tulevia transiittejaan ja ennustella itselleen, pitää olla luottamusta itseensä ja elämään ylipäänsä niin ettei raskaammat tulevat kuviot saa pelkäämään saati musertumaan.
Tuo on ollut vuosien läksy itselleni. Vuosia sitten jopa ajoittain hylkäsin astrologian sen takia etten kestänyt nähdä kaikki niitä rankkoja transiiteja, jotka muutenkin vaikealle syntymäkartalleni olivat tulossa. Nyttemmin osaan ottaa ne enemmänkin kosmisena säätiedotuksena, joka auttaa varautumaan tulevaan rankkasateeseen niin että osaa laittaa sadevaatteet päälle.  Smiley

Niinkuin Ebenia sanoikin, astrologia on siinä mielessä kiehtova alue, että opiskeltavaa riittää rajattomasti ja koskaan ei voi olla (liian) valmis.

Tervetuloa astrologian maailmaan, Tony!  smitten

« Viimeksi muokattu: 06.01.2007 21:34:09 kirjoittanut May » tallennettu

Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: