Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 111
1  Astro special / Astro special / Vs: Kun kuu kääntyy... : 10.07.2021 15:00:33
Tässähän ei näytä olevan kysymystä... enkä oikein tiedä mitä aloittaja postauksella hakee, mutta perinteisesti tuo "vanhan kansan sanonta", jota tässä ilmeisesti tuolla ´kuun kääntymisellä' tarkoitetaan viittaa siihen, että Uuden ja Täyden Kuun molemmin puolin olevien päivien sään on pidetty ennakoivan seruaavien viikkojen säätilaa... eli taitaa olla Anne B. myös oikeassa, jos ei säässä tapahdu dramaattista muutosta ja lämpötilan romahdusta huomenna...
2  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 24.02.2021 10:36:32
Hei...

Minulla on ollut joitain kertoja  harka askendentti Auringon Paluulla. Vaikka se hieman harvinaisempi on, tässä oli muutaman vuoden sisällä parikin.
Viimeksi kiinnitin oikein huomiota omaan rahankäyttööni ja ostoksiini kyseisellä periodilla, sillä silloin olin todella harkitsevainen ja tein paljon vertailuja, sekä etsin mahdollisimman edullisia hintoja, mutta toisaalta tein myös erilaisia isompia teknisiä hankintoja.

Kannattaa tarkastella mitä omalta kartalta tulee Auringon Paluun 1. huoneeseen, minulla Härässä on Ic ja Saturnus, joten kotiin ja elämän mukavuuksiin liittyviä hankintoja tuli tehtyä, mutta samalla myös Saturnus lisäsi harkintaa, enkä tuhlannut juurikaan rahaa turhuuksiin.
3  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Khironin paluu : 01.11.2020 16:07:06
Edessä siis khironin paluu 4 huone ja noin 8 vuotta siellä sitten. Minulla khiron (r) ja jupiter (r) molemmat nelosessa. Ajatuksia, kokemuksia..?

Chironin/ Khironin paluu kuuluu nk. ikäkausi traniitteihin, ja tapahtuu noin 50 vuoden iässä. Usein, kuten nyt allekirjoittaneen kohdalla, paluita saattaa olla useampia, koska Chiron peruuttelee.

Transiittina Chiron paluu on hyvin henkilökohtainen, ja sen kokeminen siis myös hyvin henkilökohtainen. Usein kysymyksessä on jonkin asian / vanhan haavan uudelleen avaaminen ja hoitaminen, mutta joskus voi kysymyksessä olla konkreettinenkin loukkaantuminen tai jostain toipuminen.

Kannattaa katsoa omalla kartalla Chironin aspektit kartan muihin tekijöihin, sekä niiden merkitys, sillä ne aktivoituvat myös samalla.
Allekirjoittaneelle tr. Chiron tekee Oinaasta peruuttaessaan neliötä radixin Kuulle ja tämä transiitti ennen lopullista paluuta on todennäköisesti henkilökohtaisesti paluuta merkityksellisempikin ja luonee pohjaa varsinaiselle paluulle... näitä asioita on jo alkanut tapahtua... 
4  Astro special / Astro special / Vs: Loppuuko venuksen perääntyminen tänään 25.6 vai huomenna 26.6? : 25.06.2020 18:12:53
Venus on pysähtynyt tällä hetkellä Kaksosen 21 asteessa, kääntyäkseen etenemään...
5  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Prog. Pluto ja Neptunus : 16.06.2020 17:13:06
Hei!
Proge-kartoilla Pluto tai Neptunus liikkuvat todella vähän ihmisen elämän aikana, joten käytännössä ne ovat AINA yhtymässä syntymäkartan taivaankappaleisiin.
Ainoa mahdollisuus isompaan tapahtumaan proge-kartan puolelta voisi olla, jos proge-kartalla taivaankappaleet vaihtavat huoneita, eli siirtyvät erilaisille elämänalueille.

Toinen vaihtoehto on, jos syntymäkartalla jompikumpi taivaankappaleista, Pluto tai Neptunus, ovat aivan merkin loppuasteilla ja eletään niin vanhaksi, että proge-kartalla ehtii tapahtua merkkirajan ylitys ja merkinvaihdos.

6  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Uranuksen transiitit/uranuksen vaikutus? : 28.03.2019 00:07:45
Ketju on jo vanha ja foorumikin aika hiljainen, mutta toivottavasti täällä vielä joku lueskelee. Onko kenelläkään ollut samanaikaisesti  uranus aspect_squ kuu ja  uranus aspect_squ askendentti ? Ystävälläni nämä tulossa toukokuussa yhtä aikaa ja jylläävät pari vuotta. Syntymäkartalla hänellä on  uranus aspect_con kuu ja  uranus aspect_con askendentti. Helpottaako nämä syntymäkartan aspektit noita neliöitä? Itselläni samaan aikaan  uranus aspect_opp venus mutta se ei vaikuta niin pahalta kuin nuo ystäväni transiitit.

Näissä toistuvissa ja syntymäkartan aspekteja vastaavissa kontakteissa on aina kysymys henkilökohtaisesta kasvusta ja kehityksestä. Niin näissäkin transiiteissa... Uranuksen kyseessä ollessa, on edessä tyytymättömyyttä, muutoshalua tai turhautumia yleensä... kun syntymäkartalla on yhtymä ja transiittina tulee neliö, on todennäköisesti edessä jokin haastava tapahtuma, joka aktivoi syntymäkartan aspektin toimimaan, joko hyväksi tai haitaksi.. paljon riippuu henkilön kyvystä suhtautua ja asennoitua tilanteisiin, onko kyse rakentavasta vai repivästä tilanteesta ja tuloksesta..
7  Astro special / Astro special / Vs: Pluto ja uusi suhde : 25.06.2018 15:59:59
Aloin tapailla erästä miestä jota kohtaan tunteeni ovat kovin ristiriitaset. Vilkaisin hänen karttaansa ja löysinkin sieltä selityksiä sille, mistä hänessä kiinnostuin. Mutta huomasin myös pari Plutoon liittyvää seikkaa, jotka vähän huolestuttavat.
Hänen syntymäkartallaan on stellium, jossa ovat osallisena Aurinko, Merkurius, Pluto ja Uranus (Neitsyessä) ja tämä hässäkkä vielä oppositiossa Saturnukseen. Auringon ja Pluton yhtymä lienee väljäksi luettava, kun on 8 astetta. Silti askarruttaa, mitä tämä voisi tarkoittaa. Liittyykö välttämättä edes häneen vaan vaikkapa narsistiksi diagnosoituun isään?
Lisäksi hänellä on menossa transiittina Pluton oppositio Venukselle. Mitä ihmettä? EIkö tämä ole yleinen erotransiitti? Mitä se tässä yhteydessä tarkoittaa? Kiihkeyttä, omistushalua, pakkomielteisyyttä yli-innokkuutta vai mitä? Itse tulimerkkisenä vierastan vähän tuon tyyppistä kiihkeyttä, arvostan toisenlaista tulisuutta kyllä. Harmikseni tämän miehen kartalla tulielementti käytännöllisesti katsoen puuttuu kokonaan. Löysin viitteitä siitä, että tällaisen transiitin aikana tapahtuneet kohtaamiset vähintäänkin jättävät voimakkaan jäljen ihmiseen, eli varmaankin minä häneen, mutta entäpä hänen merkityksensä minulle?

Onkohan kysymys 196o-luvun puolivälissä tai sen sen jälkeen syntynyt henkilö? Heitä on paljon... Miten niin Pluto opp Venus olisi erotransiitti? Eikö se voi olla myös vahvan intohimon tai seksuaalisen uudistumisen aikaa, jolloin löytyy uudenlainen suhde toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan...? Jos sinulla ei ole mitään hänen Plutonsa tai Venuksen asteissa (missä merkeissä tahansa), tämän transiitin koet vain osallisena hänen elämäänsä... jos taas jokin kontakti löytyy, on kohtaamisellanne varmasti merkitystä...
8  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Uranus ja Merkurius oppositio Uranus ja Merkurius : 30.04.2017 13:10:37
Uranuksen puolitus (oppositio) on ikäkäusi transiitti ja peruutusten kanssa voi kestää melko kauankin... Usein liittyy erilaisiin elämänvalintoihin ja esimerkiksi työ / ammatti voi vaihtua tässä vaiheessa - usein uudelleen kouluttaudutaan uuteen ammattiin Uranuksen puolituksen aikaan tai arvioidaan omaa ammattia/ ammatillisuutta/ tulevaisuutta...
Merkurius puolestaan liittyy usein kiireeseen, aherrukseen, rutiineihin, arkeen, mieleen ja stressiin, joten näistä palikoista voi muodostua monenlaisia kuvioita.
9  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Sitoutumiskammoinen jousimies : 28.03.2017 14:08:18
Niin.. syitä sitoutumattomuuteen tai jopa sitoutumiskammoon voi olla monenlaisia... myös astrologisella kartalla.. itse olen NousuJousimies ja koen tarvitsevani paljon tilaa ympärilleni liikkua, olla, tulla ja mennä...

Itse pohdin samoja juttuja sinun ikäisenäsi, ja todellakin epäilin onko mahdollisuuksia minkäänlaiseen suhteeseen... monenlaisten suhdekokeilujen jälkeen vihdoin löysin itselleni sopivan haasteellisen ja tilaa antavan ihmissuhteen... Joten anna ajan kulua ja sinulle sopivan ihmissuhteen tulla sinua vastaan...
10  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 13.01.2017 14:23:20
Voimassaoleva AP-kartta vuodelle 2016/2017 on "onnellisesti" pistetty alulle. Taitaa olla raskas vuosi luvassa buck2

6. huone vahvana, samoin 8. ja 9. huone noussee merkittävään asemaan. AP-  askendentti rapu - mennään täysin eri suuntaan, mihin syntyjäni  askendentti kauris on tottunut... buck2

Tässä omia pohdintojani tämänvuotisesta AP-kartastani:

 askendentti rapu
Täysin vieras elementti nataalille Nousu-Kauriille!!! Herkkyys on lisääntynyt, jo ihan pienetkin epämiellyttävät asiat, jotka liittyvät kotiin ja perusturvallisuuteen, saavat pakan ihan sekaisin. Nousu-Kauriina yleensä olen tottunut alkushokin jälkeen ottamaan lusikan kauniiseen käteen, mutta alkuvuotta on värittänyt asioiden vatvominen, kyvyttömyys tarttua toimeen. Olen täysin saamaton ja turta, mikä lisää ahdistusta entisestään... Mulla vielä tarkasti AP  askendentti aspect_opp nataali-  askendentti . Jatkuvasti murehdin muiden perheenjäsenten jaksamisesta ja terveydestä.

 aurinko aspect_con saturnus sekä  merkurius 6. huoneessa
Terveysasiat nousevat esille tänä vuonna. Näkisin tämän ehkä hyvänäkin asiana, joskin tuo  saturnus voi tehdä asioista ainakin alkuunsa raskaita. Ehkä aika luopua kaikkivoipaisuuden ajattelusta ja siitä "teen sitten joskus" -asenteesta ja opetella uusia rutiineja terveyteen liittyen. Ennen kuin niitä varsinaisia terveysongelmia OIKEASTI tulee. Ehkä musta tulee myös tehokkaampi siivoaja ja omien asioiden järjestelijä Cheesy  Mutta, tämän näkisin, että nyt pitää raivata kaikki turhat asiat/vastuut pois ja keskittyä ensisijaisesti omaan terveyteen.

 neptunus 10. huoneessa
Saas nähdä, mitä tästäkin tulee... buck2  Töissä tuntuu, että asioita ja uudistuksia lyödään vaan läpi ja itsellä ei ole mitään vaikutusta asioihin. Olen pettynyt siihen, miten eräitä asioita meillä hoidetaan. Välillä tuntuu, että aidon innostuksen ja asioihin vaikuttamisen sijasta vedän päivästä toiseen autopilottimoodilla tehden vaan kaiken pakollisen. Mielessä on kieltämättä käynyt muut työvaihtoehdot, mutta en oikein hahmota, mitä tämä pitäisi sisällään.

10. huoneen  neptunus aspect_squ 6. huoneen  aurinko aspect_con saturnus
Unettomuus on uusi asia mulle - siitä olen päässyt "nauttimaan". Jatkuva alavireisyys. Olen aivan turta ja kädetön. Tällä hetkellä olen sairaslomalla stressin takia. Muutoksia töissä on luvassa, samoin miehellä alkoi omassa työpaikassaan yt-neuvottelut - jatkuva pelko siitä, kuinka meidän käy. Löytyykö uutta työtä, menetämmekö kotimme yms.

 venus kauris 7./8. huoneen rajalla (lasketaan ehkä 8. huoneeseen kuuluvaksi)
Miehellä yt-neuvottelut, jäänee työttömäksi? Rahavarat niukkenevat ja niitä joudutaan jakamaan, raha kuluu vain aivan konkreettiseen? Toinen skenaario: isäni ehdotti, että voisi tämän vuoden aikana siirtää suvun metsäomistus mun nimiin. Eli perintö - Kauriin tavoin ei helppoa rahaa, vaan sen rahan eteen joutuu työskentelemään.

 pluto DC:llä, TARKASTI
Jotain merkittävää ihmissuhderintamalla on tapahtumassa tänä vuonna. Uusi tuttavuus, läheisen kuolema, ero? Tai pitää varoa manipuloivia ihmisiä ja välttää, etteivät pääse hyväksikäyttämään.

T-risti johtavissa, kärkenä  venus 8. huoneessa, kantana 5. huoneen  jupiter aspect_opp 11. huoneen  uranus
Nyt pitää olla rahan kanssa tarkkana, pitää välttää huvituksia ja riskisijoituksia. Voipi olla myös rahanmenoa luvassa. AP-Urkki 11. huoneessa käsittääkseni saattaa merkitä myös työttömyyttä.

AP-  kuunsolmu aspect_con nataali- vertex
Tämä myös puhuttelee.

AP-kartan hallitsija  kuu vesimies aspect_con mars 9. huoneessa
Mielessä käynyt "uudet tuulet". Ehkä uudelleenkouluttautuminen. Itseäni alkanut kiinnostamaan personal trainerin ura. Lähtisikö uusi ura urkenemaan?

 saturnus on AP-kartalla vahva ja pääsääntöisesti helpoissa aspekteissa. Mutta sitten on nuo epävakaat  uranus neptunus vaikeissa aspekteissa, joten myrskyisä matka luvassa Undecided

Kuinka lähellä  keskitaivas tä  neptunus 10. Huoneessa on? Mitä lähempänä Akselia, sen suurempi ja sumuisempi vaikutus.. (allekirjoittaneella syntymäkartalla) Mahdollisesti Neptunus tuo vain huhuja ja epävarmuutta, koko periodille sumuisuutta ja pyrkii opettamaan, ettei turhia kannata murehtia ja asioilla on tapana järjestyä - Universumi kantaa.

Akselien sijoittuminen päikseen tavallisesti voi tehdä periodista passiivisen, mutta osoittaa samalla myös että sinunkin on tukeuduttava toisiin, etkä voi aina olla eteenpäin kuljettavana vetojuhtana. Smiley

Ja Saturnus todellakin voi olla uuvuttava, mutta myös asioita järjestävä ja perustuksia uudelleen kokoava. Kannattaa kiinnittää huomiota juuri omaan jaksamiseen ja etsiä ilon kautta energiaa omaan elämään. Tämä voi olla hyvä aika luopua jostain terveyttä heikentävästä paheesta, koska  saturnus antaa tahdonvoimaa ja itsekuria.

Hitaita taivaankappaleita tulkittaessa kannattaa keskittyä enemmän niiden Huoneiden ja hallitsemien Huoneiden ja merkkien edustamiin elämänalueisiin ja ihmisiin, koska aspektit nyt voivat kestää useammankin vuoden / periodin.
11  Astro special / Astro special / Vs: Astrologia mediassa : 16.10.2016 18:32:24
Midsomerin murhissa (Midsomer Murders) oli kaksiosainen juttu myös, jossa oli astrologiaa... Wink
12  Astro special / Astro special / Vs: Kartan tulkinta : 10.10.2016 20:49:38
Tuossa on kuukauden transiittisi ja klikkaamalla hiirellä kutakin palkkia näet lyhyen tulkinnan, jos olet tilannut vuosi elämääsi tulkinnan, saat vielä tarkemmat tiedot.
13  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Synastria uudelle parisuhteelle : 07.10.2016 13:53:44
Ihmissuhteissakin synastria osoittaa vain mahdollisuuksia ja potentiaalia, aivan kuten syntymäkarttakin tarjoaa vain sen optimaalisten mahdollisuuksien kirjon, jota ihminen koko elämänsä aikana voi mahdollisesti päästä toteuttamaan jossain vaiheessa.

Itse suosittelen enemmän tekemään nk. me-karttoja, eli compositioita, joissa näkyy paremmin suhteen yhteiset potentiaalit ja sitä sitten tulkitsemaan kuten yksilön karttaa.

Kurkkasin tuota linkin laskuria ja juu... omalle kohdalle osoitti vain Aurinkojen välisen neliön, joka ei siis ole kovinkaan hyvä yksistään, vaan voi olla enemmänkin erottava, mutta niin vain jo seitsemäs vuosi yhdessä ja edelleen toisesta löytyy uutta ihmeteltävää.. Wink
14  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Astrologisesti merkittävä aika? : 11.08.2016 13:47:58
Luonnollisesti on hieman vaikeaa arvata tai arvioida puhuiko henkilö nyt tässä tapauksessa astrologiasta vai sielunkumppaneista muuten, sitä pitäisi kysyä häneltä.

Mutta evoluutioastrologiassa Solmut ja Pluto (sekä sen vastapiste) yhdistetään Sieluun ja edellisten elämien (+karman) kautta myös ihmissuhteisiin ja kumppanuuksiin. Plutolla on myös asioita paljastava luonne. 
15  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Kuunsolmu ja Karma : 10.08.2016 18:26:11
Neptunuksen vaikutuksia on vaikea "ennustaa" ennakkoon.. se voi toimia miten vain... mutta ei se välttämättä häivytä tai poissulje Solmujen vaikutuksia.

Itselläni on Neptunus syntymäkartalla yhtymässä Keskitaivaalle, joten elän sen vaikutuksen kanssa kokoajan.. tiettyä pätkittäisyyttä, tavoitteettomuutta ja epämääräisyyttä se voi kyllä tuoda tullessaan.

Neptunus opettaa luottamaan Universumiin ja siihen, että elämä kantaa, vaikkei aina olisi tarkasti tietoa mitä tapahtuu, milloin ja missä... "asioilla on tapana järjestyä".

Ehkä parempi olisi tulkita nämä kaksi erikseen, onhan (laskennallisten) Solmujen kiertoaika vain 18-19 vuotta ja Neptunukselta kierros vie 165 vuotta... Se miten nuo kaksi toimivat yhdessä ja onko niillä yhteisvaikutuksia saattaa aueta vasta paljon myöhemmin, kun Neptunus on etäämmällä..
Sivuja: [1] 2 3 ... 111