Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20
61  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Meditointi musiikkia? : 04.03.2010 12:25:06
Riippuu mihin tarkoitukseen sä sitä musiikkia haet. Jokainen aito oikea meditaatiomusiikki kun on ladattu tietyllä tekniikalla vaikuttamaan vain ja ainoastaan haluttuun lopputulokseen, eikä mihinkään muuhun. Jos käsitys meditaatiosta "hiljaa istuen paikallaan, sulkemalla ajatukset pois päästä" on sinun, niin silloin näistä musiikeistakaan ei paljon apua ole. Meditaatiolla on aina kohde, meditaatiota ei voi olla ilman kohdetta. Olkoon se sitten vaikka kynttilänvalon katsominen oman sisäisen valon herättämiseksi, mutta kohde on aina oltava.

Sitten takaisin aiheeseen. Eli, jos kertoisit mihin tarkoitukseen haet musiikkia, niin voisin opastaa paremmin. Mitään "yleisesti kaikkeen" en suostu kertomaan, mutta be specific and there'll be answer.
62  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Yliluonnolliset kokemukset : 04.03.2010 11:23:07
Enkelit kuulevat sun ajatukset kokoajan, eli ei sun tartte kuin ajatella jotain tilannetta johon tarvitset apua, ja sen saat (joskin yleensä et sellaisessa muodossa jossa sen odotat saavasi). Toinen tapa on se perinteinen rukous, jota voi hyödyntää lähes kaikkeen (esim. pyytää suojelusenkeliä ottamaan kaikki pahat vaikutukset ruoasta pois tms). Enkelit elävät pääsääntöisesti sun astraalikehon lähellä astraalitasolla, joten ovat hyvinkin lähellä sua ja havaitsevat kaiken sen myös mitä sä itse et. Yleensä suojelusenkelin siipien räpyttelyn tuntee silloin erittäin hyvin, kun hän on tyytyväinen siihen mitä teet, tai sitten jos tarvitset kovasti suojelusta. Omalla kohdallani ainakin yhdessä syvässä meditaatiossa tiesin, että joku käveli taakseni vaikka se ei ollut mahdollista fyysisesti Smiley
63  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Valitseminen ja ihmissuhteet, 2. (sakraali) chakra (Caroline Myss) : 20.02.2010 16:51:35
Noni, aika kivasti ymmärsitte pointtini Smiley Se, miksi joku kirjoituksestani ärtyy on se egoismin "tarve" ja/tai vaikutukset meihin, jotka ovat juurtuneet niin syvälle, että emme helposti siitä irti pääse. Väite, että suomessa elettäisiin anahatan tietoisuuden tasolla, ei voi pitää paikkaansa miltään kannalta. Asiaa voisi alkaa purkamaan parillakin eri tavalla. Ensiksi, se joka oikeasti on (edes) astraalitasolla saanut kokemuksia edes jostakin cakrasta, ymmärtää mikä ko. cakran tarkoitus on. Suomessa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ei ihmiset toimi anahatan kautta, vaan aina vaativat jotain vastapalveluksia egoistisesti omaa etuaan ajatellen. On muutama maa maailmassa joissa tietoisuus on jo anahatan tasolla menossa, ja Intia on siitä yksi hyvä esimerkki. Sanottakoon vaikka näin, että siellä jos sä kuljet tiellä, niin ihan joku tuikituntematon saattaa vinkata oveltaan, että tule syömään meillä on ruokaa pöydässä. Suomessa tätä kohtelua katsottaisiin pahalla, ja luultavasti ei edes uskallettaisi mennä syömään, tiedä mitä murhamiehiä ja raiskareita siellä olisikaan..

Kaikki cakratietous ei ole itämaisen filosofian pohjalta, vaan se mitä itsekkin opettelen on ihan aitoja omia kokemuksia asiasta, ei mitään luettua. Teoriat jokaiselle asialle on taustalla olemassa, jos oma osaaminen ja/tai taito ei vielä riitä. Hyvin moni asia on alkuperäisistä kirjoituksista väärin käännetty ja lähetty soveltamaan omia tuntemuksia asiasta, usein hyvinkin vääriä. Kuten toisaalle tälle foorumille asiasta jo hieman kirjoitinkin, niin suurin virhe ovat juuri nuo värit, jokainen cakra käsittää useita eri terälehtiä, ja jokaisen "keskiarvoksi" on annettu tietty väritys, jotka sitten resonoivat tehokkaimmin ko. cakran kanssa. Vihreä resonoi tiettyjen anahatan aspektien kanssa, mutta valitettavasti se ei ole ko. cakran "oletusväri", tämän pystyy syvässä meditaatiotilassa jokainen todistamaan itse. Hyvillä meditaatiotekniikoilla jokaiseen cakraan pääsee "sisälle" ja siitä rakentuu kuin huone sinun ympärillesi, täältä käsin voit tarkastella jokaista terälehteä jne.

Se että haluamme kehittyä, ei tarkoita sitä että tietoisuutemme olisi jo anahatan tasolla (koko kansaa/väestöä katsoen), joillakin yksilöillä se voi olla kohonnut, mutta ei läheskään kaikilla. Kyseessä ei siis todellakaan ole viha missään muodossa, vaan tiedon jakaminen, joka yksi syvällisimmistä elämäni tarkoituksista on. Yleensä ihmiset ottavat hyvin henkilökohtaisesti kaiken mitä heistä tai varsinkin heidän OMAISUUDESTAAN sanomme, sehän on kuin suoraan heitä haukkuisi, voi meitä materialisteja, ehkäpä me siitä vielä kehitymme joskus Smiley Oikein antoisaa ja vielä toistaiseksi kireää pakkaspäivää kaikille, toivottavasti se ei ole henkisesti kovin kireä kenellekkään smitten
64  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Chakrat ja ikä : 19.02.2010 19:36:48
Shocked
Mitenkä sitten, että voiko sielun ikää/kehitystä verrata jotenkin, noihin chakroihin, että onko joissain sielun iän vaiheissa joku tietty chakra enemmän aktivoitunut, kuin muut?

Ainakin jos ajattelee sielun kehityskulkua, niin nuorena sieluna sitä keskittyy hengissä pysymiseen, ja jossain keskivaiheilla keskittyy mammonan haalimiseen, ja vanhana sieluna keskittyy taas johonkin, joka ei ole mitenkään materiaalin tasolla.
(no nämä on tietenkin yleistyksiä, mutta että voisiko olla jotain yhteneväisyyksiä? idiot2)
Ei oikeastaan, me jokaisessa inkarnaatiossa käymme jokaisen kehitysvaiheen läpite kuitenkin, eli aloitetaan alusta ja päädytään minne sitten ikinä onkaan sen elämän aikana päätetty päätyä.
65  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Valitseminen ja ihmissuhteet, 2. (sakraali) chakra (Caroline Myss) : 19.02.2010 19:30:39
Puutunpa nyt sellaiseen itsestäänselvyyteen kuin 2. cakra hieman itsekkin. Koska lähes poikkeuksetta ihmiset elävät tietoisuudeltaan joko 1. tai 2. cakran tasolla, niin olemme turtuneet tähän, emmekä osaa tietoisesti ymmärtää mistä koko cakrassa on kysymys, ja sen valitettavasti huomaa vastaajistakin hyvin paljon, ei pahalla sanottuna mut ehkä opetusmielessä smitten

Lapset. Mitä sielu tekisi, jos sitä ei opetettaisiin tiettyjen raamien tai normien mukaan elämään? Lapsi on puhtaimmillaan syntyessään, ja sen jälkeen me alamme muokata hänestä mieleistämme "tee näin, tämä on oikein", mutta entä jos hän saisi itse oppia kaiken mitä tulee vastaan, minkälainen ihminen hänestä tulisi? Sen tiedän kokemuksesta, että hyvin avoin anahatan tasolta (4. cakra), mutta luultavasti hänelle tulisi hyvin haasteellinen elämä muuten (ihmiset hyväksikäyttäisi lähes kaikessa hänen pyyteetöntä rakkautta yms). 2. cakraan taas liittyy kaikki luovuus, joten taiteellisuus lähes kaikissa muodoissaan voisi olla hyvinkin paljon pidemmällä mitä se esim. nyt on, jos edelleen ihmiset saisivat oppia itse mikä on oikein (Jumalan opastuksella tietenkin). Ehkä maailma olisi hieman erilainen paikka elää, ja rahan valtaa ei välttämättä olisi olemassa jne. Who knows.. Ehkäpä ihmisten tarkoitus edelleen on oppia 2. cakran tasosta se, että ihmisten tarpeellisuus ei ole niin tärkeää kehityksen kannalta. Svadhissthanaanhan siis liittyy myös kaikki läheisyys, kiireys, nopeus, seksuaalisuus, luovuus, ja jollain tavalla myös ymmärrys (hyvin pinnallisella tasolla), myös näiden kaikki negatiiviset puolet (eli egoismi, orjuutus, prostituutio, tarpeeton hätäily (ns. "hössötys")...). Myss ehkä hyvin pinnallisesti voinee ymmärtää tämän tason tarkoituksen, mutta sen hyvin huomaa että hän on jenkki, hän elää/lilluu siinä 2. cakran "ihanuudessa", ah niin vetinen kuin se onkin, samoin meistä tekee hyvin moni Helsingissä, muualla vasta opetellaan sitä omaa fyysistäkehoa.

Se kenessä tuo kirjoitus nostattaa vihan pintaan, on ehkä miettiä syytä, miksi. Tiedän, että se joihinkin aiheuttaa varmasti reaktioita/reaktion, mutta kannattaa pohtia heti mikä sen aiheuttaa, ja yrittää oppia siitä jotakin. Se on hyvä tilaisuus päästä omassa henkisessä kehityksessä hyvin paljon eteenpäin.
66  Tervetuloa, aloita täältä. Myös ohjeet ja ongelmien ratkaisut! / Ohjeet / Vs: Aiemmat tulkinnat : 12.02.2010 14:24:47
Tutkailin asiaa lisää, ja suoraan ei antanut menemällä "Tilaamasi tulkinnat" kautta mitään ostettuja tilauksia, mut sit aattelin et kaippa se viesti on vielä säpossa tallella, ja sieltä klikkaamalla sain sen esille, eli ongelma voitettu.
67  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Heimo ja suku juurichakran sisältönä (Caroline Myss) : 11.02.2010 17:52:22
Sen minkä itse olen oppinut, niin joka vuosi vaihtuu cakran teema jota silloin opiskelet. Eli 50. ikävuosi olisi muladharaa, 51. svadhissthanaa jne.
68  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Chakrat ja ikä : 11.02.2010 11:35:10
Perinteisesti miettienhän nuo iät menevät joka vuosi vaihtuen teema. Aloitetaan muladharasta ekana vuonna, siirrytään svaddhissthanaan toisena (eli opitaan sitä läheisyyttä, ihmisten avun tarpeellisuutta yms.) jne. Parhaat ja tehokkaimmat impulssit jokaiselle cakralle on sen oma luku kerrottuna itsellään, esim. anahatan tapauksessa tehokkaimmat "rakkausvuodet" ovat joka 16. vuosi (4*4), ja sahasraran tapauksessa taas joka 49. (7*7).

Kaikkinainen urheilu vahvistaa (lähes poikkeuksetta) aina manipuraa (solar plexus?). Kaikki luova visuaalisesti luova vahvistaa svaddhissthanaa, ja taas kaikki ilmaisutaide (laulu, runot yms.) visshudhaa.
69  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Heimo ja suku juurichakran sisältönä (Caroline Myss) : 11.02.2010 11:30:47
Jäin vielä miettimään 'heikkoa juurichakraa'. Voiko sitä edes noin sanoa? Olisiko sopivampi sanoa voimatonta juurichakraa tai hitaasti voimistuvaa juurichakraa vai miten?
Mä itse käytän esoteerisesti ilmausta polaarisesti epätasapainoinen. Eli kaikki 6 alinta cakraa ovat polaarisia (ying/yang), mutta sahasrara on polariteeton. Tällöin jompikumpi puoli on enemmän energisoitunut, ja aiheuttaa ongelmia ko. (elämän)alueilla. Esimerkkinä muladharan (1. cakra) epätasapaino aiemmin lueteltuna tässä keskustelussa jo (valtava huoli omasta terveydestä, liika itsekkyys jne).
70  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Muutokset ja kipeäksi tuleminen : 11.02.2010 11:26:48
Finnit teini-iässä merkkaavat sitä ylivaltaista (seksuaali)energian määrää, joka meillä on käytettävissä, mutta mitä emme osaa kanavoida ja hallita. Sama pätee myöhempiin ikävuosiin. Lainatakseni yhtä edellisistä kirjoittajista ja vähän irvaillakseni, niin suolistossa ei mitään ongelmaa kyllä ole Wink
Ok  :Smiley
Selittää paljon viimisien 5 vuoden meininkejä  2funny
...purkupaikka hieman hukassa, tulvii... ja näkyy naamasta  2funny
Mä en suosittele sitä purkamaan mihinkään, vaan pikemminkin oppia hallitsemaan se. Tämän jälkeen kun saat kiinni tämän energian hallinnasta, sun päivistä tulee todella tehokkaita ja et ole väsynyt ja laiska, vaan osaat hyödyntää omaa toimeliaisuuttasi aivan eri tavalla. Jos mietin omaa tilannettani pari vuotta taaksepäin, niin mä oon kuin uudesti syntyny siihen verrattuna. Aina jos hukkaan tätä energiaa, niin olen järkyttävän väsynyt sen jälkeen, ja unen tarve lisääntyy monella tunnilla.
71  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Muutokset ja kipeäksi tuleminen : 10.02.2010 23:01:50
Finnit teini-iässä merkkaavat sitä ylivaltaista (seksuaali)energian määrää, joka meillä on käytettävissä, mutta mitä emme osaa kanavoida ja hallita. Sama pätee myöhempiin ikävuosiin. Lainatakseni yhtä edellisistä kirjoittajista ja vähän irvaillakseni, niin suolistossa ei mitään ongelmaa kyllä ole Wink
72  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Muutokset ja kipeäksi tuleminen : 10.02.2010 01:06:49
Riippuu taudista. Normi flunssaa voi tulla ihan kausittain resonanssi-ilmiön kautta, riippumatta puhdistumisesta tms. aspekteista, mutta taas toisaalta esim. omalta kohdaltani voin kertoa tarinan tästä ihan parin päivän takaa. Sairastuin vatsatautiin sunnuntai aamuna, mutta tiesin jo ennen sairastumista että tämä tulee ja se ei ole perinteinen vatsatauti. Oireet olivat ihan samankaltaisia kuin muulloinkin, mutta jotenkin sen tiedosti, että tässä poistetaan sapen kautta nyt kaikki epäpuhtaudet anahatan tasolta. Olen syönyt pari viikkoa erittäin tehokkaita ayurvedisia yrttejä anahatan avaamiseksi, ja vaikutukset näkyivät välittömästi puhdistumisen muodossa.

Eli muutoksien ja tautien välillä on yhteyttä joissakin tapauksissa, mutta ei aina. Useimmiten Jumala muistuttaa meitä myös siitä, jos emme älyä huolehtia itsestämme, että nyt ois aika levätä. smitten
73  Astro special / Astro special / Vs: Aurinkokuntamme ja chakrat : 09.02.2010 19:05:05
Mitenkä jos kaikki chakrat ovat tasapainossa, niin onko kenties ihmisen mielikin silloin tasapainossa?

Joo, tuo vaan ei tavoitteena oo mikään helppo. Useimmat meistä ovat olleet työstämässä tuota tuhansia elämiä, ja eivät välttämättä vielä tässäkään inkarnaatiossa saavuta tätä tasapainon tilaa.

Lainaus
Ja miten se kruunuchakra sitten, että vaikuttaako se jotenkin alempiin chakroihin, eli jos se on vaikka "ylikierroksilla", niin onko ihminen silloin, jotenkin muissa maailmoissa, ja jos se käy hitaammilla kierroksilla, niin onko sitä enemmän, niiden alempien chakrojen vaikutuksen alaisena?
Sahasrara on ihmisen sanotaanko hallinnon keskus. Eli, toisaalta kyllä, se vaikuttaa kaikkiin cakroihin, mutta taas toisaalta se ei voi "yliaktivoitua" koskaan, koska ainoastaan Jumalan armo voi aktivoida sen 100%:sesti ylipäätään. Jos olet muissa maailmoissa, niin luultavasti sun ongelmat sijaitsee visshuddha-cakrassa. Sun tietoisuus mitä todennäköisimmin on kuitenkin vain 1. tai 2. cakran tasolla, joten ei mitään paniikkia Smiley Et ole sen ylempien cakrojen vaikutuksen alaisena, jos sun tarttee ees kyseenalaistaa tollasta angel

Lainaus
Koska mulla tahtoo olla monestikin vaikea maadoittua, tai ainakin keskittyä joihinkin juttuihin, kun mieli on jossain eri sfääreissä?
Maadoittumisongelmat viittaavat suoraan muladhara-cakraan, ja sen epätasapainoon. Yleisimpiä ongelmia muladharan epätasapainoon ovat valtava itsekkyys, itsesäilytysvaisto vahvistuu valtavasti ja järkyttävän liiallinen huolestuminen omasta terveydentilasta. Hyvä vertauskuva mun mielestä muladharan epätasapainosta on "Hänen elämänsä etenee suorastaan käsittämättömän hitaasti ja apaattisesti kuink härkävakkurin pyörä. Hän elää vain syödäkseen, kuten hän itsekin myöntää. Luonteeltaan välinpitämätön, laiska ja hyvin kärsivällinen."

Lainaus
Että jos jotain vinkkejä, mitenkä saa ajatuksen pysymään rutiineissa, niin olisi hyvä ainakin tietää.
(vaikka tiedän, että voipi siltikin olla aika haastavaa)
Aloitat jonkun henkisenpolun seuraamisen, kuuntelet sieluasi, kyl se tietää mitä sun pitää tehdä, mut sun pitää vaan luvata kuunnella sen ohjeita piittaamatta siitä mitä tapahtuu. Se on vaikeaa, koska ego puskee aina vastaan ja haluaa sun pysyvän paikallas, se vaan vastustaa kehitystä.
74  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Heimo ja suku juurichakran sisältönä (Caroline Myss) : 09.02.2010 18:55:34
En mielelläni edes astu kirkon kynnyksen yli, se on selittämätön vastenmielisyys, johon ei ole mitään järjellistä selitystä.
Otan pelkästään tuon lainaukseen, mutta sanon kaikesta muustakin. Shamanismi vs. vaikkapa Jumal-oppi, jo pelkästään tuossa on se idea, miksi sä tunnet vastenmielisyyttä mennä kirkkoon. Koska siellä on tehty kaikkea sitä, mikä poistaa ne pahat shamanismin yhteydet demoneihin ja alimpiin tietoisuuden tasoihin. Se mitä sä voit niillä voimillas saavuttaa, on hyvin siistiä ja upeaa monien mielestä, mutta se läksy mitä sä siitä maksat on monin verroin kalliimpaa, demonit ei koskaan anna mitään ilmatteeks. Otetaan esimerkkinä siunaus jossa kanavoidaan alkuperäistä Jumalan rakkautta yksilöön koko maailmankaikkeuden energialla "buustattuna". Demonit ja ego ei tätä kestä, vaan alkavat etsiä kaikkia mahdollisia mielen koukeroita joiden kautta pystyisivät estämään tämän rakkauden "sisäänpääsyn" sieluumme. Lopulta jos olet mieltäsi (en yksilöi tätä nyt sinuun, mun tapa puhua vaan on aina "jos sä teet niin ja näin") tarpeeksi harjoittanut, ja osaat hiljentää egosi ja kuunnella mitä asiaa sielullasi oikeasti on, niin alat kokea tätä aitoa puhdasta rakkautta.

Se mitä puhuit tuossa että "pilata vihkivedellä kastamisella", niin kuulostaa just kovin syvälliseltä ongelmalta shaminismin tiellä, toivottavasti joskus siitä selviät vielä. Aito siunattu vihkivesi alkuperäisessä tarkoituksessaan (ja kastaminen ylipäätään) oli tie valaistumiseen, ja jos sanot noin, että se pilaa sinut, niin ymmärrät jo varmaan asian ristiriitaisuuden. Elämä alemmilla astraalitasoilla on varmasti ihan kivaa, mutta mitä korkeammalle pääset, sen helpompaa ja mukavampaa se on, ja ennen kaikkea sen palkitsevampaa.

Tuo väriteoriasi on kuitenkin ihan hatusta temmattu, mutta silti hyvin lähellä totuutta. Sininen on anahatan väri, ja viittaa siis rakkauteen, empatiaan yms. ja koska moni varmaan tuntee sanonnan "tie miehen sydämeen käy vatsan kautta", niin ymmärtää, että tässä kohtaan ristiriita esiintyy. Joskin punainen ei ihan puhtaana värinä ole se "miehinen" väri, mutta lähellä sitä kuitenkin. Naiset toimivat sielunsa tahdon mukaisesti aina anahatan kautta, ja miehet taas tekemisen ja dynaamisuuden. Jos sielua ei kuuntele, se kärsii, mutta yrittää silti opastaa aina silloin tällöin oikeaan suuntaan joskus hyvinkin konktreettisin esimerkein.

En siis hehkuttaisi ylenpalttisesti sitä oivallisuutta jonka shamaaniudestasi saat, vaikka ketään en tietenkään miltään kiellä, mutta se on vain välivaihe josta sielusi jotain haluaa oppia, ehkä hyvinkin tärkeä, who knows. Se on hyvin (henkisesti ajateltuna) vaarallinen tie, eikä sitä pidä kenenkään tieten tahtoen alkaa kokeilemaan, demonit varmasti vaativat osansa ennemmin tai myöhemmin, ja se ei tule olemaan mitään pahimmissa kauhuelokuvissa näkemääsi, vaan siihen verrattuna hyvin paljon potenssiin numeroita.. Toivon kaikkea hyvää sinulle, ja toivon ettet loukkaannu liikaa suorista vesimiehen sanoista (joista löytyy oiva topikki jo tältä foorumilta) Smiley uglystupid2
75  Astro special / Astro special / Vs: Aurinkokuntamme ja chakrat : 09.02.2010 00:45:10
Tosiaan, arkikielen symboleistahan se löytyy: Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta!
Mies-Mars-Napa ja Nainen-Venus-Sydän  Grin

Entäs sitten sakraalichakra? Onko se itse Aurinko ja sen energia?
Mä en tiedä onks toi sakraali nyt sitten se 2. alin (svadhissthana)? Jos on, niin ei, tantristen ja joogisten perinteiden mukaisesti aurinko liitetään solaarisuuteen ja täten myös tohon 3. cakraan eli manipuraan. Myös noiden cakrojen elementit jotka jo jossain muualla kertaalleen taisin luetellakkin, auttaa ymmärtämään mikä liittyy mihinkin planeettaan, astrologisesti, joogisesti jne. Sanon ne vielä kerran alhaalta ylös päin.

1. Muladhara = Maa
2. Svadhissthana = Vesi
3. Manipura = Tuli
4. Anahata = Ilma
5. Visshuddha = Eetteri (eli väliaine, jossa kaikki energia liikkuu, ns. "viides elementti")

Näistä ny en ite sitten tiedä mikä planeetta täysin vastaa mitäkin, mut varmaan joku jo noista jotain osaa päätellä. Vedestä tuli mieleen uranus , mut en tiedä liekkö miten totta..
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20