Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Tapaamiskartta : 21.03.2011 15:41:14
Tapaamiskartoissa TARKKA aika on tärkeääkin tärkeämpi yksityiskohta. Puolen tunnin tarkkuus on liian epämääräinen.
Horary-kartat tehdään aina sille kelloajalle, jolloin tapaaminen tapahtuu, eli jos lähetät viestin (ensimmäinen kontakti), laita tarkka kelloaika muistiin. Jos sinulle lähetetään viesti, laita viestin lukuaika muistiin.
2  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: kartan tulkintaa... : 16.02.2010 13:03:33
Ymmärsin, että kysymyksesi koski astrologian alkeiden opiskelua ja mistä kannattaa aloittaa. Basics on horoskooppimerkkien, planeettojen ja huoneiden hanskaaminen, sen jälkeen aspektit. Kannattaa käydä kaikki perusteellisesti läpi Oinaasta Kaloihin ja Auringosta Plutoon sekä 1.-12. huoneet. Hyvä perustieto on kullan arvoinen, jos ihan oikeesti haluat oppia ymmärtämään astrologiaa.

Astrologia on tosi mielenkiintoinen ala, mitä enemmän opit/tiedät, sitä enemmän siitä innostut ja uutta/syvempää tietoa janoat.

Lukuintoa, aurinkolellona!
3  Astro special / Astro special / Vs: astro.comin taulukon tulkinta : 16.02.2010 00:50:48
Lainaus
Minä en tuijottele noista luvuista kuin noita asteita ja niiden jälkeen ilmoitettuja sekunteja joiden perässä on vain ' eli yksi hipsu...

2°25'11'' = 2 astetta 25 minuuttia 11 sekunttia

my bad, kirjoitusvirhe '' - tarkoitin '

Lainaus
A= approaching / S= separative

Kaikki kolme termiä on yleisesti käytössä applicative / applying / approaching aspect

Transiitteja ja progekarttoja katsellessa tuo pieni lisätieto (A/S) on mielestäni melko tarpeellinen.
4  Astro special / Astro special / Vs: astro.comin taulukon tulkinta : 15.02.2010 22:13:54
goody goody good  Smiley
5  Astro special / Astro special / Vs: astro.comin taulukon tulkinta : 15.02.2010 21:58:01
Lainaus
Tarkoittaako tämä -9 astetta 52 a (mikä tuo aa on) että 9 ja jotain asteen heitolla tuo aspekti Huh
pikku aat ja s:t nyt myös kysymysmerkkeinä?

A = applicative (planeetat liikkuvat toisiaan kohti)

S = separative aspect (planeetat etääntyvät toisistaan)

esim.  kuu  mars aspect_con 3°30 a tarkoittaa, että  kuu etenee  mars suuntaan ja on tällä hetkellä 3°30'' etäisyydellä  mars sta
vastaavasti kuu  mars aspect_con 3°30 s tarkottaisi, että  mars perääntyy, loogista?
6  Astro special / Astro special / Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja? : 15.02.2010 21:33:50
Pikkuveljelläni ja minulla on kummallakin pluto aspect_sex uranus
Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa Huh

// Oho huomasin juuri, että pikkuveljelläni ja minulla (eli kummallakin) on
uranus vesimies
neptunus vesimies
pluto jousimies

Jos olette about saman ikäisiä, niin eihän tuo ihme ole. Nuohan on kumpikin hitaasti eteneviä planeettoja!
7  Astro special / Astro special / Vs: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja? : 15.02.2010 21:32:29
Tässä erään sisaruskolmikon aspekteja ensin isään liitetyn auringon ja sitten äitiin yhdistetyn kuun osalta:

Esikoinen
 aurinko aspect_squ saturnus
 aurinko aspect_opp neptunus
 aurinko aspect_tri pluto

Keskimmäinen
 aurinko aspect_tri saturnus
 aurinko aspect_sex neptunus
 aurinko aspect_tri pluto

Kuopus
 aurinko aspect_tri saturnus
 aurinko aspect_tri neptunus
 aurinko aspect_sex pluto

Nämä kolme  aurinko-aspektia löytyvät siis jossain muodossa kaikilta kolmelta. Tämä lisäksi esikoinen ja kuopus jakavat vielä seuraavan aspektin, jota keskimmäiseltä ei löydy:  aurinko aspect_con merkurius

Esikoinen
 kuu aspect_con jupiter
 kuu aspect_tri uranus

Keskimmäinen
 kuu aspect_con venus
 kuu aspect_con mars
 kuu aspect_squ jupiter
 kuu aspect_tri saturnus
 kuu aspect_squ uranus

Kuopus
 kuu aspect_opp venus
 kuu aspect_squ mars
 kuu aspect_kvi jupiter
 kuu < saturnus
 kuu aspect_sex uranus

Tässä kohtaa esikoinen jakaa sisarustensa kanssa vain kaksi aspektiparia, keskimmäinen ja kuopus taas huomattavasti enemmän.

Aspektit usein perytyy sukupolvelta toiselle, ei niin, että samat planeetat on aina samassa aspektissa, vaan että samat planeetat ylipäätään ovat aspektissa toisiinsa. Kannattaa tarkistaa lasten isän ja äidinkin kartat, sekä isovanhempien.
8  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Uskallanko perustaa oman yrityksen nyt? Vai siirränkö vielä... : 04.02.2010 18:16:57
Hei Brida!

Mielestäni kannattaisi odottaa kunnes  saturnus on ohittanut 12. huoneen ja aloittaa uuden syklin Ascista eteenpäin (lokakuun alussa 2012).  saturnus 12. huoneessa on aikaa, jolloin teemme bilanssia menneistä 30 vuodesta ja tarkastamme, mitä on hyvä ottaa mukaan tulevaan 30 vuoteen ja mitä on syytä jättää taakse. Tuolloin meillä on myös tarve vetäytyä omiin oloihimme, emme ole vältäämättä kovin seurallisia. Yksityisyrittäjänä on kuitenkin "yritettävä" koko ajan. En usko sinulla tuolloin olevan tarpeeksi energiaa pitää yritystäsi yllä.  saturnus 12. huoneessa pakkottaa meidät toisinaan hiljentämään vauhtia (jos me emme sitä vapaaehtoisesti tee) esim. sairauden kautta.

Samoihin aikoihin (  saturnus aloittaessa uuden 30 vuoden syklin) jupiter on kauniissa  aspect_sex MCn kanssa, minkä pitäisi olla myös positiivinen pointti tuolle ajalle.

Tuolloin myös proge-MC-IC-akselisi on konjarissa syntymäkarttsi  mars .

Puhun omasta kokemuksestani, aloitin oman yritykseni  saturnus ylittäessä Asc, ajoitus oli mielestäni aivan loistava. Kuvaahan tuo transiitti myös uuden syklin alkua.

Suosittelisin odottamista, jos vain voit.
9  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: salaperäinen syntymäkellonaika : 05.01.2010 18:33:52

   smitten smitten smitten

Hei!
En osaa vastata juuri kysymääsi asiaan, mutta tiedän, että astrologinen tekniikka on olemassa, jolla voidaan saada "oikea" kellonaika. Ota yhteyttä johonkin ammattiastrologiin. Sitä ennen kerää kaikki miehesi tiedot esille. Esim. syntymäpäivä, ylioppilaaksi tulo, ammattiin valmistautuminen, opiskelu ulkomailla, hääpäivä jne. Valokuva miehestäsi saattaa auttaa oikean nousumerkin löytymisessä. Tietynlaiset kasvonpiirteet kuuluvat tietyntyyppisille ihmisille. Esim. neliskanttiset kasvot kiinteille merkeille, soikeat muuttuville merkeille ja kolmiot johtaville merkeille.
         Terkuin "kokemusta on"  smitten

Evea puhuu tuossa syntymäajankorjauksesta. Se on aikaa vievää puuhaa ja jos syntymäajasta ei ole alun alkaen minkäänlaista hajua (esim. äiti muistelee sen olleen puolen yön aikaan ja todellisuudessa lapsi syntyi klo. 21.56 tai 02.48), niin helppo duuni oikean ajan löytäminen ei ole. Tosin ei mahdotonkaan.
10  Astro special / Astro special / Vs: Hirveästi vain samaa merkkiä kartalla : 05.01.2010 18:20:27
...
Ystäväni ystävä on ehkä suurin merkkisuman kerääjä kartalleen, johon olen ikinä törmännyt! Hänen kaikki planeettansa ovat yhtä Oinasta lukuuttamatta Leijonassa - aivan kaikki! Hän kyllä onkin hyvin tyypillinen Leijona....
...

Aivan kaikki samassa merkissä? Kaikki planeetat ei koskaan ole samassa merkissä, niin kuin Nikki tuossa jo aiemmin kirjoitti.

AthaMaarit
ei vaan tuota ystävän ystävän karttaa,syntymävuotta,josta sinulla tuo stelliumesimerkki leijonassa on?
esim.  pluto on leijonassa suurilla ikäluokilla,50-luvun immeisillä,
muttei sinne leijonaan muita yhtä aikaa saa millään?

Merkurius ja Venus nyt usein ovatkin Auringon kanssa samassa merkissä, koska niiden etäisyys Aurinogsta voi olla maksimissaan 28° ( merkurius ) tai 48° ( venus ).

minulla on neitsyessä 
... 8 huoneessa  kuu  pluto  pallas  uranus merkurius  aurinko venus  kuunsolmu


Mitä lähemmäksi pohjois- tai etelänapaa mennään eli mitä kauemmaksi päiväntasajalta mennään, sitä epätasaisemmaksi huoneiden koot muuttuvat. Käytännössä tamä tarkoittaa sitä, että esim. Suomessa syntyneillä on kartassa usein kaksi huonetta, joiden koko ylittää 30° (yhden merkin) eikä yli 60° kattava huonekaan ole suomalaisissa kartoissa kovinkaan harvinainen.
11  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Perhe astrologiassa : 21.12.2009 13:17:04
En nyt ymmärtänyt sinun vastauksestasi, onko 2. lapsesi neitsyt ja 1. skorpioni. Parhaiten pystyn auttamaan - mikäli niin haluat - jos laitat tietoa omista huoneittesi kärjistä merkeissä (huoneet 1-6 riittävät eli Asc merkissä X, huone 2. merkissä Y jne.). Tai voit laittaa minulle yksityisviestinä sinun sekä lapsiesi syntymäajat.
12  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Perhe astrologiassa : 20.12.2009 16:36:32
Hei Pirjoa!

Ensimmäinen lapsi sinun 5. huone, toinen lapsi 7. huone, kolmas lapsi 9. huone jne.

Mikäli partnerillasi olisi lapsi aikaisemmasta suhteesta, tämä (tai vanhin niistä) löytyisi huoneesta 11., seuraava huoneesta 1. jne.

Kyseisten huoneiden merkit eivät aina tietenkään ole samat kuin kyseisten henkilöiden aurinkomerkit tai Asc, mutta kuvaavat selkeästi näiden persoonallisuuksia.

Perheissä myös usein periytyy samat aspektit/teemat. Esim. äidin horoskoopissa on  aurinko  aspect_tri  jupiter , lapsen horoskoopissa  aurinko  aspect_sex  jupiter tai isällä  kuu  aspect_squ  pluto , lapsella  kuu  aspect_opp  pluto tai isoäidillä sekä lapsen lapsella  kuu  aspect_con  uranus . Eli aspektit/teemat toistuvat myös sukupolvien yli.

Omasta mielestäni erittäin mielenkiintoinen tutkimusalue. Kannattaa tutkailla oman suvun karttoja, vaikka tarkkoja syntymäaikoja vanhempien sukupolvien kohdalla ei tiedossa olisikaan, jo pelkästään syntymäpäiville tehdyt kartat paljastavat paljon mielenkiintoista.
13  Astro special / Astro special / Vs: Muuton jälkeinen relocation chart : 27.09.2009 23:54:39
Lainaus
Oliko sinulla silloin jokin kardinaali 0° tai fixed 15° aktivoitunut?

Mutta sinun omalla kartallasi Itävaltaan muuton aikana, oliko jokin noista pisteistä aktivoitunut? Joko 7-vuoden-rytmiopin mukaan taikka progressio-/Solar Arc-kartalla?
14  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: aurinkomerkki vaihtelee : 27.09.2009 21:00:03
Oman tutkimukseni mukaan nuo rajatapaus-auringot tuntuvat voimakkaammin olevan sen edellisen merkin luontaisia, ne ikään kuin korostuvat näissä henkilöissä, kuten nimimerkki meimi tuossa edellissessä kommentoi. Heissä ei aina edes pysty tunnistamaan sitä varsinaista aurinkomerkkiä.
15  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Ulkomailla syntyneen transiitit? : 27.09.2009 13:11:32
Lainaus
Mutta vähän se on tuollainen Neandertalilainen tulkinta, koska mielestäni oikeaoppisempi
relocation-kartta ottaisi huomioon alkuperäisen syntymäajan ja paikan koordinaatit,
muuttopäivän ja uuden asuinpaikan koordinaatit ja sen hetkiset transiitit
ja laskisi siitä henkilölle relocation-kartan.

Sasha, millainen soppa tuosta syntyisi? Kahden paikkakunnan koordinaattien yhdistelmä ja kahden päivämäärän yhdistelmä tuottaisi minkälaisen kartan? En tarkoita tätä provokaationa, vaan olen kiinnostunut ymmärtämään, mitä tuo fiktiivinen kartta sinulle antaisi?

Relocation charthan näyttää miten syntymäkarttasi vaikuttaa toisella paikkakunnalla. Planeetat pysyvät samalla paikalla aivan sama missä päin maailmaa olet/synnyt. Kaikki lasketut pisteet (Asc et muut akselit ja huoneiden kärjet, Arabic parts etc.), joissa laskujen perustana ei ole pelkästään planeettojen sijainnit, muuttuvat.

Lainaus
Miten - jos tyyppi on syntynyt vaikka Aasiassa, mutta asuu Suomessa, niin eikö transiitit silloin pitäisi katsoa Suomeen eikä syntymäpaikkaan?

Kirjoitin aikoinaan "muuton jälkeinen relocation chart" teemaan seuraavasti:

Lainaus
Itse olen jo yli puolet elämästäni asunut Suomen rajojen ulkopuolella ja minulla on täällä eri Asc kuin on syntymäkartassa, mutta planeettojen transiitit vaikuttaa kyllä niissä natal-kartan huoneissa & akseleilla.

Tosin kehoittaisin aina seuraamaan sekä syntymäkartan että relocation kartan transiitteja ja oman kokemuksen myötä päätämään, kumpi vaikuttaa enemmän.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8