Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 59
1  Astro special / Yleistä / Vs: foorumin persoonallisuustyyppi jakauma : 03.08.2017 11:53:51
Jatketaan putkeen... Kolmas testi tuli tehtyä, ja myös se näytti, että olen INTJ. Kai se on pakko sitten vaan uskoa...  Huh 

Mielenkiintoista, että näin ajattelevana tyyppinä kiinnostuisin astrologiasta ja sen semmoisesta "hömpänpömpästä". Toisaalta, NT-tyyppi haluaa ymmärtää asioita sekä muodostaa näistä loogisia kokonaisuuksia/yhteneväisyyksiä, joten ehkä NT-tyyppi ja astrologia ei niin outo yhdistelmä olekaan...? Huh Tosiasialliset Sensing (S) -tyypit taas tuskin kiinnostuvat astrologiasta tai huuhaa-tieteistä - otetaan nyt esimerkiksi mieheni, joka on päivänselvä ISTP-tyyppi, ja ei ole tippaakaan kiinnostunut astrologiasta, psykologiasta tai mistään persoonallisuustyyppeihin viittaavasta Cheesy

Veikkaisin, että ST-tyypit loistavat poissaolollaan, kun tutkitaan astrologiaharrastajien persoonallisuustyyppijakaumaa. SF-tyyppi viittaa enemmän taiteelliseen luovuuteen ja aistillisiin nautintoihin - joskaan en täysin poissulje SF-tyyppejä astrologiapiireissä.

Mun preferenssit oli Human Metrics.comin mukaan:

Lainaus
Your Type Preferences

Introvert(28%) iNtuitive(12%) Thinking(6%) Judging(53%)

Eli Thinking on kyllä ihan siinä rajoilla. Olenko sitten INT(F)J-tyyppi, eli tuo Feeling-funktio on ikäänkuin käden ulottuvilla koko ajan Huh

Feeling-preferenssi ei kuitenkaan tunnu omalta, koska INTJ-tyypillä on kolmantena, eli toiseksi heikoimpana funktiona Introverted Feeling (Fi). Fi perustuu omaan, sisäiseen arvomaailmaan, joka voi olla varsin subjektiivinen. Omat arvoni perustuvat nimenomaan henk.kohtaiseen, sisäiseen moraalikäsitykseeni, ei niinkään ympärillä vallitseviin normeihin. Lisäksi, kuten olen aiemmin sanonut, mulla on puutteellinen empatiakyky, kyky asettua muiden ihmisten asemaan sekä ymmärtää muiden tunteita (osaan kyllä lukea, millä tuulella ihmiset milloinkin ovat, mutten välttämättä ymmärrä, miksi he tuntevat milläkin hetkellä mitä). INTJ-tyyppiä saatetaan - osin aiheestakin - syyttää empatiakyvyttömäksi, koska tämä puoli on alikehittynyt.

INFJ-tyypillä taas hallitsevana funktiona on Extraverted Feeling (Fe). Fe on humaani, arvomaailma perustuu yhteisön määrittämiin normeihin. Fe suuntaa tunteet ulospäin, muiden ihmisten tunteiden ymmärtämiseen, muiden ihmisten auttamiseen. INFJ-tyyppi on myötäelävä, sympaattinen ja empatiakyky on vahva, koska Fe on hallitseva funktio.

Jos haluaa tutustua enemmänkin Myers-Briggs -persoonallisuustyyppeihin, tämä sivusto oli mielestäni paras:
http://www.typeinmind.com/
2  Astro special / Yleistä / Vs: foorumin persoonallisuustyyppi jakauma : 23.05.2017 12:35:43
Kaivanpa tämän wanhan aiheen esille, koska Myers-Briggs -tyyppejä olen tässä viime aikoina tankannut.

Kaksi testiä olen tehnyt, ja molempien mukaan olen INTJ (Introvert - Intuitive - Thinking - Judging)  Huh

Tarkkoja prosentteja en muista, mutta introverttiys (I) on se vahvin ominaisuus - kummankin testin mukaan. Intuitive (N) oli 1. testin mukaan keskivahva, 2. testin lievä. Thinking (T) näyttäisi olevan kummankin testin mukaan se häilyvin ominaisuus, eli tarpeen mukaan pystyn jossain määrin samaistumaan tunnepuoleen (F). Judging (J) on selkeästi myös vahvuus.

Pitkään kuvittelin olevani ISFP, mutta kyllä tuo INTJ osuu ja uppoaa.

Että tässäpä tämä... INTJ on naisilla melkoisen harvinainen persoonallisuustyyppi - ehkä tämä osaltaan selittää, miksi koen itseni enemmän "äijäksi". Naisporukoissa todellakin tunnen olevani kummajainen  Huh  Miehet kun ovat pääsääntöisesti Thinking (T) -tyyppiä ja naiset Feeling (F) -tyyppiä, niin naisella Thinking (T) -tyyppi tuntuu aiheuttavan ihmettelyä, ehkä uteliaisuutta tai jopa pelkoa niin miehissä kuin muissa naisissa. Et oikein kuulu kumpaankaan porukkaan... Undecided

Omaa analyysiä piirteistäni, miten näkyvät:

Introvert:
- Tarvitsen paljon omaa aikaa ja rauhaa. Viikonloput kuluvat pääsääntöisesti omassa rauhassa akkuja ladaten, harvoin sosiaalisissa tapahtumissa.
- Keskittyminen herpaantuu helposti meluisassa ympäristössä.
- Herkkäaistinen ja taipumus ylikuormittua, mikäli ärsykkeitä tulee joka suunnasta liikaa.
- Viihdyn "oman pääni sisällä", tykkään pohdiskella kaikennäköistä. Pääsisäinen elämä on vilkkaampi kuin verbaalinen ulosanti antaisi ymmärtää.
- Lukeminen, musiikin kuuntelu, TV:n katselu yms. houkuttelee enemmän kuin seurustelu muiden ihmisten kanssa.
- En viihdy ruuhkaisissa paikoissa enkä sellaisissa tapahtumissa, joissa on paljon itselleni vieraita ihmisiä. Mm. baarit, yleisötapahtumat, festarit yms. ovat täyttä helvettiä.
- Pidän kyllä ihmisistä, mutta työpäivän jälkeen on tunne, etten välttämättä kaipaa seurustelua sen enempää.
- Huono puhuja, hyvä kirjoittaja.
- Tuttujen seurassa olen hyvinkin vilkas, puhelias ja viihdyn keskipisteessä - vieraiden ihmisten parissa keskipisteenä olo on kiusallista.

Intuitive:
- Havainnoin ympäristöä tarkasti, teen paljon aistinvaraisia havaintoja.
- Olen huono muistamaan yksityiskohtia. Ajattelen enemmän suuria kokonaisuuksia.
- Oppiminen tapahtuu hahmottamalla tilanne käytännössä. Faktojen ja yksityiskohtien tankkaaminen manuaalista on hyödytöntä pakkopullaa.
- Tarkan faktatiedon hallinta on vähän niin ja näin. Muistan palasia sieltä täältä. Enemmän siis "vähän joka suunnasta" kuin yhden tietyn erityisalueen täydellinen hallinta.
- Olen varsin luova ja idearikas. Kyseenalaistan jo olemassa olevaa tietoa ja lähden helposti keksimään vaihtoehtoja ja luomaan uusia yhteyksiä. Yhdistelen jo olemassa olevia tiedonpalasia ja tarkastelen kokonaisuuksia uudelleen.
- Keskustelutyyli on "maalaileva" - näin sanoo S-tyypin mieheni Grin  Lause saattaa katketa ja asiayhteys muuttua kesken lauseen ihan toiseksi. Puhetyyli on rönsyilevä.
- Small talk tai faktapohjainen keskustelu on TYLSÄÄ (ellen ole aiheesta kiinnostunut). Tykkään enemmän ideoida, pohdiskella ja tarkastella asiaa joka kantilta. Tykkään esittää omia ideoitani muille.
- En ole kovinkaan käytännönläheinen.  Embarrassed
- Jään helposti "pääni sisään".

Thinking:
- Päätökset perustuvat aina pitkällisen harkinnan tulokseen. Isoja päätöksiä tehtäessä en koskaan tee tunnepohjaisia impulssiratkaisuja, vaan asia on pohdiskeltu monelta kantilta läpi ennen päätöstä.
- Rationaalisuus, kaukokatseisuus. Mietin aina, miten päätökset vaikuttavat tulevaisuuteen.
- Ns. naisellinen hoivavietti puuttuu. Lapset herättävät enemmänkin ärsytyksen ja pakokauhun, kuin suojeluhaluisia, tunteita.
- Olen tietyllä tavalla empatiakyvytön. Samaistuminen muiden ihmisten tilanteeseen ja tunteisiin on ajoittain heikkoa.
- "Lohdutan" ennemmin antamalla neuvoja ja vinkkejä kuin "olemalla läsnä". Avuttomuus ärsyttää, samoin lapsellisuus.
- Ihmisten tunnekuohut ahdistavat. Erityisesti negatiiviset. Pelkään vihaisia ihmisiä ja pyrin välttämään paikkoja ja tilanteita, joissa on tunnekuohuja nähtävissä (esim. nettifoorumit, joilla väitellään; riidat ihmisten välillä yms.).
- En pidä tyhmistä ihmisistä. Enkä pelkästään tunteidensa vallassa elävistä ihmisistä ilman hippuakaan maalaisjärkeä.


Judging:
- Järjestelmällisyys - jess!
- Keskeneräisyys ja sotkuisuus ärsyttää (vaikka N-tyyppinä olenkin aika laiska ja käytännötön... :Smiley ).
- Tykkään projektiluontoisesta työskentelystä: otetaan asia käsittelyyn ja hoidetaan se kunnialla päätökseen. Asia kerrallaan käsittelyyn mielummin, kuin että hypitään asiasta toiseen ja edestakaisin.
- Äkillinen suunnitelmien muutos ahdistaa - kun teen sopimuksia/aikatauluja, oletan, että niistä pidetään kiinni.
- Tuntuu, että elämäni koostuu useista projekteista, joita hoidetaan ajallaan valmiiksi - ja ei se mitään, kaipaan projekteja elämääni.
- Valmistautuessa uusiin asioihin hankin ensin pohjatietoa ja teen alustavan suunnitelman. En osaa "vetää lonkalta".
- Aikataulutus, deadlinet, to do -listat - kiitos! Muuten olen aikaansaamaton.

 coolsmiley crazy2
3  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Mars - miesihanne : 03.04.2017 19:24:39
Nää wanhat ketjut on kyllä ihan mahtavia! Kiitos, kun jotkut jaksavat nostella näitä - on mukavaa uudelleenpohdiskella asioita useiden vuosien jälkeen, kun astroilukokemusta on jo päässyt kertymään Smiley

Itselläni on  mars kauris 1. huoneessa. Vahva sijainti, koska Mars on Kauriissa ylennyksessä ja 1. huoneessa vielä omimmillaan... Pidän miehistä, jotka ovat määrätietoisia, tietävät, mitä elämältään haluavat eivätkä pelkää sitä kovaa työtä unelmiensa toteuttamiseksi. Ne vähän hiljaisemmat, vakavammat, kovasti työskentelevät, vastuuntuntoiset miehet ovat aina olleet niitä, jotka loppupeleissä ovat pyyhkäisseet jalat alta tältä  jousimies -akalta. Ja jos mukana on vielä vähän Vesimiesmäistä viileyttä sekä terävää älyä, niin uijui!!! smitten  Pidän miehistä, jotka haastavat mut sekä fyysisesti että mentaalisesti yrittämään kovemmin, aina äärirajoille saakka. Miehen pitää olla samalla kumppani, samalla kilpailija ja tsemppari.

Toinen, mihin kiinnitän huomiota, on se, että mies viihtyy omissa nahoissaan, on sinut itsensä kanssa. En pidä ihmisistä, joiden käytös muuttuu seuran vaihtuessa tai jotka muuten vaan vetävät jotain roolia. Tämän kait selittää tuo 1. huone... Ihastukset ovat olleet hyvin tavallisen oloisia miehiä, semmoisia luotettavia ja turvallisia, "pesänrakentajatyyppejä". Itselläni kuitenkin  askendentti kauris DC  rapu , joten turvallisuus, kodin perustaminen on hyvin tärkeää mulle.

Noin yleisesti en kumminkaan syty  aurinko kauris -miehistä. Hyvin vähän muutenkaan tunnen Kauriita Huh  Pahin skenaario on kuitenkin ympäriinsä ajelehtivat taivaanrannan maalarit ja ne ns. "rennot kaverit" ilman sen kummempia ambitioita. Sekä joka paikkaan sinkoilevat seurapiiriperhoset ja bilekeisarit.
4  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Sitoutumiskammoinen jousimies : 02.04.2017 16:29:41
Sitoutumiskammoinen Jousimies? Minä?? Pah! Cheesy  Nimim. koko aikuisikäni parisuhteessa elänyt Jousimies.

Myönnän kyllä sen, että parisuhteen täytyy tietyllä tapaa edetä mun ehdoilla. Tarvitsen paljon myös omaa aikaa ja tilaa itseilmaisulle. Liian iholle liimautuva tyyppi tai semmoinen, joka yrittää kontrolloida menemisiäni tai tapaa ilmaista itseäni, on pahin painajaiseni. Siis semmoinen mies, joka haluaa tehdä kaikkea ainoastaan pariskuntana, ei erillisinä yksilöinä.

Jousimies luonnollisesti on vapaudenkaipuinen, itselläni vapaudenkaipuuta korostavat lisäksi aurinko aspect_con uranuskuu aspect_tri uranusuranus aspect_con keskitaivasmars 1. huoneessa puolineliö  aurinko . Lisäksi 11. huoneessa  jousimies :ssä  merkurius aspect_con venus aspect_con neptunus .

Toisaalta olen erittäin parisuhdekeskeinen ja sitoudun syvästi suhteisiin. Onhan tuo  askendentti kauris perin traditionaalinen ja pitkäjänteinen. DC  rapu :ni kaipaa nimenomaan lämpöä ja läheisyyttä. Ja DC:n hallitsija  kuu leijona on 7. huoneessa - Leijona on sitoutuva, huomionkipeä, parhaimmillaan lämmin ja antelias merkki ja 7. huone korostaa parisuhteen merkitystä; sinkkuna sitä jotenkin on semmoinen tunne, että jotain puuttuu... Ja kartan hallitsija  saturnus skorpioni on 8. huoneessa, mikä omalla tavallaan edustaa yhteensitoutumista aina kuolemaan saakka... Mulla  saturnus aspect_con pluto 8. huoneessa, erittäin painava aspekti, mutta oikein ymmärrettynä/käytettynä puhdistava ja voimauttava. Lisäksi koen, että tuo  mars kauris aspect_squ saturnus tekee sen, että yhdenyön jutut eivät kiinnosta. Sen sijaan parisuhteessa sitä antaa libodon paukkua, kunhan alun varovaisuudesta on päästy yli ja luottamus on synnytetty Cheesy

Tunnen useita Jousimiehiä. Heistä suurin osa on mennyt suht nuorella iällä naimisiin ja kumppaneina ovat uskollisia. Yhden itsenäisen ikisinkku-Jousimiehen (on  aurinko askendentti jousimies kuu harka ) tunnen myös ja yksi "ihmissuhdeseilaaja" ( aurinko jousimies askendentti neitsyt kuu kalat ) mahtuu myös mukaan.

Itse elelen jo kymmenettä vuotta  aurinko vaaka :an kanssa ( askendentti neitsyt kuu vesimies ), yhteinen kotikin on perustettu. Nuoruuden ehdottomuus ja oman uniikkiuden mainostaminen on tänä aikana hiukan hälventynyt - joskin niitä kärkeviä mielipiteitä ja arvaamattomia reaktioita on näin aikuisiälläkin odotettavissa Wink
5  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Näkyvätkö pitkän suhteen merkit kartallanne? : 24.03.2017 20:27:06
Näin pitkään parisuhteessa eläneenä voisin omalta synastriakartalta poimia seuraavanlaisia havaintoja, joita pidän aika merkittävinä:

 askendentti aspect_tri askendentti (minä  askendentti kauris , mies  askendentti neitsyt ) - tämä tuo jotenkin semmoista yhteistä rytmiä, on samat sävelet ja teemat kuin toisella. Erittäin helppo ja mukava aspekti. Toinen, mikä luo yhteisiä säveliä, on meillä oleva  mars aspect_tri mars (minä  mars kauris , mies  mars neitsyt , molempien Marsin ovat synt.kartoilla vielä 1. huoneessa - jännä sattuma!) - parhaimmillamme olemme tosi tuottelias, tehokas ja kannustava pariskunta, mutta lisäksi tuo yhteisen toimintatavan löytyminen.

Mun  aurinko jousimies aspect_sex miehen  kuu vesimies . Perinteinen parisuhdeaspekti, vaikka meillä "väärinpäin" Wink  Toimii näinkin, on semmoinen olo, että mies seisoo tukena ja turvana.

Mun  venus jousimies aspect_squ miehen  mars neitsyt . Seksiaspekti Cheesy  Vetovoimaa tarvitaan myös pidemmässä suhteessa.

Mun  pluto aspect_con miehen  aurinko vaaka . Maaginen, hämärä vetovoima, jota ei vaan osaa selittää... Mies jaksaa edelleen kiehtoa... Miehen  aurinko vaaka tekee samalla  aspect_con :ää mun  saturnus . Saturnus on sopivassa määrin/helpommissa aspekteissa ainakin pitkäaikainen ja sitova.

Mun  jupiter aspect_con miehen  saturnus skorpioni . Tasapainottava.

Sitten mun  mars aspect_sex miehen  saturnus . Järkeistävä ja tosiaankin mukavan tasoittava.

Mun  jousimies -stellium putoaa miehen 4. huoneeseen - ehkä tämän vuoksi kokee "pesänrakentamisen" hyvin luonnolliseksi mun kanssa. Miehen  aurinko  venus vaaka ovat mun 8. huoneessa - vetovoimaa riittää vielä tänäkin päivänä... Cheesy

Meillä on synastriassa hyvin vahva  uranus , ja vaikka Urkki normaalisti yhdistetään sähköisiin, lyhyisiin suhteisiin, meillä on suhde kestänyt jo kohta 10 vuotta. Itselläni on synt.kartalla vahva Urkki-painotus, koska 11. huoneessa on tavaraa ( merkurius venus neptunus ) ja  uranus aspect_con keskitaivas . Mulla ja miehellä molemmilla  uranus aspektoi  aurinko ja  kuu kanssa, ja miehellä tosiaan  kuu vesimies. Tästä syystä meidän suhde on ehkä riippuvainen tuosta Uranuksesta, olemme molemmat aika vapaita sieluja ja itsenäisiä menijöitä.

Meillä tosiaan Urkki aspektoi: miehen  uranus aspektoi mun  aurinko kuu merkurius venus kanssa, mun  uranus aspect_sex miehen  venus . Kaikilla ei ehkä tämmöinen määrä Urkkia toimi pitkässä suhteessa... Cheesy
6  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Oletko naisena kokenut ilkeilyä/kateutta muilta naisilta? : 13.01.2017 23:00:41
Wanha aihe, mutta...

Olen ollut koulukiusattu, ja myös aikuisena opiskeluaikana tyttöporukoiden inhon kohde, joskaan en varsinaisesti kiusattu. Koulussa määrällisesti pojat kiusasivat enemmän, mutta tyttöporukoiden kiusaaminen on se, joka aiheutti syvimmät haavat ja jota vieläkin muistelen... Kouluajat muistuvat siinäkin mieleen, että alitajuisesti kavahdan/kylmä aalto hulvahtaa sisäpuolella, jos näen kadulla teinityttöjä trendivaatteissa, kovasti meikattuna, kylmä, koppava ilme kasvoillaan - vaikka järki sanoo, että ko. tyttöset tuskin edes huomaavat mua!!! Mutta näin se vaikuttaa...

Poikien kiusaaminen on härnäämistä koulun pihalla, koulumatkoilla, luokassa ennen tunnin alkua yms. Reppua varastettiin/levitettiin sisältö pitkin pihoja - ikävää, mutta tavallaan "yksityistä". Tyttöjen kiusaaminen taas oli järjestelmällistä halveeraamista, itsetunnon polkemista, nolaamista muiden edessä. Esim. ryhmätyötä tehdessä mua ei kuunneltu, ideoitani pidettiin tyhmänä ja väitettiin, etten tee yhtikäs mitään työn hyväksi - tästä tytöt kantelivat opettajalle, että olen laiska enkä työskentele heidän kanssaan ja saivat mut näyttämään tyhmältä, laiskalta. Sitten tuo julkinen nolaaminen: koko kouluporukan kuullen tytöt kertoivat salaisuuksiani, kaikki saivat tietää, keneen olen ihastunut yms. Kaikkien kuullen kommentoivat, kuinka hirveä iho mulla on ja kuinka pitäisi pukeutua suojaessuun, jos finnejäni meinattaisiin puristaa (mulla oli aikamoinen akne teininä). Yhdellä kotitaloustunnilla (meidän piti syödä aina kaikki valmistetut ruoat) tyttöporukan 'queen' kippasi jäljellejääneet salaatit mun lautaselle ja sanoi, että "kyllä läskille maistuu". Siinä koko porukka tuijotti ja odotti kotiinpääsyä (saimme luvan lähteä kotiin vasta, kun kaikki olivat valmiita), kun nöyryytettynä söin lautasta tyhjäksi - opettaja ei edes puuttunut tähän. Pysyvät haavat jäi noistakin ajoista... Cry

Olin tosi ujo, herkkä, melkoisen naiivi ja hiljainen kouluaikoina ja siksi helppo kohde. Aikuisena olen muuttunut epäluuloisemmaksi, en luota samantien uusiin tuttavuuksiin enkä päästä ihmisiä helposti lähelle. Mutta itsevarmuutta olen saanut lisää ja nykyisin olen rehellisesti oma itseni. En häpeile itseäni, tuon mielipiteeni erittäin selkeästi ja kärkkäästi esille. En pyri miellyttämään ketään, vaan elän "jos et pidä minusta, se on ihan oma ongelmasi" -asenteella.

Opiskeluaikoina olin myös luokkamme tiiviin tyttöporukan hampaissa. Tuo inho näkyi lähinnä tylyytenä: jos heiltä kysyi jotain, vastaus oli lyhyt, kuiva ja teki selväksi, että turha tulla hieromaan kaveruutta. Tytöt nakkelivat niskojaan ylpeästi, jos satuin olemaan lähietäisyydellä. Eräs kaverini kertoi, että oli kuullut tämän tyttöporukan keskenään ruotivan mua, mun olemusta, käyttäytymistä yms. - eikä mitenkään positiiviseen tapaan. Tähän törmäsin useampaan otteeseen. Mutta kiva, jos tuotin heille puheenaihetta ja sisältöä elämään! Grin

Miksi opiskeluaikana olin tyttöporukan hampaissa? Uskoisin, että ensisijainen syy on se, etten halunnut lähteä mukaan myötäilijäksi porukan 'queenin' p*skanjauhantakerhoon - näillä naisilla oli tapana juoruta muiden asioista ja arvostella jokainen tuttu ja tuntematon. Viihdyin luokan poikien porukoissa, eikä kundeilla ollut mitään sitä vastaan - tästäkin sain kuulla, että "siellä se tyrkyttää itseään kaikille kundeille, mahtaa olla epätoivoinen" Cheesy  Muutenkin olen varsin epänaisellinen, suht estoton käytöksessäni (tämä tuntuu ärsyttävän hyvin hillittyjä, äärinaisellisia naisia), erittäin suorapuheinen, huumorintajulta härski, kovaääninen ja kova elehtimään. Enkä tietenkään pahemmin jaksa panostaa muotivaatteisiin tai pakkeleihin - vaatteet ovat mukavia, rentoja ja mahdollisimman laadukkaita, meikkiä on naamassa tasan sen verran, että ovesta kehtaa pihalle astua. Viihdyn "äijäaktiviteeteissa", eli esim. peli-illoissa (konsoli-), kotikatsomoissa seuraamassa urheilua, baarissa pelaamassa biljardia tai pubivisaa yms. Muutoinkin tunnen, että miesporukoissa saan vapaammin olla oma itseni - mun härskiä läpänheittoa katsotaan naisporukoissa yleensä enemmän tai vähemmän kieroon...

Naiset ehkä juuri ärsyyntyvät mun "epänaisellisuudesta" ja siitä, etten suostu asettumaan sinne standardinaisen muottiin. Onko se sitten kateutta, olenko heille uhka, en tiedä. Itseäni taas standardinaisessa ärsyttää pinnallisuus (oman ulkonäön jatkuva puunaaminen ja ruotiminen), avuttomuus (tietyissä asioissa oma-aloitteisuuden puute) ja se, ettei haluta tehdä ns. likaisia ja raskaita hommia, joita itse teen siinä missä raavas mieskin. Mutta, vaikka henkilökemiat eivät mätsäisikään, pyrin suhtautumaan kaikkiin ihmisiin asiallisesti - tarkoituksellinen ilkeily ei auta ketään. Ja eiköhän itselläkin ole naisellisen puoleni kanssa työstämistä - se kun taitaa elämässä olla se kaikkein vierain asia Undecided

Terkuin,  outolintu- venus jousimies 11. huoneessa Wink
7  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Mitä nimimerkkisi kertoo? : 13.01.2017 22:05:21
Oma nickini muuttui vasta myöhemmin merkitykselliseksi Smiley  Etsin aikanaan yleispätevää nickiä nettifoorumeille, aluksi nicki oli nimikirjaimieni ja syntymävuoteni yhdistelmä 'ms82'. Tuo kuulosti tylsältä ja vaati pientä muokkausta. Tuolloin olin kova Bomfunk MC's -elektroduon fani ja heistä inspiroituneena nicki vääntyi - omasta mielestäni - coolimpaan muotoon 'mc82'. Ja elänyt siitä lähtien kaikilla foorumeilla Smiley

Astroilun aloitettua tuo nicki sai uuden merkityksen. Olen syntynyt puolenpäivän tietämissä, ja mulla synt.kartalla on  aurinko aspect_con keskitaivas . Keskitaivas, MC - keskipäivän lapsi kun olen Smiley
8  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Miten pariskunnan kuumerkit vaikuttavat yhteensopivuuteen? : 13.01.2017 16:29:29
Kah, enkö ole vastannut tähän... Korjataas tilanne.

Meillä minä olen  kuu leijona ja mies  kuu vesimies . Kakun kuorruttaa vielä se, että meillä asteentarkka  kuu aspect_opp kuu . Ja hyvin pyyhkii! Välillä tietty tunteet ovat ihan päinvastaiset, esim. jos itse olen mökötysfiiliksillä, mies taas on täynnä energiaa ja suunnittelee ties mitä. Ja päinvastoin, yleensä silloin, kun itse olen täynnä energiaa, ei miestä silloin huvita nostaa evääkään Grin  Pientä sovittelua, siis Smiley

Olen itse  aurinko jousimies , mies  aurinko vaaka . Mun  kuu leijona on 7. huoneessa - Vaa'an huoneessa, joten rähjäkästä Jousimiehestä löytyy tarvittaessa hyvinkin diplomaattinen sovittelija. Ymmärtää  aurinko vaaka :aa. Miehen  kuu vesimies on 5. huoneessa - Leijonan huoneessa, joten viileästä maailmanparantajamiehestä löytyy tarvittaessa huomion- ja rakkaudenkaipuinen diiva Grin  Ymmärtää siis hyvin mun  kuu leijona :aa.

Meillä lisäksi klassinen  aurinko aspect_sex kuu asteentarkkana, klassinen parisuhdeaspekti. Miehen  kuu ja mun  aurinko . Molemmilla lisäksi  askendentti :t maaelementissä - ovatpa ihan  aspect_tri :ssa keskenään.
9  Astro special / Astro special / Vs: Mitä Jousimiehille kuuluu? : 13.01.2017 15:45:07
vielä siittä tytöstä meryem, sinäkin oot sellanen rapu jousimies
ja se mun entinen hellu jousimies myös askendentti rapu
nimenomaan hän on aina toitottanut että mua on vaivatonta lähestyä, helppo tulla luo
kuu esillä sille joka osaa sitä katseellaan etsiä

Tää on hauska tää  rapu kauris -vastakohtaisuudet! Koska itse olen  aurinko jousimies askendentti kauris , niin huomaan, että HYVIN harvat uskaltavat ensisijaisesti lähestyä mua Cheesy  Vielä kun  kuu leijona , niin se antaa olemukseen leiskuvuutta ja ylpeyttä - onhan tuo  askendentti kauris :kin aika viileä ja ylpeä Nousumerkki... Mua ensisijaisesti kavahdetaan ja ihmiset suhtautuvat melko varautuneesti muhun, kun tulen paikalle. Ensikeskustelu alkaa aina työ- tai käytännönasioista, tai sitten multa kysytään apua/neuvoa Grin
10  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 13.01.2017 15:34:12
Miehen AP-karttaa vuodelle 2016/2017 katselin myös - ja nyt on vaikea sanoa, onko luvassa todella, todella hedelmällinen ajanjakso vai täysi katastrooffi...

 askendentti kauris
Miehellä alkoi töissä yt-neuvottelut. Joten, tuo  askendentti kauris voipi tarkoittaa siis työnhakua ja "uran hakemista" - tai sitten voipi tarkoittaa hedelmää kantavaa aikaa nykyisessä työssään.

Itselläni oli 2015/2016 AP- askendentti kauris ja se tuotti paljon onnistumisia vuoden aikana töissä sekä ylennyksen.

Kartan hallitsija  saturnus 10. huoneessa  aspect_con keskitaivas
Työ tuottaa hankaluuksia, tai työn saanti - tai pitkäaikainen uurastus tuottaa työkuvioissa ihan uusia onnistumisia? Hällä on lisäksi  venus 9. huoneen puolella, joka on muutaman asteen päässä  keskitaivas :stä (väljä  saturnus aspect_con venus ). Voipi lupailla hyvääkin, joskin töitä saanee tehdä. Tuo 9. huoneen  venus aspect_con keskitaivas voi tietty lupailla "uusia tuulia" - mies on nykyiseen työhönsä leipiintynyt ja uusi ura häntä kovasti houkuttaa.

 askendentti aspect_con mars aspect_con pluto (12. huoneen puolella, kaikki 2 asteen sisällä toisistaan)
No nyt on dynamo liikkeellä! En tästä osaa sanoa, mitä on luvassa... Mutta muutosenergiaa - ja paljon!!! Tämä  askendentti mars pluto -voimakolmikko vielä aspektoi voimakkaasti: on T-ristin kärkenä, kantana 8. huoneen  merkurius aspect_opp 2. huoneen  uranus . Huhheijaa, sanon minä!!! Shocked Lisäksi  jupiter 8. huoneessa  aspect_squ askendentti mars pluto buck2

 neptunus 1. huoneessa  aspect_squ venus aspect_con keskitaivas aspect_con saturnus
Toivottavasti ei ole pettymysten vuosi... Ajat eivät yhteiskunnallisesti katsottuna ole helpot... Sekä  neptunus aspect_squ venus. Rahaa haihtuu kuin vesi hanhen selästä...

 kuu rapu 6. huoneessa  aspect_con DC
Ainakin mies tarvitsee nyt mua ja ehkä perhettään tueksi. Suhteiden merkitys kasvaa suureksi. Helppoa ei tule olemaan, koska  kuu aspect_inc saturnus ja  kuu aspect_squ uranus buck2

 jupiter 8. huoneessa
Mies kertoi tuossa siirtäneen suuren osan pankkitilinsä saldosta rahastoihin. Onko luvassa siis pientä tuottoa ( jupiter aspect_sex venus aspect_con keskitaivas aspect_con saturnus ) vai persnettoa? Miehellä AP- uranus 2. huoneessa, joten tuotto saattanee vaihdella... Sekä tuo em.  neptunus aspect_squ venus keskitaivas saturnus puhunee persneton puolesta... Ai niin, ja miehen  aurinko on 8. huoneessa, muodostaen  aurinko aspect_con merkurius aspect_opp uranus . Jotenka "money on my mind" - rahastosijoittaminen voipi tosiaan olla agendalla...
11  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 13.01.2017 14:48:03
Kuinka lähellä  keskitaivas tä  neptunus 10. Huoneessa on? Mitä lähempänä Akselia, sen suurempi ja sumuisempi vaikutus.. (allekirjoittaneella syntymäkartalla) Mahdollisesti Neptunus tuo vain huhuja ja epävarmuutta, koko periodille sumuisuutta ja pyrkii opettamaan, ettei turhia kannata murehtia ja asioilla on tapana järjestyä - Universumi kantaa.

Akselien sijoittuminen päikseen tavallisesti voi tehdä periodista passiivisen, mutta osoittaa samalla myös että sinunkin on tukeuduttava toisiin, etkä voi aina olla eteenpäin kuljettavana vetojuhtana. Smiley

Ja Saturnus todellakin voi olla uuvuttava, mutta myös asioita järjestävä ja perustuksia uudelleen kokoava. Kannattaa kiinnittää huomiota juuri omaan jaksamiseen ja etsiä ilon kautta energiaa omaan elämään. Tämä voi olla hyvä aika luopua jostain terveyttä heikentävästä paheesta, koska  saturnus antaa tahdonvoimaa ja itsekuria.

Hitaita taivaankappaleita tulkittaessa kannattaa keskittyä enemmän niiden Huoneiden ja hallitsemien Huoneiden ja merkkien edustamiin elämänalueisiin ja ihmisiin, koska aspektit nyt voivat kestää useammankin vuoden / periodin.

Kiitos vastauksesta, Emelia! Helpottaa kaiken tämän stressin keskellä kummasti... smitten

AP- keskitaivas 28 o 46'  vesimies , AP-  neptunus 9 o 18'  kalat . Eli liian etäällä toisistaan, jotta olisivat  aspect_con :ssä keskenään. Melko lähekkäin ovat silti. Katsoin, että AP- chiron sijoittuu myös 10. huoneeseen - selittääkö tämä tuon turhautuneisuudentunteen töissä ja kyvyttömyyden vaikuttaa asioihin? Huhuja ja spekulointeja meillä onkin työpaikalla riittänyt (ja allekirjoittanut ollut kakkahalvauksen partaalla ihan jokaisesta!!! buck2 idiot2 ), muutoksiin liittyen. Ja jos olisin toiminut yhtä aktiivisesti kuin murehtinyt, olisi varmaan nälänhätäkin saatu tästä maailmasta päätökseen... Että tässä parin kuukauden aikana olen varmaan murehtinut enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä... buck2

Tuosta AP- ja nataali- askendentti :n päittäinolemisesta: no eipä tässä aktiivisuudella ole loistettu Grin  Eilen tuli mieleen, että koska olen se "luottoyksilö", joka "selviää/suoriutuu ihan mistä tahansa ja joka jaksaa puurtaa vaikka hamaan tappiin saakka" ( askendentti kauris :iin kirous...), niin joskus kaipaisin ihmistä, joka tulisi kysymään, että "kuinka voit/jaksat". Jaksaisi kuunnella munkin murheita - en silti ole mikään työrobotti, vaikka  askendentti kauris sellaisena helposti mielletäänkin. Tuli sellainen olo, ettei ketään kiinnosta mun asiat, koska mun oletetaan suoriutuvan ihan kaikesta ja jatkavan vielä pitkään sen jälkeen, kun muut ovat luovuttaneet Cry

Kuten sanoin, tuo  saturnus 6. huoneessa ja vahva 6. huone ei välttämättä ole laisinkaan huono asia. Näen tämän jopa positiivisena muutoksena, vaikka  saturnus voi olla raskas -  saturnus kuitenkin pitkällä juoksulla palkitsee, mikäli opettelet elämään sen oppien mukaisesti Smiley  Terveysasiat ovat kiinnostaneet jo hyvän tovin ja edelleenkin etsin tapoja muokata ruokavaliotani yhä luonnollisempaan ja terveellisempään suuntaan Smiley  Myös personal trainerin ura kiinnostaa. Pitää tämän periodin aikana opetella keskittymään vain siihen oleelliseen ja unohtamaan kaikki ylimääräinen ja tarpeeton Smiley
12  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 13.01.2017 14:10:24
Voimassaoleva AP-kartta vuodelle 2016/2017 on "onnellisesti" pistetty alulle. Taitaa olla raskas vuosi luvassa buck2

6. huone vahvana, samoin 8. ja 9. huone noussee merkittävään asemaan. AP-  askendentti rapu - mennään täysin eri suuntaan, mihin syntyjäni  askendentti kauris on tottunut... buck2

Tässä omia pohdintojani tämänvuotisesta AP-kartastani:

 askendentti rapu
Täysin vieras elementti nataalille Nousu-Kauriille!!! Herkkyys on lisääntynyt, jo ihan pienetkin epämiellyttävät asiat, jotka liittyvät kotiin ja perusturvallisuuteen, saavat pakan ihan sekaisin. Nousu-Kauriina yleensä olen tottunut alkushokin jälkeen ottamaan lusikan kauniiseen käteen, mutta alkuvuotta on värittänyt asioiden vatvominen, kyvyttömyys tarttua toimeen. Olen täysin saamaton ja turta, mikä lisää ahdistusta entisestään... Mulla vielä tarkasti AP  askendentti aspect_opp nataali-  askendentti . Jatkuvasti murehdin muiden perheenjäsenten jaksamisesta ja terveydestä.

 aurinko aspect_con saturnus sekä  merkurius 6. huoneessa
Terveysasiat nousevat esille tänä vuonna. Näkisin tämän ehkä hyvänäkin asiana, joskin tuo  saturnus voi tehdä asioista ainakin alkuunsa raskaita. Ehkä aika luopua kaikkivoipaisuuden ajattelusta ja siitä "teen sitten joskus" -asenteesta ja opetella uusia rutiineja terveyteen liittyen. Ennen kuin niitä varsinaisia terveysongelmia OIKEASTI tulee. Ehkä musta tulee myös tehokkaampi siivoaja ja omien asioiden järjestelijä Cheesy  Mutta, tämän näkisin, että nyt pitää raivata kaikki turhat asiat/vastuut pois ja keskittyä ensisijaisesti omaan terveyteen.

 neptunus 10. huoneessa
Saas nähdä, mitä tästäkin tulee... buck2  Töissä tuntuu, että asioita ja uudistuksia lyödään vaan läpi ja itsellä ei ole mitään vaikutusta asioihin. Olen pettynyt siihen, miten eräitä asioita meillä hoidetaan. Välillä tuntuu, että aidon innostuksen ja asioihin vaikuttamisen sijasta vedän päivästä toiseen autopilottimoodilla tehden vaan kaiken pakollisen. Mielessä on kieltämättä käynyt muut työvaihtoehdot, mutta en oikein hahmota, mitä tämä pitäisi sisällään.

10. huoneen  neptunus aspect_squ 6. huoneen  aurinko aspect_con saturnus
Unettomuus on uusi asia mulle - siitä olen päässyt "nauttimaan". Jatkuva alavireisyys. Olen aivan turta ja kädetön. Tällä hetkellä olen sairaslomalla stressin takia. Muutoksia töissä on luvassa, samoin miehellä alkoi omassa työpaikassaan yt-neuvottelut - jatkuva pelko siitä, kuinka meidän käy. Löytyykö uutta työtä, menetämmekö kotimme yms.

 venus kauris 7./8. huoneen rajalla (lasketaan ehkä 8. huoneeseen kuuluvaksi)
Miehellä yt-neuvottelut, jäänee työttömäksi? Rahavarat niukkenevat ja niitä joudutaan jakamaan, raha kuluu vain aivan konkreettiseen? Toinen skenaario: isäni ehdotti, että voisi tämän vuoden aikana siirtää suvun metsäomistus mun nimiin. Eli perintö - Kauriin tavoin ei helppoa rahaa, vaan sen rahan eteen joutuu työskentelemään.

 pluto DC:llä, TARKASTI
Jotain merkittävää ihmissuhderintamalla on tapahtumassa tänä vuonna. Uusi tuttavuus, läheisen kuolema, ero? Tai pitää varoa manipuloivia ihmisiä ja välttää, etteivät pääse hyväksikäyttämään.

T-risti johtavissa, kärkenä  venus 8. huoneessa, kantana 5. huoneen  jupiter aspect_opp 11. huoneen  uranus
Nyt pitää olla rahan kanssa tarkkana, pitää välttää huvituksia ja riskisijoituksia. Voipi olla myös rahanmenoa luvassa. AP-Urkki 11. huoneessa käsittääkseni saattaa merkitä myös työttömyyttä.

AP-  kuunsolmu aspect_con nataali- vertex
Tämä myös puhuttelee.

AP-kartan hallitsija  kuu vesimies aspect_con mars 9. huoneessa
Mielessä käynyt "uudet tuulet". Ehkä uudelleenkouluttautuminen. Itseäni alkanut kiinnostamaan personal trainerin ura. Lähtisikö uusi ura urkenemaan?

 saturnus on AP-kartalla vahva ja pääsääntöisesti helpoissa aspekteissa. Mutta sitten on nuo epävakaat  uranus neptunus vaikeissa aspekteissa, joten myrskyisä matka luvassa Undecided
13  Astro special / Astro special / Vs: Mitä Jousimiehille kuuluu? : 13.01.2017 13:28:32
mietin tuota  rapu, nyt oli täysikuu Ravussa T-ristin edit suuren ristin osana. Aika voimakas kuvio erityisesti meille, joilla rapua löytyy kartalta. Onko muut jouskarit joilla  rapu/ kauris tai  vaaka/  oinas merkittävä kartalla saaneet tänään tai eilen yllättäviä uutisia?

Jep. Isoja uutisia meilläkin töissä, uudelleenjärjestelyjä luvassa... Itse siis  askendentti kauris , joten vaikuttaa kyllä... buck2

Missä asteluvussa tuo  kuu seikkailee täydenkuun hetkellä? Jos 2-14o  rapu , niin silloin sijoittuu mun 6. huoneeseen, jolloin nuo uutiset työhön liittyen eivät tulisi minään yllätyksenä.

Aika lamaannuttavia aikoja elelemme - mulla on tr neptunus  aspect_squ aurinko , sahailee tuossa edestakaisin. Autopilottimoodilla eteenpäin, päivästä toiseen.
14  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Sovitteko yhteen, eli synastrian perusteet : 25.09.2016 19:32:17
Itse olen alkanut miettimään myös Kuunsolmuaspektien merkittävyyttä. Elämässäni on ollut (huikeat) 2 kpl seurustelusuhteita, ja kummassakin on ollut  kuunsolmu taustalla. Kerronpas tarinan liittyen molempiin...

Exäni  kuunsolmu rapu on tarkassa  aspect_con :ssä mun DC:heni (orbi reilu 0,5 astetta, 6. huoneen puolella). Ensimmäinen parisuhteeni. Ja aikanaan pitkä sellainen. Tiesin jo alussa, että tämän miehen kanssa tulen olemaan pitkään - sitä kestikin reilut 5 vuotta.

Mutta...

Ajan saatossa huomasin exässäni piirteitä, jotka muistuttivat isääni. Juuri ne negatiiviset piirteet. Itselläni oli tuolloin isäsuhteessani läpikäymättömiä asioita ja huomasin, että juuri nämä piirteet tulivat esille myös exässäni. Isäni kanssa olen aina ollut alistuva, enkä ole juuri koskaan sanonut todellista mielipidettäni tai "noussut isääni vastaan", koska olen kokenut, etten siltikään saa muutosta aikaan, vaikka kuinka kertoisin kantani! Exäni oli samanlainen, ei juuri kuunnellut mielipiteitäni tai suhtautui vähättelevästi mielipiteisiini. Ei näillä eväillä suhde kanssa, ja koska meillä muutenkin oli erimielisyyksiä elämänsuunnitelmien osalta, kuten esim. perheenperustamisesta, ero siinä loppupeleissä tuli. Ainakin tämän jälkeen olen oppinut puolustamaan omaa mielipidettäni paremmin ja uskaltanut olla myös eri mieltä ihmisten kanssa. Että jotain hyvääkin erosta seurasi, roima annos oppia ja taistelijaluonnetta! Wink

Eikös solmuaspekteissa ollut niin, että laskusolmuaspektit tuppaavat olemaan alussa hyvinkin merkittäviä ja jopa kohtalonomaisilta tuntuvia? "Tuttuja"? Muuttuvat ajan saatossa hiertäviksi? Näin muistelisin, että koskee laskusolmun ja persoonallisten planeettojen välisiä aspekteja. Kosmisten planeettojen ( neptunus &  pluto ) ja laskusolmujen kohdalla taas oli toisinpäin, eli suhteet saattavat alkaa hankalissa tunnelmissa, mutta ajan saatossa aspekti muuttuu helpommaksi.

Sitten nyxä...

Miehen  neptunus on  aspect_con :ssä laskusolmuuni  kauris :ssa (väljähkö, orbi muistaakseni 3 astetta). Muistan, kun joskus teininä näin välähdyksen, että aikanaan menen naimisiin tummahiuksisen, ruskeasilmäisen miehen kanssa. Tämä oli ihan äkillinen tapaus, ei liittynyt mihinkään tarkoitukselliseen mietiskelyyn tms. Itse ajattelin silloin, että kylläpäs sitä hassuja tulee mieleen... Mutta... Vuosia myöhemmin sitten tapasin juuri kuvatunlaisen miehen, jonka kanssa synkkasi pelottavan hyvin. Jonka kanssa tuli sellainen fiilis, että joku yliluonnollinen voima ohjaa meitä toisiamme kohti ja tätä kohtaloa et pysty pakenemaan, vaikka kuinka yrittäisit... Ja tämän tarinan miehen kanssa elelemme vieläkin  Kiss

Suhde alkoi haastavissa tunnelmissa, kuten laskusolmu-kosminen planeetta -aspektissa taitaapi olla takana. Olin tuolloin edellisen eron jälkeen henkisesti haavoilla, epäluuloinen ja vihainen - fiksua olisi ollut, jos olisin varannut enemmän aikaa erosta toipumiseen. Nykyinen joutui meikäläisen takia aikamoisen ryöpyn kohteeksi... Embarrassed  En vain pystynyt enää pakenemaan tunteitani ja vaikka pelkäsin, että tulen uudelleen satutetuksi, koin, etten enää pääse kohtaloani pakoon ja on vain hypättävä jalat edellä kaninkoloon... Mutta aika hoitaa ja parantaa ja energiat tasaantuivat ajan saatossa.

Tuossahan tulikin esille se, että mies on tuntunut oikealta, "vanhalta tutulta", olen nähnyt hänen ilmaantuvan elämääni aikapäiviä sitten. Juuri tuo Neptunus-aspekti laskusolmulle kertoo siitä, että olemme ehkä edellisessä elämässä tunteneet ja siksi tavatessa toinen tuntui hyvinkin tutulta.

 smitten
15  Astro special / Astro special / Vs: Työttömyys : 26.06.2016 16:04:16
Ja mulla muuten on nyt ollu tollanen ap kartta puoli vuotta mitä mc 82 kauhisteli ja edelleen porskuttaa hyvin. Työtä ja tekemistä enemmän ku koskaan... Jännnä mä myös kauhistelin sitä karttaa ku neliöitä ja se Pluto. Sitten mietin, että mulla on se kuvio muutenki ja mulla tuli heti ihmissuhteet mieleen tosta kartasta. En ollu työstä yhtään huolissaan. Nousu ravun ja nousu Kauriin ero Grin

No näinpä Grin AC-Rapu miettii ensimmäiseksi kotia ja lähipiiriä, AC-Kauris sen sijaan perusturvallisuutta ja sitä, että saadaanko ensi kuun laskut maksettua. Mutta minkäs teet, kun on nämä kuviot astrologisessa lotossa arvottu - jossain määrin voit hallita, mutta et voi perusluonnettasi täysin muuttaa Smiley

Rupesin miettimään tulevan AP-kartan  aurinko aspect_con saturnus -kuviota 6. huoneessa - kunnon elämäntaparemontin aika? Tuo 10. huoneen  neptunus tosin hermostuttaa... buck2  Mahdollisesti herättää ajatuksia uudesta urasta...? Ja tuo  kuu aspect_con mars vesimies 9. huoneessa  aspect_sex uranus . Jos nykyisissä töissä tapahtuu jotain, niin tarkoittaisiko tämä sitten sitä, että allekirjoittanut lähtisi uudelle uralle Personal Traineriksi...? Liikunnasta olen saanut uutta valoa elämääni, liikunta on eliksiiriä smitten  Ja muutenkin oman kehon ja hyvinvoinnin vaaliminen sekä oikea ravitsemus (vrt. suuri ruokavaliokusetus a'la THL) ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän Smiley
Sivuja: [1] 2 3 ... 59