Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1  Astro special / Astro special / Vs: Miten katsotaan voimakkuus ? : 16.12.2007 12:14:06
Joo, katsotaan. Minullakin on Vesta MC:llä, Maija Urmas tulkitsi sitä kerran, että se voisi tarkoittaa jotain palvelevaa, yhteiskunnalliselta statukselta matalampaa ammattia, siivooja tms. Vestahan liittyy omistautumiseen ja kodin sisällä palavaan liekkiin.

Itse en yleensä käytä asteroideja, joten en voi kokemuksen syvällä rintaäänellä vakuuttaa, että näin se toimii.
2  Astro special / Sideerinen astrologia / Englanninkielinen sideerinen foorumi : 06.12.2007 16:47:53
http://www.solunars.net/index.php

Vaikuttaa kiinnostavalta, paljon kaikkea matskua, merkkitulkintoja, planeettatulkintoja. Tämä lepää länsimaisen sideerisen astrologian perinteen varassa, Fagan/Bradley jne.
3  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Jousimies : 06.12.2007 16:46:21
Oliko tämä hellenistinen maailmankartta trooppinen vai sideerinen? No, sehän on jo tosin historiallista astrologiaa, nyt eletään tätä päivää...mutta mielenkiintoisia juttuja, oli kiva kuulla.

Siihen maailmanaikaan ajanlaskun alkupuolella ei trooppisella ja sideerisellä eläinradalla ollut juurikaan eroa. Siksi vanha astrologia on sideeriseltä näkökannalta erittäin mielenkiintoista, etteivät sitä vaivaa ainakaan mahdolliset modernit trooppiset vääristymät. Vain vanha astrologia antaa todellisen väylän testata eläinratojen eroa - kummalla eläinradalla vanhat tekniikat todella toimivat. Jos esim. Jupiter hallitsee Kaloja, niin kumpi on luonteeltaan jupiteriaanisempi merkki: trooppinen vai sideerinen Kalat?
4  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Jousimies : 06.12.2007 14:35:47
En sanoisi ihan noin vaan se liittyy jotenkin kaverihenkeen  :Smiley. Tiedäthän hädässä olevaa kaveria ei jätetä  Wink ! Vaikka itseltä lähtisi henki, niin varmasti autetaan.

Joo, suomentelin tänään mitä William Lilly sanoi Jupiterista 1500-luvulla kirjassa Christian Astrology . Aika jännä:

Jupiter

Hyvin sijoittuneena: Silloin hän on ylevämielinen, uskollinen, kaino, pyrkii korkeisiin päämääriin kunniakkaalla tavalla, reilun pelin ystävä kaikissa toimissaan, haluaa hyödyttää kaikkia ihmisiä, tekee kunniakkaita tekoja, arvostettava ja uskonnollinen, miellyttävä ja seurallinen keskustelija, hemmottelee ihanasti vaimoaan ja lapsiaan, kunnioittaa iäkkäitä, köyhien suuri hyväntekijä, täynnä armeliaisuutta ja jumalallisuutta, suvaitsevainen, vihaa kaikkea alhaista toimintaa, oikeudenmukainen, viisas, kohtuullinen, kiitollinen, hyveellinen.

Huonosti sijoittuneena: Kun Jupiter on epäonninen, silloin hän tuhlaa perintöosansa, kärsii kaikkien huijaamana, on tekopyhästi uskonnollinen, pitää uupumattomasti ja jäykästi kiinni vääristä uskonnollisista opinkappaleista; hän on välinpitämätön, huolimaton, hänen ystäviensä kiintymys ei tuota mitään ilahduttavaa, lahjoiltaan karkea ja pitkäpiimäinen, hajaannusta lietsova, mitätöi itseään kaikissa seurueissa nöyristellen ja kumarrellen silloinkin, kun se ei olisi tarpeellista.


Tuo ystävällisyys ja muiden huomioiminen, palvelevuus, tuntuisi nousevan Jupiterissa päällimmäiseksi! Siinä mielessä Taiskan havainnot sopivat tähän tosi hyvin. Hellenistisessä Thema Mundi -kartassa ("maailman horoskooppi") 1. huone on Rapu, niin silloin kuutoseksi (palvelijat, sairaudet) tulee Jousimies, mikä modernissa trooppisessa mielessä tuntuu tosi käsittämättömältä, mutta jos ajatellaan Jupiteria kilttinä hyväntekijänä, niin silloin se sopii kyllä kuutoshuoneeseen hienosti.
5  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Vaaka : 06.12.2007 14:28:31
Astrothemessä on väärä vuosi Redfordille, oikea on 1936, katso esim. Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Redford .
6  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Vaaka : 05.12.2007 18:19:52
Tuli vielä mieleen Vaa'asta goottina, että jos Aurinko edustaa tällaista tervehenkistä California surfing boys and girls, tällaista ruskettunutta, valkohampaista systeemiä a'la Robert Redford (jolla on Aurinko, Merkurius, Venus ja Kuu sid. Leijonassa ja oma elokuvafestivaali nimeltä *Sundance*), niin perinteinenhän gootti inhoaa tällaista meininkiä. Mars voisi toisaalta edustaa sitä koulun (puhutaan nyt amerikkalaisesta koulusta) baseball-joukkuetta, Vaa'an näkökulmasta vastenmielistä hikeä ja junttimaista ähellystä.
7  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Vaaka : 05.12.2007 18:01:06
Sideerisessä Vaa'assa minua kiehtoo se, että se on Saturnuksen ylennysmerkki. Ja Saturnushan taas edustaa perinteisesti kuolemaa, syvällistä ajattelua, elämän pimeiden puolien tutkimista, auktoriteetteja, kuria, rakenteita... trooppiseen Vaakaan on hirveän vaikea mieltää tuota Saturnuksen ylennysasemaa, mutta juuri tuo Saturnus tuo sideeriseen Vaakaan huomattavaa syvyyttä. Venus taas edustaa tietenkin mm. seksiä ja aistillisuutta. Mutta toisaalta Ilma-elementti tuo Vaakaa keveyttä ja sosiaalisuutta, että sellainen sillisalaatti. Minusta David Frawleyn merkkikuvaukset ovat aika usein saaneet liikaa vaikutteita trooppisista tulkinnoista. Toisaalta en allekirjoita täysin myöskään sitä väitettä, että sideerinen Vaaka olisi yksi yhteen trooppinen Skorpioni. Totuus lienee jossain siinä välissä.

Merkkejä voisi lähestyä just noiden hallitsijoiden ja ylennyshallitsijoiden kautta, sen lisäksi elementin ja laadun kautta. Vaakaa hallitsee Venus = kauneus, ihmissuhteet, seksi, viriilisyys, hedelmällisyys, taide, kulttuuri, hienostuneisuus jne.

Saturnus on ylennyksessä eli nuo aiemmin mainitsemani ominaisuudet - Saturnuksen piirteitä pidetään siis Vaa'an merkissä suuressa arvossa.

Aurinko on alennuksessa eli lapsenomaista viattomuutta, luonnollisuutta ja spontaanisuutta samoin kuin totuutta, kunniantuntoa, aatelista arvokkuutta, valoa ja kirkkautta jne. ei arvosteta Vaa'assa lainkaan.

Mars on Vaa'assa detrimentti eli itsenäisyys, hyökkäävyys, kovuus, taisteleminen jne. ei kohtaa Vaa'assa minkäänlaista kaikupohjaa. Vaa'alle toiset ihmiset ja sivistyneesti toimiminen ovat tärkeitä. Tyypilliset miehiset ominaisuudet eivät ole Vaa'assa kovin arvostettuja.

Jos Vaakaa voisi luonnehtia kahdella sanalla, niin ehkä "kuoleman estetiikka" (Saturnus + Venus). Vaaka on eläinradan gootti.
8  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen Jousimies : 05.12.2007 17:46:12
Sideerisessä Jousimiehessä opettaminen on yksi silmiinpistävä piirre. Ainakin nousu-Jouskarit nauttivat kovasti saadessaan opastaa ja neuvoa muita parantamaan omaa elämänlaatuaan. Mutta tuo yhteys sideerisen Jousimiehen ja trooppisen Kauriin välillä... se on kinkkinen. Jupiter ja Saturnus ovat kuitenkin niin erilaisia planeettoja, samoin tuli- ja maaelementit.

Seurustelin joskus miehen kanssa, jolla oli sideerisesti Skorpioni nousussa ja iso keskittymä Jousimiehessä. Trooppisesti kaikki nuo planeetat tulivat Kauriiseen, mutta kyllä siinä se jupiteriaanisuus, tietynlainen huikentelevaisuus, ihanteellisuus ja epärealismi, olivat selvästi näkyvissä, samoin Tuli-elementin kiihkeys. Trooppista karttaa katsoessani en ikinä ymmärtänyt sitä Kauris-painotusta siinä, se ei tuntunut toimivan ollenkaan. Se mies ei ollut millään lailla järkevä.
9  Astro special / Astro special / Vs: Miten katsotaan voimakkuus ? : 02.12.2007 14:32:44
Yksi hyvin selkeä voimakkuuden indikaattori on, jos planeetta on yhtymässä kartan akseleihin: suoraan Askendentilla, Deskendentillä, MC:llä tai IC:llä. Silloin sen vaikutus varmasti näkyy vahvasti. Toinen on, jos planeetta on omassa merkissään tai ylennysmerkissään - suosin itse tässä sideerisiä merkkejä, se näkyy siinä mielestäni paremmin.

Joidenkin astrologien mielestä jos planeetta tekee paljon aspekteja, niin se on voimakas.
10  Astro special / Astro special / Vs: Onnenpiste-Pars Fortunae : 01.12.2007 16:44:20
Lainaus
Paremmin silti kuvaa mua ja elämääni Jousimiehessä 9h.ssa (yhtymässä MC.hen) oleva onnenpiste, vaikka karttani onkin ns. yökartta. Satuin syntymään ennen aamunkoittoa. Oinashan on aina niin paljon etuajassa, että useimmat luulevat tämän olevan eilisillä joronjäljillä vielä.


On kaksi ikäänkuin "vastakkaista" pistettä: Onnenpiste ja Hengenpiste. Onnenpiste on luonteeltaan lunaarinen: vaistotoiminta, fyysinen puoli, keho jne. Hengenpiste on solaarinen: päämäärät, tietoisuus jne. Toisen ja yleisemmin käytetyn systeemin mukaan päiväkartoilla:
Onnenpiste = Askendentti + Kuu - Aurinko
Hengenpiste = Askendentti + Aurinko - Kuu.

Yökartoilla malli muuttuu päinvastaiseksi eli
Onnenpiste = Askendentti + Aurinko - Kuu
Hengenpiste = Askendentti + Kuu - Aurinko.

Toisen, Ptolemaioksen promotoiman systeemin mukaan päivä- ja yökartoilla ei ole eroa, vaan kaavat ovat aina samat. Itse vaihdan nuo pisteiden paikat sen mukaan, onko kyseessä päivä- vai yökartta eli käytän mallia 1. Eli tämän mallin mukaan nyt, kun sinulla on yökartta, niin tuo Jousimiehessä oleva piste ei ole Onnenpiste vaan Hengenpiste.

Mulla ei ole syvällistä kokemusta näiden tulkitsemisesta. Ainakin Onnenpisteellä olen nähnyt selvästikin olevan merkitystä. Muita pisteitä on vaikka kuinka paljon, esim. täältä löytyy pitkä lista
http://www.widgetsworld.co.uk/search/go.php?art_id=280 .
11  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Paras mahdollinen suhdekartta : 30.11.2007 17:27:50
En tiedä, onko paras, mutta ehkä aloituskarttaa/karttoja suosisin. Suhteen aloituskartta, avioitumishetken kartta jne...
12  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Tyhjät huoneet?? : 27.11.2007 16:09:35
Kyllä mun nähdäkseni kaikki huoneet ovat yhtä tärkeitä - perinteisesti katsotaan huoneen hallitsijaa eli voi katsoa, mikä merkki on tyhjän huoneen kärjellä ja mikä planeetta sitä traditionaalisesti hallitsee (Saturnus - Kauris ja Vesimies; Jupiter - Jousimies ja Kalat; Mars - Oinas ja Skorpioni; Aurinko - Leijona; Venus - Härkä ja Vaaka; Merkurius - Kaksoset ja Neitsyt ja Kuu - Rapu). Katsotaan siis huonehallitsijan sijainti, missä huoneessa se on.

Ajattelisin, että huone ja sen kärki ilmaisee jotain tarvetta, esim. raha (2), koti (4), kumppani (7), ura ja asema maailmassa (10) jne., huoneen hallitsijan oma huonesijainti kertoo, mitä kautta tätä tarvetta lähdetään toteuttamaan. Esim. seiskahuoneen hallitsija kolmoshuoneessa kertoo, että kumppani voi löytyä esim. omien sisarusten kavereiden parista (näin on käynyt mm. mulle nuorena), koska kolmoshuone liittyy sisaruksiin. Käytän itse tässä sideeristä eläinrataa, joka on merkkihallitsijoiden suhteen hyvin ratkaiseva tekijä, ja huonesysteemillä on myös paljon merkitystä etenkin näin pohjoisilla leveysasteilla. Itse käytän joko Regiomontanusta tai Alkabitiusta, en ole täysin päättänyt vielä.

Mutta jos huoneiden tyhjyys ahdistaa, niin taivaalta löytyy 10 000+ asteroidia, varmasti löytyy mötikkä joka huoneeseen  Wink
13  Astro special / Sideerinen astrologia / Länsimainen sideerinen nettisivu : 26.11.2007 14:42:46
...löytyy ainakin täältä
http://www.mybirthchart.com/default.aspx
14  Astro special / Yleistä / Vs: Facebook : 18.11.2007 12:24:41
Eilen Hesarissa joku tietoturva-asiantuntija sanoi hyvin, että Facebook on kuin tatuointi, jonka ottamista katuu myöhemmin.
15  Astro special / Sideerinen astrologia / Vs: Sideerinen kirjallisuus ? : 15.11.2007 17:00:06
Moses Sinegar III kehui sitä... no, ken elää se näkee, siis kunhan saa kirjan käsiinsä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10