Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Terapeuttiin rakastuminen : 12.05.2009 22:31:33
Raporttia taas... Kyselin terpalta hänen metodeistaan ja sanoin että on tullut pahempi olo, ja että ystävien mielestä tämä on hväksikäyttöä. (Näin ovat muutamat kaverit todenneet kun olen kertonut rakkausongelmastani). Terapeutti suuttui, se huusi minulle. Tai ainakin puhui hyvin kovalla äänellä. Hän sanoi että ei ole koskenut minua seksuaalisesti, ja että keitä ne minun kaverit ovat, eivät ne tunne häntä. Ja että kaikki mitä tapahtuu meidän välillä ei kuulu kenellekään muulle, se on luottamuksellista. Hänen mielestään tykkään esittää uhria, mutta hän ei halua osallistua siihen näytelmääni. Hän sanoi että jos ajattelen näin niin tämä on meidän viimeinen tapaamisemme. Olin kauhuissani, itku kurkussa ja yritin puolustautua ja puolustaa kavereitanikin. Terppa sanoi että on yrittänyt saada minut tuntemaan itseni sisäisesti ehyeksi, mutta nyt hän tajuaa kuinka kapea-alainen maailmani onkaan.

Tilanne oli kammottava. Pelkään vihaisia ihmisiä, pelkäsin että terapia loppuu tähän. Pyytelin anteeksi vaikka kuinka monta kertaa. Vain vähän ilmaisin omia tunteitani, ihastusta, mutta hän ei kiinnittänyt siihen oikeastaan huomiota, suuttui vain syytöksistä. Onneksi hän antoi minulle anteeksi ja saan jatkaa hänellä!!! Tosin mietin että jos asiakkaalle tulee pahempi olo terapiasta niin eikö terapeutin kuuluisi pyytää anteeksi ja selittää? Hän sanoi vain yhden kerran olevansa pahoillaan: jos on tietämättään herättänyt jotain tunteita. Eikö psykoterapeutin ja lääkärin pitäisi tietää että tunteita voi herätä tällaisessa tapauksessa?

Olo on taas aika sekava ja hämmentynyt. En olisi odottanut että se suuttuu minulle.... Ja nyt olen nettiinkin tämän ketjun laittanut! Toivottavasti se ei löydä tätä.


Parahin Taikalaatikko,
toivottavasti tilanteesi on selkiytynyt. Se mitä olet tänne kirjoittanut tällä foorumilla tarapiasuhteestasi on hyvin rohkea teko! Olet lähtenyt pohtimaan tunteitasi ja saamaasi kohtelua ja samalla kyseenalaistanut käytöksen motiiveja ja oikeutusta. Hyvä, että pohdit ja tuot esiin ajatuksiasi. Tuo jos mikä on terapeuttista ja rohkeaa!

Mitä tulee sitten terapauttisi ja sinun väliseen vuorovaikutukseen ja luottamussuhteeseen, niin sinulla on AINA oikeus kyseenalaistaa ja kysellä!!

Terapeutti kunnioitaa ja hänen tulee kunnioittaa sinun oikeuttasi asettaa hänen luotettavuutensa kyseenalaiseksi!!

Sinun tuleekin kysellä ja pohtia; se on osa terapiaa ja tarapiasuhdetta. Sinähän siellä rakennat maailmaasi ja maailmankuvaasi ja hän tukee sinun kyselyitäsi.

Mikäli hän ei vastaa epäilyksiisi reilusti, voitko kysyä miksi hän ei vastaa tai miksi ei halua sinun kyselevän. Ei tässä maailmassa tule olla valmiita kaavoja ja vastauksia. Kaikkea ei tule olettaa.

Eli hyvin toimiessaan terapiasuhde mahdollistaa kiintymyssuhdejärjestelmän aktivoitumisen
potilaassa. Kun kiintymyssuhde aktivoituu terapiassa, syntyy potilaan ja terapeutin välille
erilaisia vuorovaikutustilanteita. Tässä kohdin kysytään todellisen terapeutin ammattitaitoa ja hänen taustallaan olevan työnohjauksen tukea, että terapeutti pysyisi asiassa. Ja osaisi saada sinut ymmärtämään tilannetta ja aiempien vuorovaikutusmalliesi toimintaa, mutta vain antamalla sinun itse oivaltaa ja antamalla tilaa kysellä ja kyseenalaistaa!!

Ole siis edelleen rohkea ja kysele. Älä ajattele, että näin kuuluukin olla.
On kyse Sinun elämästäsi - ja se jos mikä - on todella tärkeää!!!
2  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 12.11.2007 12:35:31
Kasvatustieteiden maisteri Leena Mäkijärvi  ottaa Ylen ohjelmassa  (A-studioTV1 keskiviikkona klo 21.05 7.11.2007 - voi katsoa netistä uusintana!)  kantaa nuorten ja lasten tilanteeseen painottaen, että nuori tätä yhtä äkkiä tee, vaan merkit ovat olleet kyllä nähtävissä.

Hän kertoo Pekka-Ericin kirjoittaneen viestissään: ” Minäkin olisin halunnut elää rakkaudellisen, hyvä ja pitkän elämän….”.Miten paljon hän onkaan joutunut pettymään ja särkymään omassa elämässään.

Lapsen suru, pelko ja lohduttomuus ovat aikuisten silmien edessä, aikuisten on vain avoimin silmin nähtävä.

Lapsen ja nuoren surun, hädän ja tuskan kuuleminen on kaikkien aikuisten näkemisen ja kuulemisen vastuulla; koulussa opettajien ja kotona vanhempien!!!
Hän painottaa, että voi ottaa ihan ARKIKEINOT käyttöön – ei ole vaikeata tai mahdotonta kuunnella, on vain kuultava!

Oman perheeni elämässä olen huomannut, että nuoret viettävät paljon aikaa keskenään tai tietokoneella. Jos nuoren jättää vain noiden asioiden varaan, hänen maailmankuvansa muotoutuu niiden varassa. Niinpä onkin ensiarvoisen tärkeää kyseenalaistaa ja keskustella asioista ja miettiä nuoren kanssa massakulttuuria ja omien päätösten ja oman harkinnan tärkeyttä. Myös nuoren kavereiden tunteminen ja heidän kanssaan keskusteleminen on tärkeää. Aikuisen ei tarvitse eikä saa hyväksyä kaikkea. On puututtava ja on oikeus ja velvollisuus puuttua. On laitettava rakkaudellisia rajoja.

Filosofi Esa Saarinen (HS 4.7.2005) tosin ottaa kantaa rakkauteen, sillä hän painottaa, että rakkaus on kasvattajan arvoista vaarallisin ja petollisin. Hän tarkoittaa sillä sitä luuloa, että pelkkä rakkaus riittää ja vanhempi voi sanoa vain rakastavansa, mutta jättää välinpitämättömästi lapsensa kasvattamatta. Hän painottaa; jotta lapsen henkisyys ja arvosisällöt voisivat vahvistua ne tarvitsevat lähitukea. Oikea ja väärä, hyvä ja paha eivät lapselle avaudu itsestään vaan tarvitaan käytännön rakkautta. Kypsän aikuisen rakkautta on nähdä milloin lapsi väistelee mm. totuutta. Rakkaus on siis arvokasvatusta.

Vanhemman rakkaus edellyttää myös välittämistä, että esim. pistää lapsen koulutyön tukemisen oman suunnitellun elokuvailtansa edelle. Se edellyttää pitkäjänteisyyttä ja epäitsekkyyttä ja halua ja tahtoa kertoa sanoin ja teoin lapselle, että tämä on tärkeä ja rakas.

Esa Saarinen painottaa myös sitä tosiasiaa, että ihmisestä ei tule nöyryyttäjäesimiestä koulutuksen tai aseman kautta, vaan ehkä siksi, että pehmeydelle ei löytynyt tilaa, silloin kun olisi ollut sen aika!

Vanhemman rakkaus on olemassa lasta varten; elämän vuoksi. Se on olemassa, jotta lapsen sisimmässä piilevä suunnaton siemen; inhimillinen hyvä ja unelma, saisi kasvaa kukoistukseen ja puhjeta kukkaan.
http://www.esasaarinen.com/files/82_image_Hesarijuttu_KasvattajanArvo.jpg

Me olemme kaikkia aikuisia. Jokainen meistä kohtaa päivittäin lapsia ja nuoria. Vastuu on meillä jokaisella. Joskus pelkkä silmiin katsominen voi pelastaa - tuon lapsen on sinä päivänä nähnyt joku.
Oiva
3  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: Mitä korusi sinusta kertoo? : 28.08.2007 17:20:54
Kiitos Esmiralda....rohkeus ja avoimuus ovat hyviä asioita.

Oiva
4  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: Mitä korusi sinusta kertoo? : 27.08.2007 21:06:28
Heissan!
Sain hyvältä ystävältäni lahjaksi GEBO-riimu -riipuksen. Riipus on tehty taotusta raudasta ja nahkanauhassa. Koru on aivan ihana!

Toinen koru, joka kaulassani tällä erää roikuu on pienellä hopeisella spiraalilla nauhaan kiinnitetty kuukivi. Kivi on kolmiomainen, litteä ja pienehkö, mutta se on.

Oiva
5  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: 69 : 17.09.2006 12:38:12
96 on suuruuttamme ilmentävä numero – kolmas silmä- ymmärtävä näkökyky tulee kahdesta numerosta 9 ja 6.
Voidaan sanoa, että tämä on sama numero, koska se ylösalaisin käännettynä numero 6 on 9 ja toisin päin.
6  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: Poikaystävän ampuminen päähän : 19.08.2006 17:40:40
Mielestäni koko uni kertoo vain sinusta. Unessa näkemäsi poikaystäväsi on sinua itseäsi kuvastava maskuliininen energia. Kaksi vierasta ovat henkioppaitasi, jotka tulivat antamaan sinulle enrgialatauksen, jonka näit symbolisesti ampumisen muodossa.
Kertomus siitä miten näit poikaystävän (=itsesi) kuoleman jälkeen, kertoo siitä miten oivallat elämän jatkumon. Kuoleminen jollekin asialle, entiset ajatuksesi elämän jatkumisesta saavat uusia ulottuvuuksia.

Ulkona salamoi ja ukkostaa....ulkopuolellasi siis on paljon vielä voimaa, joka on tulossa käyttöösi. Henkinen aksvusi on ikuista. ota rohkeasti askeleita eteenpäin.

Uni kertoo siis suuresta kasvupyräyksestä henkisessä kasvussasi.
7  Astro special / Maya-astrologia / Vs: Keltainen tähti : 02.07.2006 22:27:48
Me keltaiset kuulumme samaan värimerkkiperheeseen. Yhteinen kanssakäymisemme pitäisi, maya-astrologian mukaan, olla luontevaa.

Mielenkiintoista.

Oiva
8  Astro special / Maya-astrologia / Vs: Keltainen tähti : 02.07.2006 17:04:07
Kaarina Pääkkönen valaisee Tähteä (Lamat) näin:
Haasteena; yksi Lamatin polulla oleva haaste on entisten uskomusten kohtaaminen siitä, että on vain yksi totuus tai oikea tapa saavuttaa valistuneisuutta. 
Kuinka ollakaan, sinun oma polkusi on uniikki. Kuuntele ja opi kaikilta opettajilta, mutta tiedä että sinun tehtäväsi on nivoa yhteen heidän viisautensa sinun oman totuuden kanssa. Viisauden tie rohkaisee sinua avautumaan opetuksille, seuraamaan oman sydämesi tietä. Toinen haaste on, että elämäsi oppitunnit vievät sinut epäharmonisien tilanteiden väliin. Tämä voi ilmetä elämisenä ja työskentelemisenä sellaisten ihmisten kanssa, joita kohtaan tunnet vastakkainasetelmaa tai kitkaa.
Toinen asetelma tässä haasteessa on tuomitseminen joka seuraa harmonian ihanteen ylikorostunutta idealisointia. Katsantokanta on ihmissuhteiden, tunteiden ja ympäristön suhteen kuin jatkuvaa tasapainon lakien säätämistä. 
Muutos tarjoaa Laamatille hänen elämänsä haasteiden kautta löytyvän harmonian ja epäharmonian olemuksen tiedostamisen. Ole valmis antamaan arvoa asioille ja karsimaan tarpeeton pois. Kutsu luoksesi viisauden ja rakkauden lähettiläitä helpottamaan tarpeettomien asioiden poisraivaamisessa polultasi. 
Avaudu täysillä tasapainottamaan elämäsi aspekteja, sitä kautta saavutat vapautesi. Yksilöllisyytesi liioittelussa saatat mennä niin pitkälle, että luulet, että elämä on yhtä kuin sinä. Tämä suuntaus vie sinua ulos omasta todellisesta itsestäsi ja hallitsee tämän hetken ajatuksia ja todellisuuden kuvaa.

On paljon hedelmällisempää yrittää ymmärtää kuka sinä todella olet kuin vain olla se joka sinä olet. Yksinkertaisesti, katso tämän hetken taipumuksiasi, lahjojasi ja henkisiä kykyjäsi. Niihin kätkeytyy johtolanka siitä mitä olet tällä hetkellä. 
Voit myös rangaista itseäsi siitä, että et muista, kuka oikeastaan olet. Ehkä yrität muistaa tehtäviesi luonnetta, herättää kohtaloasi tai ymmärtää sitä, miksi olet täällä. Yksinkertaisesti, katso tämän hetken lahjojasi ja taipumuksiasi. Vapaudu itsekriittisestä luonteestasi. Sinä olet juuri tällä hetkellä sen summa, mitä olet, olet ollut ja täydelliseksi tulemisen mahdollisuus.
Yksinkertaisesti, ole oma itsesi vain niin voit avautua haavoittamatta itseäsi, maagisille mahdollisuuksillesi. 
Harmoninen Lamat tuo harmoniaa ja tasapainoa sinne, missä asiat ovat hajallaan ja saattaa ne näin ollen korkeamman oktaavin tasolle. Henkiselle tasolle Lamat tuo korkeamman oktaavin kehitystuloksen. Perustavaa laatua olevan soinnun. Tämä on uusi tähtien sointu Maanpäällä.
Toinen Lamatin harmoninen aspekti on lukuisien erilaisten säännösten toiminnan tasapainoinen yhteensaattaminen. Säännösten tervehdyttäminen ei tapahdu pään vaan sisäisen jumalaisen ohjauksen ja sydämen avulla

Oiva
9  Astro special / Maya-astrologia / Keltainen tähti : 01.05.2006 15:48:37
Keltainen Resonoiva Tähti täällä ihmettelee maailman ihmeellisyyttä. Onko tässä tähdistön osasessa muita vastaavia koikkelehtijoita?

Tutustuessaan toiseen, kaltaiseensa, ihminen avartuu ymmärtämään pienen rippusen, sitä jotain, mitä tänne on tultu opiskelemaan. Samassa veneessä kuitenkin, me kaikki, tänne syntyneet.

Oivallisesti, oiva
Sivuja: [1]