Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä  (Luettu 41109 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 372


Säh!


Profiili
« Vastaus #60 : 07.07.2012 14:48:51 »

En ole aiemmin kauheasti kiinnittänyt huomiota Cerekseen (Ceresiin, miten se taipuu??), koska sen edustamat teemat eivät ole kauhean lähellä sydäntäni. Mutta kyllä noi aspekti-huone- ja merkkiselitykset kuitenkin valaisee asiaa.

Lainaus
CERES JOUSIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon vapauteen tutkia ja laajentaa maailmankuvaansa. Ideaalinen “äitikokemus” rohkaisi ja suosi näitä tarpeita. Hoivaaminen tulee ilmaistuksi opetettaessa muita laajentamaan henkisiä ja fyysisiä näköalojaan. Lisäksi yksilö voi auttaa toisia kehittämään filosofiaa tai uskomusjärjestelmää, joka antaa heidän elämälleen tarkoituksen. Itsehyväksyntä voi pohjautua kykyyn löytää tarkoitus omaan elämään ja kehittää jatkuvasti tietoisuuttaan. Epäonnistuminen tässä saattaa johtaa vakaumukseen elämän päämäärättömyydestä ja tarkoituksettomuudesta. Seurauksena voi olla turhanaikaisuuden tuntoja, jotka panevat yksilön harhailemaan ilman kiinteää suuntaa.

Tuo on niin totta, sain aika vapaan kasvatuksen, ja juuri tuollaiseen tutkimiseen ja omaan ajatteluun on aina kotona kannustettu. Sitä paitsi hyvin todennäköisesti tulen vielä työkseni opettamaan muita, ja luulen, että juuri tuollainen filosofinen elämän tarkoituksen etsiminen ja siinä auttaminen tulee olemaan yksi kantavia teemoja - sitä se on ollut itsellenikin tässä elämässä. Kehittyminen ja laajentuminen ovat läsnä koko ajan, ja jos siinä tulee seinä vastaan, tuntuu todella ahdistavalta. Onneksi olen aina päässyt noista lukoista eroon ja pystynyt jatkamaan eteenpäin!  smitten

Lainaus
CERES 11. HUONEESSA
Yksilö laajentaa hoivaamisen tarpeensa yhteisöön - laajennettuihin perheisiin, äitien tukiryhmiin, lastenhuoltojärjestöihin ja kommuuneihin. Tämä Ceresin asema voi myös synnyttää humanitäärisiä unelmia ja ihanteita. Yksilö saa ja antaa hoivaa ystäviensä parissa.

Ei tässäkään asemassa se perinteinen äitirooli näy - tosin en ole tunnistanut mitään hoivaamisen tarvetta mihinkään yhteisöihin, ainakaan tietoisesti, tai ystäväpiiriin...? Enkä pidä itseäni humanistina.

Lainaus
CERES-AURINKO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy itseyteen ja tarkoitukseen. Tämä yhdistelmä viittaa siihen, että yksilön identiteetti ja itsekuva liittyy vanhemmuuteen ja huolenpitoon.

Haastavat aspektit ovat merkki ristiriidasta toisten hoivaamisen ja oman itsensä toteuttamisen välillä. Tämä voi johtaa itsensä uhraamiseen perheen puolesta tai läheisyyden kieltämiseen rakkailta ihmisiltä. Äärimmäinen kiintyminen voi synnyttää takertumista ihmissuhteisiin tai eroja ja menetyksiä. Muita ongelmia voivat olla huono itsekuva, hoivantarpeensa kieltäminen tai uusiutuvat masennuksen ja hyljätyksitulemisen tunteet. Näihin haasteisiin voi vastata kehittämällä myönteistä itsekuvaa, jotta voi antaa ja vastaanottaa rakastavaa, ei-tuomitsevaa tukea. Terapeuttinen keskustelu voi suuresti helpottaa tätä prosessia.

 aspect_opp  aurinko, eli haasteellinen. Tunnistan kyllä nuo jutut mistä tuossa puhutaan. Ristiriita toisten hoivaamisen ja oman itsen toteuttamisen välillä on toden totta suuri. Koen raskaaksi sen, jos joudun huolehtimaan muista, enkä kestä sellaista kauaa. Siksi kai en osaksi halua lapsiakaan, koska tavallaan "kadottaisin" itseni silloin. Haluan mahdollisimman vähän vastuuta ja vapautta mennä ja tulla, tehdä mitä haluan. Siksi (fyysisesti ja emotionaalisesti) hyvin tiivis parisuhdekin on osoittautunut tukahduttavaksi.

Lainaus
CERES-JUPITER-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy pyrkimykseen avartua ja laajentaa näkemyksiään. Tämä yhdistelmä liittää sosiaalisen näkemyksen ja tutkimisen halun Ceresin arvoihin. Harmoniset aspektit viittaavat haluun hoivata yleisesti, mikä tulee parhaiten toteutetuksi opettamisen, filosofian, uskonnon ja matkustelun kautta. Sekaantuminen ruoan ja muiden perustarvikkeiden laajamittaiseen tuotantoon, hankkimiseen ja jakeluun on usein mahdollista.

 aspect_tri jupiter Tässä nyt nähdään tuon  ceres jousimies-kuvion hyvät puolet. Aika samat asiat kuin mitä siinä selitin.

Lainaus
CERES-URANUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy yksilöllisyyden ja intuition kanssa. Tällä yhdistelmä korottaa hoivaamisimpulssin humanitääriseksi toiminnaksi. Harmoniset aspektit voivat olla osoitus omaperäisestä ja uutta luovasta lähi. lenpitoon muista ihmisistä tai perherakenteiden kehittämiseen. Ceres-Uranus ihmisoikeuksien puolestapuhujia ja haluavat erityisesti pitää huolta lasten yksilöli. sestä. Yksilön intuitiivinen ihmisluonnon tuntemus voi olla korkealle kehittynyt hänelle hyvien suhteiden luomisen erirotuistenja erimaalaisten ihmisten kanssa. Vaikeat aspektit saattavat viitata epäluotettaviin ja epävakaisiin hoivakokemuksiin, jotk johtaa vaikeuksiin emotionaalisten siteiden luomisessa. Lapsi, joka on kasvanut rikkin kodissa tai kapinoi vanhempiaan vastaan, voi myöhemmin kohdata ristiriidan persoonai vapautensa ja perheyhteisyyden kanssa. Lisäksi yksilöllä voi olla vaikeuksia uskoa omiin ajatuksiinsa ja intuitioihinsa. Ratkaisuna on vain yritettävä yhdistää oma yksilöllisyytensä ja uudistamishalunsa huolenpitoon rakkaistaan.

 aspect_con  uranus kyseessä, ja tunnistan enemmän noita hyviä puolia kuin huonoja. Ainakin vahvistaa huonesijaintia, vaikka tuo humanitäärisyys kuulostaa edelleen vieraalta. Uranukseen liittyvä uudistuminen ja anarkia tosin on ollut vaikeutena edellisessä parisuhteessa, mutta Uranus nyt muutenkin tulee persoonassani esiin aika paljon ( aspect_opp aurinkoaspect_opp venus).

Lisäksi on vielä  ceres aspect_opp chiron, että jos jotain tulkintaa tuosta löytyy, niin ois kiva.
tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #61 : 07.07.2012 15:05:09 »

ceres 6 huoneessa on jollain tarkoittanut esim. syömishäiriöitä, anoreksiaa, bulimiaa,
en muista sen merkkiä ja aspekteja mut tuo huonesijainti oli.

Minulla on  ceres 6. huoneessa  vesimies :ssä. Ja toisaalle jo kirjottelinkin omasta syömishäiriötaustastani (anoreksia nervosasta). Samassa linjassa cereksen kanssa on DC:ni. Tästä astron kartasta en saa oikein muuta irti cereksestäni. Äidilläni kyseinen taivaankappale on  leijona huoneessa 8. Hassua on, että isäni  ceres on myös  vesimies huoneessa nr 1. Mitäs tämä nyt sitten kertoo? Onko  ceres jotenkin perinnöllinen?

Edit:
CERES 6. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamista omistautumalla arkipäivän askareille tarkoituksena turvata perheyhteisönsä tehokas toimivuus. Tässä on mukana vahva palvelemisen aspekti, joka suuntautuu erityisesti ravinnon ja terveyden alueille. Tämä Ceresin asema symboloi myös vanhempaa, joka käy työssä tai pitää työtä erityisessä arvossa.

CERES VESIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon yksilöllisyyteen. Ideaalinen ‘äitikokemus” korosti hänen vapaata tahtoaan ja toisten oikeuksien huomioonottamista. Yksilö hoivaa muita opettamalla heitä hyväksymään itsensä, vaikka eivät kulkisikaan lauman mukana. Hän hankkii itsekunnioituksensa seuraamalla omaperäistä ja ainutlaatuista polkuaan. Tasapainottomuus voi syntyä siitä, ettei yksilölle lapsena asetettu rajoja, vaan hän joutui vastaanottamaan enemmän vapautta, kuin mihin oli valmis. Tämä ilmenee “kapinana ilman syytä, ihminen tarvitsee sisäistä kontrollia ja itsekuria voidaakseen noudattaa vastuullista vapautta.

Vapaus on tässä vähän kaksiteräinen miekka. Jos on joutunut huolehtimaan itsestään jo ala-asteelta saakka, onko se sitä ihan oikeaa vapautta? Lähinnä olen joutunut ottamaan itsestäni liian varhain vastuuta, joutunut astumaan liian suuriin saappaisiin liian äkkiä.
 Smiley
« Viimeksi muokattu: 07.07.2012 15:12:26 kirjoittanut SanctAstra » tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
m.magia
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 453



Profiili
« Vastaus #62 : 07.07.2012 16:37:50 »

^ Ei ole vapautta, vaan rajattomuutta.  Undecided Mullekin on annettu aivan liikaa vastuuta lapsena.

Mulla on myös Ceres vesimiehessä (29 astetta), 10. huoneessa. Tekee sitten  aspect_tri pluto ja  aspect_squ chiron. Että itsensä hyväksymisen kautta parantumiseen ja siitä edelleen toisten (lasten) auttamiseen? Vaan miten mahtaa mahdollinen äitiys sujua, se tässä mietityttää, että onko minusta katkaisemaan haitallinen sukupolvien ketju ja olemaan läsnä, olemaan vahva ja vastuullinen vanhempi.

CERES 10. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamisen tarpeensa ammatin tai sosiaalisen aseman kautta. Ura tai julkinen työ lastenhoidossa, terveydenhuollossa tai ruokaan liittyvissä järjestöissä voi vastata hänen käsitystään sosiaalisesta vastuusta. Tämä Ceresin asema voi olla osoitus siitä, että lapsen osakseen saama rakkaus on ollut ehdollista, riippuvaista hänen käyttäytymisestään ja suorituksistaan. Kun lapsi kuitenkin on epäonnistunut elämään vanhempien tai yhteisön odotusten mukaan, hän on tuntenut itsensä hylätyksi. Tästä syystä monien ihmisten, joilla Ceres on 10. huoneessa, täytyy oppia rakastamaan itseään sellaisina, kuin ovat, eivät saavutustensa mukaan.
tallennettu

aurinko merkurius kauris - kuu mars vaaka - askendentti rapu - venus saturnus pluto skorpioni - neptunus uranus jupiter jousimies - keskitaivas vesimies
Tietämätön
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 6


Profiili
« Vastaus #63 : 17.07.2012 23:30:21 »

Heh, täältä löytyy ceres oinaassa ja 3. huoneessa, tunnistan itseni (jälleen kerran)  Cheesy
Vaan mitä retroava ceres voisi tarkoittaa? Tässä koetan pähkäillä mutta noviisin ymmärrys ei vielä riitä...  Undecided
tallennettu
Syringe
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 53



Profiili
« Vastaus #64 : 07.08.2012 19:41:09 »

Minulla ceres on  kaksoset ja kuudennessa huoneessa. En ymmärrä aivan täydellisesti, mitä tämä tarkoittaa, joten jos joku haluisi selventää, olisin enemmän, kuin kiitollinen.
tallennettu

If one day your sugar sits untouched, will you have gone forever?
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
 
Siirry: