Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Unien todellinen tarkoitus...  (Luettu 5425 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ville3
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 36



Profiili
« : 21.12.2007 14:00:12 »

onko se sitten huomisesta kertominen/ varoittelu, menneiden muistelu, maailman tilaa kuvaava elokuva... Huh niin mielestäni se on noita kaikkia sekaisin ja vielä jotain muutakin. olen nähnyt muutaman kerran unia, joissa herään ja näen teen muutaman jutun huoneessani ja menen aamupalalle. yleensä herätessäni muistan hämärästi unen ja silti toimin samalla tavalla kuin unessa näytettiin.

unet ovat joskus myös suurempia asioita ennustavia: näin äitini kuolemaan liittyviä unia ennen hänen kuolemaansa enkä osannut reagoida niihin mitenkään kunnes pahin oli sattunut...

viime yönä seikkailin kotona ja etelässä asuva isoveljeni tuli käymään meillä. meillä oli myös joku nainen josta lähti jotain positiivista energiaa ja luottamus säihkyi hänestä. olen usen unissani pitänyt omaa huonettani ja kaikkia huoneita sen ympärillä jotenkin synkkinä paikkoina ja mm. keittiötä ja olohuonetta jonkinlaisina turvina joissa olemalla minulle ei unissa käy koskaan mitään pahaa. mutta se nainen joka oli tullut meille kuin tyhjästä meni käymään huoneessani ja lähdin pian katsomaan mitä se siellä tekee ja avatessani ovea edessäni seisoi vahvasti maskeeratut kasvot jotka olivat mustan, punaisen ja valkoisen kasvomaalin peitossa. ne näyttivät kuin pahimmalta hirviöltä mitä kuvitella saattaa. huusin ensimmäistä kertaa unessani ja todella kovaan ääneen. hahmon takana oli se nainen joka sanoi tässä olevan veljesi janne. tunnistin itsekin jannen ja huokaisin helpotuksesta. jannella oli käsissään rasiallinen suklaata ja kertoi sen olevan hyvin arvokas rasia. meidän talon pihalla oli shakki-pelin hahmoja taikka paremminkin ihmishahmossa shakkimaan väkeä. ne halusivat rasian jannelta, joten kaikki lähdimme portaille katsomaan tilannetta. nainen seisoi koko ajan takanani. enkä edelleenkään tiennyt miten se liittyi siihen uneen mitenkään. otin jannelta rasian ja he silti ottivat jannen vangikseen vaikka näkivät rasian minulla. söin rasiaa tyhjäksi samalla kun katselin puun latvassa jannen ja shakkiolentojen taistelua ja välillistä sanaharkkaa. silloin oli lumetonta ja pilvistä. nainen katosi tässä vaiheessa unta kertomatta mitään itsestään... sitten tilanne muuttui kun paikalle tuli mies, jonka tunnistin samaksi naiseksi, mutta hiukan sisäisesti muuttuneena. shakkiväki jätti veljeni rauhaan ja alkoivat huudella jotain viimeisestä konvehdista. siltikään he eivät kiinnittäneet minuun huomiota vaikka rasiassa oli vielä 4 suklaata jäljellä. he tarkoittivat jotain suklaata joka oli jannella tai sillä "miehellä" hallussaan. uni loppui siihen kun hyppäsin shakkiväen eteen puun latvasta.
ehkä tuollakin unella on lopulta joku tarkoitus. sen näkee vatsa tulevaisuudessa, mutta voisiko joku kertoa mielipiteitä unesta.

lisäksi kerran näin unen jossa parturissa käydessäni sain kaksi paperilappua mutta sulloin ne molemmat taiteltuna taskuun enkä lukenut niitä sittemmin vaan unohdin ne sinne. seuraavana yönä näin unen, jossa seisoin huoneeni ikkunalla joka oli auki. ikkunanlaudalla oli paperilappu jolle yritin kirjoittaa lausetta mutten millään keksinyt sille jatkoa. sitten huoneeseeni astuu henkilö, jota rakastan. yritän jatkaa lausetta välittämättä siitä että sain häneltä taitellun paperin jossa luki: rakastan sinua todella 10.2 lähtien. sydämeni pakahtui tunteeseen joka tuli kun peitin tunteeni sisimpään. lisäksi kyseinen henkilö soitti kitaralla jonkun lemmenlaulun.
ideoita tulkintaan?
tallennettu

nouseva vaaka, aurinko jousimiehessä, kuu skorpparissa, merkurius jousimiehessä, venus kauriissa, mars skorpparissa, käärme, saarni sekä keltainen itsevallitseva tähti.
Mio
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482


Ea Mai


Profiili
« Vastaus #1 : 21.12.2007 20:20:03 »

Jossakin oli juttua, että ihminen ollessaan syvässä unessa erittää aivoissaan jotain kemiallista ainetta, joka pistää mielemme uinumaan eräänlaisessa hallusinaatiollisessa trippimaailmassa... Tajunnan verkosta pääsee silloin nousemaan pintaan vaikka mitä ihmeellisiä kuvakielellisyyksiä, joiden tarkoitukset lienevät hyvin monenkirjavaiset...

smitten
tallennettu

The clay of reality is molded in dreams
ville3
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 36



Profiili
« Vastaus #2 : 08.01.2008 13:41:11 »

olisiko tuolle jälkimmäiselle unelle kenelläkään mitään järkeen käypää selitystä?
tallennettu

nouseva vaaka, aurinko jousimiehessä, kuu skorpparissa, merkurius jousimiehessä, venus kauriissa, mars skorpparissa, käärme, saarni sekä keltainen itsevallitseva tähti.
Ikuinen Trikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147


aur vaaka, kuu kauris, asc leijona


Profiili
« Vastaus #3 : 09.01.2008 10:49:05 »

Terppaherppa.

"Unet ovat noidan suihkukone", sanoi jo Don Juan Carlos Castanedalle.

Olemme henkiolentoja, jotka asuvat fyysisessä ruumiissa. Niin sanotussa päivätietoisuudessa henkemme todella on vankina fyysisessä olemuksessaan, ja näin ollen päivätodellisuus on hieman rajoitetumpi olemisen muoto kuin se, mitä sanomme unennäöksi. Unessa henkemme vapautuu fyysisitä rajoituksista, ja voi matkustaa silmänräpäyksessä halki maailmankaikkeuden. Unimaailma on suuri tuntematon, ihmisen rajoittamattoman potentiaalin temmellyskenttä. Fyysisessä todellisuudessa vastassa on fyysiset rajat, mutta harjaantunut unennäkijä pystyy luomaan kokonaan uuden todellisuuden, elää rikkaan elämän, öiseen aikaan kun kuu möllöttää.

Ja mikä on unta, mikä totta, hä?  Wink Unissa matkatessamme emme tiedä uneksivamme(paitsi harjaantuneet unennäkijät), vaan unien maailma avautuu eteemme vähintään yhtä todellisena kuin se maailma, minkä koemme kun nousemme sängystä. Unessa olemme vapaita, valveilla fysiikan vankeja. Mikä on siis unta, mikä totta?
tallennettu

"Totuus on poluton maa." -J.Krishnamurti
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: