Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jälleensyntymästä ja uskosta  (Luettu 24223 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #30 : 07.08.2006 23:14:34 »

...
Tästä tuli mieleeni myös eräs nettipeli, jossa piti valita oikea vaihtoehto annetuista. Pelissä on Matti, jonka luokse kiusaajat saapuvat. Mitä Matti tekee? Valitsin, että Matti antautuu ja antaa tyyppien hakata itsensä.
Sain vastaukseksi: "Tyypit olivat niin vahvoja, että he hakkasivat Matin hengiltä. Matti joutui Helvettiin, koska ei ehtinyt pyytää syntejänsä anteeksi ennen kuolemaansa. Matin tappanut poika sen sijaan katui tekoaan ja pääsi kuoltuaan Taivaaseen".
...

Aamen.
Siis syö leipäsi ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten nämä syntisi ovat sinulle anteeksi annetut. 2funny 2funny 2funny
tallennettu
Fiona
Vieras
« Vastaus #31 : 08.08.2006 21:39:48 »

............. Usko testataan.
................ Enkeleilläkin siis on oma tahto? Huh
Uskon, että näin juuri ON  smitten


Mukavaa, että joku on vaihteeksi minunkin kanssa samaa mieltä. smitten
tallennettu
Fiona
Vieras
« Vastaus #32 : 08.08.2006 21:56:38 »

Lainaus
Kuvitellaan 6 lapsen yh-äiti, joka on maailman hyväsydämisin ja uhrautuvaisin ihminen. Hänellä on aikaa aina niille, jotka sitä tarvitsevat ja hän toimii epäitsekkäästi. Kaikesta tästä huolimatta hän on ateisti. Kuoleeko hän Jumalan vihan alaisena, koska ei uskonut Jumalaan siitä huolimatta, mitä on tehnyt?

Ei minun mielestäni. Eikö jossain ole sanottu, että jos elää Raamatun etiikan mukaisesti mutta ei usko Jumalaan, voi tulla armahdetuksi. Hän elää kuin kristitty...toki usko on tärkeä, mutta ei minun mielestä välttämättömyys, jos ns. haluaa päästä taivaaseen.

Lainaus
Kuvitellaan sarjaraiskaaja, joka on hyvin uskonnollinen, mutta psykologisesti hieman häiriintynyt. Hän rukoilee päivittäin isä meidän-rukouksen monta kertaa ja luottaa siihen, että tapahtuipa mitä tahansa, se on Jumalan tahto. Siitä huolimatta hän on raiskannut raa´asti useamman naisen. Pelastaako Jumala hänet hänen uskonsa takia ja katsoo miehen pahoja tekoja sormiensa lävitse?

Koska hän on psykologisesti häiriintynyt, hän on Jumalan armon varassa...samalla tavalla kuin he, joilla ei ole ollut mahdollisuutta ottaa kristinuskoa vastaan (esim. kuolleet vastasyntyneet). Näin uskon.

Lainaus
Tästä tuli mieleeni myös eräs nettipeli, jossa piti valita oikea vaihtoehto annetuista. Pelissä on Matti, jonka luokse kiusaajat saapuvat. Mitä Matti tekee? Valitsin, että Matti antautuu ja antaa tyyppien hakata itsensä.
Sain vastaukseksi: "Tyypit olivat niin vahvoja, että he hakkasivat Matin hengiltä. Matti joutui Helvettiin, koska ei ehtinyt pyytää syntejänsä anteeksi ennen kuolemaansa. Matin tappanut poika sen sijaan katui tekoaan ja pääsi kuoltuaan Taivaaseen".

Uskotko johonkin peliin ja sen viesteihin? Tosielämässä mitäpä muutakaan Matti olisi voinut tehdä, kuin huutaa apua, juosta karkuun tai yrittää puhua kiusaajat jotenkin ympäri...tai pahimmassa tapauksessa antautua. Tietenkin riippuu, miten hän on elänyt, eikä siis kyse ole siitä että hän ei ole ehtinyt pyytää niitä syntejä anteeksi! Shocked Kyllä Jumala ymmärtää.

Lainaus
Mie itse näen asian niin, että Jumala on vain tarkkailija, joka antaa meidän tehdä mitä ikinä haluamme. Kaikki rangaistukset ja karmanvelat Jumala toki antaa meille, koska se on universaali laki: mitä kylvät, sitä niität. Ihminen luo itse omat rangaistuksensa, jotka noudattavat universaalia lakia.

Näin se taitaa olla, hyvin sanottu. Smiley

Lainaus
Enkeleiden omasta tahdosta tuli mieleen, että he tekevät sitä työtä, mitä heidän kuuluukin oman tahtonsa mukaisesti (esim suojelusenkeli suojelee), mutta eivät tee muuta työhönsä kuulumatonta, jos heiltä ei tätä pyydetä. Esimerkiksi suojelusenkeli ei auta sinua selvittämään matemaattista tehtävää, jos et erikseen pyydä häneltä siihen apua. Hänen päätoimensa on suojella sinua, ei ratkoa laskuja, mutta hän auttaa mielellään, jos pyydät apua  Wink

Uskon, että ainoastaan arkkienkeleillä on niin voimakas vapaa tahto, että he voivat puuttua suuremmin ihmisten tekemisiin heidän oman toimenkuvansa ulkopuolelle.

Minä en kauheasti näistä enkelihierarkioista tiedä tai heidän toimenkuvistaan. Minusta tuntuu oudolta ajatukselta pyytää enkeleiltä jotakin...hehän ovat Jumalan palvelijoita...voivatko he paljonkaan asioihin vaikuttaa?
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #33 : 09.08.2006 08:26:10 »

Toki voivat, Jumalan lakien alaisuuden mukaisesti tietysti.
Jumalaa haluaa tahtoa meille sitä, mitä me itse haluamme tahtoa itsellemme. Mehän olemme osa Jumalaa Wink

Enkeleillä on paljon vaikutusvaltaa. He eivät ole minun näkemyksen mukaan palvelemassa Jumalaa (koska Jumala ei tarvitse palvelijoita), vaan auttamassa meitä henkisellä tiellämme niin hyvin kuin voivat.

Peli-esimerkki oli hyvin kärjistetty esimerkki ylipäätään kaikista uskonnoista. Minusta on täysin käsittämätön ajatus, että Jumala, kaiken alku ja loppu, kaiken Luoja, alkaakin erotella luomuksiaan/itsensä osia paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on eniten hänen puolellaan.  Shocked Kastettu kristitty on parempi kuin kastamaton, prostitoitu on alempiarvoisempi kuin perheenäiti.. Jumala armossaan päättää, minne sijoittaa heidät kuollessaan, kastetuilla ja uskovilla on ensisijainen etuoikeus hänen tykönsä ja autuuteensa. En allekirjoita tuota ajatusta, mutta sehän on vain minun näkemykseni.
Ei isäkään, joka rakastaa lapsiaan, erottele heitä tekojensa mukaan.

Jumala loi ihmisen, mutta ihminen loi uskonnot. Wink
« Viimeksi muokattu: 09.08.2006 09:43:01 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #34 : 09.08.2006 11:24:21 »

Loistavasti sanottu AthaMaarit Smiley

Liekö Jeesus esimerkiksi halunnut, että hänestä tehdään uskonnollisen kultin päähenkilö? Hänhän inkarnoitui seudulle, joka oli sotaisin koko planeetalla - ja on vieläkin. Jeesus-kulttihan rakennettiin mielenkiintoisesti vanhoja uskontoja ja uskomuksia noudatellen: neitseellinen syntymä, paimenten vartioidessa kedolla ja vieläpä talvipäivän seisauksen aikoihin (pakko sijoittaa tuohon hetkeen, koska pakanat viettivät silloin vuoden suurinta juhlaa, eivätkä hevillä olisi vaihtaneet juhlapäivän ajankohtaa esim maaliskuun alkuun)... angel
tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #35 : 09.08.2006 11:40:31 »

Saamme elää elämien peliä niin kauan kuin huvittaa?

Toisaalta jos astraalitasolla olis se astraalikeho ja tunne-elämykset, onko tämä 3d enää niin kauhean olennainen? Tai ovatko tunteet? Onko mentaali-buddhinen-mikään taso? Onko mikään luotu ihan välttämätöntä? Kysyn vaan.. (ei, se on huvittelua 2funny)
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #36 : 09.08.2006 11:51:50 »

Jaa-a.

Eiköhän kaikella luodulla ole oma tarkoituksensa, joka tekee niistä tarpeellisia. En jaksa uskoa, että Jumala olisi varsinaisesti luonut mitään tarpeetonta vain "huvin vuoksi". Ihmiset itse tosin luovat asioita vain huvin vuoksi ja mikäs siinä - luominen on hauskaa.
tallennettu
Riitta
Astroholisti
*****
Viestejä: 2899



Profiili
« Vastaus #37 : 09.08.2006 13:11:31 »

Nythan me elamme jalleensyntymisen aikaa, tahdet jopa taivaalla kertovat sen.
Monet merkit karsivat=oppivat T-ristin ja haavoittuneen parantajan vaikutuksista
Kerrotaan feministisesta Jumalattaresta,Da Vincin koodeista, ymparilla tapellaan ja tapetaan, lisataan- ja poistetaan rotusortoa, me kaikki etsimme ja varmasti
tunnemme, etta muutosten energiat ovat kaynnistyneet.
Kaikki puhumme oikeudenmukaisuudesta, mutta se on oikein, silloinhan me olemme oikealla tiella kuten Chiron tahden tehtava onkin, vanhat uskomukset poistuvat ja viella vanhemmat tulevat esiin, eli palaamme takaisin luontoaidin helmoihin
ja tahtien kiertokulkuun.
Diamond
tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #38 : 09.08.2006 13:22:37 »

 coolsmiley  Sattuipas silmään Diamond... radixkartallanihan on T-risti ja haavoittunut parantaja puolestaan osana haasteellista kolmiota Deskendentillä. Tämä lienee asetelma, jolla perkaan nyt urakalla sukupolvien takaisia asioita härkäpäisesti. smitten
tallennettu
Fiona
Vieras
« Vastaus #39 : 09.08.2006 20:48:58 »

Lainaus
Minusta on täysin käsittämätön ajatus, että Jumala, kaiken alku ja loppu, kaiken Luoja, alkaakin erotella luomuksiaan/itsensä osia paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on eniten hänen puolellaan. Shocked Kastettu kristitty on parempi kuin kastamaton, prostitoitu on alempiarvoisempi kuin perheenäiti.. Jumala armossaan päättää, minne sijoittaa heidät kuollessaan, kastetuilla ja uskovilla on ensisijainen etuoikeus hänen tykönsä ja autuuteensa.

Tällaisen tekstin löysin uskonnon oppikirjastani: "katolinen kirkko määritteli opetuksensa ei-kristittyjen pelastumisesta Vatikaanin II konsiilissa 1960-luvulla. Jos ei-kristitty etsii vilpittömästi totuutta ja kuuntelee Jumalan ääntä omassatunnossaan, on hänen mahdollista saavuttaa autuus. Konsiili viittaa tässä Roomalaiskirjeen toiseen lukuun: "Pakanakansatkin, joilla ei ole lakia, saattavat luonnostaan tehdä, mitä laki vaatii. Silloin pakanat, vaikkei heillä lakia olekaan, ovat itse itselleen laki. Näin he osoittavat, että lain vaatimus on kirjoitettu heidän sydämeensä." (Room. 2:14-15)

Aika hyvin mielestäni tiukkojen periaatteiden katoliselta Wink kirkolta!

Ja minusta tuo "erottelu" on täysin oikeudenmukaista...jos oikeus ei tapahdu elämässä, sitten se ainakin tapahtuu kuoleman jälkeen. Smiley
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #40 : 10.08.2006 08:38:28 »

Voi ei, minä en vain millään, korostan, millään pysty nielemään tuota erotteluajatusta. Minusta on hirvittävää ajatella, että Jumala, kaiken alku ja lähde, alkaa erotella itsensä osia. Shocked

Maan päällä ainoa oikeus on Karman Laki. Se toteutuu jokaisen elämässä ja kuoleman jälkeen olemme ja jatkamme seuraavan elämän suunnittelua. Jumala ei tuomitse, me tuomitsemme itse itsemme. Jos murhaan jonkun, Jumala ei tule antamaan minulle sapiskaa, vaan sapiskoin itse itseni seuraavassa elämässä maksamalla murhan karman velkana takaisin. Hän vain seuraa vierestä ja katsoo, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Wink

Minun käsitykseni mukaan Jumalan ainoa oikeus on Rakkaus, koska Rakkaus on Jumala.

Tällainen kahtiajakoinen ajattelu (Hyvä/Paha, Oikeus/Vääryys, Autuus/Tuomio jne) kuuluvat maapallon ajattelukaavaan. Olemme täällä oppimassa pois tuosta vastakkainajattelusta, ymmärtämässä, että asiat vain ovat. Ei ole hyviä tai pahoja tekoja, on vain eri valinnoista syntyneitä tekoja. Näin en myöskään jaksa uskoa, että olisi vanhurskaita ja syntisiä, koska ihmisiä vain On. Kaikki sielullisesti samanarvoisia, kuin merestä (Jumalasta) laseihin (ruumiisiin) otettua merivettä (Jumalaa).

tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #41 : 10.08.2006 09:18:35 »

............"Pakanakansatkin, joilla ei ole lakia, saattavat luonnostaan tehdä, mitä laki vaatii. Silloin pakanat, vaikkei heillä lakia olekaan, ovat itse itselleen laki. Näin he osoittavat, että lain vaatimus on kirjoitettu heidän sydämeensä." (Room. 2:14-15)
............
Cheesy  Kiss Kuten äitini tapasi sanoa: "Jokainen tulee uskollaan autuaaksi!"

SE lakihan ON Rakkaus  smitten
« Viimeksi muokattu: 10.08.2006 09:21:12 kirjoittanut Ippuska » tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Fiona
Vieras
« Vastaus #42 : 10.08.2006 20:53:53 »

Lainaus
Minun käsitykseni mukaan Jumalan ainoa oikeus on Rakkaus, koska Rakkaus on Jumala.

Sinäkö kerrot mitkä asiat ovat Jumalan oikeuksia? :Smiley

............"Pakanakansatkin, joilla ei ole lakia, saattavat luonnostaan tehdä, mitä laki vaatii. Silloin pakanat, vaikkei heillä lakia olekaan, ovat itse itselleen laki. Näin he osoittavat, että lain vaatimus on kirjoitettu heidän sydämeensä." (Room. 2:14-15)
............
Cheesy  Kiss Kuten äitini tapasi sanoa: "Jokainen tulee uskollaan autuaaksi!"

SE lakihan ON Rakkaus  smitten


Aivan! smitten
tallennettu
Fiona
Vieras
« Vastaus #43 : 10.08.2006 21:20:11 »

Löysin tällaisen eräältä jo ilm. suljetulta nettisivulta:
Nettisivulle

Nettipappi vastaa

Kirkosta eroamisen seuraukset

Kyselin muutama viikko sitten jo nettipapin (=kirkon) kantaa kysymykseen kirkosta roamisen "seurauksista".

Lähinnä siis siitä, onko kirkolla jokin kanta esim. siihen, vaikuttaako kirkkoon kuuluminen ja varsinkin siitä eroaminen kastetun henkilön pelastukseen. Tietenkään kukaan ihminen ei voi tietää pelastuksesta vaan ainoastaan Jumala jne jne, mutta mielestämme kirkko/joku sen edustajista voisi ottaa kantaa.

Ystäväpiirissämme keskustellaan paljon mm. tästä aiheesta, ja haluaisimme saada jonkin sortin näkökulman aiheeseen. Siis aiheeseen "tapahtuuko kasteen armolle jotakin, kun henkilö eroaa kasteen antaneen yhteisön jäsenyydestä. Nulla salus extra ecclesiam eli kirkon ulkopuolella ei pelastusta?

Vastaus

Hei!

Kysymykseesi ei voi vastata aivan yksiselitteisesti. Monet sanovat, että pelastus ei riipu kirkkoon kuulumisesta, ja kovan linjan kirkonmiehet ovat aikoinaan ilmoittaneet, että kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta. Jospa tarkastellaan asiaa molemmilta kannoilta.

Loppujen lopuksi kirkko ei päätä kenenkään pelastumisesta. Kirkkoon kuuluminenkaan ei enää ole sama asia kuin uskossa eläminen. Näin ollen on ihan mahdollista, että hurskaasti uskova ei kuulu kirkkoon, mutta on silti pelastuksen tiellä.

Toisaalta taas sama heppu, joka aikoinaan sanoi tuon "kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta" tarkensi vielä, että "kellä ei ole kirkko äitinään, sillä ei voi olla Jumala Isänään". Eli pelastuminen kuulumatta kirkkoon on mahdoton yhtälö. Jeesuskin asetti pelastumisen ehdoksi myös kasteen "se joka uskoo ja kastetaan, pelastuu". Jos siis tarkasti tulkitaan tuota kohtaa, ei auta vaikka olisitkin uskossa jos et ole kastettu.

Tämän päivän Suomessa on vielä harvinaista, ettei olisi kastettu, joten veikkaisin pohdintanne koskevan sellaista tilannetta, jossa jo kastettu eroaa kirkosta. Tällöinhän ei ole ristiriitaa Jeesuksen asettamien ehtojen täyttymiselle. Kaste kuitenkin on kirkkoon liittymisen edellytys ja tulemista seurakunnan yhteyteen. Jos tämä yhteys katkaistaan, onko kaste vielä voimassa? Maallisen seurakunnan yhteys katkeaa, mutta Jumalan lapsena pysyy aina. Valitettavasti kirkosta eroaminen tarkoittaa varsin usein takin kääntämistä koko uskonnolle ja ehkä jopa Jumalalle.

Kirkosta eroaminen on tänä vuonna hieman lisääntynyt, ja en tietenkään pidä sitä hyvänä asiana. Ihminen voi toki pelastua ilman kirkon yhteyttäkin, mutta mielestäni kannattaisi miettiä tarkkaan niitä perusteita miksi kirkosta eroaa. Siinä katkeaa usein myös vuosisatoja pitkät traditiot, jotka voivat aiheuttaa "juurettomuutta".

Loppuun kai voisi todeta, että todellinen kristuksen kirkko on näkymätön, koska varsinaiset ’kirkonkirjat’ ovat taivaassa, ja taivaallisen seurakunnan lopullinen kokoonpano selviää vasta rajan tuolla puolen. Maallisen kirkon tekemä työ on kuitenkin arvokasta. Se pitää esillä Kristuksen evankeliumia ja tekee laupeuden työtä, jota ilman yhteiskunta ei selviäisi.

Kiitoksia hyvästä kysymyksestä ja oikein hyvää joulun odotusta!

Terveisin,

Nettipappi
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #44 : 11.08.2006 08:39:25 »

Tarkoitin puhuessani oikeudesta universaalista laista, joka, kuten Ippuska sen paremmin ilmaisi, on Rakkaus ^____^

Jumalan antama oikeus ihmisille on Rakkaus (joka on universaali, meistä riippumaton laki), sillä Rakkaus on itse Jumala (enkä nyt tarkoita mitään maallista rakkautta Wink)

Minähän en tietenkään ole kukaan sanomaan ja jakelemaan Jumalan oikeuksia ja rangaistuksia. Jätän sen puuhan ihan uskonnoille ja papistoille. Grin
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: