Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4
31  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Veden arvo!? : 13.04.2008 01:03:13

Minulla on myös vettä puhdistava symboli jota pidän vesilasin alla.
Surel
http://www.paranormal.de/paramirr/geo/symbol/info/ingmar/surel.html
Pitäisi varmaan yrittää kääntää tuota tekstiä, mutta kun ei ole niin paljon aikaa, omistan kyllä saksansanakirjan.

Mul on sama symboli ja muitakin tuolla jossain kirjeen sisällä. Saattaisin tietää erään, joka näiden symbolien kanssa on tekemisissä, samoin kuin kristallien voimistamisien 100 %:iin/puhdistamisien/uudelleen aktivointien kanssa. Voisin kysäistä häneltä tuon tekstin perään, kun en itsekään saksaa osaa.
32  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: Kerroppas unesi tänne. : 13.04.2008 00:51:35

Laitanpa itsekin uneni tänne. Ensinnäkin näen unia tosi harvoin, mutta kun niitä näen, niillä on jokin merkitys ja ne tuntuvat enemmän kuin unilta. No, nyt olen ehkä vähän enemmän alkanut unia näkemään, kun nukun paremmin ja stressi on poistunut.

Näin unta, että olimme systerin kanssa jossain valtavassa huoneessa. Siinä oli olevinaan jokin "verho", ei tavallinen, mutta kuitenkin.

Oli yö ja systerini "heräsi" ja ihmettelin mitä nyt oikein touhuaa. Vaihteli vaatteita koko ajan. Otin kameralla kuvia ja yhdessä kuvassa systeri oli pukenut päälleen samanlaiset vaipat kuin Jeesuksella oli ristillä ollessaan. Mua alkoi huvittamaan se vaatteiden vaihto ja kysyinkin kuvia näyttäessä, että mitä sä oikein touhuat öisin. Systeri siinä mun unessa oli täysin tietämätön näistä vaatteiden vaihdoista öisin, eli ei tiennyt sellaista tekevänsä ja oli itsekin ihmeissään.

No, katselimme kameran kuvia ja kas kummaa, mä tein ihan samanlaisia vaatteiden vaihto operaatioita öisin. Kamera oli ottanut itse niitä kuvia.
Tää on näitä sarjassa oudot unet. Eli mitäköhän merkitsee?

Vai merkitseekö tää uni vaan sitä, että öisin tiedostamattaan liikkuu verhon toisella puolella ja pitää sitä ihan normaalina asiana? Toi vaippaan pukeutuminen on kyl omaa luokkaansa Smiley.

33  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Systeri pyysi kysymään : 13.04.2008 00:01:03

Menin itsekin nettiin ja katselin arkkienkeleiden värejä ja ehdottelin niitä. Systeri muistaa hämärästi ajatelleensa jotain ihmissuhde asiaa työpaikalla (ei kyl muista tarkalleen mitä). Muistaa siinä aamulla silmänsä kiinni pistäes, tajuavansa, että hän oli ajatellut asian oikein, siksi se kirkas valo (mutta ei nyt muista sitäkään, mitä ajatteli). Sanoi, että yrittää nyt muistella, mitä oikeastaan ajatteli.

Tuo kyl kuulostaa ihan loogiselta, että tulisi hellittää negatiivinen ajattelu, jossa vihreä toimisi parantavana, rauhoittavana ja tasapainottavana värinä. Aivan, violetti polttaa negat, siis Violetti Liekki. Systeri on aika tempperamenttinen, mut hyvää tarkoittava. Kysäisen huomenna, muistaako mitä ajatteli.

Välillä muutenkin saattaa nähdä seinissä "valuvia" värejä ja on toisinaan ihan ihmeissään, mistä ne tulee ja miksi. Joskus on muistaakseni vaaleanpunaista ja muitakin värejä nähnyt "valuvan" seinällä. Niiden pupukin on katsellu seinään päin silloin, kun värit virtaa.

34  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Lapsen tarkkaavaisuushäiriö : 12.04.2008 15:52:48
Tässä tarkkaavaisuushäiriöissä aivan taatusti myös ravitsemuksella on oma osuutensa asiaan, eikä yksittäinen juttu maaliin vie. Mainitsikin tuosta ravitsemuksen tärkeydestä. Nuo EPA:t on hyviä saa omega 3 rasvahappoja.

Laitan kopion mailista, jonka sain aivojumpan osalta.


Oppimiskinesiologian®
Aivojumppa on auttanut jo satoja suomalaisia mm.

•oppimis-, luki- ja luetun ymmärtämisen sekä matemaattisissa vaikeuksissa

•keskittymis- , tarkkaavuus-  ja ylivilkkaushäiriöissä (ADD, ADHD)

•kehon motoriikassa ja hahmottamisessa, vaikeudessa tunnistaa ja ilmaista tunteita

•kuntoutuksessa (mm. reuma-, aivohalvaus-, alzheimer-, dementiapotilaat)

•työssäjaksamisessa, urheilusuoritusten parantamisessa


Esimerkkejä aivojumppaliikkeiden vaikutuksista:

   aivoverenvuodon vuoksi 31-vuotiaana halvaantunut Tuula aloitti aivojumppakuntoutuksen yli viisi vuotta halvaantumisensa jälkeen vaiheessa, jossa puhe-, toiminta- ja fysioterapia eivät olleet enää tuoneet edistystä. Yksilöllisen aivojumppa-ohjelman avulla hänen kehonsa halvaantuneen puolen käden ja jalan liikeradat sekä puhe kehittyivät vähitellen ja myös muut terapiat alkoivat taas vaikuttaa. Kolmen vuoden aivojumppaharjoittelun jälkeen hän pystyi jo kävelemään itsenäisesti kepin avulla ja puhumaan jopa spontaaneja lauseita sanojen löytämisen vaikeudesta huolimatta. 

   monivammaisten lasten elämänlaatu on parantanut huomattavasti, kun heidän kanssaan on tehty aivojumppaliikkeitä säännöllisesti ohjaajien avustuksella. Liikkeiden avulla lapset ovat alkaneet ottaa kontaktia muihin ihmisiin. Edistyminen havaintojen tekemisessä ja kehon motoriikassa on tuonut iloa lasten elämään. (Cecilia K. Freeman with Gail Dennison,1998:
I am the Child, Using Brain Gym® with children who have special needs. ISBN 0-942143-1018)
 
   vakavassa junaonnettomuudessa 1989 pahoin palaneilla venäläisillä lapsilla oli kolmen kuukauden jälkeen onnettomuudesta kaikki masennuksen oireet, vaikka he olivat saaneet intensiivistä terapiaa, taideterapia mukaan lukien. Tohtori Svetlana Maskutova alkoi tehdä lasten kanssa aivojumppaa. Joissakin viikoissa lasten piirroksiin ilmaantui kirkkaita värejä ja sateenkaaria, perhosia ja niityillä juoksevia lapsia. Lasten tulevaisuuden odotukset olivat positiivisia, he olivat parantumassa. (Carla Hannaford: Viisaat liikkeet, s. 97; Svetlana Maskutova: Psychological Impact on Children of Catastrophe, Psychological Problems, 1990, ss. 86-92.)
 
   mm. vielä lukutaidottomat neljäsluokkalaiset ovat oppineet lukemaan jo 5-6:n viikon harjoittelun jälkeen. Kun opettaja on käyttänyt päivittäin luokassa 5-10 min. aivojumppaharjoitteluun, on havaittu vilkkaiden oppilaiden rauhoittuvan ja uneliaiden oppilaiden virkistyvän, he ovat myös alkaneet keskittyä paremmin tehtäviinsä. Aivojumppaliikkeiden myötä kaikkien oppilaiden itseluottamus on kehittynyt.
Myös  opettajien työssäjaksaminen on parantunut. (Opettajien raportoimaa)

   kun aivojumppaa on käytetty systemaattisesti vanhuksille, univaikeudet ja ahdistuneisuus ovat vähentyneet sekä virkeys lisääntynyt, vuorovaikutustaitojen ja puheen tuottamisen on havaittu parantuneen. He ovat myös alkaneet ryhmässä pitää toisistaan huolta. Aivojumppaliikkeiden avulla dementiaa sairastavat ovat kyenneet paremmin orientoitumaan aikaan ja paikkaan. He ovat rentoutuneet, samat ajatuskehät ovat unohtuneet ja he ovat löytäneet myös muita puheenaiheita. (Kuntalehti 9/2002, toimittaja Riitta Ahonen: Aivojumppaa Mikkelissä Sotainvalidien Veljesliiton Kyyhkylän kuntoutussairaalassa)

               

KINESIOLOGIA LYHYESTI 

•edistää ihmisen kokonaisvaltaista fyysistä, psyykkistä, emotionaalista ja henkistä hyvinvointia.

•sisältää useita suuntauksia ja menetelmiä, joiden päätarkoitus on auttaa ihmistä luomaan ja ylläpitämään kokonaisvaltaista tasapainoa ja
hyvinvointia elämässään.

•perinteisesti liikemekaniikkaa, liikeoppia: tulee kreikankielen sanasta ”kinesis” (liike)

”Liikkuminen on ovi oppimiseen ja hyvinvointiin”

Oppimiskinesiologia® (Edu-K, Educational Kinesiology) on 1970-luvun alusta alkaen kehittynyt systemaattiseksi oppimisprosessia kuvaavaksi kinesiologiseksi tutkimusalueeksi sekä kehon ja mielen tasapainoa tehostavaksi ohjelmaksi. Se on kasvanut yhdeksi tehokkaimmista oppimismenetelmistä ympäri maailman. Se tarjoaa oppilaitosten ja koulujen lisäksi keinoja myös työyhteisöihin poistaa uusien asioiden ja tehtävien oppimiseen ja työskentelyyn liittyvää vaikeutta ja stressiä. Se kehittää ymmärtävää ja jäsentynyttä oppimista, myönteistä vuorovaikutusta ja toimintaa sekä lisää työssä jaksamista. Viime aikoina tällä palkitulla ohjelmalla on saatu lupaavia tuloksia myös Suomessa aivohalvauksesta toipuvien ja ikäihmisten vireyden ylläpitämisessä sekä dementiaa sairastavien kuntouttamisessa.
 
Aivojumppa - Brain Gym® on tohtori Paul E. Dennisonin yhdessä vaimonsa Gail E. Dennisonin kanssa kehittämä Oppimiskinesiologian keskeisin menetelmä. Oppimiskinesiologian ja Aivojumpan näkemyksen mukaan ihmisen oppiminen ja kaikki muukin toiminta ovat kokonaisvaltaista kehon ja mielen yhteistyötä. Kantava ajatus on, ettei ole oppimis- tai toimintakyvyttömyyttä, on vain muiden muassa näkemistä, kuulemista, muistamista, puhumista ja toimimista estäviä häiriöitä tai vajaatoimintaa hermoratayhteyksissä.

Miten aivojumppa auttaa?

Vaikka aivojumppaa on käytetty hyvin tuloksin eri puolilla maailmaa jo yli 30 vuotta, sen merkitystä tunnetaan vielä valitettavan vähän Suomessa. Aivojumppa on menetelmä, joka tukee yksilöllistä kehittymistä on kysymys sitten erityyppisistä hahmottamisen tai oppimisen vaikeuksista,  työuupumuksesta tai kuntoutumisen tarpeista.

Aivojumppa-ohjelman avulla voidaan valita 26 aivojumppaliikkeestä jokaisen asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen tarvittavat ”täsmä”liikkeet poistamaan havaittuja häiriöitä ja kehittämään sujuvaa toimintaa. Näitä liikkeitä tehdessä syntyy uusia hermoratayhteyksiä tai jo olemassa olevat radat vahvistuvat ja näin yhteydet oikean ja vasemman aivopuoliskon sekä aivojen muidenkin osien välillä aktivoituvat. Aivot ohjaavat aisteja ja kehoa sujuvaan oppimiseen ja toimintaan. Aivojumppaa käytetään jo yli 80 maassa ja kirjoja on käännetty 40 kielelle.

Valitettavasti yhteystietoja ei saa jakaa foorumilla. Kurkatkaa Suomen kinesiologiayhdistys ry   nettisivuille tarkempien yhteystietojen perässä Wink - AthaMaarit-

OK, hyvä kun ilmoitit, poistin nuo yhteystiedot.


35  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Systeri pyysi kysymään : 12.04.2008 15:07:59

Systeri koki tällaista menneellä viikolla ja halusi, että kysäisen ihmisiltä, jotka asiaa paremmin osaisivat valottaa.

Jostain kumman syystä oli laittanut herätyskellon herättämään tuntia liian aikaisin (ei kyllä yhtään muista). Seuraa aamuisin vain minuuttiviisareita ja bussipysäkille mennessä oli ihmetellyt, kun ei porukkaa näy ja muutoinkin ihmeen hämärää. Oli katsonut kelloa ja vasta siinä kiinnittänyt huomiota tuntiviisariin. Eli takas kotiin.

Meni takaisin sänkyyn ja oli ajatuskeskustelua käynyt, että "mikä hiton tarkotus tällä oli ja paras on ollakin, sillä mua oikeesti v.....ttaa."

Kun oli nuo "taikasanat" lausunut oli nähnyt kuin olohuoneen kattolampusta olisi tullut kirkas valo ja siitä roikkunut iso tauluTV. "TauluTV:stä" oli tullut oikein kaunis ja eläväinen violetti valo ja tämän sisällä kaunis vihreä. Molemmat olivat kuin eläneet ja liikkuneet. Luuli, että hällä oli silmät auki, mutta ne olivatkin kiinni.

Joku osaa varmaan kertoa, mitä ilmiö tarkoitti ja nuo värit. Kiitos systerin puolesta jo etukäteen.

36  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Lapsen tarkkaavaisuushäiriö : 12.04.2008 13:34:47

Kävin aivojumpan esittelytilaisuudessa kinesiologisessa yhdistyksessä ja hyvin tuloksin on tarkkaavaisuushäiriöisiä lapsiakin hoidettu aivojumpalla. Voit tiedustella asiaa puhelimitsekin Anja Valtoselta. Hänellä varmaankin paljon kokemusta ja tietoa.

Muutoinkin oli mielenkiintoista, jo oppimisenkin puolelta, miksi jotkut oppivat nopeasti, toisilla menee ikuisuus, vaikka kuinka lukisi ja pänttäisi. Vai oletteko koskaan kuulleet, että ihminen oppii joko oikealla silmällä/korvalla tai vasemmalla? Nämä kun pitäisi olla jonkinsortin balanssissa. Itselle tuo oli kyllä ihan uutta.

Yhdistyksellä viimeinen ilmainen esittelytilaisuus 06.05-08 klo 18-20, jonne tulee ilmoittautua. On siis Helsingissä Tukkutorilla. Kalasatamassa kun jää metrolla liikkuessa pois, ei ole pitkä matka. Siellä oppii joitain liikkeitä.

www.kinesiologia.fi/

tuolta jäsenlehti palkista voi lukea joitain artikkeleita.

37  Muita keskusteluaiheita / Kirja- ja linkkivinkit / Keskusteluja Jumalan kanssa : 10.01.2008 01:58:02

En tiedä, oletteko Keskusteluja Jumalan kanssa elokuvaa foorumilla käsitelleet, mutta...

Katsoin tänään ton leffan, vaik pitäis jo pää olla tyynyssä ja pilleri poskessa. Jännä fiilis jäi - erilainen. Hyvin tunnepohjainen. Kannattaa katsoa ja sen voi myös vuokrata tai ostaa itselleen. Olen pari N.D. Walschin kirjaa lukenut ja niistä jäi kotoisa olo.
38  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: en nuku! : 10.01.2008 01:48:55

Niinpä, olen jo pidemmän aikaa ollut aikeissa vaihtaa uuteen sänkyyn. Nykyinen joustinsänky on liian pehmeä. Huomaan, että nukun paremmin hieman tukevammalla patjalla.

Samaa ajattelin tänään, ettei meikäläisen ravitsemus ole kohdallaan ja sekin jo vaikuttaa epäedullisesti unensaantiin. Unenlaatuun vaikuttaa niin monet eri tekijät. Noissa linkeissä oli useampia kohtia, joista päällimmäisenä stressi ja paineen alla työskentely - teho vauhdilla sekä vuorotyö.

Viime yön nukuin todella hyvin, mutta edelleenkin unilääkkeiden avulla. Että oli virkeä olo ja ei yhtään niin zombimainen + muistihäiriöinen olotila.

Hyvä, ettet TuliTirppa Reikitelly, olisin nukahtanu kesken iltavuoron laugh. Mutta, voithan koettaa sitä huomenna, tai siis tänä iltana. Iltavuoron jälkeen on aina levoton olo ja mahdotonta saada unenpäästä kiinni, kun illan työt pyörii päässä. Aamulla taas herätys ja duuniin.

Chandra, siinä käy varmaan just niin, että vaikka ei syö edes paljon, mutta kun on univajetta, aineenvaihdunta ei toimi ja paino ei laske. Mul on vuoden ympäri ikkuna auki, vaik normaalisti olen kovin palelevaa sorttia, öisin sitävastoin ikkuna pitää olla auki.

Miten olette Chandara ja Jaspis saaneet nukuttua?


39  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: en nuku! : 08.01.2008 00:33:43

Sekoitin tuon maasäteilyn vesisuoniin. Niitähän varvuilla etsitään. Käynpä lukaisemassa tuon esille pistämäsi linkin maasätelystä.

Hyvin olet saanut nyt nukuttua Chandra. Laitan tuohon pari linkkiä, jotka hain unihygienia ja univaje hakusanoilla, eikä unettomuus ole tosiaankaan pikkujuttu, vaan ihan vakavasti otettava asia. Ihmettelin, kun lääkäri antoi vain 2 päivää saikkua. Siinä ajassa ei unirytmiä tasoiteta.

Toivotaan, että se työn aloitus antaa Jaspiksellekin paremmat unenlahjat.

Eilen yritin ilman unilääketä, mutta ei onnistunut, joten pakko oli ottaa pilleri poskeen. Siltikin meni tovi, ennenkuin uni saapui.

Tuoltahan se tieto löytyi, kun olen ihmetellyt sokerinsietokyvyn heikentyneen, vaikkei diabetestä olekaan, enkä ole lihava. Siinä on epäterveellinen keino saada unta - suklaa ja makeiset, mut nukahdan makeisilla ku seinäkello.

Univaje nakertaa terveyttä:

http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2005/150305_a.htm

http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?path=8,2476,2516

http://terveysnetti.turkuamk.fi/Tyoikaisten/2005_Uneton/Templates/univaje.html

MYÖS OSITTAINEN UNIVAJE PITKITTYESSÄÄN VAARALLINEN:

http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2001/12.tammikuu/lpv60201.htm

Tässä on yleistietoa unesta ja unen vaiheista:

http://www.resmed.com/fi-fi/laakari/tietoa_unesta_ja_hengityksesta/yleistietoja_unesta/unihygienia.html?menu=laakari



40  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: en nuku! : 06.01.2008 01:40:51

Auttoiko tuohon maasäteilyyn kupariputki (vai muistelenko jottain muuta?) ja miten sen voi todeta, että on maasäteilyä? Varvullako vai jollain mittarilla?

Jos tuo levinneet lakanat tarkoittaa, kun nukkuu rauhattomasti ja pyörii, menee lakanat myttyyn - lattialle livenneet lakanat. Mene ja tiedä. On sitä joskus aamulla herätessä huomannu poistavansa osittain pussilakanankin.

41  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Loukkaanutko vesimiehen suorista sanoista? : 06.01.2008 00:47:11

Kyl toi suoraan sanominen on kai meidän vesimiesten vika. Tosin sanon asiallisesti, mutta suoraan. Mutta vesimies ei sano loukatakseen, vaan ei tosiaan ymmärrä, että toinen loukkaantuu. Kai se on niin, että sanoo mieluimmin henkilölle suoraan, kuin puhuu takanapäin. Ja sehän se vesimiehessä niin outoa onkin, että myös itse loukkaantuu helposti suorista sanoista. Mutta toisaalta myös unohtaa nopeasti.

Mutta onhan meillä vesimiehillä se toinenkin puoli, kun ollaan hyvällä tuulella. Kehutaan toista maasta taivaaseen ja sekään ei ole mielistelya, vaan kerrotaan niin kuin asiat on. Eli omituisia ollaan.
42  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: kanavointia : 06.01.2008 00:35:45

Joo, et kanavoi puutaheinää rhodonite. Sitä odottaa kauniita selostuksia, mut kyl kai se mun enkeli loppujenlopuksi tuntee mut tosi hyvin. Eli muhun ei uppoa mielistely, vaan tiukka totuus, joka herättää.

Kiitos vielä kanavoinnista smitten angel smitten

43  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: en nuku! : 06.01.2008 00:27:59

Eipä tuo linkki mihinkään vienyt, joten kopioidaan:

Unettomuuden hoito-ohjeita (potilasohje)
Potilasohjeet
ROHTO-projekti

Yleistä
Perushoito
Lääkehoito

Yleistä

-Unen tarve vaihtelee yksilöstä toiseen. Uni on riittävää, jos olo herätessä tuntuu virkeältä ja päivän tehtäviin tarttuu tarmokkaasti. Jokainen meistä nukkuu joskus huonosti. Satunnaisesti valvottu yö ei ole vaarallista eikä yleensä edes heikennä selviytymistä seuraavan päivän tehtävistä.

-Jos univaikeudet kuitenkin toistuvat usein tai pitkittyvät jopa viikkoja kestäviksi, alkaa ilmetä jatkuvaa väsymystä ja elämän laatu huononee. Tällöin asialle on tehtävä jotakin.

-Tavallisin unihäiriö on ns. toiminnallinen unettomuus. Sen taustalla ei ole varsinaista sairautta, vaan stressi, huolet, äkilliset elämänmuutokset tai ulkopuoliset häiriöt estävät nukahtamisen tai herättävät liian varhain aamuyöllä.

-Pitkän, jopa kuukausia kestävän unettomuuden syynä voi olla jokin elimellinen tai psyykkinen sairaus. Tällöin tarvitaan ammattiapua selvittämään unettomuuden taustalla olevia tekijöitä ja etsimään ongelmaan ratkaisuja.

Perushoito

Toiminnallisen unettomuuden hoidossa on tärkeintä kiinnittää huomiota nukkumistottumuksiin:

*Käytä vuodetta vain nukkumiseen (ja seksielämään).
*Mene vuoteeseen vasta, kun olet unelias.
*Pyri nousemaan aamulla vuoteesta aina samaan aikaan (myös  viikonloppuisin).
*Vältä päiväunia, mutta niitä välttämättä tarvitessasi ota ne joka päivä samaan aikaan ja korkeintaan tunnin pituisina.


Tässä muutama neuvo, mitä tehdä ennen nukkumaanmenoa:

-Älä nauti alkoholia kahteen tuntiin äläkä kahvia, vahvaa teetä tai muita kofeiinipitoisia juomia kuuteen tuntiin.
-Älä tupakoi useaan tuntiin.
-Rauhoita itsesi: vältä rasittavaa ponnistelua, jännitystä, väkivaltaviihdettä, kovaa melua.
-Viritä makuuhuoneesi nukkumista suosivaksi (sopiva lämpötila, pehmeä valaistus, vähäinen melutaso, hyvä vuode).
-Kevyt hiilihydraattipitoinen iltapala voi olla avuksi (esim. pala leipää ja pieni lasillinen maitoa); älä kuitenkaan syö mitään, jos heräät kesken unen.
-Nouse ylös, mikäli et pääse uneen alle puolessa tunnissa, mene toiseen huoneeseen tekemään jotain rauhoittavaa ja palaa vasta, kun tunnet itsesi väsyneeksi.
-Hetken lukuhetki vuoteessa voi helpottaa nukahtamista etenkin, jos luet jotakin melko tylsää tekstiä.


Lääkehoito

*Unilääkkeitäkin voi tarvita, mutta niillä ei ratkaista ongelmaa pysyvästi. Lääkkeistä on hyvä tietää seuraavia asioita:

-Jatka unettomuuden perushoitoa myös lääkityksen aikana.
-Unilääke on tarkoitettu vain tilapäiseen, lyhytaikaiseen käyttöön.
-Unilääkkeiden vaikutus alkaa heiketä usein jo neljän viikon käytön aikana.
-Unilääkettä voi käyttää jaksoittaisesti (esim. kolmena iltana viikossa).
-Unilääke otetaan nukkumaan mentäessä, mutta ei enää puolen yön jälkeen.
-Saman yön aikana ei pidä ottaa kahta kertaa unilääkettä.
-Kaikilla unilääkkeillä voi olla haittavaikutuksia, esim. päiväaikaista väsymystä, muistihäiriöitä, sekavuutta ja aamuyön heräämistä sekä etenkin ikääntyvillä tasapainohäiriöitä.
-Säännöllinen unilääkkeen käyttö lopetetaan asteittain eli ottamalla puolta pienempi annos 1–2 iltana ennen lopettamista.

Ja vielä muutama näkökohta tavallista pitempään kestävän unilääkityksen jatkamisesta:

-Vie unilääkeresepti uusittavaksi mieluimmin omalle lääkärillesi tai reseptin kirjoittaneelle lääkärille.
-Hoitavalta lääkäriltä kannattaa varata aikaa keskusteluun uniongelmista, lääkityksestä ja muusta hoidosta.
-Unilääkereseptin uusiminen päivystyksessä ei ole suotavaa.

Linkkiin mennessä hakusanaksi: Unettomuuden hoito-ohjeita (potilasohje)

--------------------------------------------------------------------------------
Artikkelin tunnus: pot00020 (048.020)
© 2005 ROHTO-projekti
44  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: en nuku! : 06.01.2008 00:19:30

Mul ei tota kuuhulluutta ole, paitsi talvisin, pimeään aikaan silloin, kun kuu heittää valoaan suoraan makuuhuoneen ikkunasta sisään. Vaikka varmaan nikkin kirjoituksella on vaikutuksensa, vaikkei sitä tiedostaisikaan. Minä en tunne planeettojen vaikutuksia, joten siihen en osaa mitään vastata.

Tällaisen potilas-ohjeen sain lääkäriltä. Hyvät ohjeet on aina tervetulleita, mut eri asia toimiiko ne. On vaikeaa silloin rentoutua.
Muutenkin tuntuu siltä, ettei lääkärit ymmärrä, ainakaan kaikki, millaista on viettää unettomia öitä.

Nyt olen paremmin nukkunut, tosin Tenox 20 mg avulla. Noh, tuli otettua nyt illalla "päiväunetkin". Valeriaana kai on yksi luonnonmukaisempi vaihtoehto unensaanniin helpottamiseen. En ole kokeillut millainen teho on. Kokeilkaa hakea apua tuohon unettomuuteen. Raastaa lukea, kun tietää mistä on kyse.

Jonkin aikaa sitten oli TV:ssä ohjelmaa rottakokeista. Kun rotat eivät nukkuneet, niistä tuli levottomia ja sairastumisriski kasvoi. Rotilla tais olla vieläpä niin, että pitkän unettomuuden jälkeen keho ei kestä, vaan tulee äkkikuolema. Jotain tuohon suuntaan, jos oikein muistan.

http://www.terveysportti.fi/terveysportti/ekirjat.koti?p_db=pot

Toivottavasti tuon linkitys nyt onnistui.
45  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: kanavointia : 05.01.2008 23:54:21

Nopeasti rhodonite tosiaan vastailee. Kiitos, kun jaksat kanavointeja tehdä. Pieni näpäytys on aina paikallaan.

Muuten, rhodonite....viime yönä nukkumaan mennessä se mun suojelusenkeli(?) tai ainakin kuvittelen sen olevan näyttäytyi, kun suljin silmät. Ja sanoi muuten nyt nimensäkin!! En vaan milläänmuotoa muista sitä, nimi oli vaikea. En ole sellaista koskaan kuullut - hankala nimi. Alkoi A-kirjaimella ja niitä kirjaimia tais olla ainakin 10 Huh ellei enemmänkin! Naispuolinen, platinanvaaleat, pitkät hiukset ja herkät kasvot. Kun siirtyi kauemmas, "ääriviivat" olivat epätarkat. Valkoista valoa.

Kuin powerpoint esitystä olis katsellut. Näkyi vuoristo maisema ja kirkasvetinen, voimakkaasti pauhaava koski. Kuvat vaihtui pehmeästi, "sulamalla". Kosken yläpuolella oli vanha katkennut puu.
Sivuja: 1 2 [3] 4