Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Rasvainen ruoka ja miehen aivot!  (Luettu 2545 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8226


Profiili
« : 03.11.2014 14:35:34 »


http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/rasvainen_ruoka_on_miehen_aivoille_myrkkya

Naisille hampurilainen silloin tällöin ei ole yhtä vaarallinen.

Lihavan ihmisen kehoa eivät rasita vain liikakilot, vaan usein myös jatkuva matala-asteinen tulehdus rasvakudoksessa ja keskushermostossa. Cell Reportsin julkaiseman, hiirillä tehdyn tutkimuksen mukaan rasvainen ruoka laukaisee tulehdustilan helpommin miehillä kuin naisilla.

Deborah Clegg tutkimusryhmineen havaitsi, että sukupuoli vaikuttaa siihen, miten aivot reagoivat rasvahappoihin. Rasvapitoisen aterian syöminen ei näkynyt lisääntymisikäisten naaraiden aivoissa, mutta uroshiirten ja menopaussin ohittaneiden naaraiden aivoissa herkuttelu kohotti tulehdusarvoja. Myös sydämen toiminnassa tapahtui muutoksia.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 03.11.2014 15:03:49 »

Tässä juuri koetan tutkimuksesta (siihen on linkki artikkelissa) löytää tietoa siitä mitä näiden hiirien rehussa on ollut, mutta onpa tieto todella hyvin piilotettu.

Useimmiten näissä hiirillä tehdyissä rasvatutkimuksissa on nimittäin käytetty vakioitua rehua, jossa on huomattava määrä sokeria (n. 30 energiaprosenttia...) ja tyydyttynyt rasvakin on peräisin palmuöljystä.  Ihan takuulla epäterveellinen rehu siis ja jotain mikä on mahdollista ihmiselle vain syömällä lähes pelkkää teollista einespaskaa.

En siis itse tekisi tuosta yhtään mitään johtopäätöksiä ennen kuin löydän sen käytetyn rehun koostumuksen. Tuskinpa ovat saaneet ruohoa syöneen lehmän rasvaa/maitorasvaa nuo hiiret rasvanaan ja sokerin määrä olisi todella olennaista tietää, jottei laitettaisi rasvan syyksi sokerin aiheuttamia ongelmia.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2014 15:06:44 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: