Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: kolme asennoitumistapaa  (Luettu 12860 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kooky
Vieras
« : 16.10.2006 00:31:36 »

  Muistaakseni myös Juhani Nummelan Astrologian käsikirja-teoksessa, jossa käydään läpi astrologian perussäännöt (suosittelen ihan niiden takia lukemista, vaikka ei olisikaan enää trooppisista merkeistä kiinnostunut)...mainittiin seuraavaa.


 Johtava merkki-Teesi Kiinteä merkki-Antiteesi Muuttuva merkki-Synteesi

 Eli johtava pistää alulle, kiinteä esittää vastalauseen ja pitää yllä "status quoa", ja muuttuva luo näistä yhdistelmän ja rakentaa siltoja.


jostain syystä minusta tuntuu, että muuttuva merkkinen olisi kaikista suosituin ihmistyyppi, koska hän pystyy ymmärtämään eri osapuolia ja yhdistelemään.

johtava haluaa johtaa ja organisoida muitakin...


ja kiinteä haraa kaikkia vastaan ja jyrää menemään "omissa oloissaan"


no nää mun jälkihuomiot oli puoli humoristisia, mutta tuo ensimmäinen idea on peräisin Nummelan kirjasta. ja minusta osuva ajatus.



suuresti kiinteämerkkisenä koen, että tarvitsen kovasti omaa tilaa, omaa reviiriä ja minun on vaikea sopeutua muihin. kovasti olen myös käyttänyt aikaani Johtavien esittämien aloitteiden vastaanharaamiseen...ja parhaiten tulen ehkä toimeen muuttuvien ja muiden kiinteiden kanssa. Kuitenkin, tarvitsen Johtavien tekemiä aloitteita, että pääsisin liikkeelle.

huomaatteko mitään yhtäläisyyksiä elämäänne, jos katsotte vaikka aurinkonne laatua verrattuna ihmissuhteidenne aurinkoihin?

tai jos jonkun kartta edustaa painottuneesti jotain, niin huomaatteko elämässänne?

itse olin huomaavanani, että esim painottunut muuttuvalaatuisuus todellakin aiheuttaa hyvin vaihtelevaa ja jatkuvasti uudistuvaa elämää, ihmissuhteissa sekä jopa useita muuttoja ja jatkuvia työpaikanvaihdoksia.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2006 00:36:50 kirjoittanut sign9 » tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6583


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 16.10.2006 01:16:33 »

esitänpä heti antiteesin,joo..
skorpioni pitää kiinni tunteistaan,pysyy lujana tunnetasolla ja miksei pysyisi jos kuu on kiinteässä leijonassa symboloiden kalliota..
crd 1,fix 8,mut 7
fir 3,ear 5,air 1,vattenia sitten eniten 7,
onhan tuota joustavuuttakin,
ilmaa,happea tähän lammikkoon kaipaan,
vesimiehen ruukusta tuoretta vettä
tallennettu
SoIfelt
Vieras
« Vastaus #2 : 16.10.2006 06:58:55 »

Eh,
Mielenkiintoinen aihe kyllä, sign, mutta unohtuiko sinulta että J. Nummela operoi näitä käsitteitä trooppisen eläinradan mukaan?

Katsos kun johtava-laatu on sideerisesti muuttuva jne....

Mielestäni tuo kuuluisi olla: Muuttuva laatu tekee aloitteen (esittää idean tms.), Johtava laatu tekee vastateesin (hankaloittaa prosessin eteenpäin kulkua) ja kiinteä laatu luo synteesin em. välille (muodostaa uuden status quon).

Näin sinun roolisi olisi tuo viimeksi mainittu, sign. Ja ainakin tällä keskustelufoorumilla sinä jo toteutat sitä: pyrit luomaan synteesiä sideerisestä ja trooppisesta astrologiasta.

Itse empiirisesti koen, että sideerisesti johtava-laatu on tuo vastateesin muodostaja (kilpailuhenki).

Tv. Smiley

« Viimeksi muokattu: 16.10.2006 07:06:11 kirjoittanut SoIfelt » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #3 : 16.10.2006 09:23:13 »

mutta SoIfelt, kummatko sitten ovat sideerisesti aloitteikkaimpia, muuttuvat vai johtavat merkit?


 t: crazy2
tallennettu
SoIfelt
Vieras
« Vastaus #4 : 16.10.2006 11:28:10 »

mutta SoIfelt, kummatko sitten ovat sideerisesti aloitteikkaimpia, muuttuvat vai johtavat merkit?


 t: crazy2


Katsos, Muuttuva-laatu on ideataso, johtava-laatu on ohjaava "päsmäri"-taso. Johtava-laatu on maailmassa aina se vallitseva status quon henki. Johtava-laatu johtaa käytäntöä aina maailmassa, mutta muuttuva-laatu luo ideoita. ELI; muuttuva laatu aloittaa ideatasolla, ja tulee siten uhmatuksi johtavan laadun määrämisvallan kanssa, sillä muuttuva laatu ei omaa käytännöllistä johtamiskykyisyyttä.

Ongelma on siis siinä mitä ymmärrät sanalla "aloitteikas"

aika loppuu...jatkan myöhemmin

tv.
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #5 : 16.10.2006 14:22:55 »

Kiitos.

Mielenkiintoista olisikin kuulla lisää. tuokin valaisi jo paljon.
tallennettu
SoIfelt
Vieras
« Vastaus #6 : 16.10.2006 21:01:29 »

Jooh,
Ei tätä teesi-antiteesi-synteesi ajatuskehää liian tosissaan ole tarkoitettu otettavaksi. Jossain määrin noin alkuun se tuntui toimivan, ja parhaiten se mielestäni toimii tuon esittämäni ketjun mukaisesti:

Teesi (muuttuva-laatu) - antiteesi (johtava laatu) - synteesi (kiinteä laatu).

Näin siis sideeristen merkkien mukaan!

Hieman haluan tarkentaa tuota johtavan laadun kuvaa: johtava laatu ei välttämättä pyri vastustamaan vaan haastamaan. Se luo kilpailutilanteen. Täytyy tässä yhteydessä myös kertoa, että kiinteä laatu on pahimmillaan vastustavin kaikista. Se on myös loogista, sillä kiinteä laatu tarkoittaa pysyvyyttä ja valmiutta. Tästä huolimatta kiinteä laatu merkitsee tuota synteesi-ajatusta läheisimmin kuin muut kaksi laatua. Muuttuva laatu on liian hajanainen ja hetkellinen yhdistääkseen mitään. Johtava laatu ilmentää eteenpäin pyrkimistä, mutta siinäkään tilassa synteesi ei voi muodosua koska prosessi on päällä. Kiinteä laatu ilmentää valmista, pysyvää ja staattista tilaa; synteesi on siinä luontaisesti vahvin ja mahdollisin.

Hooh...nämä ovat ideatason haihatteluja vain?

tv. Cool
« Viimeksi muokattu: 16.10.2006 21:36:09 kirjoittanut SoIfelt » tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #7 : 14.09.2008 13:01:59 »

joooo..

kiinteät kannattavat traditiota.. taidan viihtyä johtavien ja muuttuvien kanssa


Johtavia merkkejä ovat Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris

Yksi kolmesta laadusta. Muuttuvia merkkejä ovat Kaksoset, Neitsyt, Jousimies ja Kalat.

Yksi kolmesta laadusta. Vakaita merkkejä ovat Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies.




jostain syystä minusta tuntuu, että muuttuva merkkinen olisi kaikista suosituin ihmistyyppi, koska hän pystyy ymmärtämään eri osapuolia ja yhdistelemään.

johtava haluaa johtaa ja organisoida muitakin...


ja kiinteä haraa kaikkia vastaan ja jyrää menemään "omissa oloissaan"


Johtava antaa pakottavaa voimaa toiminnalle,
joka voi olla rajua ja agressiivistakin ja suurin läksy on oppia voimien hallinta.
Kiinteä tekee toiminnasta joskus jähmeän
ja voi olla suuri haaste irtipäästämisen opetteluun tässä elämässä.
Muuttuva merkitsee pakottavaa liikkumista,
sen kautta voi suurin haaste olla oppia arvostamaan tätä hetkeä mikä on nyt.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2008 13:28:16 kirjoittanut ****Starsign 23**** » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
SatAqu
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 122


Profiili
« Vastaus #8 : 14.09.2008 22:44:02 »

se on kumma kuinka molemmat astrot voi toimia jotenkin eri tasoilla yhtä aikaa....pohjimmiltaan koen olevani hyvin kiinteä, esimerkiksi elämäntilanteeni jatkuvat pitkällisesti yhteen suuntaan, olen huono vaihtamaan suuntaa, jatkan samoja projekteja vuosikausia, asun samassa paikassa pitkään, ihmissuhteeni ovat pitkällisiä...

kun taas sideerisissä muuttuvissa havaitsen paljon enemmän matkustelua, asuinpaikan vaihtoa, projektien vaihtoa, vaihtuvia ihmissuhteita....


Mitä tarkoitat sanoessasi että molemmat astrot toimivat? Kerrot, että kiinteä-laatuisuus kuvaa luonnettasi ihmissuhteiden, asuinpaikan ja kaiken elämäntyylin suhteen.

Trooppisesti karttasi on kuitenkin muuttuva-laatuinen. Olet sitten kuitenkin matkusteleva, asuinpaikkaa ja projekteja vaihteleva, ihmissuhteissa vaihtuva...? Kuinka siis molemmat kartat voisivat toimia "eri tasoilla yhtä aikaa"?

Mitä ovat nämä "eri tasot"?

Tunnusta epäloogisuutesi.


 saturnus

tallennettu
SatAqu
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 122


Profiili
« Vastaus #9 : 15.09.2008 11:43:41 »

Lainaus
Minä näen sen niin, että lopulta merkeistä puhutaan ihan samoista sisällöistä, mutta eri kielillä, trooppinen kieli vaan nimittää niitä eri symboleilla...

Tämä voisi toimiakin, mikäli merkeistä puhuttaisiin puhtaasti empiirisellä, havainnoivalla tasolla. Näin ei kuitenkaan valitettavasti ole. Varmaan itsekin huomaat, että ihmiset puhuvat merkeistä niihin liitetyn ajatuksen mukaan. Se on kuoppa johon langetaan ja siksi ei edistystä tule koskaan tapahtumaan. Uusi astro-sukupolvi tulee ja edellinen menee jo muutaman vuoden välein. Kaikki he tekevät sen saman tempun, että keskustelevat Kaloista *sosiaalisena, empaattisena, heikkotahtoisena, irrationaalisena* otuksena vain koska kirjallisuus antaa niin ymmärtää. Kukaan ei keskustele siitä, että Kalat on monesti välinpitämätön toisen tunteita kohtaan, terävä-älyinen, vahva-tahtoinen ja sitkeä viimeiseen pisaraan asti, vaikka empiiristä kokemusta tälläisestäkin on.

Eli samoista sisällöistä puhutaan vain siinä pienessä määrin kuin kokemus ja kirjallisuus kohtaavat toisensa. Muuten puhutaan ties kuinka epätosia asioita.

Olisiko tähän ongelmaan mitään ratkaisua löydettävissä?

 saturnus
tallennettu
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #10 : 16.09.2008 10:10:57 »

Jokainen elementti tukee/tuhoaa toista
- esim. vesi tuhoaa tulen
- puu tarvitsee vettä

* hyvä idea, vältä vettä. Nyt kaksi tulta hoitaa veden firmaa. Aika lujaa meni kun firmassa oli ilma ja kaksi tulta.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
SatAqu
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 122


Profiili
« Vastaus #11 : 17.10.2008 16:17:27 »

edit. se on vielä sanottava omasta puolestani, etten mitenkään voi luopua trooppisesta kartastanikaan, kun saan siitä niin ihanat fantasialeikit aikaiseksi.... :Smiley Trooppinen karttani on mulle hyvin tärkeä.


Trooppinen astrologia on nimenomaan fantasiaa. Siinä sen suosion salaisuus. Sinun asiasi on kuitenkin hyvin; sinä tiedät sen olevan vain fantasiaa. Toisin on monien muiden laita; he uskovat fantasian olevan totta.

hyvät jatkot elämääsi eteenpäin.

« Viimeksi muokattu: 17.10.2008 16:20:05 kirjoittanut SatAqu » tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: