Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Alilämpö  (Luettu 16337 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« : 30.12.2009 21:12:23 »

Siinäpä tilanne jota lääkärien mielestä ei edes ole olemassa:

"Ihmisen normaalilämpötila on keskimäärin 37º C, mutta se voi vaihdella 35,8–37,8 asteeseen. Lämpö vaihtelee eri vuorokaudenaikoina noin 0,5º. Se on alimmillaan aikaisin aamulla ja korkeimmillaan iltapäivällä klo 16–18 tienoilla. Naisilla kehon lämpö vaihtelee noin 0,5º kuukautiskierron mukaan, korkeimmillaan lämpö on kuukautisten keskivaiheella, kun munasolu irtoaa.

Käsite hypotermia eli liian alhainen kehon lämpötila liittyy tilanteeseen, jossa ihminen on ollut pitkään kylmässä ja sen vuoksi ruumiinlämpö reilusti laskee. Normaalioloissa esiintyvää alilämpöä ei lääketiede tunne lainkaan.

Jos lämpö on tavallista matalampi, yleensä syynä ovat mittausolosuhteet. Kainalolämpö on 0,6º alhaisempi kuin tarkempi peräsuolesta tai suusta mitattu lämpötila. Ero voi olla suurempi, jos kainalo on hikinen tai mittari ei laihuuden tai muun syyn vuoksi ole tiiviisti kainalossa.

Alilämpö ei kuulu minkään sairauden oireisiin. Vaikka tavallista alhaisempi lämpötila olisi todettu moitteettomalla mittauksella, terveeksi itsensä tuntevan ihmisen ei pelkästään sen vuoksi tarvitse hakeutua lääkäriin. Hoitoon hakeutumisen määräävät mahdolliset muut samanaikaiset oireet."

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00263


Minulla oli pientä kuumetta pari päivää, sellaista 37,6, normaalilämpö kai jotain 36,8. Eilen sitten oli eri tavalla huono olo, ei kuumeinen mutta edelleen tukkoinen ja todella väsynyt. Taisi olla matalimmillaan 35,6. Nyt 36,5 eli melkin tavallinen lämpötila. Ei ihan terve olo kylläkään.

Luin S24:stä pitkän viestiketjun, jäi mieleen että lepo on paras lääke. Kuulostaahan se ihan järkevältäkin. Joillakin oli siellä lukemat jopa 33,jotain, mun mittari ei edes näytä kuin 35,1 asteikolla ja sen jälkeen on vielä muutama kymmenys tilaa josta voi arvoida, olisiko ehkä 34,7 asti. Mitäpä niitä mittareihin laittamaan jos alilämpöä ei ole olemassakaan. Huh

Onko muita keinoja, ja onko edes tarpeen saada normaalilämpö palaamaan samantien? Kuumeellahan on tarkoituksensa, olisiko alilämmölläkin? (vaikka lääkärit eivät sitä kerrokaan, mutta tämähän onkin vaihtoehtohoidot-osasto Wink)

Kuume on kyllä jotenkin selkeämpi ja mukavampi olotila, ainakin jos puhutaan asteesta yli tai alle normaalilämmön.

Tuntuu ihan järjenvastaiselta että lämpötila laskisi asteen tai pari ihan ilman mitään syytä. Minusta alilämpö oli ihan tunnettu käsite silloin kun olin pieni, en tosin muista mitään sen enempää. Liekö ennen lääkärit tienneet siitä jotain?

Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä asiasta?
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #1 : 31.12.2009 10:51:59 »

No jos tahdot kehosi palaavan alilämmöstä normaaliin niin kokeilisin lämpimän syömistä ja juomista. Syö kuumaa keittoa ja juo lämmintä teetä. Ehkä lämmin suihku tai lämpimään peittojen alle. Se nostaa ruumiinlämpöä. En kyllä tiedä miksi sulla alilämpöä on.. Itselläin on myös joskus.

Oletko vetänyt särkylääkkeitä vaikkapa, ne ehkä voivat laskea ruumiinlämpöä, tosin tämä on vain veikkaus, ei tietoa  Smiley
tallennettu
maarita
Astroholisti
*****
Viestejä: 1080



Profiili
« Vastaus #2 : 31.12.2009 11:33:17 »


Kokemukseni on, että usein juuri kuumeen jälkeen, varsinkin jos tosiaan on syönyt kuume- ja särkylääkettä saattaa kehon lämpö laskea liiankin alas sen jälkeen. On samanlailla viluinen olo kuin kuumeessa, mutta johtuu vain kuumeen heikentämästä olotilasta.

Kunnon liikkuminen ja lämpimän juoman tai keiton juominen auttanee. Joku juo kuumeessakin hunaja-chilipippurivettä, varmaan panee veren kiertämään.





tallennettu

*Aurinko, Venus ja Neptunus Neitsyt
*Nouseva Vaaka
*Kuu, Saturnus ja Uranus Härkä
*Merkurius, Pluto ja Ceres Leijona
*Mars Kauris
*Jupiter Oinas
*Chiron Rapu

*Maya, Sininen Magneettinen Kotka
*Kiinalainen Jänis
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #3 : 31.12.2009 20:55:44 »

Kiitos vastauksista ja vinkeistä! Smiley

Tosiaan ibuprofeenia tuli kuumevaiheessa otettua. Enpä olisi arvannut että voisi vaikuttaa näin. Shocked
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #4 : 01.01.2010 02:21:57 »

Kunnon kamaa tämä chilihunajavesi! Cheesy  Laitoin vielä sellaista lämpimän makuista 'tee' jutskaa, en mainosta tässä mutta siinä lukee ayurvedisk kryddblandning, siinä on oikeastaan glögimausteet (isoina kokkareina) paitsi pomeranssin tilalla on mustapippuri, tulee aika hyvä sekoitus. Hunajan laitan vasta kun se on jäähtynyt juomakuntoon niin ei kuole hunajan vitamiinit.

Mulla ei kyllä helposti kuume nouse muutenkaan, voisiko liittyä tähän että kroppa viileneekin näemmä? On inhottavaa jos on usein 'olenko tulossa kipeäksi'-olo, mutta sitten koskaan ei kuitenkaan tule se kuume. Angry  Paitsi nyt hiljattain. Smiley  Sinänsä voisi kuumeessakin vetää chiliä niin kehon lämpötila ei heti pääse laskemaan takaisin eikä ainakaan pakkasen puolelle. laugh

Voi muuten olla että kroppa viilenee muulloinkin, mutta ei vain ole tullut mitattua koska ei ole ollut kuumetta, eihän sitä yleensä mittaile jos ei tunnu kuumeiselta.

Onkohan kukaan koskaan reväyttänyt olkapäätään, loukannut kättään, murtanut rannettaan tai niksauttanut selkänikamaansa kun on kipeänä ravistellut kuumemittaria. Minusta se toimenpide muistuttaa enemmän jotain itämaisen taistelulajin harjoitusta kuin pientä vaivatonta rutiinia jonka saattaisi tehdä heikossakin kunnossa.
tallennettu
Asteria
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 50


Aalloillakin on kasvot


Profiili
« Vastaus #5 : 01.01.2010 02:29:41 »

Onkohan kukaan koskaan reväyttänyt olkapäätään, loukannut kättään, murtanut rannettaan tai niksauttanut selkänikamaansa kun on kipeänä ravistellut kuumemittaria. Minusta se toimenpide muistuttaa enemmän jotain itämaisen taistelulajin harjoitusta kuin pientä vaivatonta rutiinia jonka saattaisi tehdä heikossakin kunnossa.
Heh, minä olen meidän perheessä ainoa, joka on nuoresta pitäen opetettu ravistelemaan kuumemittaria eli saan ravistella ne muullekin perheelle, ja olenpa saanut ravistellessa elohopeamittarin rikkikin nuorempana. Niitä elohopeapallukoita oli mukava koota lattialta yhteen, eikä siihen aikaan tiedetty kotioloissa mitään elohopean vaarallisuudesta.
 Smiley
Noiden lämpöjen kanssa varmaan kannattaa noudattaa sellaista "veto pois" -periaatetta. Jos tuntuu, että lämpö poikkeaa normaalista ja on uupunut olo, silloin keho tarvitsee lepoa tai lääkkeitä, mielellään sitä lepoa ja paljon vettä. Minulla on ollut reilun viikon ajan tuo "veto pois" -olo ja vaikka en ole kuumetta mitannutkaan, niin olen levännyt täysillä. Kuten viestin lähetysajasta näkyy, rytmit on sekaisin, mutta antaa olla. Otin illalla aikaisemmin parin tunnin väsypäikkärit.
 smitten
tallennettu

Mitä enemmän tutkin fysiikkaa, sitä enemmän tunnen vetoa metafysiikkaan. -Albert Einstein.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: